-
στο destinator 4800α που εχω, υπαρχει η δυνατοτητα δημιουργιας διαδρομης με στασεις. Το θεμα ειναι οτι σου φτιαχνει τη διαδρομη συμφωνα με τη σειρα στασεων που του λες εσυ. Υπαρχει η δυνατοτητα να του βαλεις τις πχ 4-5 στασεις που θες να κανεις, και μετα να σου υπολογισει τη βελτιστη διαδρομη απο την αφετηρια σου (δηλαδη με τι σειρα να πας σε αυτα τα 4-5 μερη ωστε να μη κανεις κυκλους)?
EDIT: υπαρχει η επιλογη 'βελτιωση' στο μενου εντος της διαδρομης με στασεις, αλλα πατωντας τη μου βγαζει μια κουλη διαδρομη:
αφετηρια Καμινια Πειραια
Βριλησια
Πειραικη
Κηφισια
2η σταση Καμινια (δυο δρομους διπλα απο την αφετηρια)
Σαρωνιδα
Δροσιατο οποιο ειναι 3 φορες ο κυκλος της Αττικης . Ειναι τοσο κουλη διαδρομη που στην αρχη νομιζα οτι η επιλογη 'βελτιωση' δεν δουλευε, αλλα το δοκιμασα βαζοντας τις στασεις στην πιο ακυρη σειρα που μπορουσα να φανταστω. Πατωντας το '¨βελτιωση' αλλαξε τη σειρα, αλλα την αλλαξε στην παραπανω σειρα που και παλι ειναι τουλαχιστον χαζη.
Ακομα και αν τυχον παιζει ρολο το οτι το εχω σεταρει να μου βγαζει τη συντομοτερη χρονικα αντι για χιλιομετρικα διαδρομη, δεν μπορει η παραπανω να ειναι η συντομοτερη, οσο κ αν χρησιμοποιει κεντρικους δρομους.
-
Τωρα που το ξαναπατησα (το 'βελτιωση') σαν να τα εφτιαξε λιγο τα πραγματα, αλλα και παλι τη 2η σταση στα Καμινια (που ειναι 2 δρομους διπλα απο την αφετηρια) μου τη βγαζει ως 4η στη σειρα...
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Έχω το ίδιο,απλά σε w,δεν έχω κατεβάσει ποτέ πληρωμένους απο την 'μαμά',πάντα απλήρωτους απο όπου βρώ,το δουλεύω απο το 2008 που το πήρα,χωρίς κανένα πρόβλημα.
Βασικά και το δικό μου w είναι
Το προβλημα μου είναι ότι σκοντάφτω εδώ: 'πάντα απλήρωτους απο όπου βρώ'. Πού τους βρίσκεις??? Δεν έχω παρά τις στοιχειώδεις γνώσεις στο να ψάχνω για πράγματα στο internet , κάθε βοήθεια δεκτη!!!
-
Θα ήθελα να αναφέρω την εμπειρία μου από το MLS Destinator που έχω εδώ και 1,5 χρόνο περίπου.
Γενικά ικανοποιημένος έμεινα, με βοήθησε πολύ ως τώρα, σε περιπτώσεις που δεν γνώριζα καθόλου τους δρόμους (πχ άλλες πόλεις, μακρινά δρομολόγια κλπ), αν και η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές σου λέει να στρίψεις σε δρόμους που έχουν απαγορευτικό! Αλλά εντάξει αυτό αφήστε το, γιατί προφανώς θέλουν αναβάθμιση οι χαρτες.Το θέμα είναι ότι πρόσφατα τα έπαιξε και με έβγαλε σε κάτι χωράφια, τρέχα γύρευε... Και μια μου έλεγε να ακολουθήσω κάποιον συγκεκριμένο δρόμο για να βγω και μόλις τον ακολουθούσα μου δειχνε πως πάω λάθος!!! Μάλλον έχανε το σήμα, δηλαδή χάθηκε και αυτό μες στα χωράφια! Η πλάκα είναι ότι έκανα 4-5 φορές αναστροφή και έψαχνα να βρω τριγύρω κανά οδηγό τρακτέρ να ρωτήσω που είμαι και που πηγαίνω...!!!
