-
Πιθανόν να γνωρίζετε για την απεργία που γίνεται την τελευταία βδομάδα απο τους ελεγκτές ασφαλείας στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Επειδή είμαι ένας απο τους απεργούς και επειδή έχω αγανακτήσει απο αυτά που βλέπω και ακούω τις τελευταίες μέρες ήθελα να πώ δύο πράγματα. Εϊναι απίστευτο το τι πόλεμος γίνεται στον εργαζόμενο και τι υποστήριξη δίνεται στο κεφάλαιο απο παντού. Πάντα το ήξερα πρώτη φορά το ζώ τόσο έντονα. Κράτος νόμοι ΜΜΕ όλοι είναι με το κεφάλαιο. Κανάλια να λένε ψέματα για πράγματα που έχω δεί με τα ίδια μου τα μάτια. Υπάρχει σαφής οδηγία σε όσους φορείς εμπλέκονται και αυτή είναι 'μήν ακουμπήσετε την εταιρία'. Αυτό το γωρίζω αλλά ούτως ή αλιώς και να μήν το γνώριζα φένεται απο τα γεγονότα. Σε όλη αυτή την κατάσταση πέρα του ότι κινδυνεύουν να απολυθούν 350 άτομα που 6 χρόνια τώρα βγαίνουν οι πρώτοι στήν Ευρώπη και οι τρίτοι στον κόσμο, η ασφάλεια τών επιβατών πάει περίπατο καθότι αυτοί που διεξάγουν τώρα τον έλεγχο είναι άσχετοι (καθότι πρώτη φορά στην ζωή τους ελέγχουν κόσμο, εκτός από περίπου 20 παλιούς απεργοσπάστες) και πολλοί απο αυτούς δέν έχουν ούτε κάν τα τυπικά χαρτιά που να τους επιτρέπουν να κάνουν αυτή την δουλειά. Επίσης έχουν επίτηδες χαμηλώσει τα μέτρα ασφαλείας κάτω απο το κατώτερο όριο για να αυξήσουν την ταχύτητα ελέγχου. Κάποια στιγμή μάλιστα περνάγαν επιβάτες τελείως ανέλεγκτοι. Θα μπορούσε ακόμα και ταξιδιωτική οδηγία να φάει η Ελλάδα για αυτό που γίνεται άν γίνει γνωστό διεθνώς. Και αυτό είναι το λιγότερο. Αν βρεθεί κάποιος κακόβουλος μπορεί εύκολα να περάσει κάτι απαγορευμένο μέσα. Μάλιστα κάποιος πέρασε μία καραμπίνα και τον ανακαλύψαν οι αστυνομικοί καθότι η καραμπίνα προεξείχε απο την τσάντα και τους έκανε εντύπωση. Τα ΜΜΕ την ονομάσαν ψαροντούφεκο. Το ψαροντούφεκο βέβαια είναι το ίδιο εύκολο να το εντοπίσεις με μία καραμπίνα στον έλεγχο.. Τι άλλο να πώ... Πολύ βρωμιά..
-
Πιθανόν να γνωρίζετε για την απεργία που γίνεται την τελευταία βδομάδα απο τους ελεγκτές ασφαλείας στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Επειδή είμαι ένας απο τους απεργούς και επειδή έχω αγανακτήσει απο αυτά που βλέπω και ακούω τις τελευταίες μέρες ήθελα να πώ δύο πράγματα. Εϊναι απίστευτο το τι πόλεμος γίνεται στον εργαζόμενο και τι υποστήριξη δίνεται στο κεφάλαιο απο παντού. Πάντα το ήξερα πρώτη φορά το ζώ τόσο έντονα. Κράτος νόμοι ΜΜΕ όλοι είναι με το κεφάλαιο. Κανάλια να λένε ψέματα για πράγματα που έχω δεί με τα ίδια μου τα μάτια. Υπάρχει σαφής οδηγία σε όσους φορείς εμπλέκονται και αυτή είναι 'μήν ακουμπήσετε την εταιρία'. Αυτό το γωρίζω αλλά ούτως ή αλιώς και να μήν το γνώριζα φένεται απο τα γεγονότα. Σε όλη αυτή την κατάσταση πέρα του ότι κινδυνεύουν να απολυθούν 