-
Αν ειχα την ιδια μονοτονη φωνη να μου μιλαει συνεχεια δε νομιζω να κρατουσα κ πολυ το GPS ουτως η αλλως.
Επισης εχω παρατηρησει οτι πι8ανα να αποσπαται η προσοχη του οδηγου. Μου ετυχαν 2 περιπτωσεις σε επαρχιακο δρομο προσφατα. Ο ενας μαλιστα 'επαιζε' με την ο8ονη στο παρμπριζ του κ πηγαινε οπως να 'ναι. Επειδη ηταν κ βραδυ, η φωτεινοτατη ο8ονη του δευτερου τραβη3ε κ τη δικη μου προσοχη που ημουν απο πισω του, ποσο μαλλον τη δικη του.
-
Όσον αφορά το ότι το GPS μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή είναι γεγονός ότι ασχολιόμουν μαζί του ενώ βρισκόμουν στο δρόμο, το έκανα όμως ακίνητος στα φανάρια ή όταν είχα πήξει στην κίνηση.
Απ' την άλλη, όσον αφορά τη φωτεινότητα, η συσκευή που αγοράσαμε οικογενειακώς ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα-χρωματισμό βάση της ώρας και της ζώνης-ημερομηνίας. Έτσι, το μεν πρωϊ έχει φωτεινά χρώματα, το δε βράδυ αυτόματα προβάλλονται τα πάντα σε πιο σκούρα χρώματα που δεν ενοχλούν στο μάτι.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Εγώ προς το παρόν αντιστέκομαι στα navigators και κατά την προσωπική μου εκτίμηση το θεωρώ περιτό!!!!
Αν θέλω να πάω κάπου που δεν ξέρω (πολύ σπάνια περίτωση), κοιτάω από πρίν στο Internet ή το χάρτη!!!!
Συμφωνώ απολύτως!!!!! Δε χα8ηκε ο κοσμος να κανω κ κανα κυκλο παραπανω η να ρωτησω κ καποιον στο δρομο.
διαφωνώ κάθετα!
όταν το χρησιμοποιήσετε και δείτε την ευκολία με την οποία θα φτάσετε θα άλλάξετε άποψη.
xktz,
καμία σχέση. Η φωτεινότητα ρυθμίζεται και η προσοχή του οδηγού σαφώς δεν αποσπάται αφού δεν κοιτά καν τον χάρτη όπως αυτοί με τους χάρτινους. Απλά ακολουθεί τις φωνητικές οδηγίες. Αλλη φάση λέμε.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
παιδια πηρα το nuvi 200 της Garmin..για μεσα στην αθηνα ειναι παρα πολυ καλο..ξερετε που μπορω να βρω να κατεβασω χαρτες εξτρα για ευρωπη κλπ?
up
Η ΓΚΑΡΜΙΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΟΜΠΟ#$ε΅:΅ρε΅ε!#$%ΤΣΟ ΡΕ, ΠΑΡΤΕ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑ
Krusenstern, τι εννοείς; Τα garmin ΔΕΝ είναι navigators. Δίνουν στίγμα, έχουν χάρτη αλλά ΔΕΝ είναι navigators. Αν πήρες garmin για navigator δεν φταίει το μηχάνημα, φταίει η επιλογή σου.
Από 'κει και πέρα είναι από τα καλύτερα. για off-road και τρελαμένους με τη φύση είναι από τα καλύτερα. Για ιστιοπλόους κλπ υπάρχουν κομμάτια με όλους τους φάρους κλπ κλπ
Random, έχω δει σε 'αμαρτωλό' site χάρτες για ευρωπαϊκές χώρες. Για Ελλάδα δεν έχει πάρει κάτι το μάτι μου. Για στείλε πμ και γράψε για τι ακριβώς ενδιαφέρεσαι.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
παιδια πηρα το nuvi 200 της Garmin..για μεσα στην αθηνα ειναι παρα πολυ καλο..ξερετε που μπορω να βρω να κατεβασω χαρτες εξτρα για ευρωπη κλπ?
