Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    FIAT Seicento και EuroNCAP crash test
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. FIAT Seicento και EuroNCAP crash test
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 9
    • 10
    • 3 / 10
    Περί αυτοκίνησης
    45
    184
    345
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      cctop last edited by

Μπα εγω λεω καλυτερα καθιστε σπιτι γιατι οι Νταλικες εχουν 445 αστερια στο ΝCAP oποτε..... Εαν τυχον και βγειτε ομως πρωτου στουκαρετε να εχετε προβλεψει να στουκαρετε με 64 χιλιομετρα ακριβως σε σταθερο αντικειμενο πικνοτητας μαζας χ και με συγκεκριμενη τροχια, αλλα καλυτερα παρτε τους NCAPατζιδες να σας δωσουν τα ακριβη δεδομενα γιατι δεν τα γνωριζω ακριβως, οχι τιποτα αλλα αλλα για να μην εχετε και προβλημα και να ειστε σιγουροι για τα αμαξια των 5 αστερων σας......

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        drdino last edited by

cctop, δλδ εσύ τι πιστεύεις ότι κάνουν στο ncap;

• R
          ratanplan last edited by

Εγώ λέω να πάρουμε όλοι Landwind αφού δεν παίζουν ρόλο τα αστέρια!

• P
            phaethon last edited by

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε (βλέπω βιαστικά το topic) το πρόβλημα με τα αστέρια είναι ότι περιλαμβάνουν κι άλλα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όπως π.χ. τα προειδοποιητικά μπιπ για τις ζώνες ασφαλείας, φωτάκια, θέσεις φλας και διάφορα άλλα.

Το βασικό για τη συμπεριφορά σε ατύχημα είναι να απομονώσουμε τα αποτελέσματα των crash tests, που έχουν χωριστεί σε σημεία σώματος και βαθμό καταπόνησης. Π.χ. άλλο αυτοκίνητο είναι πιό επικίνδυνο για το πόδι, άλλο για το κεφάλι, για το στήθος, το χέρι κτλ. Οι εικονίτσες με τα χρωματάκια για το κάθε μέλος του σώματος είναι πιό ρεαλιστική αντιμετώπιση και απεικόνιση της πραγματικότητας απ΄ότι τα αστέρια. Αυτά βρίσκονται μέσα στα πλαίσια του EuroNCAP και συμμετέχουν με μεγάλη βαρύτητα στα αστέρια, αλλά δεν είναι τα μοναδικά τεστ που τα διαμορφώνουν.

• P
              powergs last edited by

Αλήθεια από όλους εμάς που σκεφτόμαστε τι ασφάλεια παθητική μας προσφέρει ένα αυτοκίνητο, σκεφτήκαμε πόση ασφάλεια προσφέρουμε εμείς στον εαυτό μας; Εγώ να πω ότι μπαίνεις σε ένα αμάξι με 5 αστέρια παθητική ασφάλεια και αερόσακους για πόδια, χέρια, κεφάλι, πλευρά (ότι βγάζουν από αερόσακους πες ότι τους έχει μέσα το αμάξι). Ζώνη ασφαλείας βάζεις σε αυτό το αμάξι; Πόσοι έχουν σακατευτεί σε αμάξια 5 αστέρων επειδή δε φορούσαν ζώνη ασφαλείας; Είμαι εκτός θέματος και το ξέρω. Αλλά όλο κοιτάμε τι κάνουν οι εταιρίες για την ασφάλειά μας χωρίς πολλοί από εμάς όταν μπαίνουμε μέσα να μην κάνουμε τίποτα για την ασφάλεια μας βάζωντας τη ζώνη. Και να πω κάτι. Αυτά τα τεστ για την Ελλάδα δεν ισχύουν για όλους μας. Γιατί στα τεστ τα ανδρίκελα τα βάζουν με ζώνη. Εμέις εδώ που οδηγάμε οι περισσότεροι χωρίς ζώνη δεν είναι για να διαβάζουμε τέτοια τεστ αφού δεν κάνουμε το πιο βασικό. Να βάλουμε τη ζώνη. Ακόμη και μέσα στην πόλη. Σήμερα το συζητούσα με έναν από το εξωτερικό φίλο που του κακοφάνηκε που μπήκα στο αμάξι για να πάμε μέσα στη πόλη 4 λεπτά διαδρομή και δεν έβαλα ζώνη. Και μου λέει 'τρελός είσαι και δε βάζεις ζώνη'. Το πρώτο που έκανε με το που έκατσε ήταν να βάλει ζώνη και ας ήταν να κάνουμε 5 λεπτά και μέσα στην πόλη απόσταση. Πληροφοριακά με Ciquecento κυκλοφορώ και ξέρω ότι αν γίνει το κακό έχω πιθανότητες μεγάλες να πάθω χοντρή ζημιά.