Σας έχει τύχει ποτέ;;
Γενικά το MLS θεωρείται καλό; Εμένα μου είχαν πει τα καλύτερα γι αυτό και βασικά το αγόρασα γιατί το είχε και ένας φίλος και μου το πρότεινε.
ΥΓ: γενικά είναι εντάξει τώρα, δεν έχει πάθει κάποιο γενικό πρόβλημα. Απλώς μάλλον σε κάποια σημεία κάπου κάπου χάνει τη μπάλα...
-
Καλησπέρα σε όλους.
Παλιότερα είχα για gps το nokia N9 που είχε το drive με δωρεάν χάρτες{here maps}.
Τώρα έχω το HTC 8S αποκλειστικά για gps.
Έχει ενσωματωμένο το DRIVE και δωρεάν κατέβασμα χαρτών.Το έχω χρησιμοποιήσει με μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα,Βουλγαρία και ρουμάνια.
Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει αποφυγή δακτυλίου.
Φωνητική πλοήγηση στα ελληνικά,γρήγορος επανυπολογισμός διαδρομής σε περίπτωση που δεν στρίψεις κάπου η κ εγώ δεν ξέρω τι.
Φτου να μην το ματιάσω. -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Θα ήθελα να αναφέρω την εμπειρία μου από το MLS Destinator που έχω εδώ και 1,5 χρόνο περίπου.
Γενικά ικανοποιημένος έμεινα, με βοήθησε πολύ ως τώρα, σε περιπτώσεις που δεν γνώριζα καθόλου τους δρόμους (πχ άλλες πόλεις, μακρινά δρομολόγια κλπ), αν και η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές σου λέει να στρίψεις σε δρόμους που έχουν απαγορευτικό! Αλλά εντάξει αυτό αφήστε το, γιατί προφανώς θέλουν αναβάθμιση οι χαρτες.Το θέμα είναι ότι πρόσφατα τα έπαιξε και με έβγαλε σε κάτι χωράφια, τρέχα γύρευε... **Και μια μου έλεγε να ακολουθήσω κάποιον συγκεκριμένο δρόμο για να βγω και μόλις τον ακολουθούσα μου δειχνε πως πάω λάθος!!! Μάλλον έχανε το σήμα, **δηλαδή χάθηκε και αυτό μες στα χωράφια! Η πλάκα είναι ότι έκανα 4-5 φορές αναστροφή και έψαχνα να βρω τριγύρω κανά οδηγό τρακτέρ να ρωτήσω που είμαι και που πηγαίνω...!!!
**Σας έχει τύχει ποτέ;;
Γενικά το MLS θεωρείται καλό;** Εμένα μου είχαν πει τα καλύτερα γι αυτό και βασικά το αγόρασα γιατί το είχε και ένας φίλος και μου το πρότεινε.
ΥΓ: γενικά είναι εντάξει τώρα, δεν έχει πάθει κάποιο γενικό πρόβλημα. Απλώς μάλλον σε κάποια σημεία κάπου κάπου χάνει τη μπάλα...
-
Καλησπέρα σε όλους!
Επειδή προσπαθώ να βρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο αλλά πολλές είναι αντιφατικές, θα ήθελα αν κάποιος το έχει να μου πει αν είναι αξιόπιστο και γενικότερα αν αξίζει τα 1.000 ευρώ του. Αποφάσισα να πάρω την GLA της mercedes και αναρωτιέμαι αν αξίζει να το βάλω.
