-
Τι να φανεί ρε? Άμα τα έχεις πάνω σου λέω..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτό που κάναμε ήταν να έχουμε άτομα μέσα να βλέπουν αν γίνεται σωστά ο έλεγχος. Όχι πολλά. Ένας νομίζω σε κάθε σημείο ελέγχου. Και όταν διαπιστώθηκε οτι δέν γίνονται σωστά οι ελέγχοι και μιλήσαν τους πετάξαν όλους έξω. Έχε υπόψιν σου οτι γνωρίζουμε τι πρέπει και τι δέν πρέπει καθώς υπάρχει σωματείο. Το μπουκάρουμε μέσα και οτιδήποτε άλλο τέτοιο είναι απο αυτά που δέν πρέπει και δέν κάνουμε. Η αστυνομία μας κράτησε έξω για να μήν υπάρχουν μάρτυρες στα δικαστήρια οτι δέν γίνονται σωστά οι ελέγχοι.
.
Θελατε δηλαδη να εχετε μεσα ατομα οχι για να βοηθησουν,αλλα στην καλυτερη των περιπτωσεων για να μαζευουν στοιχεια για δικαστήριο.
Να κανουμε και την ασφαλεια των πτησεων γυφτικο τσαντήρι;
Να μπαινοβγαινουν ατομα και να γινεται τζερτζελες όπως πχ στα λιμάνια;
Να δουλευει ο αλλος και καποιος απο πανω του να του λεει ποτε ειναι απεργοσπαστης και ποτε οτι δεν κανει σωστα την δουλεια του;
Περιμενα πολυ περισσοτερο υπευθυνοτητα απο ατομα του χωρου σας.
Τελικα ολους τους πνιγει το δικιο σε αυτη την χωρα και γι αυτο δεν παμε πουθενα.Το είπα πολύ καθαρά στο προηγούμενο μύνημά μου ίσως δέν το πρόσεξες.
Για αυτό θα το ξαναπώ.Η αστυνομία μας κράτησε έξω για να μήν υπάρχουν μάρτυρες στα δικαστήρια οτι δέν γίνονται σωστά οι ελέγχοι. Δέν ανάφερα την δική μας πρόθεση αλλά της αστυνομίας. Και η πρόθεσή τους είναι να καλύψουν στοιχεία απο έγγλημα. Την δική μας πρόθεση πάλι την ανέφερα μέσα στο ίδιο μύνημα. Άν θές ξαναδιάβασε το για να έχεις σωστότερη εικόνα.
Τα άτομα τού χώρου μας λειτουργούν με υπευθυνότητα και με σεβασμό πρός τον επιβάτη. Δέν συμβαίνει όμως με τα άτομα της εταιρίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων απλά για το χρήμα. Όταν κάποια στιγμή περνάγαν επιβάτες τελείως ανέλεγχτοι και κάποιος δικός μας μίλησε και είπε 'είναι έλεγχος αυτός?' άτομο της εταιρίας είπε στους αστυνομικούς 'κύριε αστυνομικέ με εμποδίζει να κάνω την δουλειά μου'. Και ο κύριος αστυνομικός που έβλεπε οτι δέν γίνεται ο έλεγχος αντί να συλάβει αυτόν που έκανε οφθαλμοφανές έγλημα πέταξε εμάς έξω που επισημαίναμε το έγλημα.
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω θα ήθελα πρίν κάθε άλλη απάντησή σου να διαβάζεις πρώτα αυτά που λέω για να μήν σπαταλάμε τσάμπα τα λόγια μάς. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εγω παλι δεν μπορω να χωνεψω με τιποτα οτι τον ελεγχο δεν τον κανει η αστυνομια αλλα ιδιωτικη εταιρια security. Δεν δεχομαι να με ελεγχει καποιος αλλος πλην των νομιμων οργανων...... οσο για τον ελεγχο που κανουνε... αχχχ τι κωμικοτραγικα περιστατικα εχω δει....