350 άτομα που 6 χρόνια τώρα βγαίνουν οι πρώτοι στήν Ευρώπη και οι τρίτοι στον κόσμο, η ασφάλεια τών επιβατών πάει περίπατο καθότι αυτοί που διεξάγουν τώρα τον έλεγχο είναι άσχετοι (καθότι πρώτη φορά στην ζωή τους ελέγχουν κόσμο, εκτός από περίπου 20 παλιούς απεργοσπάστες) και πολλοί απο αυτούς δέν έχουν ούτε κάν τα τυπικά χαρτιά που να τους επιτρέπουν να κάνουν αυτή την δουλειά. Επίσης έχουν επίτηδες χαμηλώσει τα μέτρα ασφαλείας κάτω απο το κατώτερο όριο για να αυξήσουν την ταχύτητα ελέγχου. Κάποια στιγμή μάλιστα περνάγαν επιβάτες τελείως ανέλεγκτοι. Θα μπορούσε ακόμα και ταξιδιωτική οδηγία να φάει η Ελλάδα για αυτό που γίνεται άν γίνει γνωστό διεθνώς. Και αυτό είναι το λιγότερο. Αν βρεθεί κάποιος κακόβουλος μπορεί εύκολα να περάσει κάτι απαγορευμένο μέσα. Μάλιστα κάποιος πέρασε μία καραμπίνα και τον ανακαλύψαν οι αστυνομικοί καθότι η καραμπίνα προεξείχε απο την τσάντα και τους έκανε εντύπωση. Τα ΜΜΕ την ονομάσαν ψαροντούφεκο. Το ψαροντούφεκο βέβαια είναι το ίδιο εύκολο να το εντοπίσεις με μία καραμπίνα στον έλεγχο.. Τι άλλο να πώ... Πολύ βρωμιά..
-
-
να σου πω αμα περασω 2-3 εκατοστογραμμα φουντα θα με δεσουνε;
-
nexis όσα μας λες για τις ελλείψεις ασφαλείας και τα προβλήματα αυτά τα έχεις καταγγείλει επώνυμα?
**Αν όχι **είσαι υποκριτής, δεν ενδιαφέρεσαι για την ασφάλεια των επιβατών αλλά για να μην χάσεις τη θέση σου και μόνο, οπότε κακώς συγχέεις τα δύο αυτά θέματα.
-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
. Πάντα το ήξερα πρώτη φορά το ζώ τόσο έντονα. Κράτος νόμοι ΜΜΕ όλοι είναι με το κεφάλαιο.Κάλλιο αργά παρά ποτε. Στη θέση κράτος βάλε Ε.Ε και έχεις καλύψει σφαιρικά το θέμα.
-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Σε όλη αυτή την κατάσταση πέρα του ότι κινδυνεύουν να απολυθούν 350 άτομα που 6 χρόνια τώρα βγαίνουν οι πρώτοι στήν Ευρώπη και οι τρίτοι στον κόσμο, η ασφάλεια τών επιβατών πάει περίπατο[ καθότι αυτοί που διεξάγουν τώρα τον έλεγχο είναι άσχετοι (καθότι πρώτη φορά στην ζωή τους ελέγχουν κόσμο, εκτός από περίπου 20 παλιούς απεργοσπάστες) και πολλοί απο αυτούς δέν έχουν ούτε κάν τα τυπικά χαρτιά που να τους επιτρέπουν να κάνουν αυτή την δουλειά. Επίσης έχουν επίτηδες χαμηλώσει τα μέτρα ασφαλείας κάτω απο το κατώτερο όριο για να αυξήσουν την ταχύτητα ελέγχου. Κάποια στιγμή μάλιστα περνάγαν επιβάτες τελείως ανέλεγκτοι.**Θα μπορούσε ακόμα και ταξιδιωτική οδηγία να φάει η Ελλάδα για αυτό που γίνεται άν γίνει γνωστό διεθνώς. Και αυτό είναι το λιγότερο. Αν βρεθεί κάποιος κακόβουλος μπορεί εύκολα να περάσει κάτι απαγορευμένο μέσα. **Για αυτα και μονο αν ημουν στη θεση σας θα γυριζα τωρα αμεσως πισω στη δουλεια μου και θα εβρισκα καποιον αλλο τροπο να λυσω τα προβληματα με την εταιρεια μου.
