-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Δεν ξέρω αν οι γραμμές παραγωγής στήνονται βάση τεχνικών χαρακτηριστικών ή βάση προορισμού...
Ανέκαθεν πίστευα το πρώτο μιας και όπως είναι ευνόητο βολεύει περισσότερο... πρόσφατα όμως με την ιστορία του ΕΤΤ αποδείχθηκε πως δεν συμβαίνει (οχι πάντα τουλάχιστον) έτσι...
Και αυτό γιατί η παραγγελία της Ζ4 έφτασε εδώ σε χρόνο dt για τα δεδομένα ενός καινούριου μοντέλου με την εξ'αρχής επιβεβαίωση οτι το εργοστάσιο (γνωρίζοντας την κατάσταση και την ημερομηνία λήξης του μειωμένου τέλους) έχει δώσει προτεραιότητα στις παραγγελίες απο Ελλάδα...
Εαν λοιπόν ισχύει αυτό και ρυθμίζουν την γραμμή παραγωγής ανα χώρα, τότε δεν είναι δύσκολο να γίνει διαχωρισμός ποιότητας...Απλά είχε ενημερωθεί το εργοστάσιο για την κατάσταση στη χώρα και προκειμένου να πουλήσει περισσότερο κομμάτια σε κάποια άλλη αγορά θα είχαν μεγαλύτερη αναμονή.
-
Οι πωλήσεις της ΒΜW στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες είναι αμελητέες για να τηρούνται τέτοιες προτεραιότητες.Επίσης μην ξεχνάς ότι τα αμάξια που έρχονται στην Ελλάδα έχουν ειδικές τιμές χονδρικής από αυτές που πουλούνται σε άλλες χώρες για να αντισταθμίσουν καπως τους φόρους.Αυτό σημαίνει και συμφωνία για την υποτιμολόγιση αυτή,και όταν δεν τους βγαίνει σωστά από στόχους είναι εύκολο να βγάλουν από αλλού το κόστος διαφοράς για να κερδίσουν την χασούρα.Οποιος ξέρει πως το κανουν ,κανει τον εισαγωγέα αυτοκινήτων (και άλλων προιόντων) και κερδίζει.
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αν ήταν ο κόσμος αυτοματοποιημενος και αγγελικά πλασμένος,δεν θα υπήρχαν προβλήματα ούτε απάτες,ούτε αντιδικίες,ούτε καταναλωτικές οργανώσεις και όλα τα προιόντα θα ήταν τέλεια,και όλα καλα.
Επειδή λοιπόν δεν συμβαίνει ετσι ,για όποιον δεν πιστεύει τo μαρκετινκ μπορεί να πάει μια βόλτα σε κανένα δικαστήριο ν'ακούσει πολλές εμπορικές αντιδικίες για τέτοια θέματα σε όλα τα προιόντα (και πάμπολες για αμάξια) εγγύησεις κλπ και ίσως σας λυθούν κάποιες απορίες,και θα καταλάβει εν μέρη πως κάθε εταιρία δουλεύει διαφορετικά κλπ αντομετωπίζει τα θέματα κα τι σοι επιχειρηματίες υπάρχουν.Τι σχέση έχει το γεγονός ότι τα προϊόντα χαλάνε με την ηθελημένη πτώση ποιότητας ανάλογα την αγορά;
Δηλαδή στη Γερμανία που έχουν τις καλές BMW δε χαλάνε πότε; Δεν υπάρχουν εκεί προβληματικές ή όσες υπάρχουν είχαν προορισμό την Ελλάδα και της πήραν Γερμανοί κατά λάθος;Και στην Γερμανική αγορά και παντού στον κόσμο με τις προσφορές γίνονται τέτοια παιχνίδια σε όλα τα προιόντα.Γι αυτό εξάλλου έχουν πολλές γραμμές παραγωγής οι μεγάλες εταιρίες.Το τι χαλάει κάτι ή όχι πρεπει να το συγκρίνεις με ίδιες συνθήκες λειτουργίας και ίδιες βλάβες σε τι ποσοστό παρουσιάζονται.Αυτά μόνο ειδικοί της φίρμας κάθε προιόντος τα ξέρουν.Εσυ την τιμή βλέπεις και την εγγύηση μιας φίρμας που εγγυάται το όποιο ρίσκο.Αν σε βολεύει κάτι να χαλάει συχνά και να στο φτιάχνουν τσαμπα και μετά με κάποιο κόστος ,μπορείς να ταλαιπωρείσαι όσο θές.Αλλοι όμως θεωρούν ότι εξαπατούνται και το ψάχνουν διαφορετικά μέχρι και δικαστικώς...ή πιό απλά ξεφορτώνονται το προιόν με μεταπώληση.