Επικαλείσαι τον νόμο χωρίς να τον γνωρίζεις. Υπάρχει νόμος που λέει οτι ο έλεγχος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δέν γίνεται απο την αστυνομία αλλά απο security. Μάλιστα σε περίπτωση που ερχόταν κάποιος επιβάτης που έλεγε αυτά που λές και επέμενε πολύ φωνάζαμε την αστυνομία και ή ίδια η αστυνομία τον ανάγκαζε ή να τον ελέγξουμε εμείς ή να μήν πετάξει.
Όσο για τα κωμικωτραγικά περιστατικά.. Για το μεγαλύτερο ποσοστό απο αυτά ευθύνονται οι επιβάτες. Αυτό θα μπορούσες να το διαπιστώσεις άν μία μόνο μέρα καθόσουν ένα 8ωρο σαν ουδέτερος παρατηρητής. Για τα δικά μας λάθη όσον αφορά τον έλεγχο όποιος έκανε στο παρελθόν σχετικό λάθος απολυόταν. Όσον αφορά την συμπεριφορά και για αυτήν έχουν απολυθεί υπαλήλοι. Βέβαια οι άσχετοι υπάληλοι πού ελέγχουν τώρα κάνουν λάθη που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τών πτήσεων καθώς περνάν με ελιπή έλεγχο ή τελείως ανέλεγκτους τους επιβάτες. Η εταιρία και ο αερολιμένας όχι μόνο τους επικροτούν αλλά τους επιβάλουν να κρατήσουν την στάση αυτή.
Για το υψηλό επίπεδο ασφαλείας ο αερολιμένας είχε πάρει βραβεία στο παρελθόν. Μάλιστα πρόσφατα πήρε άλλο ένα για την εφαρμογή τών νέων μέτρων σχετικά με τα υγρά. Τώρα τους υπαλήλους που κερδίσαν αυτά τα βραβεία για λογαριασμό του αερολιμένα τους απολύουν. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Απορώ αν τα μηχανήματα χτυπάνε στον έλεγχο για ναρκωτικά..Τα μηχανήματα δέν είναι ρυθμισμένα να βρίσκουν ναρκωτικά. Είναι ρυθμισμένα να βρίσκουν όπλα σφαίρες εκρηκτικά κ.α. Ειδικά άν έχει κάποιος μικρή ποσότητα ναρκωτικών μόνο απο τύχη μπορεί να εντοπιστεί. Υπάρχει τρόπος να ρυθμίσεις τα μηχανήματα να ετοπίζουν ναρκωτικά. Είναι απλά επιλογή των αρχών να μήν εφαρμόζεται αυτή η ρύθμιση απλά γιατί τα ναρκωτικά δέν θεωρούνται οτι επηρεάζουν την ασφάλεια της πτήσης. Ο ρόλος της εύρεσης ναρκωτικών έχει επωμιστεί στην Ε.Α. Παρόλα αυτά αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε βρεί ναρκωτικά.
-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Αυτό που κάναμε ήταν να έχουμε άτομα μέσα να βλέπουν αν γίνεται σωστά ο έλεγχος. Όχι πολλά. Ένας νομίζω σε κάθε σημείο ελέγχου. Και όταν διαπιστώθηκε οτι δέν γίνονται σωστά οι ελέγχοι και μιλήσαν τους πετάξαν όλους έξω. Έχε υπόψιν σου οτι γνωρίζουμε τι πρέπει και τι δέν πρέπει καθώς υπάρχει σωματείο. Το μπουκάρουμε μέσα και οτιδήποτε άλλο τέτοιο είναι απο αυτά που δέν πρέπει και δέν κάνουμε. Η αστυνομία μας κράτησε έξω για να μήν υπάρχουν μάρτυρες στα δικαστήρια οτι δέν γίνονται σωστά οι ελέγχοι.
.
Θελατε δηλαδη να εχετε μεσα ατομα οχι για να βοηθησουν,αλλα στην καλυτερη των περιπτωσεων για να μαζευουν στοιχεια για δικαστήριο.
