-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Στην 147 όντως δεν κλειδώνουν οι πόρτες αν η μία είναι μισάνοιχτη. Οι η/μ κλειδαριές κάνουν το χαρακτηριστικό διπλό 'τακ' (κλείδωμα-ξεκλείδωμα) και τα φώτα αναβοσβήνουν τρεις φορές (2 κλείδωμα-1 ξεκλείδωμα). Δύσκολα θα αμελήσεις τις δύο αυτές οπτικοακουστικές προειδοποιήσεις και θα αφήσεις το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο.αυτό γίνεται στα περισσότερα...και στο δικό μου δεν κλειδώνει. Κανει διπλό τακ ...
-
Σε ένα VW Polo του 2002 αυτόματο που είχα, αν είχες βάλει τους καθαριστήρες μπροστά και έβαζες R έριχνε και μια σκουπισιά στο πίσω!
Επίσης, όταν καθόσουν στο φανάρι, έριχνε την ταχύτητα πάντα στο χαμηλό και μόλις ξεκινούσες συνέχιζε...Αυτα ειναι...
-
Δεν ξερω αν το κανουν και αλλα αυτοκινητα (θα πρεπει παντως γιατι ειναι σωστο) η Θεσις οταν καθαριζεις το παρμπριζ αφου σταματησεις, μετα απο λιγο ξανακινει, αλλη μια φορα τους καθαριστηρες για να μαζεψει το υπολοιπο υγρο απο το τζαμι που συνεχειζει να διασκορπιζεται....
-
Και το Grande Punto το κανει αυτο
-
Και η 147.
-
Στο Megane μου (κλαψ για πουλημα ειναι) οταν εχεις ον τους εμπρος υαλοκαθαριστηριες και κουμπώσεις όπισθεν π.χ. για να παρκαρεις κανουν μια σκουπισια κ οι πισω υαλοκαθαριστηρες απο μόνοι τους. Επίσης οι εμπρος σε καποια συγκεκριμενη σκαλα κινουνται αναλογα με την ταχυτητα που πας!
Αλλο : Δεν υπάρχει κανενας τρόπος να κλειδώσεις το αυτοκίνητο κ να καθισεις μεσα. Το κουμπί στην κονσολα για κλειδωμα των πορτων το πατας, κλειδωνουν, αλλα αν τραβηξεις το χερουλι (απο μεσα παντα) ανοιγουν! Κακο για πιθανον μεθυσμενους που εχεις μεσα στο αυτοκινητο κ δεν μπορεις να τους σταματησεις απο το να θελουν να αυτοκτονησουν εν κινηση...
Επίσης στο Σπορταζ οταν βγεις απο το αυτοκινητο και δεν 'εντοπιζει' στο εσωτερικο τα κλειδια κλειδωνει μονο του...Στο φορτηγακι του πατερα μου (Σουζουκι Καρυ) αν δεν βαλεις λαδι στην μηχανη κολλαει! Εχει συμβει 3 φορες!!!
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
Στο φορτηγακι του πατερα μου (Σουζουκι Καρυ) αν δεν βαλεις λαδι στην μηχανη κολλαει! Εχει συμβει 3 φορες!!!Σιγά... εδώ άλλα κολλάνε και χωρίς να βάλεις λάδι...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Στο σκαραβαίο μου, κάθε δεύτερη τρίτη φορά που βάζεις βενζίνη, φουσκώνεις και το ρεζερβουάρ του νερού για το παρμπρίζ...Το δοχειάκι αυτό, έχει μια βαλβίδα ίδια με αυτή ενός ποδηλάτου και βρίσκεται πάντοτε υπό πίεση! Το σύστημα δεν έχει τρόμπα αλλά έναν διακόπτη νερού, που αφήνει το νερό να ανεβεί μέχρι τον ψεκαστήρα για να εκτονωθεί η πίεση του αέρα στο δοχείο!!!! (καλό;)
Στο 914 και στους μεταγενέστερους του δικού μου σκαραβαίους υπάρχει ένα σωληνάκι που παίρνει πίεση από τη ρεζέρβα που βρίσκεται μπροστά! Μια φορά το εξάμηνο, λοιπόν, πρέπει να φουσκώνεις τη ρεζέρβα!
Η ακριβή έκδοση, βέβαια, είχε ηλεκτρική τρόμπα!( λούξουρι! )Ακριβως ετσι και το αεροψυκτο Transporter T2 (δεκαετιας 70), με αερα απο τη ρεζερβα δηλαδη... Επισης στο Golf MkIII / Vento το κεντρικο κλειδωμα ηταν με αερα και οχι ηλεκτρικο...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
D-Jet, τυχερός είσαι, έξυπνο συστηματάκι φτιάξανε στην VW τότε!