Γιατί αν ήταν έτσι, χαζοί θα ήταν πχ στην audi να βάλουν ελαττωματικά εξαρτήματα σε DSG (βλέπε ανάκληση 66.000 οχημάτων λόγω DSG) στην Αμερική που είναι και μεγάλη αγορά?
Αλλο αστοχία υλικού και προληψη για τα υπόλοιπα της σειράς παραγωγής, και άλλο συνειδητή παραγωγή ενός προιόντος με κάποιοες προδιαγραφές για κάποιους λόγους.
-
The truth is out there...
-
Καμια αλλη ιστορια συνωμοσιας να εχουμε να λεμε υπαρχει? Αυτη η μπαρουφα με τα κατωτερα στανταρ για την χωρα μας τρεχει εδω και χρονια...Πραγματικα οποιος εχει την ελαχιστη εικονα απο γραμμες παραγωγης αντιλαμβανετε οτι κατι τετοιο ειναι ασυμφορο και δεν θα μπορουσε να ισχυει. Ετσι κι αλλιως πλεον ολα τα 'κομματια' που συνθετουν ενα αυτοκινητο ερχοντε απο προμηθευτες και ελαχιστα κατασκευαζοντε απο τις ιδιες τις εταιρειες. Κατα τον ποιοτικο τους ελεγχο λοιπον πριν καποιο απο αυτα τοποθετηθει σε καποιο οχημα απορριπτοντε τα προβληματικα και αναλογα εκτιματε και η αποδοση του καθε προμηθευτη. Κοινως δεν ειναι σε θεση αυτος που κανει τον ποιοτικο ελεγχο να γνωριζει σε πια αγορα προκειται το εξαρτημα που ελεγχει να καταληξει ωστε να το κατατασει αναλογα και ετσι κι αλλιως επειδη ο ποιοτικος ελγχος ειναι μερος του συνολικου evaluation του προμηθευτη τα προβληματικα απλα απορριπτοντε. Ουτε φυσικα εχουν διαφορους προμηθευτες για το ιδιο εξαρτημα με αλλα στανταρ αφου ουτε αυτο ευννοει τις οικονομιες κλιμακας. Επομενως να χαμε να λεγαμε.....
-
Εγω δε νομίζω ότι εχω κατώτερης ποιότητας αυτοκίνητο. Απλά ότι έτυχε να έχω μία αντλία χαλασμένη,
Αν ήταν έτσι όλα τα 3αρια θα είχαν χαλασμένη αντλία
Αυτό όμως που πιστεύω είναι οτι δεν τα επισκευάζουν σωστά.
Δηλαδή τώρα μπορεί να έχω ένα μικρό πρόβλημα και να μην το αναγνωρίσουν.
θα πάω σε 2 συνεργεία να δουμε τι θα μου πουν για τη μαυρίλα και για την κατανάλωση (πιστεύω ότι θα μπορούσε να ειναι μικρότερη, αν και δεν εχω cc για να την μετρήσω με ακρίβεια) -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Οι πωλήσεις της ΒΜW στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες είναι αμελητέες για να τηρούνται τέτοιες προτεραιότητες.Επίσης μην ξεχνάς ότι τα αμάξια που έρχονται στην Ελλάδα έχουν ειδικές τιμές χονδρικής από αυτές που πουλούνται σε άλλες χώρες για να αντισταθμίσουν καπως τους φόρους.Αυτό σημαίνει και συμφωνία για την υποτιμολόγιση αυτή,και όταν δεν τους βγαίνει σωστά από στόχους είναι εύκολο να βγάλουν από αλλού το κόστος διαφοράς για να κερδίσουν την χασούρα.Οποιος ξέρει πως το κανουν ,κανει τον εισαγωγέα αυτοκινήτων (και άλλων προιόντων) και κερδίζει.Αν ήταν ο κόσμος αυτοματοποιημενος και αγγελικά πλασμένος,δεν θα υπήρχαν προβλήματα ούτε απάτες,ούτε αντιδικίες,ούτε καταναλωτικές οργανώσεις και όλα τα προιόντα θα ήταν τέλεια,και όλα καλα.