Krusenstern, τι εννοείς; Τα garmin ΔΕΝ είναι navigators. Δίνουν στίγμα, έχουν χάρτη αλλά ΔΕΝ είναι navigators. Αν πήρες garmin για navigator δεν φταίει το μηχάνημα, φταίει η επιλογή σου.
είσαι σίγουρος για το συγκεκριμένο που αναφέρεται;
Η πρόταση αυτή της Garmin στην κατηγορία των φορητών συσκευών πλοήγησης συνδυάζει υψηλές δυνατότητες με χαμηλό κόστος. Με κομψό σχήμα, εύχρηστο menu πλήρως εξελληνισμένο και με φωνητικές οδηγίες στα Ελληνικά
Η Garmin έχει και μηχανάκια με πλοήγηση. Εγώ έχω στο ταχύπλοο μου ένα μικρό χειρός που μου δίνει στίγμα μόνο. Από όλα υπάρχουν.
-
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!
Έχω αγοράσει εινα Τibo S1000 και έχω κάποιες απορίες που παρ' όλο έψαξα εδω το τοπικα αλλά και σε άλλα φορουμ σχετικα με gps δεν έβγαλα άκρη. Αν μπορείτε να βοηθήσετε λίγο θα σας ήμουν υπόχρεος.. .
α) Αν και δεν εχω κατεβάσει ακόμα το μηχάνημα στο αυτοκίνητο και δεν έχω κινηθεί με αυτό (ειμαι σε φάση εκμάθησης και το δουλεύω απο το σπιτι) δε φαίνεται να κάνει σύνδεση με δορυφόρο.. βγηκαι και στο μπαλκονι αλλα τίποτα.... Πρεπει να κάνω κάτι? Στις οδηγίες φαίνεται σαν να ειναι plug n play ο όλος χειρισμός..
β) Έκανα registration τη συκευή και έπειτα ειπα να εγκαταστήσω το software που δίνουν στο cd αλλά τίποτα... σαν να μην υπάρχει πρόγραμμα στο cd. Παω και χειροκίνητα να βρω το προγραμμα και να το τρεξω, βρισκω ενα .exe, αλλα ο υπολογιστης πεισματικα αντιστεκεται να το τρεξει... υπαρχει καποια λύση? Σε άλλα φόρουμ έχουν διαπιστώσει το ίδιο πρόβλημα αλλά κανεις δεν έδωσε κάποια λύση.
γ) Προτιμώ βάση που να πιάνει σε αεραγωφούς και οχι στο τζάμι.. εψαξα σε διαφορα sites αλλα δε βρήκα τίποτα για το συγκεκριμένο. Εχετε ιδέα που μπορώ να βρω Ελλάδα (δε θελω να μπω σε διαδικασια μεσω ιντερνετ. Θεώ να παω αυριο να το αγορασω).
δ) Αν θελω να προμηθευτω χάρτες άλλων χωρών, απο που μπορω να τους κατεβάσω? Ειναι free? Αυτη τη στιγμη φαίνεται να έχω μονο Ελλάδα και Κύπρο.
Αυτα προς το παρον... ευχαριστώ πολύ για όποια πληροφορία.
-
περιεργα πραγματα..
λογικα το Tibo πρεπει να ερχεται με ηδη εγκατεστημενο το λογισμικο της πλοηγησης και τους χαρτες.
Σημα - την πρωτη φορα - πρεπει να κανει καποια λεπτα - ισως - για να πιασει.. (για να σου δωσει στιγμα πρεπει να βρει τουλαχιστον 3 δορυφορους, ενω οσους περισσοτερους εντοπισει, τοσο μεγαλυτερη αξιοπιστια στο σημα σου εχεις).
Απο που το πηρες? γιατι δεν το πας εκει που το πηρες να σου λυθουν ολες οι απορες? -
tm, καλή χρονιά και σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Όντως, τελικα επιασε δορυφόρους αν και όπως ειπες, έκανε κάποια λεπτα! Ολα οκ τωρα. Απο ΜediaMarkt το αγόρασα. Πάντως οι πωλητες δε μου δώσαν και πολλά να καταλάβω καθως τους ειπα οτι ειμαι άσχετος και αυτοι μιλούς με τεέιως επιστημονικη ορολογία. Ασε που μου ειπαν οτι η συσκευασία ΔΕΝ περιλαμβάνει καλώδιο φόρτισης για το σπιτι και τελικά ΥΠΑΡΧΕΙ μέσα.. ευτυχως που δεν έτρεξα αμεσως να το πάρω σαν αξεσουαρ..