Να κανουμε και την ασφαλεια των πτησεων γυφτικο τσαντήρι;
Να μπαινοβγαινουν ατομα και να γινεται τζερτζελες όπως πχ στα λιμάνια;
Να δουλευει ο αλλος και καποιος απο πανω του να του λεει ποτε ειναι απεργοσπαστης και ποτε οτι δεν κανει σωστα την δουλεια του;
Περιμενα πολυ περισσοτερο υπευθυνοτητα απο ατομα του χωρου σας.
Τελικα ολους τους πνιγει το δικιο σε αυτη την χωρα και γι αυτο δεν παμε πουθενα.Το είπα πολύ καθαρά στο προηγούμενο μύνημά μου ίσως δέν το πρόσεξες.
Για αυτό θα το ξαναπώ.Η αστυνομία μας κράτησε έξω για να μήν υπάρχουν μάρτυρες στα δικαστήρια οτι δέν γίνονται σωστά οι ελέγχοι. Δέν ανάφερα την δική μας πρόθεση αλλά της αστυνομίας. Και η πρόθεσή τους είναι να καλύψουν στοιχεία απο έγγλημα. Την δική μας πρόθεση πάλι την ανέφερα μέσα στο ίδιο μύνημα. Άν θές ξαναδιάβασε το για να έχεις σωστότερη εικόνα.
Τα άτομα τού χώρου μας λειτουργούν με υπευθυνότητα και με σεβασμό πρός τον επιβάτη. Δέν συμβαίνει όμως με τα άτομα της εταιρίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων απλά για το χρήμα. Όταν κάποια στιγμή περνάγαν επιβάτες τελείως ανέλεγχτοι και κάποιος δικός μας μίλησε και είπε 'είναι έλεγχος αυτός?' άτομο της εταιρίας είπε στους αστυνομικούς 'κύριε αστυνομικέ με εμποδίζει να κάνω την δουλειά μου'. Και ο κύριος αστυνομικός που έβλεπε οτι δέν γίνεται ο έλεγχος αντί να συλάβει αυτόν που έκανε οφθαλμοφανές έγλημα πέταξε εμάς έξω που επισημαίναμε το έγλημα.
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω θα ήθελα πρίν κάθε άλλη απάντησή σου να διαβάζεις πρώτα αυτά που λέω για να μήν σπαταλάμε τσάμπα τα λόγια μάς.Πως αλλιως να στο πω, οταν καποιος δημιουργει καταστασεις στον ελεγχο,πρεπει να απομακρυνθει.Δεν πρεπει να υπαρχουν κωμικοτραγικες καταστασεις στον ελεγχο.
Και οσον αφορα τον ελεγχο στα αεροδρομια,μακαρι να εξαφανιστει τελειως.Εχω βαρεθει να με ψαχνουν 10 φορες και μαλιστα με τα χερια,δεν ειμαστε στο Αφγανισταν ουτε μοιαζω με ταλιμπανέζο...ολα αυτα ειναι αστεια.Καλυτερα ηταν οταν ο ελεγχος γινοταν απο εμπειρους αστυνομικους μονο,που ηξεραν να κρινουν ποιον εχουν απεναντι τους και οχι να χουφτωνουν ολον το κοσμο... -
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Εγω παλι δεν μπορω να χωνεψω με τιποτα οτι τον ελεγχο δεν τον κανει η αστυνομια αλλα ιδιωτικη εταιρια security. Δεν δεχομαι να με ελεγχει καποιος αλλος πλην των νομιμων οργανων...
... οσο για τον ελεγχο που κανουνε... αχχχ τι κωμικοτραγικα περιστατικα εχω δει....
Επικαλείσαι τον νόμο χωρίς να τον γνωρίζεις. Υπάρχει νόμος που λέει οτι ο έλεγχος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δέν γίνεται απο την αστυνομία αλλά απο security. Μάλιστα σε περίπτωση που ερχόταν κάποιος επιβάτης που έλεγε αυτά που λές και επέμενε πολύ φωνάζαμε την αστυνομία και ή ίδια η αστυνομία τον ανάγκαζε ή να τον ελέγξουμε εμείς ή να μήν πετάξει.
Όσο για τα κωμικωτραγικά περιστατικά.. Για το μεγαλύτερο ποσοστό απο αυτά ευθύνονται οι επιβάτες.