Επειδή λοιπόν δεν συμβαίνει ετσι ,για όποιον δεν πιστεύει τo μαρκετινκ μπορεί να πάει μια βόλτα σε κανένα δικαστήριο ν'ακούσει πολλές εμπορικές αντιδικίες για τέτοια θέματα σε όλα τα προιόντα (και πάμπολες για αμάξια) εγγύησεις κλπ και ίσως σας λυθούν κάποιες απορίες,και θα καταλάβει εν μέρη πως κάθε εταιρία δουλεύει διαφορετικά κλπ αντομετωπίζει τα θέματα κα τι σοι επιχειρηματίες υπάρχουν.Τι σχέση έχει το γεγονός ότι τα προϊόντα χαλάνε με την ηθελημένη πτώση ποιότητας ανάλογα την αγορά;
Δηλαδή στη Γερμανία που έχουν τις καλές BMW δε χαλάνε πότε; Δεν υπάρχουν εκεί προβληματικές ή όσες υπάρχουν είχαν προορισμό την Ελλάδα και της πήραν Γερμανοί κατά λάθος;Και στην Γερμανική αγορά και παντού στον κόσμο με τις προσφορές γίνονται τέτοια παιχνίδια σε όλα τα προιόντα.Γι αυτό εξάλλου έχουν πολλές γραμμές παραγωγής οι μεγάλες εταιρίες.Το τι χαλάει κάτι ή όχι πρεπει να το συγκρίνεις με ίδιες συνθήκες λειτουργίας και ίδιες βλάβες σε τι ποσοστό παρουσιάζονται.Αυτά μόνο ειδικοί της φίρμας κάθε προιόντος τα ξέρουν.Εσυ την τιμή βλέπεις και την εγγύηση μιας φίρμας που εγγυάται το όποιο ρίσκο.Αν σε βολεύει κάτι να χαλάει συχνά και να στο φτιάχνουν τσαμπα και μετά με κάποιο κόστος ,μπορείς να ταλαιπωρείσαι όσο θές.Αλλοι όμως θεωρούν ότι εξαπατούνται και το ψάχνουν διαφορετικά μέχρι και δικαστικώς...ή πιό απλά ξεφορτώνονται το προιόν με μεταπώληση.
Γιατί αν ήταν έτσι, χαζοί θα ήταν πχ στην audi να βάλουν ελαττωματικά εξαρτήματα σε DSG (βλέπε ανάκληση 66.000 οχημάτων λόγω DSG) στην Αμερική που είναι και μεγάλη αγορά?
Αλλο αστοχία υλικού και προληψη για τα υπόλοιπα της σειράς παραγωγής, και άλλο συνειδητή παραγωγή ενός προιόντος με κάποιοες προδιαγραφές για κάποιους λόγους.
δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις για να τα ξέρεις αυτά, πάντως ήταν ιστορίες του 80...
Τωρα απ όσο παρακολουθούσα την αγορά στενά κι από μέσα,,,,, (δεν μπόρεσα να το μάθω αυτό ποτέ...) Εννοώ ελλατωματικά στην Ελλάδα... -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Σημερα είμαι ιταλία...
Λοιπόν δε νομίζω ότι υπάρχει BMW χωρίς xenon... κλπ....
Α και κάτι ακόμη.... Οι εξατμίσεις της X6 δεν εχουν σταγόνα λάδι... μέχρι βαθιά μέσα... Μα δε καίει τίποτα?
Station και diesel να προσθέσω
οχι κατ αναγκη. Ετσι νόμιζα κι εγω...
Εντάξει μερικά μοντέλα δεν υπάρχουν. X3 2.0i αλλά το δικό σου και το δικό μου υπάρχουν σε 2.0iΝα υποθέσω ούτε μια 116i και 316i ε?
τρελός εισαι... και τα x3 που ειναι 2000 ειναι diesel. Σημερα πηρα και ένα cmax diesel. μια χαρά τραβάει με 4 ατομα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σημερα είμαι ιταλία...
Λοιπόν δε νομίζω ότι υπάρχει BMW χωρίς xenon... κλπ....
Α και κάτι ακόμη.... Οι εξατμίσεις της X6 δεν εχουν σταγόνα λάδι... μέχρι βαθιά μέσα... Μα δε καίει τίποτα?
Station και diesel να προσθέσω
οχι κατ αναγκη. Ετσι νόμιζα κι εγω...
Εντάξει μερικά μοντέλα δεν υπάρχουν. X3 2.0i αλλά το δικό σου και το δικό μου υπάρχουν σε 2.0iΝα υποθέσω ούτε μια 116i και 316i ε?