Αν γινει κατι στραβο νομιζεις οτι εσεις δεν εχετε μερτικο ευθυνης;
Οχι απο νομικης πλευρας αλλα απο μεριας ανθρωπισμου. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
nexis όσα μας λες για τις ελλείψεις ασφαλείας και τα προβλήματα αυτά τα έχεις καταγγείλει επώνυμα?**Αν όχι **είσαι υποκριτής, δεν ενδιαφέρεσαι για την ασφάλεια των επιβατών αλλά για να μην χάσεις τη θέση σου και μόνο, οπότε κακώς συγχέεις τα δύο αυτά θέματα.
Ρε συ ΙΚΕ τι ειναι αυτα που λες;;;
εχεις ιδεα ποσο ευκολο ειναι να απολυσουν καποιον που μιλαει πολυ με 1002 ευκολους τροπους;; ΠΟυ ξερεις αν ο ανθρωπος μπορει;;;
Ας μη χρησιμοποιυμε ρε παιδια τετοιους τονους, δεν υπαρχει λογος.
ΣΥΜΦΩΝΩ όμως με τον DAP. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
nexis όσα μας λες για τις ελλείψεις ασφαλείας και τα προβλήματα αυτά τα έχεις καταγγείλει επώνυμα?**Αν όχι **είσαι υποκριτής, δεν ενδιαφέρεσαι για την ασφάλεια των επιβατών αλλά για να μην χάσεις τη θέση σου και μόνο, οπότε κακώς συγχέεις τα δύο αυτά θέματα.
Φυσικά και έχουν καταγγελθεί επώνυμα αυτά. Τις κινήσεις για αυτά τα θέματα τις αναλαμβάνει το σωματείο μας Π.Σ.Ε.Α. οπού έχει κάνει και όλες τις ανάλογες ενέργειες. Έχουν γίνει μυνήσεις, η Γ.Ε.Σ.Ε.Ε. είναι ενημερωμένη μας στηρίζει και μέσω εκπροσόπων τής πιέζει το Υπουργείο Εργασίας, τα κανάλια ενημερώνωνται, ότι μπορεί να γίνει γίνεται. Εγώ προσωπικά είμαι στήν απεργία όσες περισσότερες ώρες μπορώ. Παρόλες τις κινήσεις το όλο θέμα καλύπτεται απο παντού. Τώρα για το κατα πόσον ενδιαφέρομαι για την ασφάλεια τών επιβατών προσωπικά. 6 χρόνια κάνω αυτή την δουλειά και έχει γίνει μέρος της ζωής μου. Νομίζω οτι με τις πράξεις μου στην δουλειά το αποδεικνύω καθημερινά πώς ενδιαφέρομαι. Όμως αυτοί που έχουν τόν έλεγχο νοιάζονται μόνο για το οτι εγώ παίρνω περισσότερα χρήματα απο έναν καινούριο υπάληλο (αυτός είναι ο λόγος που μας απολύουν) και καθόλου για την ασφάλεια.
-
citastak εγω είμαι ο υπερβολικός ή κάποιος που λέει πως ναι μεν βλέπει πως στη δουλειά του γινονται εγκληματικές αμέλειες αλλά (όπως λες) δεν τις καταγγέλει για να μην χάσει τη θέση του και ταυτόχρονα ζητά τη συμπαράστασή μας για να μην χάσει τη θέση αυτη?
Μήπως το οτι το αντικείμενο αυτό είναι λίγο απόμακρο μας κάνει πολύ ελαστικούς?
Φαντάσου έβγαινε ένας γιατρός πχ και έλεγε πως φοβάται μήπως απολυθεί με μαζικές απολύσεις επειδή έχρονται νέοι γιατροί οι οποίοι είναι επικύνδυνοι και σκοτώνουνε κόσμο. Φαντάσου επίσης να χρησιμοποιούσε την εγκληματική αυτή κατάσταση για να εκβιάσει τη συμπαράστασή μας ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος αρκείται στο ότι έχει την θέση του και δεν ρισκάρει το παραμικρό για να την αντιμετωπίσει.
Εγω δεν προεξοφλώ πως ο nexis δεν εχει όντως κάνει επώνυμες καταγγελίες με τα όσα καταθέτει εδώ. Αν το έχει κάνει του εύχομαι τα καλύτερα και μακάρι να λυθεί το πρόβλημα που περιγράφει. Αν όχι όμως τότε αυτό που κάνει είναι θράσος.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Για αυτα και μονο αν ημουν στη θεση σας θα γυριζα τωρα αμεσως πισω στη δουλεια μου και θα εβρισκα καποιον αλλο τροπο να λυσω τα προβληματα με την εταιρεια μου.