Δεν επικαλεστηκα αγαπητε κανενα νομο... και εφοσον υπαρχει λοιπον τετοιος νομος (δεν εχω κανενα λογο να σε αμφισβητησω), τοτε απλα ειναι λάθος, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.
Σχετικα με τα κωμικοτραγικα... ειδικα στους φορητους υπολογιστες βλεπω να ζητουν οι ανθρωποι της ασφαλειας να αναψει ο φορητος για να δουν οτι δεν ειναι βομβα Πραγματικη ψευδαισθηση ασφαλειας.... και οταν σε μερικες περιπτώσεις δεν ειχε ο επιβατης φορτιστη και με μπαταρια αδεια... εκει να δεις ταλαιπωρια να πεισει ο ερμος ο επιβατης πως αυτο που μεταφερει δεν ειναι C4
Τελος παντων... σε μεγάλα Ευρωπαικα αεροδρομια, ο ελεγχος γινεται απο την αστυνομια τους... εμεις βάλαμε ιδιωτικη εταιρια. Συγχαρητηρια μας...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πως αλλιως να στο πω, οταν καποιος δημιουργει καταστασεις στον ελεγχο,πρεπει να απομακρυνθει.Δεν πρεπει να υπαρχουν κωμικοτραγικες καταστασεις στον ελεγχο.
Και οσον αφορα τον ελεγχο στα αεροδρομια,μακαρι να εξαφανιστει τελειως.Εχω βαρεθει να με ψαχνουν 10 φορες και μαλιστα με τα χερια,δεν ειμαστε στο Αφγανισταν ουτε μοιαζω με ταλιμπανέζο...ολα αυτα ειναι αστεια.Καλυτερα ηταν οταν ο ελεγχος γινοταν απο εμπειρους αστυνομικους μονο,που ηξεραν να κρινουν ποιον εχουν απεναντι τους και οχι να χουφτωνουν ολον το κοσμο...Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όποιος δημιουργεί καταστάσεις στον έλεγχο πρέπει να απομακρυνθεί. Τις τραγικές και καθόλου κωμικές καταστάσεις τις δημιουργούν αυτοί που τώρα διεξάγουν τον έλεγχο καθότι είναι άκρως επικύνδινοι για την ασφάλεια τών πτήσεων.
Σε έναν ιδανικό κόσμο δέν θα υπήρχε ανάγκη για έλεγχο. Όμως ο ιδανικός κόσμος δέν υπάρχει και έτσι κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη ελέγχου.
Ούτε και μένα μου αρέσει να ψάχνω με τα χέρια. Ειλικρινά δέν ξέρω τί μπορεί να έχει αυτός που ακουμπάω. Δέν ορίζουμε όμως εμείς τις διαδικασίες ελέγχου. Ο έλεγχος εφαρμόστηκε να γίνεται με τα χέρια γιατί οι συσκευές ανίχνευσης βρίσκαν μόνο μέταλα(όπλα μαχαίρια). Εκρηκτικές ύλες μπορούσε να περάσει κάποιος πάνω του χωρίς να εντοπιστεί. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να ελέγχεται ο επιβάτης χωρίς να τον ακουμπάς, ξέρω οτι δέν αρέσει σε πολλούς επιβάτες και εγώ επίσης το απεχθάνομαι πραγματικά και άν συνεχίσω να δουλεύω εκεί θα το αντιμετωπίζω καθημερινά.
Ένας έμπειρος αστυνομικός δέν έχει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον έμπειρο υπάληλο security. Μάλιστα έχει μειονέκτημα καθώς είναι δημόσιος υπάληλος και όλοι ξέρουμε τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Ένας άπειρος υπάληλος (όπως αυτοί που δουλεύουν τώρα) έχει τεράστια διαφορά αλλά παίρνει λιγότερα χρήματα. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν επικαλεστηκα αγαπητε κανενα νομο... και εφοσον υπαρχει λοιπον τετοιος νομος (δεν εχω κανενα λογο να σε αμφισβητησω), τοτε απλα ειναι λάθος, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.