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
γ) Προτιμώ βάση που να πιάνει σε αεραγωφούς και οχι στο τζάμι.. εψαξα σε διαφορα sites αλλα δε βρήκα τίποτα για το συγκεκριμένο. Εχετε ιδέα που μπορώ να βρω Ελλάδα (δε θελω να μπω σε διαδικασια μεσω ιντερνετ. Θεώ να παω αυριο να το αγορασω).Το Πλαισιο εχει φερει κατι βασεις, αλλα θα πρεπει να κοιταξεις αν κανουν για το PNA σου. Ριξε μια ματια στο γουγουγου.plaisio.gr.
-
για τους αεραγωγους δε θα το προτεινα καθως δε θα ειναι και πολυ σταθερο και σαν συσκευη δεν ειναι και ελαφρια.
εκτος αν βρεις κατι και σου ταιριαζει ΑΚΡΙΒΩΣ, αλλα θα πρεπει να το δοκιμασεις πρωτα.
-
@avel, κοιταξα Online το πλαισιο αλλά δεν ειδα κατι για Τibo... σε ευχαριστω πάντως
@spiros, ισως δεν εχεις άδικο... θααααααα το σκεφτώ.
Μια ερωτηση ακομα,
Οσοι χρησιμοποιητε PNA, οταν παρκαρετε το αυτοκινητο, φανταζομαι το βαζετε στο ντουλαπακι του αυτοκινητου οπως το ραδιοφωνο κτλπ. Ομως, το ίδιο κάνετε και για το βραχίονα? Δεν δινει στόχο αν ειναι τοποθετημενος στο τζαμι?
Επισης, αντε να κουβαλας ολη την ώρα PNA, βραχιονες, φορτιστες απο το ένα αυτοκινητο στο άλλο..... χμμμ.. μάλλον το επόμενο αυτοκίνητο θα έχει εργοστασιακο σύστημα gps... -
δεν υπαρχει ακομη εργοστασιακο GPS που να μπορει να συναγωνιστει σε πληροτητα χαρτογραφησης αυτα που κυκλοφορουν και κυριως το destinator.
Εκτος αυτου, ειναι πανακριβα, και επισης προφανως κλεβονται μια χαρα...
-
Α!
-
Σημερα χρησιμοποίησα to Τιbo για πρώτη φορα να πάω Ν. Ιωνία που δεν είχα καμία ιδέα πως να πάω και πραγματικά ήταν άψογο! Μονο που στο τέλος της διαδρομής μου έβγαλε το τελικο προορισμό ενα στενάκι πιο πάνω... αν και η οθόνη το έδειχνε σωστα, η φωνητική οδηγία 'βιάστηκε' να μου δωσει εντολή να στρίψω και με ψιλομπερδεψε. Κατα τα άλλα μια χαρά!
-
Να ξέρεις ότι στο Destinator η οδηγία σχεδόν πάντα προηγείται κατά ένα στενό της πραγματικής. Την 1η φορά την έπαθα κι εγώ και ήμουν Θεσσαλονίκη που δεν ήξερα τους δρόμους = ταλαιπωρία μέχρι να καταλάβω τι εννοεί το μηχάνημα.
Πάντως, σαφέστερη και απλούστερη δρομολόγηση στην Αθήνα από το Route66 που έχω στο Ν70 δεν έχω βρει. Αν είχε και ελληνικά θα ήταν ΤΕΛΕΙΟ. Σε 200 m, στο 3ο στενό στρίψτε δεξιά. Όχι σε 200 m στρίψτε δεξιά και ό,τι γίνει έγινε.
Ευχαριστώ.
