-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Γι' αυτό το 'πα κι εγώ... Να διευκρινήσω όμως ότι η απουσία ατμοσφαιρικού 6κύλινδρου στη μελλοντική 3άρα είναι απλά μια υπόθεση, γιατί βλέπω ν' ανακοινώνονται μόνο turbo μοτέρ. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Επί τη ευκαιρία αν γνωρίζει κάποιος κάτι πιο συγκεκριμένο επ' αυτού ας μας ενημερώσει.Ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο. Είναι όλα speculations.
Αφενός μεν θα υπάρχουν όντως 4κυλ turbo μοτέρ, αφετέρου δε η BMW είπε ότι θα κρατήσει τα 6κυλ ατμοσφαιρικά και turbo.
Όλα αυτά θα έρθουν πρώτα στη νέα Σειρά 1 το 2011 και το 2012 στη 3άρα. Το 2013-2014 θα ακολουθήσει η 3άρα Coupe.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Γι' αυτό το 'πα κι εγώ... Να διευκρινήσω όμως ότι η απουσία ατμοσφαιρικού 6κύλινδρου στη μελλοντική 3άρα είναι απλά μια υπόθεση, γιατί βλέπω ν' ανακοινώνονται μόνο turbo μοτέρ. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Επί τη ευκαιρία αν γνωρίζει κάποιος κάτι πιο συγκεκριμένο επ' αυτού ας μας ενημερώσει.
Ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο. Είναι όλα speculations.
Αφενός μεν θα υπάρχουν όντως 4κυλ turbo μοτέρ, αφετέρου δε η BMW είπε ότι θα κρατήσει τα 6κυλ ατμοσφαιρικά και turbo.
Όλα αυτά θα έρθουν πρώτα στη νέα Σειρά 1 το 2011 και το 2012 στη 3άρα. Το 2013-2014 θα ακολουθήσει η 3άρα Coupe.
Nικο μη τα ξαναλεμε...δεν θα υπαρχουμε το 2012 οποτε ακυρα τα σχεδια της Bmw.
-
Αφενός μεν θα υπάρχουν όντως 4κυλ turbo μοτέρ, αφετέρου δε η BMW είπε ότι θα κρατήσει τα 6κυλ ατμοσφαιρικά και turbo.Όλα αυτά θα έρθουν πρώτα στη νέα Σειρά 1 το 2011 και το 2012 στη 3άρα. Το 2013-2014 θα ακολουθήσει η 3άρα Coupe.
Μακάρι να κρατήσει τα 6κύλινδρα ατμοσφαιρικά...
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Επίσης νομίζω στην καινούρια 3άρα δε θα υπάρχει επιλογή με 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό;Όλα αυτά είναι εικασίες, αλλά αν φτάσει σ' αυτό το σημείο, καλύτερα να βγάλει και το σήμα !
Είπαμε, καλές οι ροπές, η οικονομία και οι μειωμένες εκπομπές καυσαερίων, αλλά τα διαμάντια (6κύλινδροι ατμοσφαιρικοί) είναι παντοτινά...
-
Δεν θα φυγουν τελειως τα 6 κυλινδρα ατμο... Αλλα... αν ο ανταγωνισμος αρχισει να πεταει εξακυλινδρα με τουρμπο η bmw να ειστε σιγουροι οτι θα θυσιασει κ τη τελευταια σταγονα ατμοσφαιρας προκειμενου να μη μεινει πισω... Αδερφια κ εγω ειμαι υπερ των εξακυλινδρων ατμο... Αλλα αν οδηγησετε την 335 θα αλλαξετε γνωμη(οπως προσφατα αλλαξα κ εγω).. Το τουρμπο στην bmw δεν εχει καμια σχεση με τα τουρμπο του ανταγωνισμου... Η δυναμη ανεβαινει τελειως γραμμικα σαν ατμοσφαιρα! Ομως μην περιμενετε να στροφαρουν οι κινητηρες εκει που στροφαραν....(το μονο μειον κατα την αποψη μου)
-
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
Δεν θα φυγουν τελειως τα 6 κυλινδρα ατμο... Αλλα... αν ο ανταγωνισμος αρχισει να πεταει εξακυλινδρα με τουρμπο η bmw να ειστε σιγουροι οτι θα θυσιασει κ τη τελευταια σταγονα ατμοσφαιρας προκειμενου να μη μεινει πισω... Αδερφια κ εγω ειμαι υπερ των εξακυλινδρων ατμο... Αλλα αν οδηγησετε την 335 θα αλλαξετε γνωμη(οπως προσφατα αλλαξα κ εγω).. Το τουρμπο στην bmw δεν εχει καμια σχεση με τα τουρμπο του ανταγωνισμου... Η δυναμη ανεβαινει τελειως γραμμικα σαν ατμοσφαιρα! Ομως μην περιμενετε να στροφαρουν οι κινητηρες εκει που στροφαραν....(το μονο μειον κατα την αποψη μου)H γραμμικοτητα ειναι χαρακτηριστικο χαμηλης υπερπληρωσης....οσο αυτη ανεβαινει (μικρα κυβικα-μεγαλη τουρμποαποδοση) αυτη ελατωνετε...παρολα αυτα στις συγχρονες εφαρμογες ακομα και στα μικρα κυβικα ειναι ανεπαισθητο.
