Ο χρήστης jpl73 έγραψε:
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση του κόσμου να κάνεις μια διαδρομή (έστω και μικρή) με 1η στους κόφτες...
Ερώτηση: νόμιζα οτι σε κατηφόρες και χωρίς γκάζι ο κινητήρας δεν χρησιμοποιεί καύσιμο (fuel cut-off εάν δεν κάνω λάθος) γιαυτό και η στιγμιαία κατανάλωση δείχνει 0lt/100km στο on-board computer. άρα πώς θα μπεί ο κόφτης τη στιγμή που ούτε κάν ψεκάζει καύσιμο....
η λογική μου λέει οτι καθώς αυξάνουν οι στροφές του κινητήρα (στη περίπτωση της μεγααααάλης κατηφόρας) οι εσωτερικές τριβές του κιντητήρα αυξάνουν και κάποια στιγμή θα ισορροπήσουν την βαρυτική δύναμη που επιταχύνει το αυτόκίνητο και άρα η ταχύτητα του αυτοκινήτου θα πάψει να αυξάνεται.....
ουάου τι είπα.....
Αν όμως η κατηφόρα είναι τόσο μεγάλη που η αδράνεια, οι τριβές του κινητήρα κτλ δεν είναι αρκετές για να φρενάρουν το αμάξι ως τα 40-50(?)km/h που έχει η 1η στον κόφτη, τότε το αμάξι θα επιταχύνει άσχετα αν πατάς γκάζι ή όχι, θα φτάσει στον κόφτη και το DSG (υποθέτω για να προστατέψει τη μηχανή σου), θα βάλει 2α.
Αλλά και πάλι...πόσο μεγάλη κατηφόρα πρέπει να είναι που να μην μπορεί το αμάξι να κόψει με ταχύτητα και φρένο?Αν βρεθείς σε τέτοια κατάσταση, μάλλον κάτι λάθος έχεις υπολογίσει στη χάραξη της διαδρομής
Ρε Qsis...τι ερώτηση ήταν αυτή?Μας κούφανες...
Δεν το έχω δει ποτέ το μπουλόνι και το κλειδί του παρότι πλήρωσα για να μου βάλουν μπουλόνια ασφαλείας (από το εργοστάσιο).
Θα το κοιτάξω πάντως και θα σου πώ...Κι εμένα δε μου φαίνεται και κανένα περίεργο σχέδιο που να θεωρείται μοναδικό.
Ξαφνικά απέκτησα έξτρα 4τράδα ζάντολάστιχα από S3...πουλούνται σε τιμή ευκαιρίας.