Θα βοηθούσε αν υπάρχει κάποιος που το έχει.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Γενικά ικανοποιημένος έμεινα, με βοήθησε πολύ ως τώρα, σε περιπτώσεις που δεν γνώριζα καθόλου τους δρόμους (πχ άλλες πόλεις, μακρινά δρομολόγια κλπ), αν και η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές σου λέει να στρίψεις σε δρόμους που έχουν απαγορευτικό! Αλλά εντάξει αυτό αφήστε το, γιατί προφανώς θέλουν αναβάθμιση οι χαρτες.Το θέμα είναι ότι πρόσφατα τα έπαιξε και με έβγαλε σε κάτι χωράφια, τρέχα γύρευε... **Και μια μου έλεγε να ακολουθήσω κάποιον συγκεκριμένο δρόμο για να βγω και μόλις τον ακολουθούσα μου δειχνε πως πάω λάθος!!! Μάλλον έχανε το σήμα, **δηλαδή χάθηκε και αυτό μες στα χωράφια! Η πλάκα είναι ότι έκανα 4-5 φορές αναστροφή και έψαχνα να βρω τριγύρω κανά οδηγό τρακτέρ να ρωτήσω που είμαι και που πηγαίνω...!!!
**Σας έχει τύχει ποτέ;;
Γενικά το MLS θεωρείται καλό;** Εμένα μου είχαν πει τα καλύτερα γι αυτό και βασικά το αγόρασα γιατί το είχε και ένας φίλος και μου το πρότεινε.
κι εγώ φίλε μου για τα Mls καλά λόγια έχω διαβάσει, υπάρχουν βέβαια κ περιστατικά όπως του συμφορίτη μας λίγα πόστ πιο πάνω από το δικό σου που αντιμετώπισε τρελά προβλήματα μάλλον είναι όπου πέσεις
Πάντως και το δικό μου (όχι Mls, αλλά ginius driver don't panic) μια ζεστή μέρα καλοκαιριού μετά από πολύωρη χρήση έχασε τη μπάλα και με έβγαλε κι εμένα σε χωράφια Ήμουν ένα βήμα πριν το βάψω μπλε και το πετάξω στη θάλασσα του έκανα ένα restart και έστρωσε, άλλο πρόβλημα δεν έχει βγάλει
Μήπως και το δικό σου ήταν στον ήλιο και παρουσίασε το πρόβλημα?? αν είχε γενικότερο θέμα θα σου το ξανα έκανε πιστεύω
όταν λες κάπου κάπου σε χάνει μήπως κινείσαι σε μέρη με ψηλά κτίρια και στενούς δρόμους και χάνει την επαφή με το δορυφόρο?
τώρα είδα πως το έχεις ενάμιση χρόνο, άρα είσαι εντός εγγύησης λογικά.. αν το πρόβλημα που σε χάνει συνεχίζει σε σημείο ενοχλητικό, μήπως να το πήγαινες να το δουν?
-
σκεφτομαι να 'ανανεωσω' το GPS που χρησιμοποιω (σχεδον αποκλειστικα) στο αυτοκινητο
θα ηθελα αν καποιος γνωριζει να μου πει αν εχει 'καλα' χαρακτηριστικα το παρακατω:
http://www.aliexpress.com/item/7-inch-C ... 14448.html
αν καταλαβα καλα χρησιμοποιει igo-primo (το ιδιο εχω περασμενο κι εγω στο Mio που χρησιμοποιω τωρα) και σου ανανεωνει και τους χαρτες.αξιζει λετε για 56€ ή να παρω ενα μικρο ταμπλετ και να το χρησιμοποιω σαν GPS;
ποιο εχει καλυτερη κεραια (με ενδιαφερει αποκλειστικα η χρηση σαν GPS) -
Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση θέλω να κάνω. Όντας άσχετος στο συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να με κατατοπίσετε σχετικά με τη διαφορά που έχει ένα κανονικό GPS με το GPS που έχουν τα κινητά. Αν κάποιος έχει GPS στο κινητό του έχει κάποιο λόγο να αγοράσει και κανονικό;
-
Ο χρήστης Nikos91 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση θέλω να κάνω. Όντας άσχετος στο συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να με κατατοπίσετε σχετικά με τη διαφορά που έχει ένα κανονικό GPS με το GPS που έχουν τα κινητά. Αν κάποιος έχει GPS στο κινητό του έχει κάποιο λόγο να αγοράσει και κανονικό;Πιο συχνες αναβαθμισεις καποιες φορες, σιγουρα περισσοτερα εξτρα (φωνητικες εντολες και handsfree επιλογη για χρηση με κινητο πχ αλλα και παρα παρα πολλα αλλα αναλογα το μοντελο φυσικα) και πανω απο ολα δεν ανησυχεις για την μπαταρια του κινητου σου η το αν σε παρει καποιος τηλ την ωρα που θα κοιτας τον χαρτη και μπιπ ο Διας.