Στο Opel Rekord του παππού μου (μοντέλο 1962+) είχε μια τρομπίτσα για το πόδι αριστερά από το συμπλέκτη. Όταν ήθελες να ρίξεις νερό στο τζάμι, τρομπάριζες εκεί!
Είχαμε και τέτοιο σύστημα πριν το '60 με τρομπίτσα στο χέρι... χάλια! Αποζητούσαμε, όμως, τη χλιδή και καταλήξαμε στο πνευματικό σύστημα τελικά!
BTW στο πόδι, αριστερά από το συμπλέκτη εγώ έχω το διακόπτη προβολείς/πορείας!
Και πολλοι φορτηγατζηδες μαζι σου!!! Πολυ βολικο παντως...
-
H Porsche 914 και το χειρόφρενό της...
Το χειρόφρενο στην 914 βρίσκεται στα αριστερά του οδηγού και φυσικά εμποδίζει την πρόσβαση στο εσωτερικό... τι σκέφτηκαν λοιπον (στην πρώτη σειρά):
Τραβας χειρόφρενο με το χαρακτηριστικό ήχο, πατάς το κουμπακί και απενεργοποιείς την καστάνια, το κατεβάζεις ενώ παραμένει δεμένο, όπως φαίνεται και από το φωτάκι στο ταμπλώ. Βγαίνεις μπαίνεις εύκολα, το ξανασηκώνεις, φτάνεις στο σημείο που το κουμπάκι μπαίνει μέσα, πατάς το μεγάλο κουμπί της καστάνιας ανασηκώνεις ελαφρώς, κατεβάζεις και ... μπορείς να φύγεις!Ωραία... εξηγείστε το τώρα αυτό στο βενζινά της γειτονιάς σας!
Άλλο ωραίο...
Πως ρυθμίζεται ένα κάθισμα.
Το κάθισμα του οδηγού στην 914 ρυθμίζεται ως προς την απόσταση από το τιμόνι και ως προς την κλίση σε σχέση με το πάτωμα (η πλάτη είναι μονοκόμματη με το κάθισμα)... Βολεύεσαι μια χαρά, όμως! Στην πρώτη σειρά το κάθισμα του συνοδηγού, ωστόσο, είναι κολλημένο στο firewall πίσω και δεν μετακινείται ούτε ρυθμίζεται (φανταστείτε το σαν καναπέ).
Ο χώρος μπροστά στα πόδια του συνοδηγού είναι τεράστιος με αποτέλεσμα τα ξαπλωμένα ποδαράκια του να κουράζονται και να μουδιάζουν.
Τι κάνουμε λοιπόν; Φτιάχνουμε ρυθμιζόμενο κάθισμα συνοδηγού;
'Οοοοχι, φτιάχνουμε ένα όμορφο μάλλινο σκαμνάκι, με δυνατά βέλκρο από κάτω ώστε να γατζώνει στη μοκέτα ωστε η φίλη ή ο φίλος μας να μπορεί να στηρίξει τα πόδια του. Και μάλλινο σκαμνάκι στο στάνταρ εξοπλισμό, λοιπόν. -
Φωτό απ' το σκαμνάκι έχουμε;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το χειρόφρενο στην 914 βρίσκεται στα αριστερά του οδηγού και φυσικά εμποδίζει την πρόσβαση στο εσωτερικό... τι σκέφτηκαν λοιπον (στην πρώτη σειρά):
Τραβας χειρόφρενο με το χαρακτηριστικό ήχο, πατάς το κουμπακί και απενεργοποιείς την καστάνια, το κατεβάζεις ενώ παραμένει δεμένο, όπως φαίνεται και από το φωτάκι στο ταμπλώ. Βγαίνεις μπαίνεις εύκολα, το ξανασηκώνεις, φτάνεις στο σημείο που το κουμπάκι μπαίνει μέσα, πατάς το μεγάλο κουμπί της καστάνιας ανασηκώνεις ελαφρώς, κατεβάζεις και ... μπορείς να φύγεις!Ωραία... εξηγείστε το τώρα αυτό στο βενζινά της γειτονιάς σας!
Το Oscar εργονομίας εκείνη την χρονιά το πήρανε;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το Oscar εργονομίας εκείνη την χρονιά το πήρανε;
Όσκαρ αντικλεπτικού συστήματος.
-
charmak66
http://www.carandclassic.co.uk/car/C19786?pt=pf
Δες στη φωτογραφία του εσωτερικού!Χρήστος Λάππας
Χαλαρά...