Αν γινει κατι στραβο νομιζεις οτι εσεις δεν εχετε μερτικο ευθυνης;
Οχι απο νομικης πλευρας αλλα απο μεριας ανθρωπισμου.Πρόσεξε να δείς κάτι. Μόλις είδαμε ότι με τους καινούριους δέν γίνονται έλεγχοι πήγαμε να επέμβουμε. Όχι με βία. Μας έβγαλε έξω η αστυνομία. Και όποιος τολμήσει να μπεί απο εμάς τον παίρνουν σηκωτό. Πλέον δέν μας αντιμετωπίζουν σαν υπαλήλους αλλά σαν ταραξίες. Σήμερα λίγο πρίν να φύγω απο εκεί είχε αποφασιστεί να δώσουμε άτομα να στελεχώσουν τα σημεία ελέγχου. Δέν ξέρω άν δεχτήκαν..
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
citastak εγω είμαι ο υπερβολικός ή κάποιος που λέει πως ναι μεν βλέπει πως στη δουλειά του γινονται εγκληματικές αμέλειες αλλά (όπως λες) δεν τις καταγγέλει για να μην χάσει τη θέση του και ταυτόχρονα ζητά τη συμπαράστασή μας για να μην χάσει τη θέση αυτη?Μήπως το οτι το αντικείμενο αυτό είναι λίγο απόμακρο μας κάνει πολύ ελαστικούς?
Φαντάσου έβγαινε ένας γιατρός πχ και έλεγε πως φοβάται μήπως απολυθεί με μαζικές απολύσεις επειδή έχρονται νέοι γιατροί οι οποίοι είναι επικύνδυνοι και σκοτώνουνε κόσμο. Φαντάσου επίσης να χρησιμοποιούσε την εγκληματική αυτή κατάσταση για να εκβιάσει τη συμπαράστασή μας ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος αρκείται στο ότι έχει την θέση του και δεν ρισκάρει το παραμικρό για να την αντιμετωπίσει.
Εγω δεν προεξοφλώ πως ο nexis δεν εχει όντως κάνει επώνυμες καταγγελίες με τα όσα καταθέτει εδώ. Αν το έχει κάνει του εύχομαι τα καλύτερα και μακάρι να λυθεί το πρόβλημα που περιγράφει. Αν όχι όμως τότε αυτό που κάνει είναι θράσος.
Προφανώς ήδη έχω απαντήσει αλλά δέν θα το είδες γιατί γράφαμε συγχρόνως.
-
Τι εννοεις 'πηγαμε να επεμβουμε';
Πήγατε μήπως να δουλέψετε στην θεση τους;
Εννοειται οτι η αστυνομια οφειλε να σας κρατησει απεξω,μιλαμε για θεματα εθνικης ασφαλειας και οικονομιας.Δεν μπορει ο αστυνομικος να σας αφησει να μπουκαρετε με αγνωστα αποτελεσματα,θα ζηταγα προσωπικα την απολυση του σε ενα τετοιο ενδεχομενο. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
να σου πω αμα περασω 2-3 εκατοστογραμμα φουντα θα με δεσουνε;Ο έλεγχος ασφαλείας δέν επικεντρώνεται στα ναρκωτικά. Ούτε τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε είναι εξειδικευμένα στην εύρεση ναρκωτικών. Και αυτό γιατί δέν επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια της πτήσης. Άν τα εντοπίσουμε φυσικά ειδοποιούμε αστυνομία. Τώρα με τους άσχετους μέσα ίσως να είναι εύκολο να περάσει κανείς και τσουβάλια.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τι εννοεις 'πηγαμε να επεμβουμε';
Πήγατε μήπως να δουλέψετε στην θεση τους;
Εννοειται οτι η αστυνομια οφειλε να σας κρατησει απεξω,μιλαμε για θεματα εθνικης ασφαλειας και οικονομιας.Δεν μπορει ο αστυνομικος να σας αφησει να μπουκαρετε με αγνωστα αποτελεσματα,θα ζηταγα προσωπικα την απολυση του σε ενα τετοιο ενδεχομενο.Αυτό που κάναμε ήταν να έχουμε άτομα μέσα να βλέπουν αν γίνεται σωστά ο έλεγχος. Όχι πολλά. Ένας νομίζω σε κάθε σημείο ελέγχου. Και όταν διαπιστώθηκε οτι δέν γίνονται σωστά οι ελέγχοι και μιλήσαν τους πετάξαν όλους έξω. Έχε υπόψιν σου οτι γνωρίζουμε τι πρέπει και τι δέν πρέπει καθώς υπάρχει σωματείο. Το μπουκάρουμε μέσα και οτιδήποτε άλλο τέτοιο είναι απο αυτά που δέν πρέπει και δέν κάνουμε. Η αστυνομία μας κράτησε έξω για να μήν υπάρχουν μάρτυρες στα δικαστήρια οτι δέν γίνονται σωστά οι ελέγχοι.