• K
                karabouzouklis last edited by

Το προβλημα cctop ειναι οτι κανεις τεραστια λογικα αλματα.
                Δηλαδη εμεις που 'πιστευουμε' στο euroncap ψωνιζουμε αμαξι με βαση τα αστερια νομιζεις? Απλα οι περισσοτεροι παραδεχομαστε οτι ειναι καλυτερο να εχεις 5αστερο απο 3αστερο. Στο κατω κατω δεν το παιρνεις στην πλατη το αμαξι να κουραστεις...

Σε πληροφωρω οτι οδηγω 206 1.4 το οποιο πρεπει να ειναι 4αστερο αν δε κανω λαθος και το αγορασα περισυ (υπηρχαν 5αστερα στην κατηγορια)
                Ποτε δε σκεφτηκα να δωσω +3.000 ευρω για να παρω ενα πιο αργο κλιο 1.4 με 5αστερια...

Απο την αλλη ομως αν καποιος με ρωτησει πιο απο τα 2 ειναι πιο ασφαλες? 206 η κλιο? Θα πω γενικα το κλιο.
                Το αν μπορει με το 206 να πεσω απο μια γεφυρα και να προσγειωθω πανω στον ουρανο ενος κλιο σκοτωνοντας οσους ειναι μεσα, δεν κανει το κλιο λιγοτερο ασφαλες. Ναι ειναι πιθανο να συμβει.

Αν δε καταλαβαινεις παλι πραγματικα δε μπορω να σκεφτω (για την ωρα) κατι αλλο να σε πεισω.

• D
                  drdino last edited by

Σημείωση, το 206 τετράστερο είναι...

• K
                    karabouzouklis last edited by

το διορθωσα, θενξ

ΥΓ. Τελικα γαμω τις επιλογες εκανα ακου 4αστερο το 206

cctop αν θελεις απαντα σε αυτο.
                    Σε τι αισθανεσαι γενικα πιο ασφαλης να ταξιδευεις? Σε ενα cinquecento η σε μια X5 ?

Προσωπικα στην Χ5. Και στα 2 υπαρχουν ατυχηματα που θα με σκοτωσουν, αλλα στην Χ5 θα τη βγαλω καθαρη σε πολλες συγκρουσεις οι οποιες θα κανουν 'αμορφη μαζα σιδερικων' τον τσιγκο

• K
                      kosa last edited by

Μπαίνω λίγο αργά μάλλον στην κουβέντα αλλά κάθισα και διάβασα όλα τα προηγούμενα ποστς.

Εγώ το πρόβλημα νομίζω ότι είναι πιο γενικό... Αφορά σε ανθρώπους που δεν έχουν όρεξη, αλλά ούτε και θέληση, να ρωτήσουν μπας και μάθουν κάτι. Στενόμυαλη λογική. Λένε την άποψή τους αναμένοντας από τους γύρω τους να την συμμεριστούν. Κάθε τί άλλο είναι εξ αρχής λάθος. Άπαξ και κάνεις το λάθος να διαφωνήσεις μαζί τους ξεκινάει ένας ανούσιος διάλογος.

Όχι μαν, έχεις δίκιο. Στην ΕuroNcap ενδιαφέρονται μόνο για το marketing. Αν είναι να την πάθεις θα την πάθεις.

Μην ακούτε οι ειδικοί τί λένε. Εμείς ξέρουμε καλύτερα. Άλλωστε ο Έλληνας το έχει αυτό το συνήθειο του 'ειδικού' και της 'πασιγνωσίας'.