-
Ο χρήστης vaggelakis έγραψε:
κι εγώ φίλε μου για τα Mls καλά λόγια έχω διαβάσει, υπάρχουν βέβαια κ περιστατικά όπως του συμφορίτη μας λίγα πόστ πιο πάνω από το δικό σου που αντιμετώπισε τρελά προβλήματα μάλλον είναι όπου πέσεις
Πάντως και το δικό μου (όχι Mls, αλλά ginius driver don't panic) μια ζεστή μέρα καλοκαιριού μετά από πολύωρη χρήση έχασε τη μπάλα και με έβγαλε κι εμένα σε χωράφια Ήμουν ένα βήμα πριν το βάψω μπλε και το πετάξω στη θάλασσα του έκανα ένα restart και έστρωσε, άλλο πρόβλημα δεν έχει βγάλει
Μήπως και το δικό σου ήταν στον ήλιο και παρουσίασε το πρόβλημα?? αν είχε γενικότερο θέμα θα σου το ξανα έκανε πιστεύω
**όταν λες κάπου κάπου σε χάνει μήπως κινείσαι σε μέρη με ψηλά κτίρια και στενούς δρόμους και χάνει την επαφή με το δορυφόρο? **
τώρα είδα πως το έχεις ενάμιση χρόνο, άρα είσαι εντός εγγύησης λογικά.. αν το πρόβλημα που σε χάνει συνεχίζει σε σημείο ενοχλητικό, μήπως να το πήγαινες να το δουν?
Η εγγύηση αν δεν κάνω λάθος ήταν για ένα χρόνο. Το είχα αγοράσει από ένα κατάστημα Multirama της περιοχής μου, το οποίο έκλεισε.
Δε το γνώριζα αυτό ότι μπορεί να επηρεάσει ο ήλιος τη συσκευή και να σε αποπροσανατολίσει.
Πάντως την προκειμένη περίπτωση που περιέγραψα, δεν ήμουν ανάμεσα σε ψηλά κτίρια. Ήμουν σε κάτι στενά που τα έπαιζε κι εκεί κάπου κάπου και τελικά βρέθηκα σε κάτι χωράφια τρέχα-γύρευε... Κι από εκεί δε μπορούσε να με βγάλει στο δρόμο μου... Σε κάτι χωματόδρομους με πήγαινε και έχανε συνέχεια το σήμα!! Μάλλον εκείνη η περιοχή ήταν ~ στο 0,1% όπου δεν υπάρχει κάλυψη. Πω πω τι μου θύμισες τώρα... Εκείνη η μέρα ήταν το κάτι άλλο... Για γέλια και για κλάματα το gps! -
Η πιο οικονομική επιλογή πλέον είναι κινητό ή ταμπλετακι και πρόγραμμα πλοήγησης. Για. Pna θα πήγαινα μόνο σε Garmin.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos91 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση θέλω να κάνω. Όντας άσχετος στο συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να με κατατοπίσετε σχετικά με τη διαφορά που έχει ένα κανονικό GPS με το GPS που έχουν τα κινητά. Αν κάποιος έχει GPS στο κινητό του έχει κάποιο λόγο να αγοράσει και κανονικό;Κατά την άποψη μου το GPS σου χρειάζεται σε περιπτώσεις που κάνεις πολλές διαδρομές μέσα στη μέρα σε περιοχές που δεν ξέρεις, ειδάλλως μια χαρά βολεύεσαι με το κινητό σου.
