-
Να σας πώ μία εξέλιξη. Είχε συμφωνηθεί μία τριμερής συνάντηση σήμερα το πρωί. Το υπουργείο η εταιρία και το σωματείο. Η εταιρία απο ότι έμαθα (δέν ξέρω λεπτομέρειες) δέν εμφανίστικε στην συνάντηση και το υπουργείο δυσανασχέτησε με αυτή τη στάση της εταιρίας..
-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Να σας πώ μία εξέλιξη. Είχε συμφωνηθεί μία τριμερής συνάντηση σήμερα το πρωί. Το υπουργείο η εταιρία και το σωματείο. Η εταιρία απο ότι έμαθα (δέν ξέρω λεπτομέρειες) δέν εμφανίστικε στην συνάντηση και το υπουργείο δυσανασχέτησε με αυτή τη στάση της εταιρίας..Περα απο τις οποιες λεκτικες προτροπες και παρενεσεις, το Υπουργειο δεν μπορει να πιεσει τον οποιο επιχειρηματια να συμπεριφερεται σωστα, ποσο μαλλον να μην διωξει καποιον, τηρουμενης παντα της νομοθεσιας.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Να σας πώ μία εξέλιξη. Είχε συμφωνηθεί μία τριμερής συνάντηση σήμερα το πρωί. Το υπουργείο η εταιρία και το σωματείο. Η εταιρία απο ότι έμαθα (δέν ξέρω λεπτομέρειες) δέν εμφανίστικε στην συνάντηση και το υπουργείο δυσανασχέτησε με αυτή τη στάση της εταιρίας..
Περα απο τις οποιες λεκτικες προτροπες και παρενεσεις, το Υπουργειο δεν μπορει να πιεσει τον οποιο επιχειρηματια να συμπεριφερεται σωστα, ποσο μαλλον να μην διωξει καποιον, τηρουμενης παντα της νομοθεσιας.
Ξέρεις εγώ τί σκεύτομαι με αυτή την εξέλιξη? Οτι η εταιρεία έχει γραμμένο και το υπουργείο σε εμάς θα κόλαγε? Δηλαδή αυτή την εικόνα μου δίνει. Εκτός και άν παίζονται άλλα και δέν έχω ιδέα..
-
Μπα, απλά απο το Υπουργείο δεν έχει να κερδίσει τπτ, από τη συζήτηση με αυτούς και το σωματείο μόνο να χάσει. Υποχρεωμένη δεν είναι, γιατί να πάει;
Αλλού είναι το θέμα - και τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Τελικά οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν πάλι, χωρίς να έχουν καταλάβει γιατί... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μπα, απλά απο το Υπουργείο δεν έχει να κερδίσει τπτ, από τη συζήτηση με αυτούς και το σωματείο μόνο να χάσει. Υποχρεωμένη δεν είναι, γιατί να πάει;
Αλλού είναι το θέμα - και τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Τελικά οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν πάλι, χωρίς να έχουν καταλάβει γιατί...Το υπουργείο έχει να κερδίσει κάτι. Δέν αρέσει μία τέτοια κατάσταση στο αεροδρόμιο και θέλει να βρεθεί λύση. Το σωματείο δέν έχει να χάσει γιατί άν ήταν έτσι δέν θα ήθελε να πάει. Εξάλου τί να χάσει? Μιλάμε για τον πάτο. Μόνο πρός τα πάνω πάει. Εδώ μας απολύουν. Όσο για την εταιρία. Όταν κάποιος κανονίζει μία συνάντηση και δέν πάει μετά το σωστό σχόλιο για αυτόν θα είναι 'δέν ήταν υποχρεωμένος' ή μήπως 'τι μα....κας που είναι'?