τρελός εισαι... και τα x3 που ειναι 2000 ειναι diesel. Σημερα πηρα και ένα cmax diesel. μια χαρά τραβάει με 4 ατομα
Diesel is the way to go
Ρώτησα για τη μαυρίλα και στη δική μου εξάτμιση και μου είπαν ότι κατά 60% οφείλεται στον χαλασμένο ΝΟχ. Θα τη καθαρίσω και θα σου πω...αλλά μου είπαν (εδώ είναι το υπόλοιπο 40%) ότι είναι φυσιολογικό να έχει πίσω λίγο μαυρίλα.
-
παντως δεν ειναι όλα τα αμάξια τόσο μαύρα...
Αλλά μπορεί και να τα πλενουν
Εγω την εχω 2 μηνε βρώμικη για να δω τι θα γίνει -
Τελικά θα έχει κάποιες αλλαγές η 3άρα Coupe, αλλά δε θα είναι ΠΟΛΥ μεγάλες.
Φαίνεται να έχει νέα σχεδιασμένα φανάρια εμπρός:
Νέες φώτο:
Πίσω 'ανεβαίνουν' τα φλας επάνω, εκεί που είναι τώρα τα φώτα φρένων. Λέτε να δούμε και άλλο σχέδιο πίσω φώτων?
-
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Τα 1600αρια κυκλοφορούν σε χώρες που έχουν φορολογικές επιβαρύνσεις αγοράς.Στην Ιταλία δεν υπάρχουν.116 υπαρχει και στην Αγγλια παντως.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δεν ξέρω αν οι γραμμές παραγωγής στήνονται βάση τεχνικών χαρακτηριστικών ή βάση προορισμού...
Ανέκαθεν πίστευα το πρώτο μιας και όπως είναι ευνόητο βολεύει περισσότερο... πρόσφατα όμως με την ιστορία του ΕΤΤ αποδείχθηκε πως δεν συμβαίνει (οχι πάντα τουλάχιστον) έτσι...
Και αυτό γιατί η παραγγελία της Ζ4 έφτασε εδώ σε χρόνο dt για τα δεδομένα ενός καινούριου μοντέλου με την εξ'αρχής επιβεβαίωση οτι το εργοστάσιο (γνωρίζοντας την κατάσταση και την ημερομηνία λήξης του μειωμένου τέλους) έχει δώσει προτεραιότητα στις παραγγελίες απο Ελλάδα...
Εαν λοιπόν ισχύει αυτό και ρυθμίζουν την γραμμή παραγωγής ανα χώρα, τότε δεν είναι δύσκολο να γίνει διαχωρισμός ποιότητας...Απλά είχε ενημερωθεί το εργοστάσιο για την κατάσταση στη χώρα και προκειμένου να πουλήσει περισσότερο κομμάτια σε κάποια άλλη αγορά θα είχαν μεγαλύτερη αναμονή.
Στην Αγγλια το Ζ4 εχει 4 μηνες αναμονη ακριβως γιατι η παραγωγη παει σε αλλες χωρες!
-
Τελος για τα 1600αρια μιλάγαμε για την 3αρα που δεν υπαρχει στις 'πλούσιες' αγορές,και 116i όσες φορές έχω πάει Αγγλία,εκτός ότι δύσκολα βλέπεις, και όταν βλέπεις σε Diesel είναι τα περισσότερα (116d).
Το 116 και 316 diesel δεν είναι 1.600 κυβικά, αλλά 2.000 . Απλά έχουν λίγα αλόγατα.
-
delete
-
γιατί τη γουστάρει?
-
Επίσης νομίζω στην καινούρια 3άρα δε θα υπάρχει επιλογή με 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Επίσης νομίζω στην καινούρια 3άρα δε θα υπάρχει επιλογή με 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό;Αν ισχύει αυτό τότε έχει ακόμα έναν λόγο να πάρει την τωρινή σειρά 3...
-
Γι' αυτό το 'πα κι εγώ... Να διευκρινήσω όμως ότι η απουσία ατμοσφαιρικού 6κύλινδρου στη μελλοντική 3άρα είναι απλά μια υπόθεση, γιατί βλέπω ν' ανακοινώνονται μόνο turbo μοτέρ. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Επί τη ευκαιρία αν γνωρίζει κάποιος κάτι πιο συγκεκριμένο επ' αυτού ας μας ενημερώσει.
-
Εγω πουλάω τη δικιά μου για να παρω το τουρμπο? λες?
BMW FORUM