-
Αλήθεια, υπάρχουν πουθενά διαγράμματα ροπής/ιπποδύναμης για τις 330i και 335i;
-
-
http://www.bmw.de/de/de/insights/techno ... ction.html
https://www.press.bmwgroup.com/pressclu ... node__2368 -
δύσκολο στο παρκάρισμα το βλέπω.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δεν θα φυγουν τελειως τα 6 κυλινδρα ατμο... Αλλα... αν ο ανταγωνισμος αρχισει να πεταει εξακυλινδρα με τουρμπο η bmw να ειστε σιγουροι οτι θα θυσιασει κ τη τελευταια σταγονα ατμοσφαιρας προκειμενου να μη μεινει πισω... Αδερφια κ εγω ειμαι υπερ των εξακυλινδρων ατμο... Αλλα αν οδηγησετε την 335 θα αλλαξετε γνωμη(οπως προσφατα αλλαξα κ εγω).. Το τουρμπο στην bmw δεν εχει καμια σχεση με τα τουρμπο του ανταγωνισμου... Η δυναμη ανεβαινει τελειως γραμμικα σαν ατμοσφαιρα! Ομως μην περιμενετε να στροφαρουν οι κινητηρες εκει που στροφαραν....(το μονο μειον κατα την αποψη μου)
H γραμμικοτητα ειναι χαρακτηριστικο χαμηλης υπερπληρωσης....οσο αυτη ανεβαινει (μικρα κυβικα-μεγαλη τουρμποαποδοση) αυτη ελατωνετε...παρολα αυτα στις συγχρονες εφαρμογες ακομα και στα μικρα κυβικα ειναι ανεπαισθητο.
Δεν ειναι χαρακτηριστικο κ της ηλεκτρονικης διαχειρισης??? Πιστευω οτι μια καλη ηλεκτρονικη διαχειριση ειναι το παν για τη γραμμικοτητα! ...ακομα κ αν η πιεση ξεπερνα το 1 bar. Βλεπε πχ τον καινουριο V8 των
Χ5 Μ κ Χ6 Μ -
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
H γραμμικοτητα ειναι χαρακτηριστικο χαμηλης υπερπληρωσης....οσο αυτη ανεβαινει (μικρα κυβικα-μεγαλη τουρμποαποδοση) αυτη ελατωνετε...παρολα αυτα στις συγχρονες εφαρμογες ακομα και στα μικρα κυβικα ειναι ανεπαισθητο.
Δεν ειναι χαρακτηριστικο κ της ηλεκτρονικης διαχειρισης??? Πιστευω οτι μια καλη ηλεκτρονικη διαχειριση ειναι το παν για τη γραμμικοτητα! ...ακομα κ αν η πιεση ξεπερνα το 1 bar. Βλεπε πχ τον καινουριο V8 των
Χ5 Μ κ Χ6 ΜΑναφερομουν περισσοτερο στην 335...πολλα κυβικα, μικρη υπερπληρωση και 2 τουρμπο δεν μπορει να συγκριθει σε ομαλοτητα επι της αρχης με τα αναμενομενα μικρα τουρμπατα μοτερ της bmw...
Σιγουρα η εξελιγμενη ηλεκτρονικη διαχειριση θα ειναι ακομα ενας απο τους λογους που εχουν κανει ανεπαισθητο το lag και στα μικρου κυβισμου τουρμπο.
Τα αλλα δυο που αναφερεις παλι παντως περαν του 1 bar εξακολουθουν να εχουν αρκετα κυβικα. -
-
Καλά η γραμμικότητα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα χαμηλής υπερπλήρωσης ή ηλεκτρονικών..πλέον η τουρμπίνες μεταβλητής γεωμετρίας το προσφέρουν όσο και αν είναι η πίεση της υπερπλήρωσης!
-
-
Diabazo sto xe.gr. PVLEITAI X6 h antallagh me smart....DOULEUOMASTE?
-
-
Καλησπέρα,
Σήμερα ταξίδι στο Βέλγιο (από εκεί γράφω τώρα) και στο δρόμο (Γερμανικό βέβαια, όσο υπήρχε) ήπιαμε το τσαγάκι μας.....
.......από ένα ταπεινό - έτσι φαινόταν βέβαια αλλά δεν πρόσεξα τη διπλή εξάτμιση - BMW Compact χωρίς διακριτικά πίσω........και το οποίο ήταν τελικά 325ti.....
ΥΓ: Που πας ρε Καραμήτρο!!!! (για μένα το λέω.....)
-
Λίμνη Κόμο βλέπω
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ
Εμ, όταν ήρθες Μιλάνο είχες μάτια μόνο για την πίστα της Monza.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Λίμνη Κόμο βλέπω
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ
Εμ, όταν ήρθες Μιλάνο είχες μάτια μόνο για την πίστα της Monza.
...και 40 πυρετό...και δουλειά τη Τρίτη
Κι εσύ τώρα βρήκες να φύγεις?
BMW FORUM