-
Στο κινητό όταν βάζω gps οπουδήποτε και να θέλω να πάω (ακόμα και κύκλος να είναι) μου βγάζει διαδρομή που περνάει απο αττική οδό. Έχω πάει στις ρυθμίσεις, έχω επιλέξει το να αποφεύγει τα διόδια αλλά εξακολουθεί τα ίδια. Καμία ιδέα κανείς;
-
Σχετικά με τα GPS των tablet / κινητών: υπάρχει κάποιο που να λαμβάνει οδηγίες απο το google map (το οποίω θεωρώ ώς το πιο ενημερωμένο χάρτη)?
Δηλαδή το concept είναι ότι:
- Το κινητό ανιχνεύει τη θέση του
- Κατεβάζει απο το googlemap τις οδηγίες
- Με κατευθύνει με βάση το σημείο που βρίσκομαι κάθε στιγμή
Προσπάθησα με το i-phone 4 της γυναίκας μου αλλά ενώ έκανε τα # 1 και 2 πιο πάνω, δεν έκανε το #3, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να χάνω τη μπάλα.
-
Αν έχεις κατεβάσει την εφαρμογή 'Google Maps', στο κάτω δεξιά μέρος έχει ένα κουμπάκι μπλε, με ένα γωνιακό βέλος μέσα. Πατώντας το βάζεις πού θες να πας και όταν σου δείξει τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις πατάς πάλι κάτω δεξιά το μπλε κουμπί με το κατακόρυφο τριγωνικό βέλος και ξεκινάει η πλοήγηση!!
-
Θα ηθελα τη βοηθεια σας
Εχω περασμενο το προγραμμα iGo8 primo σε συσκευη Mio (Mio moov S505)
οταν περασα το προγραμμα ειχα περασει καποιους χαρτες.Τωρα θα ηθελα χαρτη Γαλλιας, αλλα δεν καταφερα να τον βρω καπου, επειδη το προγραμμα ειναι 'σπασμενο' σκεφτομαι μηπως δεν τρεξει αν αγορασω καποιον χαρτη.
Οι υπολοιποι χαρτες που εχω περασμενους (και τους δουλευω) ειναι αυτης της μορφης:
Croatia_83_NQ_2010.Q1_100709.fbl
Greece_83_NQ_2013.Q1_130604.fblγνωριζει καποιος που θα μπορουσα να βρω εναν αντιστοιχο χαρτη Γαλλίας;
ας ειναι και παλαιοτερος, για μεγαλυτερη ακριβεια εχουμε περασμενο το 'here' στα κινηταΕυχαριστω
-
Γειά σας!Δεν ξέρω αν ανοίγω θέμα στο σωστό σημείο.Θα ήθελα να μου πείτε αν κάποιος γνωρίζει ένα σύστημα πλοήγησης για κινητό android που να λειτουργεί και χωρίς ιντερνετ.Εχω samsung με το προεγκατεστημένο πρόγραμμα της google αλλά νομίζω ότι δεν λειτουργεί χωρίς σύνδεση.Πρόκειται να κάνω το 1ο ταξίδι μόνη μου εκτός πόλεως και σε διαδρομή που συχνά δεν θα έχει σήμα(βουνά κοντά στα σύνορα) και νομίζω ότι το google maps δεν θα με βοηθήσει και πολύ.Μπορώ να κατεβάσω εφαρμογή στο κινητό-δωρεάν θα ήταν ιδανικά- ή είναι καλύτερα να αγοράσω μια ξεχωριστή συσκευή πλοήγησης;Δεν θέλω να ξεφύγω οικονομικά.Μου πρότειναν το Sygic GPS Navigation & Maps.Καμμιά ιδέα;
-
Sygic
Στάλθηκε με tapa
Το πηρα αποφαση...GPS