• T
                        thanos last edited by

Τι να πω και εγώ που το δικό μου πρέπει να έχει ίσα με 0.3 αστέρια…

Αλλά να σας πω…

Δεν με πολυενδιαφέρουν τα πολλά αστέρια…
                        Αν ήθελα αστέρια θα γινόμουν Νίτζα…

• X
                          xtkz last edited by

To 'ναυαρχικο' sunny του 92 πρεπει να 8εωρειται ασφαλες για την εποχη του με 2 αστερια στο πισω δε3ι κα8ισμα. Σε εκδηλωσεις μαλιστα επιδεικνυουμε αυτη την ασφαλεια φορωντας κ τις αστερατες πινακιδες.

• S
                            silencer51 last edited by

Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
                            Τι να πω και εγώ που το δικό μου πρέπει να έχει ίσα με 0.3 αστέρια…

Αλλά να σας πω…

Δεν με πολυενδιαφέρουν τα πολλά αστέρια…
                            **Αν ήθελα αστέρια θα γινόμουν Νίτζα… **

Έγραψες!!!

• C
                              cctop last edited by

Να απαντησω λοιπον σε ορισμενους παραπανω που προσπαθουν ειρωνικα να ανταπεξελθουν στο διαλογο.

Αυτα καταλαβατε απο οσα ειπα? Καταλαβατε οτι ειμαι ασχετος η δε θελω να 'μαθω'? Φυσικα δε σας γνωριζω και βεβαια δε με γνωριζετε. Να σας πω λοιπον οτι ειμαι 39 χρονων, ασχολουμαι με το αυτοκινητο απο πολυ μικρος. Το 75 αγορασα το πρωτο περιοδικο των 4ΤΡΟΧΩΝ σε ηλικια 7 ετων οταν τα αλλα παιδακια διαβαζαν τον ΠΟΠΑΥ... Απο τοτε εχω στην αποθηκη του σπιτιου μου ολα τα τευχη του περιοδικου και τα προγενεστερα απο το 75 και ειμαι ενας απο τους 10 περιπου ιδιωτες σε ολη την ελλαδα που εχουν στην κατοχη τους ολη την ιστορια και τα περιοδικα των 4Τ απο το σπανιο 1 και 2 μεχρι σημερα.

Το 1999 εγινε ο μεγαλος σεισμος στην Αθηνα. Τοτε επεσαν καποια κτηρια και πολυκατοικιες που ηταν καινουριες και υποτιθεται ανθεκτικες και συμφωνα με τις αντισεισμικες προδιαγραφες οπως στη Φιλαδερφεια τη Μεταμορφωση κλπ Αντιθετα δεν επεσαν καθολου πολυκατοικιες του 70 60 50 κλπ χωρις καμια μετετη αντισεισμικη.....

