-
-
Γνωρίζατε ότι η Isuzu εκτός από την GM, είχε κολλητιλίκια και συνεργασία με την Honda για rebadging του οικογενειακού μοντέλου της (μετά το γνωστό και στην Ελλάδα Gemini); Το Honda Domani από το 1993-1997 και το Honda Civic από το 1997-2000.
-
Γνωρίζετε ότι οταν ο αρχισχεδιαστής της Rover είδε το Honda Domani (βλέπε πάνω δημοσίευση) σχεδόν άρχισε να κλαίει καθώς εκεί έπρεπε να βασίσει το νέο μιρκομεσαίο μοντέλο της Rover.
-
H Porsche 914 και το χειρόφρενό της...
Το χειρόφρενο στην 914 βρίσκεται στα αριστερά του οδηγού και φυσικά εμποδίζει την πρόσβαση στο εσωτερικό... τι σκέφτηκαν λοιπον (στην πρώτη σειρά):
Τραβας χειρόφρενο με το χαρακτηριστικό ήχο, πατάς το κουμπακί και απενεργοποιείς την καστάνια, το κατεβάζεις ενώ παραμένει δεμένο, όπως φαίνεται και από το φωτάκι στο ταμπλώ. Βγαίνεις μπαίνεις εύκολα, το ξανασηκώνεις, φτάνεις στο σημείο που το κουμπάκι μπαίνει μέσα, πατάς το μεγάλο κουμπί της καστάνιας ανασηκώνεις ελαφρώς, κατεβάζεις και ... μπορείς να φύγεις!ετσι ειναι και στη murcielago
-
Γνωρίζετε ότι όταν παρούσιαστηκαν μαζί το Renault Modus και το Peugeot 1007 με τις συρόμενες θύρες, μερικοί δημοσιογράφοι πλεύρισαν τον Patrick LeQuement (αρχισχεδιαστής 'όνομα' της Renault, βλ. λήμμα εγωίσταρος) που εκείνη την ώρα χάζευε το 1007 και τον ρώτησαν τη γνώμη του για αυτό: Η απάντησή του--->'Οι πόρτες όταν είναι ανοιχτές, προεξέχουν από τον πίσω προφυλακτήρα, πφφφ...'
-
O LeQuement (μεγάλο κεφάλαιο στον σχεδιασμό) το 95 καλούμενος να σχολιάσει το Lancia Y που είχε εντυπωσιάσει τα πλήθη και είχε αποσπάσει πολλά βραβεία σχεδιασμού το είχε αποκαλέσει 'το νέο Ami' και μάλλον δεν το εννοούσε για καλό...
Επίσης το 2001 (ακολουθώντας τα δελτία τύπου της Renault που διαβεβαίωναν τον ειδικό τύπο ότι 'το Mondeo θα έχει τον πιο σύντομο μήνα του μέλιτος που έχει υπάρξει ποτέ', θέλοντας να υποβαθμίσει με αυτόν τον τρόπο την καταπληκτική επίδοση του Ford και υποσχόμενη ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από το δικό της μοντέλο) είπε ότι 'αν είχα σχεδιάσει το Mondeo θα ντρεπόμουν να κοιτάξω το πρωϊ το πρόσωπό μου στον καθρέφτη' που εδώ που τα λέμε δεν είχε και άδικο.
Αντίθετα για το 407 μόνο καλά λόγια είχε να πει για τις προθέσεις των σχεδιαστών. Ο άνθρωπος είναι θεός!!!
@νδρέας
-
LeQuement συνέχεια
Λατρέυει το Renault 16 και η μάσκα που εισήγαγε με την πρώτη Laguna και κυρίως με το πρώτο Megane ήταν απλά ένας φόρος τιμής.
-
Γνωρίζατε ότι η Toyota Supra ξεκίνησε την καριέρα της το 1979 ως Toyota Celica Supra, ως η ανώτερη έκδοση της Celica δηλαδή;
Φωτό από τις δύο γενιές της:
1979-1981
1982-1986
-
ΝΑΙ.....
-
Σε τόσο ανταγωνιστικό φόρουμ, πρέπει όλα να τα βάζεις σε quiz! Να δεις πόσα απίδια βάζει ο σάκος!
-
Ντάξει αμα έλεγες κάτι για τα ( πφφφφ ) Datsun μπορεί να μην το ήξερα...αλλά για Τουότα, έλεος
-
Ωραία, για πες μου το σλόγκαν της Corolla στην ελληνική διαφήμιση του 1976.
-
Δεν το γνωρίζω αλλά...γνωρίζατε οτι η λέξη Corolla στα Γιαπωνέζικα σημαίνει στέμμα από λουλούδια εξου και το σήμα που είχαν όλα τα Corolla μέχρι το 1989 οπότε και καταργήθηκε στα αυτοκινητα που πωλούνταν εκτός Ιαπωνίας στα οποία διατηρήθηκε με την κλασσική μορφή ή ως απλά ενα C
Kαι για να προλάβω τον κακεντρεχή πάτερ, ναι ξέρω ο,τι το ξέρεις -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν το γνωρίζω αλλά...γνωρίζατε οτι η λέξη Corolla στα Γιαπωνέζικα σημαίνει στέμμα από λουλούδια εξου και το σήμα που είχαν όλα τα Corolla μέχρι το 1989 οπότε και καταργήθηκε στα αυτοκινητα που πωλούνταν εκτός Ιαπωνίας στα οποία διατηρήθηκε με την κλασσική μορφή ή ως απλά ενα C
http://www.celica-supra-team.ch/report/images/CorollaLogo.jpg
Kαι για να προλάβω τον κακεντρεχή πάτερ, ναι ξέρω ο,τι το ξέρειςΣτα λατινικά!
http://en.wiktionary.org/wiki/corolla -
Ωραίος είμαι εγώ Μπράβο μου Όλα Γιαπωνέζικα τα βλέπω τελευταία
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Kαι για να προλάβω τον κακεντρεχή πάτερ, ναι ξέρω ο,τι το ξέρειςΤο ξέρω γιατί μου το είπες προχθές! Τι να σε κάνω, που δεν μπορείς να κρατήσεις μυστικό.
-
ρομπα εγινε ο πρακτορας... τα λατινικα τα κανε γιαπωνεζικα..
εισαι η μπηλιω τσουκαλα του φορουμ...
-
ΩΩΩΩΩΩωωωωωω τι του πεεεεεεε...
-
mod Krus modeΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΡΕΕΕΕΕmod Krus off
Φράνκυ θα μας πείς τι έλεγε το σλόγκαν της διαφήμισης?
Γνωρίζατε ότι...;