Το έλυσαν, όμως, εύκολα το πρόβλημα... το οργανάκι θερμοκρασίας-βενζίνης, στο ένα τέταρτο της επιφάνειάς του (!) ήταν λαμπακι για το χειρόφρενο!!!Κι άλλο ωραίο...
δεξιά από το λεβιέ του σαζμάν έχει ένα μικρό μοχλουδάκι, το οποίο οδηγεί ξεχωριστή ντίζα στη γέφυρα των καρμπυρατερ... ναι, η 914-6 έχει χειρόγκαζο!!! (τι cruise control και σαχαλαμάρες τώρα μου λέτε εσείς!!!) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Όσκαρ αντικλεπτικού συστήματος.Την είχα συνηθίσει γιατί την οδηγούσα κανένα χρόνο, όταν ήρθε ο αδερφός μου από το εξωτερικό και αποπειράθηκε να την οδηγήσει για πρώτη φορά... Αφού κατάφερε να κατεβάσει το χειρόφρενο και πήγε να ξεκινήσει, εννέα στις δέκα φορές έβαλε τρίτη αντι για πρώτη (dog-leg με την πρώτη τσιγγελωτά κάτω στο μπούτι του οδηγού) και όταν έβαλε επιτέλους τη σωστή ταχύτητα, από το φόβο του μην του πάει πίσω στην κατηφόρα, πήγε να κάνει ένα θεαματικό τετακέ!
Το αμάξι, αν δεν είσαι οδηγός 914 απλά και μόνο δεν οδηγείται... -
Lancia Dedra:
Όταν την αγόραζες σου έδιναν, εκτός από τα εφεδρικά, δύο βασικά κλειδιά που διέφεραν στο μέγεθος του κεφαλιού. Το ένα άνοιγε τα πάντα: πόρτες, μίζα, πορτ μπαγκάζ και ντουλαπάκι. Το άλλο, μόνο την πόρτα και τη μίζα. Ο λόγος ήταν στην περίπτωση που το άφηνες σε πάρκινγκ, κλείδωνες τα πάντα και έδινες το δεύτερο κλεδί. Μη ρωτήσετε για τα μπουτόν του ρεζερβουάρ και του χώρου αποσκευών... ήταν καλά κρυμένα στο κλειδωμένο ντουλαπάκι... Προφανώς οι σχεδιαστές του εσωτερικού είχαν το μυαλό τους μόνο στην παραβατικότητα των κατοίκων του ιταλικού νότου και όχι στην εργονομία!Για το χειρόγκαζο που αναφέρθηκε παραπάνω, εγώ είδα πρώτη φορά σε Lancia Beta.
Όσο για νερό και υαλοκαθαριστήρες, το πιο αστείο κουμπί για να ψεκάσεις το παρμπρίζ το είχαν τα Fiat 128. Λαστιχένιο σα φούσκα και τοποθετημένο στο ταμπλώ. Μη γελάσετε αλλά πανομοιότυπο ήταν το κουμπί για το water spray του ιντερκούλερ της F40...
-
Το πιο θεϊκό από όλα...
Ίσως το έχω ξαναναφέρει, η 911 2.4 του 1972 στα δεξιά του πίσω φτερού έχει μια τάπα, παρόμοια με αυτή της τάπας βενζίνης (που σε όλα τα 911 είναι μπροστά αριστερά). Η τάπα αυτή ήταν για τα λάδια του κινητήρα που βρίσκονται στο δοχείο λίγο πιο πίσω, κάτω από το φτερό (ξηρό κάρτερ).
Ε, μαντέψτε γιατί απέσυραν το χαρακτηριστικό αυτό αμέσως...-'Γεμισε το'...
-'Ok!'δείτε εδώ:
http://www.idee.demon.nl/911_24/911_24.htm -
Από αλλού ξεκίνησε το θέμα και καταλήγει στα παράξενα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων που έχουμε περιγράψει εδώ:
-
...και έχω γράψει τα ίδια
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Από αλλού ξεκίνησε το θέμα και καταλήγει στα παράξενα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων που έχουμε περιγράψει εδώ:Σωστός! Άχρηστες πληροφορίες θέλουμε, τα κουσούρια μερικών αυτοκινήτων ας διατηρηθούν για το παραπάνω κατάλληλο θέμα...ή και ψυχολόγο ενίοτε!
Γνωρίζατε ότι...οι pop-up προβολείς πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν για να ξεπεραστεί το πρόβλημα του ελάχιστου επιτρεπτού ύψους φώτων; Από τα επιφανή μοντέλα που δεν είχαν σε επαρκές ύψος τα φώτα τους και αναγκάζονταν να χρησιμοποιήσουν ανασηκώμενα, είναι η σειρά των RX-7! Φυσικά λόγω του wankel!
Γνωρίζατε ότι...;