Αυτο που ηθελα λοιπον να πω και κανεις δεν εδωσε σημασια ειναι οτι στην πραξη κανενας ποτε δεν επιβεβαιωσε τα αποτελεσματα των crash tests και ουτε προκειται. Σε καμια περιπτωση δεν προκειται ποτε να καταφερει ο οποιοσδηποτε οργανισμος τυπου και ερευνας ατυχηματων να προσομοιασει τις πραγματικες συνθηκες στα τεστς προσκρουσης. Επισης κανενα ατυχημα δεν μπορει να επαναλυφθει 2 φορες με τα ιδια δεδομενα και αποτελεσματα. Το καθε ατυχημα ειναι μοναδικο ως προς τα αποτελεσματα γιατι απλα παντα οι συνθηκες η ταχυτητα κλπ δεν ειναι ιδια. Μαλιστα η Ευρωπη η Ιαπωνια η Αμερικη η Κορεα και η Κινα ακομα εχει τους δικους της η καθε μια οργανισμους φορεις κλπ που ερευνουν και διενεργουν τα αποτελεσματα των προσκρουσεων των αυτοκινητων. Επισης ολες οι εταιριες αυτοκινητουν εχουναναλογα τμηματα ερευνας. Εαν λοιπον ενα αυτοκινητο το ιδιο, το παρουν ολοι αυτοι οι οργανισμοι και φορεις και το τεσταρουν δεν προκειται να συμφωνησουν μεταξυ τους ως προς τα αποτελεσματα και αυτο εχει γινει αρκετες φορες μεχρι τωρα. Η μεχρι τωρα εμπειρια εχει δειξει οτι πισω απο αυτους τους φορεις υπαρχουν και τεραστια συμφεροντα τα οποια παιζουν συμαντικο ρολο στο μαρκετινγκ και εαν καποιος δεν το συμμεριζεται αυτο ειναι παρα πολυ νυχτωμενος.
                              Εγω δεν ειπα ποτε οτι πχ το SEICENTO ειναι ενα ασφαλες στην προσκρουση αυτοκινητο, αλλα ειπα οτι και ενα 5αστερο υποτιθεται ασφαλες αυτοκινητο (γιατι κανενα αυτοκινητο δεν ειναι απολυτα ασφαλες) μπορει κατω απο τις ιδιες συνθηκες ταχυτητα κλπ να προκαλεσει αναλογη η και βαρυτερη ζημια στον οδηγο του απο οτι το sei κατω απο προυποθεσεις. Και σε ενα ατυχημα οι προυποθεσεις και οι συνθηκες παιζουν τον πρωτο ρολο και αυτες δεν επαναλαμβανονται οσες φορες και εαν το προσπαθησουμε. ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ και οχι για συνθηκες 'εργαστηριου'.
                              Ετσι λοιπον αυτη η πλυση εγκεφαλου τα τελευταια χρονια προς τον αγοραστη απο το μαρκετιγκ μερος του οποιου ειναι φυσικα και οι οργανισμοι τυπου NCAP με τα αστερια τα EBD ESP LSD LTD TNT BDR SMT MST τους αεροσακους και ολη αυτη την γελοιοτητα που οι εταιριες προοθουν για να πεισουν, εμενα με αφηνουν παγερα αδιαφορο γιατι απλα ποτε ενας οδηγος δε θα ειναι ασφαλης οταν βγει στην εθνικη και στουκαρει σε νταλικα η πεσει σε κολονα της ΔΕΗ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΗΣ, δε με ενδιαφερει να τρακαρω για να διαπιστωσω εαν το NCAP εχει δικιο, ουτε θα αγορασω ενα αμαξι 5αστερο η 5σφαιρο για να αυτοπενευομαι στο φιλο η το γειτονα μου. Το να καθομαστε τωρα και να φιλοσοφουμε 'κοιτα ρε πως εγινε το sei' 'τσιγκος το sei' κλπ και να εχουμε την εντυπωση οτι εμεις και μονο ειμαστε ασφαλεις μεσα στο Αστρα το Γκολφ η το Μεγκαν η την Χ5 μας ε αυτο μονο γελιο μου φερνει. Σορρυ δηλαδη και ελπιζω να καταλαβατε λιγο τι θελω να πω.

• Z
                                zardoz last edited by

Φίλε συνομίληκε cctop, δηλαδή λίγο πολύ μας λές ότι τα test είναι 'αναξιόπιστα'
                                επειδή δεν έχουν σχέση με πραγματικά ατυχήματα και επηρρεάζονται από το marketing.

Tα μοντέλα προσομοίωσης στήνονται για να καλύψουν μια 'γενική' περίπτωση.
                                Aν ένα αμάξι 'αποτύχει' στην γενική περίπτωση, ομοίως 'αναμένεται' να αποτύχει
                                και στις περισσότερες από τις άλλες.

Σίγουρα δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστο
                                κουτοπόνηροι αν λέμε ότι 'απέτυχε στην πλαγιομετωπική του EuroNCAP, αλλά σε μια
                                πραγματική πλαγιομετωπική δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα'.

Tο EuroNCAP:

• Ανάλογα με την κατηγορία (μικρά, μικρομεσαία, μεγάλα) κλπ
                                • Στήνει το ίδιο ΓΝΩΣΤΟ μοντέλο ατυχήματος πλαγιομετωπικής
                                  Στην αμερική: έχουν στο ίδιο test μεγαλύτερη ταχύτητα πρόσκρουσης και κάνουν
                                  και test αναποδογυρίσματος.

Τα αποτελέσματα επηρρεάζουν τις πωλήσεις - ειδικά την δυτική ευρώπη παίζουν
                                περισσότερο ρόλο τώρα πιά παρά ποτέ.