Σχετικα με τα κωμικοτραγικα... ειδικα στους φορητους υπολογιστες βλεπω να ζητουν οι ανθρωποι της ασφαλειας να αναψει ο φορητος για να δουν οτι δεν ειναι βομβα Πραγματικη ψευδαισθηση ασφαλειας.... και οταν σε μερικες περιπτώσεις δεν ειχε ο επιβατης φορτιστη και με μπαταρια αδεια... εκει να δεις ταλαιπωρια να πεισει ο ερμος ο επιβατης πως αυτο που μεταφερει δεν ειναι C4
Τελος παντων... σε μεγάλα Ευρωπαικα αεροδρομια, ο ελεγχος γινεται απο την αστυνομια τους... εμεις βάλαμε ιδιωτικη εταιρια. Συγχαρητηρια μας...
Όταν λές 'νόμιμα όργανα' επικαλείσαι εμέσως κάποιον νόμο που ορίζει αυτά τα νόμιμα όργανα. Αυτός ο νόμος υπάρχει και τα νόμιμα όργανα είναι οι υπάληλοι της εταιρίας security που διεξάγει τον έλεγχο. Να σου πώ την αλήθεια και εγώ διαφωνώ με πολούς νόμους. Όχι πάντως με τον συγκεκριμένο. Διαφωνώ με τους νόμους που επιτρέπουν στους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και αναγκάζουν τους φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι.
Σχετικά με τα laptop. Το να ζητηθεί να μπεί σε λειτουργία το laptop είναι 1 περίπτωση στίς 100 και αυτό μόνο όταν υπάρχει κάποια υποψία. Οποιοσδήποτε περνάει απο τον έλεχο επιβατών και έχει laptop το γνωρίζει. Δέν είναι καθόλου ευχάριστο στους επιβάτες και το γνωρίζω όταν τους το λέω να αφαιρέσουν το laptop απο την αποσκευή τους να περάσει ξεχωριστά απο την συσκευή ακτινοσκόπησης. Και για μένα δέν είναι ευχάριστο να δυσανασχετεί ο επιβάτης και να λέει διάφορα. Όμως είναι η διαδικασία που έχει οριστεί απο τον αερολιμένα και δέν μπορώ να την παρακάμψω.
Σχετικά με τα μεγάλα Ευρωπαικά αεροδρόμια απο όσο ξέρω ο έλεγχος γίνεται απο security. Μάλιστα η Ελλάδα είναι απο τις τελευταίες χώρες που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί security. Αυτό μάς το έχουν πεί απο τον Αερολιμένα δέν έχω πάει ο ίδιος να το διαπιστώσω. -
Δεν μας ειπες ομως ΓΙΑΤΙ απεργειτε, τι αιτηματα εχετε και τι σας λεει η εταιρεια??
-
Τα αιτήματα δεν μπορεις να τα υποψιαστεις;
Ισως εαν προσπαθησεις πολυ..
Ειρηνη-ευτυχια στο Νταρφούρ....μπα δεν ειναι αυτόΤι θελουν οι ανθρωποι,οτι ζηταει καθε απεργος,φαντασία θελει;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειρηνη-ευτυχια στο Νταρφούρ....μπα δεν ειναι αυτόΤι θελουν οι ανθρωποι,οτι ζηταει καθε απεργος,φαντασία θελει;
Δλδ... μονιμοτητα, αυξησεις 20-30%, καμια αξιολογηση, κρατικη ασφαλιση....και αλλα τετοια εννοεις??
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δλδ... μονιμοτητα, αυξησεις 20-30%, καμια αξιολογηση, κρατικη ασφαλιση....και αλλα τετοια εννοεις??
Ναι, και ως ενα βαθμο το θεωρω λογικο.