-
Φίλε nexis εγώ μαζί σου είμαι, αλλά γιατί να πάει κάποιος σε μια συνάντηση από την οποία έχει μόνο να χάσει;
Είτε θέλουμε να το λέμε είτε όχι, αυτή την οικονομία διαλέξαμε, αυτές τις επιχειρήσεις, αυτές τις πολιτικές. Τι περιμένουμε λοιπόν; Για το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα με πείραζε ιδιαίτερα αν η εταιρία αυτή έπαιρνε ανειδίκευτους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μετά τους απέλυε, αν υπήρχαν άλλες εταιρίες που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να απασχολήσουν αυτό το ειδικευμένο πλέον προσωπικό, πληρώνοντάς το ανάλογα. Μονιμότητα σε τέτοιες θέσεις δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα κι ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνουμε όλοι.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Φίλε nexis εγώ μαζί σου είμαι, αλλά γιατί να πάει κάποιος σε μια συνάντηση από την οποία έχει μόνο να χάσει;Είτε θέλουμε να το λέμε είτε όχι, αυτή την οικονομία διαλέξαμε, αυτές τις επιχειρήσεις, αυτές τις πολιτικές. Τι περιμένουμε λοιπόν; Για το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα με πείραζε ιδιαίτερα αν η εταιρία αυτή έπαιρνε ανειδίκευτους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μετά τους απέλυε, αν υπήρχαν άλλες εταιρίες που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να απασχολήσουν αυτό το ειδικευμένο πλέον προσωπικό, πληρώνοντάς το ανάλογα. Μονιμότητα σε τέτοιες θέσεις δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα κι ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνουμε όλοι.
Πρέπει άλλα να είπες και άλλα να κατάλαβα.. Ναι αυτοί είχαν να χάσουν για αυτό δέν πήγαν.. Sorry ελπίζω τώρα να κατάλαβα σωστά..
-
Λοιπόν, σχετικά με τους ελέγχους στο Ελ.Βενιζέλ.
Η φίλη μου πέρασε από τον έλεγχο φεύγοντας χωρίς πρόβλημα, πέρα από το ότι χτύπησαν οι μπότες της που είχαν αγράφες. Γενικά μου έδιναν την εντύπωση ότι βιάζονταν για να μην καθυστερήσουν οι επιβάτες (υπήρχε συμφόρηση λόγο εορτών).
Στην επιστροφή από το Μόναχο με τα ίδια ρούχα και τα ίδια πράγματα στην τσάντα της φίλης μου: της έβγαλαν τα παπούτσια και τα κοσμήματα, την έβαλαν να αγοράσει (κι όχι δωρεάν όπως στο Ελλάδα) πλαστική διαφανή σακούλα για να βάλει τα καλλυντικά της, της κράτησαν το μπουκάλι με το νερό, και τελικά ασχολήθηκαν πάνω από 10λεπτο για έλεγχο.
Μου φαίνετε ότι ο συμφορουμήτης έχει δίκιο για την ποιότητα της ασφάλειας στο Ελ.Βενιζέλ...
-
Εγω που περασα λιγο πριν τις γιορτες, κανονικα μου πιασανε τον γκώλο,ταλαιπωρουσαν καθε δυστυχο που κουβαλαγε πχ σαμπουάν και γενικα επικρατουσε η γνωστη λογικη του 'τρομοκράτης μεχρι αποδείξεως του εναντίου'
-
Συγνώμη που είμαι Off-topic αλλά την Παρασκευή που πετάω για Γερμανία δε μπορώ να αγοράσω 2-3 ποτά από τα αφορολόγητα;
Λογικά αφού δείξω κάρτα επιβίβασης και περάσω στο χώρο των καταστημάτων θα μπορώ να αγοράσω κάτι, έτσι δεν είναι;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Λογικά αφού δείξω κάρτα επιβίβασης και περάσω στο χώρο των καταστημάτων θα μπορώ να αγοράσω κάτι, έτσι δεν είναι;
Ετσι ακριβώς. Αν πάρεις ποτά από τα αφορολόγητα θα σου τα βάλουν σε διάφανη σακούλα σφραγισμένη (με συρραπτικό ή ταινία), και την απόδειξη αγοράς σε εμφανές σημείο εντός της σακούλας. Αυτή τη σακούλα θα επιτρέπεται να την ανοίξεις μόνο στον τελικό προορισμό.
Απεργία ελεγκτών ασφαλείας στο Ελευθέριος Βενιζέλος