Ακόμα και στην Ελλάδα ισχύει αυτό. Αν δείς το top 10 των πωλήσεων

FORD FOCUS ***** 5
                                TOYOTA COROLLA ***** 5
                                VW GOLF ***** 5
                                OPEL ASTRA ***** 5
                                HYUNDAI GETZ **** 4
                                TOYOTA YARIS ***** 5
                                SKODA OCTAVIA **** 4
                                OPEL CORSA ***** 5 (το νέο)
                                FORD FIESTA **** 4
                                SEAT IBIZA **** 4

Στην 'πολιτισμένη' ευρώπη, τίποτε κάτω από 4 αστέρια δεν 'πουλάει' με εξαίρεση το
                                picanto (3 αστέρια) που 'πέρασε' σαν αυτοκίνητο πόλης / χαμηλού κόστους maintainance
                                (και μάλιστα πχ στη Γερμανία πωλείται με 4 αερόσακους που εδώ ούτε που το σκέφτονται)

• H
                                  hammer_ last edited by

cctop, έχεις δίκιο βλέποντας το θέμα από μία μόνο οπτική. Η άλλη οπτική είναι αυτή που έγραψε ο zardoz και με την οποία συμφωνώ:

Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ένα αυτοκίνητο είναι ασφαλές κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες επειδή πέτυχε σε ένα εργαστηριακό τεστ. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αποδείξεις ότι ένα αυτοκίνητο που απέτυχε στο εργαστηριακό τεστ δεν είναι ασφαλές κάτω από ορισμένες συνθήκες. Και γενικεύοντας, αυτό που μπορείς να υποστηρίξεις (αλλά όχι να αποδείξεις) είναι ότι τα αμάξια 5* είναι ασφαλή κάτω από περισσότερες συνθήκες από τα αμάξια 4* και αυτά από τα 3*, κ.ο.κ. Εννοείται φυσικά ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις, κάτω από συνθήκες διαφορετικές από το πείραμα του EuroNCAP.

• D
                                    drdino last edited by

Μάλιστα. Δλδ δεν μας ενδιαφέρει ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται τα τεστ είναι αυτές που έχει διαπιστωθεί ότι είναι οι συνηθέστερες, και πως κάτω από αυτές τις συνθήκες ένα 5αστερο είναι ασφαλέστερο από ένα 2άστερο, αλλά ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη συνθήκη (πχ τρακάρισμα με έναν πολιορκητικό κριό) το συγκεκριμένο 5αστερο μπορεί να αποτύχει. Οκ. Σαφής λογική.

• T
                                      travelman last edited by

Δεν θέλω να ανοίξω και εγώ πόλεμο με τον cctop γιατί ήδη του την έπεσαν πολλοί και είναι παλιός 4τροχίτης

Κακά τα ψέματα όμως, όσο καλός οδηγός και αν είσαι αργά ή γρήγορα θα πέσει κάποιος πάνω σου. Το θέμα είναι με πόσα, από που και με τι...

Ίσως όντως είναι υπερβολή να παίρνει κάποιος ένα Volvo XC 90 ενώ κινείται στην κίνηση της πόλης μόνο και μόνο για να νιώθει ασφαλής, αλλά αναμφίβολα όποιος έχει γνωστούς που έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε ατύχημα με λίγα χιλιόμετρα και αρχαίο αμάξι πιστεύω πως καταλαβαίνει την σημασία της παθητικής ασφάλειας...

Τα αστέρια του EuroNCAP μαζί με τις αξιολογήσεις της «Νίτσας» (NHTSA) είναι η μόνη ένδειξη της παθητικής ασφάλειας που έχει ένα όχημα και συνεπώς θα εμπιστευόμουν αυτούς τους οργανισμούς πριν την αγορά ενός νέου οχήματος...

• M
                                        mika_hakkinen last edited by

Ο χρήστης nickolas έγραψε:
                                        Tί εννοείς?

Το πότε παρουσιαστηκε ένα μοντέλο είναι αδιάφορο. Το θέμα είναι ότι πωλείται καινούργιο σήμερα.

Το Landwind νομίζω (και διορθώστε με) αρχικά απαγορεύτηκε να πωληθεί επειδή δεν πέρασε τα crash test.
                                        Το seicento με τα μέτρα του 98 ήταν μέτριο, το 2006 όμως θα έπρεπε να πωλείται?

Μπείτε στο site και κάντε κλικ στη foto ώστε να εμφανιστεί μεγάλη (δεν μπόρεσα να βάλω το Link) για να δείτε πραγματικά το δράμα της κατάστασης. Αποκλείεται να επιζεί κανείς...

Για να ξεκαθαρίζονται λίγο κάποια πράγματα, το Landwind έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα που είχε φέρει αυτοκίνητο σε crash test του ADAC τα τελευταία 20 χρόνια.