Βεβαια οι σεκουριτάδες που κανουν τώρα την δουλεια των απεργων,ας μην ρωτησουμε σε τι συνθηκες (μισθος,ωραριο,ασφαλιση) εργαζονται γιατι θα μας πιασει μελαγχολία... -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
nexis όσα μας λες για τις ελλείψεις ασφαλείας και τα προβλήματα αυτά τα έχεις καταγγείλει επώνυμα?**Αν όχι **είσαι υποκριτής, δεν ενδιαφέρεσαι για την ασφάλεια των επιβατών αλλά για να μην χάσεις τη θέση σου και μόνο, οπότε κακώς συγχέεις τα δύο αυτά θέματα.
Βασικα εχει δικιο εν μερη.
Οταν ηρθαν τα νεα μετρα, εκανα ενα ταξιδη στη Θεσ/νικη.
Μονο δειγμα ουρων δεν μου πηραν
Μια βδομαδα πριν, πηγα Κυπρο κ ειχα σ ενα νεσσεσρ μεσα στη βαλιτσα -χειραποσκευη την περασα- 2 μεγαλες κολονιες, αφτερ σεϊβ μεγαλο, 3-4 σιριγγες μαζι με βολταρεν σε υγρη μορφη, οδοντοκρεμα, στοματικο διαλυμα, 2 μπουκαλια κρασι το λαπ-τοπ μου, 3-4 κινητα, ενα ματσακι απο καλωδια -φορτιστες- και δεν ανοιξαν καν τη βαλιτσα. *Κ εχω κανει ταξιδη με την ιδια βαλιτσα και στη Βουλγαρια.... *τα Italics τωρα τα θυμηθικα κι τα εβαλα
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μια βδομαδα πριν, πηγα Κυπρο κ ειχα σ ενα νεσσεσρ μεσα στη βαλιτσα -χειραποσκευη την περασα- 2 μεγαλες κολονιες, αφτερ σεϊβ μεγαλο, 3-4 σιριγγες μαζι με βολταρεν σε υγρη μορφη, οδοντοκρεμα, στοματικο διαλυμα, 2 μπουκαλια κρασι το λαπ-τοπ μου, 3-4 κινητα, ενα ματσακι απο καλωδια -φορτιστες- και δεν ανοιξαν καν τη βαλιτσα.
Αισχος.Δεν σου πιασανε τον κόλο;Δεν σε βιάσανε προληπτικά;
Δεν ειδαν την φατσα σου οτι εισαι Ταλιμπαν και μετακινείσαι σε χωρες (Ελλαδα & Κυπρος) που βομβάρδισαν με πυρηνικα το Ισλαμ και αποτελουν Νο 1 τρομοκρατικους στοχους;Δεν σε πεισανε οτι πρεπει να πηγαινεις 3 ωρες πριν στο αεροδρομιο,ετσι ωστε τελικα να ερχεται μια η αλλη με το ποταμόπλοιο;Ειναι προφανες οτι δεν κανανε καλα την δουλεια τους
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν μας ειπες ομως ΓΙΑΤΙ απεργειτε, τι αιτηματα εχετε και τι σας λεει η εταιρεια??Τα κύριά μας αιτήματα είναι 1. να μήν μας απολύσουν (έχουμε αορίστου σύμβαση) και 2. να αναγνωρίσουν την κλαδική σύμβαση δηλαδή τίποτε παραπάνω απο τα νόμιμα.. Επίσης ζητάμε να πληρώνουν τον πρόεδρο του σωματείου κανονικά (είχαν σταματήσει να τον πληρώνουν για να σπάσει και μάλιστα σε ιδιωτική συνάντηση του είχαν πεί θα σε πληρώνουμε κανονικά αν υποχωρήσετε απο την απεργία, δηλαδή να πουληθεί)
Η εταιρία λέει οτι δέν έχει σκοπό να απολύσει κανέναν (ψέμα τακτικής ωστε να καθυστερήσει την κατάσταση) αλλά δέν δεσμέυεται με κανέναν τρόπο. Μάλιστα διαλύει την εταιρία που είχε φτιάξει για τον λόγο αυτό και μπαίνει στο έργο με άλλη εταιρία έτσι ωστε να μπορεί να κάνει μαζικές απολύσεις (άν δέν διέλυε την εταιρία μόνο ένα ποσοστό 5% τον μήνα ή μήπως 3%? δέν θυμάμαι νομίζω μπορεί να απολύσει απο τον νόμο) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ναι, και ως ενα βαθμο το θεωρω λογικο.