ΥΓ. Ο αστυνομικός την εθνική ασφάλεια την έχει γραμμένη (πάντα υπάρχουν εξεραίσεις). Οι αστυνομικοί κάνουν ότι τους λένε οι ανώτεροί τους. Και οι ανώτεροί τους ότι τους λέει το κράτος. Και τό κράτος ότι προστάζουν αυτοί που έχουν λεφτά. Και όταν τα λεφτά έρχονται σε σύγκρουση με την εθνική ασφάλεια θα επικρατήσουν.
-
Έτσι είναι, όταν ήταν κρατικός ο έλεγχος της ασφάλειας πληρώναμε ένα μάτσο τεμπέληδες.
Τώρα οι εταιρείες ξεζουμίζουν τους νέους σκλάβους...
ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΡΕΕΕΕ...
_
-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Αυτό που κάναμε ήταν να έχουμε άτομα μέσα να βλέπουν αν γίνεται σωστά ο έλεγχος. Όχι πολλά. Ένας νομίζω σε κάθε σημείο ελέγχου. Και όταν διαπιστώθηκε οτι δέν γίνονται σωστά οι ελέγχοι και μιλήσαν τους πετάξαν όλους έξω. Έχε υπόψιν σου οτι γνωρίζουμε τι πρέπει και τι δέν πρέπει καθώς υπάρχει σωματείο. Το μπουκάρουμε μέσα και οτιδήποτε άλλο τέτοιο είναι απο αυτά που δέν πρέπει και δέν κάνουμε. Η αστυνομία μας κράτησε έξω για να μήν υπάρχουν μάρτυρες στα δικαστήρια οτι δέν γίνονται σωστά οι ελέγχοι.
.
Θελατε δηλαδη να εχετε μεσα ατομα οχι για να βοηθησουν,αλλα στην καλυτερη των περιπτωσεων για να μαζευουν στοιχεια για δικαστήριο.
Να κανουμε και την ασφαλεια των πτησεων γυφτικο τσαντήρι;
Να μπαινοβγαινουν ατομα και να γινεται τζερτζελες όπως πχ στα λιμάνια;
Να δουλευει ο αλλος και καποιος απο πανω του να του λεει ποτε ειναι απεργοσπαστης και ποτε οτι δεν κανει σωστα την δουλεια του;
Περιμενα πολυ περισσοτερο υπευθυνοτητα απο ατομα του χωρου σας.
Τελικα ολους τους πνιγει το δικιο σε αυτη την χωρα και γι αυτο δεν παμε πουθενα. -
Εγω παλι δεν μπορω να χωνεψω με τιποτα οτι τον ελεγχο δεν τον κανει η αστυνομια αλλα ιδιωτικη εταιρια security. Δεν δεχομαι να με ελεγχει καποιος αλλος πλην των νομιμων οργανων...
... οσο για τον ελεγχο που κανουνε... αχχχ τι κωμικοτραγικα περιστατικα εχω δει....
-
Απορώ αν τα μηχανήματα χτυπάνε στον έλεγχο για ναρκωτικά..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Απορώ αν τα μηχανήματα χτυπάνε στον έλεγχο για ναρκωτικά..πως να χτυπανε δηλαδη;
τι ειναι ρε συ κανα γκανι;απλα αμα φανει λογικα στην οθονη κατι υποπτο ή αμα εχει τιποτα σκυλια..
αλλιως δεν παιζει..
παντως φανταζομαι θα εχεις σοβαρες κυρωσεις αμα σε πιασουν να περνας ναρκωτικα σε αλλη χωρα
Απεργία ελεγκτών ασφαλείας στο Ελευθέριος Βενιζέλος