Το τι σου φαίνεται από τις photos είναι αδιάφορο και να είσαι σίγουρος ότι αν το Sei ήταν επικίνδυνο τόσο ώστε να μην κυκλοφορεί ΔΕΝ θα κυκλοφορούσε. Εξάλλου τα tests που πρέπει να περάσει ένα αυτοκίνητο για να του επιτρέπεται η πώληση είναι πιο χαλαρά από το συγκεκριμένο.

@νδρέας

• M
                                          mika_hakkinen last edited by

Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
                                          Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε (βλέπω βιαστικά το topic) το πρόβλημα με τα αστέρια είναι ότι περιλαμβάνουν κι άλλα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όπως π.χ. τα προειδοποιητικά μπιπ για τις ζώνες ασφαλείας, φωτάκια, θέσεις φλας και διάφορα άλλα.

Το βασικό για τη συμπεριφορά σε ατύχημα είναι να απομονώσουμε τα αποτελέσματα των crash tests, που έχουν χωριστεί σε σημεία σώματος και βαθμό καταπόνησης. Π.χ. άλλο αυτοκίνητο είναι πιό επικίνδυνο για το πόδι, άλλο για το κεφάλι, για το στήθος, το χέρι κτλ. Οι εικονίτσες με τα χρωματάκια για το κάθε μέλος του σώματος είναι πιό ρεαλιστική αντιμετώπιση και απεικόνιση της πραγματικότητας απ΄ότι τα αστέρια. Αυτά βρίσκονται μέσα στα πλαίσια του EuroNCAP και συμμετέχουν με μεγάλη βαρύτητα στα αστέρια, αλλά δεν είναι τα μοναδικά τεστ που τα διαμορφώνουν.

Κουμπάρε τα διάφορα μπιπ δεν μετράνε όσο νομίζεις. Δεν έχουν καμια σπουδαία βαρύτητα, απλά αν ένα αυτοκίνητο είναι στο όριο για να πάρει το επόμενο αστέρι ένας βομβητής μπορεί να το σπρώξει λίγο.

@νδρέας

• A
                                            aserf last edited by

Ο χρήστης zardoz έγραψε:
                                            Ακόμα και στην Ελλάδα ισχύει αυτό. Αν δείς το top 10 των πωλήσεων
                                            ...
                                            TOYOTA COROLLA ***** 5
                                            ...

Μόνο η Corolla Verso έχει πάρει 5 αστέρια αν δεν κάνω λάθος. Οι 3-θυρες, 5-θυρες και Sedan έχουν πάρει 4 αστέρια.

Αυτό το λέω απλά ως σχόλιο και δεν υπονοώ κάτι.

Γενικά έχω την εντύπωση (ελπίζω να μη χρειαστεί να το μάθω στην πράξη κάποια στιγμή) ότι ένα αυτοκίνητο με καλή συμπεριφορά στα crash test έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συμπεριφερθεί και καλύτερα σε ένα πραγματικό ατύχημα σε σχέση με ένα άλλο αυτοκίνητο που πάτωσε στα crash test. Με λίγα λόγια ναι μεν δε μπορούν να προβλεφθούν όλες οι πιθανές περιπτώσεις σε ένα στημένο crash test, είναι σίγουρο όμως ότι δε βγαίνουν και λανθασμένα συμπεράσματα ως προς τη γενικότερη συμπεριφορά του σε ένα πραγματικό ατύχημα.
                                            Προσωπικά θα προτιμούσα να βρίσκομαι σε μια Laguna, παρά σε μια Xantia. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει την πιθανότητα σε μια πραγματική σύγκρουση να αντιστραφούν οι ρόλοι, ποιός λογικός άνθρωπος όμως θα έπαιρνε εσκεμμένα αυτό το ρίσκο;
                                            Βλέποντας ένα crash test και αντικρίζοντας στο ένα αυτοκίνητο να διατηρείται ανέπαφη η καμπίνα των επιβατών, ενώ στο άλλο να διαλύονται τα πάντα, η μόνη σκέψη που περνάει από το μυαλό μου είναι μακάρι να βρίσκομαι στο πρώτο αυτοκίνητο σε ένα υποτιθέμενο πραγματικό ατύχημα.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 3 / 10
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