-
Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά , είμαι νέος στα Navigation (βασικά αγέννητος μιας και ακόμα ο δέκτης GPS ταξιδεύει κάπου πάνω από τον ειρηνικό ) και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Έχω σαν συσκευή το HTC TOUCH και αγόρασα (εν βρασμό ψυχής) από το ebay έναν Holux M1000 για δέκτη. Πιστεύετε ότι το σύνολο θα δουλέψει σωστά; Το HTC έχει μόλις 201Μh , 64MB DDR και 128ΜΒ ROM και φοβάμαι μην τυχόν γονατίζει (πολύ). Και κάτι τελευταίο, ποιο πρόγραμμα μου προτείνεται για μια τέτοια low end λύση; Κάτι δηλαδή που να μην το ξεζουμίζει (Αν μπορείτε να παραθέσετε και κάποιο link για πολύ πολύ πολύ...χαμηλή τιμή )
-
Εκανα 1000χλμ με το Destinator/MLS και έμεινα πολύ ευχαριστημένος... Φίλος με νέο ΜΙΟ δεν έμεινε τόσο .
Μερικές επιλογές φαντάζουν 'περίεργες' αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάνουμε κάποιες διαδρομές επειδή μας βολεύουν και όχι επειδή είναι απαραίτητα οι συντομότερες.
Πάντως το GPS έχει και τα ελλατώματά του: σε οδηγεί σε εφησυχασμό (δεν παίρνεις παραδοσιακό χάρτη μαζί σου, οπότε δεν έχεις back up και ούτε γενικότερη άποψη για το που πάς), σε αποσπά (αντί να οδηγείς, κρυφο-κοιτάς την οθόνη, στρίβεις 'τυφλά'μ κτλ.).
Πάντως, το γέλιο γίνεται με τους 'ναυτικούς' μας: νέοι σκαφάτοι αγοράζουν φουσκωτό/γιώτ/κτλ και δεν αγοράζουν χάρτες 'επειδή δεν χρειάζονται - σήμερα έχουμε τα GPS'.
-
Κι εγώ παίδες με βλέπω για αγορά GPS...
Απο τα PNA του Πλαισίου, ποιο θα προτείνατε? Με ενδιαφέρουν πρωτιστως λεπτομερείς χάρτες της Ελλάδας αλλα να έχει και χάρτες εξωτερικού δε θα με χάλαγε...
-
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον maxmara.... το gps βρηκα οτι μου αποσπάει αρκετή απο τη προσοχή. Ισως να ειναι και θέμα συνηθειας.. ο χρόνος θα δείξει. Διαπίστωσα οτι βασίζομαι αρκετά και πολλές φορες εστριβα οπου μου έλεγε χωρις να ελένξω εαν ο δρομος όντως πχ. επέτρεπε αριστερή στροφή.. Θελει λοιπον προσοχή η χρήση του.
Αυτά προς το παρόν. Πλακα εχει όμως.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
...
Πάντως το GPS έχει και τα ελλατώματά του: σε οδηγεί σε εφησυχασμό (δεν παίρνεις παραδοσιακό χάρτη μαζί σου, οπότε δεν έχεις back up και ούτε γενικότερη άποψη για το που πάς), σε αποσπά (αντί να οδηγείς, κρυφο-κοιτάς την οθόνη, στρίβεις 'τυφλά'μ κτλ.).Ήμουν μια φορά μόνο με το GPS και χωρίς παραδοσιακό χάρτη και ... ένοιωθα χαμένος.
Πλέον, προσπαθώ να έχω και αρκετά καλό χάρτη μαζί μου (anavasi/road) και γυρνώ τον προσανατολισμό με τον Βορρά προς τα πάνω εκτός πόλεων. Έτσι μπορώ να καταλάβω πολύ ποιο εύκολα που βρίσκομαι απο τα σχήματα που κάνουν οι δρόμοι.
Ειδικά σε κρίσιμες διασταυρώσεις - γιατί να ταλαιπωρώ την οικογένεια χωρίς λόγο - το GPS διπλοελέγχετε με τον κλασικό χάρτη.
Συνήθως δεν κάνει λάθος αλλά ... better safe than sorry.
Το πηρα αποφαση...GPS