Βεβαια οι σεκουριτάδες που κανουν τώρα την δουλεια των απεργων,ας μην ρωτησουμε σε τι συνθηκες (μισθος,ωραριο,ασφαλιση) εργαζονται γιατι θα μας πιασει μελαγχολία...Αυτοί που δουλεύουν τώρα έχουν δίμηνη σύμβαση. Τους υπόσχονται οτι θα τους κρατήσουν. Δέν ξανακάνουν όμως το λάθος να υπογράψουν σύμβαση αορίστου όπως έκαναν με εμάς..
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
nexis όσα μας λες για τις ελλείψεις ασφαλείας και τα προβλήματα αυτά τα έχεις καταγγείλει επώνυμα?
**Αν όχι **είσαι υποκριτής, δεν ενδιαφέρεσαι για την ασφάλεια των επιβατών αλλά για να μην χάσεις τη θέση σου και μόνο, οπότε κακώς συγχέεις τα δύο αυτά θέματα.
Βασικα εχει δικιο εν μερη.
Οταν ηρθαν τα νεα μετρα, εκανα ενα ταξιδη στη Θεσ/νικη.
Μονο δειγμα ουρων δεν μου πηραν
Μια βδομαδα πριν, πηγα Κυπρο κ ειχα σ ενα νεσσεσρ μεσα στη βαλιτσα -χειραποσκευη την περασα- 2 μεγαλες κολονιες, αφτερ σεϊβ μεγαλο, 3-4 σιριγγες μαζι με βολταρεν σε υγρη μορφη, οδοντοκρεμα, στοματικο διαλυμα, 2 μπουκαλια κρασι το λαπ-τοπ μου, 3-4 κινητα, ενα ματσακι απο καλωδια -φορτιστες- και δεν ανοιξαν καν τη βαλιτσα. *Κ εχω κανει ταξιδη με την ιδια βαλιτσα και στη Βουλγαρια.... *τα Italics τωρα τα θυμηθικα κι τα εβαλα
Μια βδομαδα πριν, πηγα Κυπρο κ ειχα σ ενα νεσσεσρ μεσα στη βαλιτσα -χειραποσκευη την περασα- 2 μεγαλες κολονιες, αφτερ σεϊβ μεγαλο, 3-4 σιριγγες μαζι με βολταρεν σε υγρη μορφη, οδοντοκρεμα, στοματικο διαλυμα, 2 μπουκαλια κρασι το λαπ-τοπ μου, 3-4 κινητα, ενα ματσακι απο καλωδια -φορτιστες- και δεν ανοιξαν καν τη βαλιτσα.
Αισχος.Δεν σου πιασανε τον κόλο;Δεν σε βιάσανε προληπτικά;
Δεν ειδαν την φατσα σου οτι εισαι Ταλιμπαν και μετακινείσαι σε χωρες (Ελλαδα & Κυπρος) που βομβάρδισαν με πυρηνικα το Ισλαμ και αποτελουν Νο 1 τρομοκρατικους στοχους;Δεν σε πεισανε οτι πρεπει να πηγαινεις 3 ωρες πριν στο αεροδρομιο,ετσι ωστε τελικα να ερχεται μια η αλλη με το ποταμόπλοιο;Ειναι προφανες οτι δεν κανανε καλα την δουλεια τους
Προφανώς θα πρέπει να τα βάλετε με αυτούς που ορίζουν πώς γίνεται ο έλεγχος. Οι υπάληλοι είναι καθαρά εκτελεστικά όργανα στό ποιές διαδικασίες εκτελούνται για να γίνει ο έλεγχος.
-
Δυστυχως ή ευτυχως οι εποχες αλλαζουν.Καμια εταιρεια δεν θελει την μονιμοτητα και ειναι λογικο.Αλλα απεχουμε ακομα απο την εποχη οπου οι απολυσεις θα ειναι καθημερινο φαινομενο.
Οταν και εαν θα φτασουμε εκει παντως,θα υπαρχει αναγκαστικα και μια πιο ευκολη μετακινηση απο δουλεια σε δουλεια και απο εταιρεια σε εταιρεια.Δηλαδη δεν ειναι οτι θα σε απολυει μια εταιρεια και δεν θα σε παιρνει καμια αλλη γιατι θα εχει παντρευτει με συμβασεις τους δικους της υπαλληλους για 100 χρονια.
-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Δεν μας ειπες ομως ΓΙΑΤΙ απεργειτε, τι αιτηματα εχετε και τι σας λεει η εταιρεια??
Τα κύριά μας αιτήματα είναι 1. να μήν μας απολύσουν (έχουμε αορίστου σύμβαση) και 2. να αναγνωρίσουν την κλαδική σύμβαση δηλαδή τίποτε παραπάνω απο τα νόμιμα.. Επίσης ζητάμε να πληρώνουν τον πρόεδρο του σωματείου κανονικά (είχαν σταματήσει να τον πληρώνουν για να σπάσει και μάλιστα σε ιδιωτική συνάντηση του είχαν πεί θα σε πληρώνουμε κανονικά αν υποχωρήσετε απο την απεργία, δηλαδή να πουληθεί)
Η εταιρία λέει οτι δέν έχει σκοπό να απολύσει κανέναν (ψέμα τακτικής ωστε να καθυστερήσει την κατάσταση) αλλά δέν δεσμέυεται με κανέναν τρόπο. Μάλιστα διαλύει την εταιρία που είχε φτιάξει για τον λόγο αυτό και μπαίνει στο έργο με άλλη εταιρία έτσι ωστε να μπορεί να κάνει μαζικές απολύσεις (άν δέν διέλυε την εταιρία μόνο ένα ποσοστό 5% τον μήνα ή μήπως 3%? δέν θυμάμαι νομίζω μπορεί να απολύσει απο τον νόμο)Γιατι να σας απολυσει η εταιρεια?....δεν χρειαζεται πλεον προσωπικο? , ειστε πλεοναζων προσωπικο? τι ακριβως γινεται?, με τι εργαζομενους θα δουλευει στο μελλον?
Καμια εταιρεια δεν μπορει να δωσει παραπανω εξασφαλισης απο μια υποσχεση οτι δεν θα διωξει καποιον, τι αλλο να κανει παραπανω απο συμβαση αοριστου χρονου? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δυστυχως ή ευτυχως οι εποχες αλλαζουν.Καμια εταιρεια δεν θελει την μονιμοτητα και ειναι λογικο.Αλλα απεχουμε ακομα απο την εποχη οπου οι απολυσεις θα ειναι καθημερινο φαινομενο.Οταν και εαν θα φτασουμε εκει παντως,θα υπαρχει αναγκαστικα και μια πιο ευκολη μετακινηση απο δουλεια σε δουλεια και απο εταιρεια σε εταιρεια.Δηλαδη δεν ειναι οτι θα σε απολυει μια εταιρεια και δεν θα σε παιρνει καμια αλλη γιατι θα εχει παντρευτει με συμβασεις τους δικους της υπαλληλους για 100 χρονια.
Εμείς πάντως δέν ζητάμε μονιμότητα (να μην σε κουνάνε όπως είναι στο δημόσιο). Ζητάμε να μήν γίνουν μαζικές απολύσεις.
Άν φτάσουμε στην εποχή που οι απολύσεις θα είναι καθημερινό φαινόμενο: Άν τύχει και δουλεύεις σε ιδιωτική εταιρία και ενώ είσαι 45 χρονών με 2 παιδιά και σε απολύσουν να δώ μετά πώς θα βρείς δουλειά και πώς θα ταίσεις τα παιδάκια σου. Πού θα έχεις λόγω προυπηρεσίας υψηλό μισθό. Και καθημερινά να γίνονται απολύσεις εσένα δεν θα σε παίρνει κανένας. Όλα γίνονται στον βωμό του χρήματος.
Απεργία ελεγκτών ασφαλείας στο Ελευθέριος Βενιζέλος