-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Επιστροφή στα ξένα σήμερα και στον καφέ που ήπια πριν λίγο έμαθα ένα νέο που ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω.....
Λοιπόν, ο γνωστός μου φίλος που μου προμηθεύει τα BMW για δοκιμή, μου είπε για την περίπτωση ενός Ε90 320i στην αντιπροσωπεία τους. Κάποιος μοτοσικλετιστής έφυγε από το δρόμο κι έπεσε επάνω στη τζαμαρία και μετά επάνω σε ένα εκθεσιακό μαύρο Ε90 320i. Η ζημιά είναι ένα κατεστραμμένο πίσω φτερό μαζί με την πίσω πόρτα.
Το αμάξι είχε 3ΚΜ, ήταν εκθεσιακό με πολλά έξτρα και κόστος αγοράς 36000 ευρώ. Η ασφάλεια έβγαλε εκτίμηση ζημιάς στις 8500 ευρώ και η αντιπροσωπεία το βγάζει στο σφυρί για να το ξεφορτωθεί (όπως είναι φυσικά,χτυπημένο).
Περιμένω να ακούσω απόψεις για το πόσα ευρώ ζητάει, όποιος το βρει κερδίζει καπουτσίνο στην Ολλανδία ή Βέλγιο.....
ΥΓ: Η τιμή είναι τόσο προκλητικά χαμηλή που ακόμα κι εγώ το σκέφτομαι για 2ο αυτ/το....
Ουδείς??
Καλά, μόνο 14000 ευρώ βρε παιδιά....
-
Εμένα θα με ενδιέφερε περισσότερο τι έπαθε ο άνθρωπος με την μηχανή και όχι πόσο κάνει η Μπέμπα, αλλά τέσπα τώρα...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πρώτη αλλαγή λαδιών σήμερα στις 11000 χλμ. €118.Βιαζεσαι Χρηστο !!! Γιατι απο τωρα ???
Εγω αλλαξα πρωτη φορα λαδια στο πρωτο service, που παρεπιπτοντως πληρωσα 210Ε. Μετα απο
28.000χλμ. Εχω παει στο service του Σπανου στη Γλυφαδα καμποσες φορες για ψιλοθεματακια
(κατι μικροι τριγμοι στο καθισμα, ενδειξη του DSC γιατι ηθελε ευθυγραμμιση) και εκτος του οτι
με δεχτηκαν αμεσως (χωρις ραντεβου καθε φορα), τελειωναν σε dt και δεν εχω πληρωσει τιποτα -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εμένα θα με ενδιέφερε περισσότερο τι έπαθε ο άνθρωπος με την μηχανή και όχι πόσο κάνει η Μπέμπα, αλλά τέσπα τώρα...Αυτός έπεσε πρίν περάσει η μηχανή από τη τζαμαρία, μόνο μώλωπες καθόσον εδώ φοράνε σχεδόν όλοι φόρμες ολόσωμες & κράνη full face....
-
Καλά έκανες και άλλαξες λάδια Χρήστο...καλό κάνει. Εγώ άλλξα στα 3.000χλμ (μετά το στρώσιμο) και αλλάζω καθε 10.000χλμ. Η τιμή είναι ΟΚ...τόσο πάει αν πάρεις τα λάδια από την BMW. Εγώ πάω τα δικά μου, οπότε πληρώνω μόνο το φίλτρο λαδιού.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Γνωρίζουμε τη μέγιστη ροπή που σηκώνει το 7-speed double clutch της νέας Z435 (που υποθέτω είναι το ίδιο με το 7-speed της 335)...?
ενδιαφέρον ερώτηση... απάντηση κανείς;;;
To κιβώτιο είναι της Getrag. Η Getrag κατασκευάζει 2 7άρια διπλόδισκα υγρού τύπου.
Το ένα με όριο ροπής 600Nm και το άλλο με όριο ροπής 750Νm.
Η BMW χρησιμοποιεί το 600άρι αλλά μου φαίνεται αδιανόητο από άποψη απωλειών να χρησιμοποιεί η BMW 600άρι σε κινητήρα που αποδίδει 400Nm ροπής. Λογικά θα είναι κάποια ελαφρωμένη έκδοση περίπου στα 450Nm αντοχής ώστε να είναι κουτί στην Μ3/335 που εξάλλου φορούν το ίδιο manual κιβώτιο(αν θυμάμαι καλά) το οποίο manual έχει όριο 400Nm ροπής.Μόνο 400Nm???
Πόση ροπή έχουν μαμά Μ3 και 335;;;
η 335 με πρόραμμα μόνο ποσο φτάνει;;;
Είναι μήπως ανασταλτικός παράγοντας για βελτίωση;;; όπως πχ το sst για στα EVO X?Το manual κιβώτιο της Getrag έχει όριο 520 Nm και το DCT 600 Nm
Εσωτερικά της 335 αντέχει περισσότερα Nm από της Μ3 και αντίστοιχα της M3 έχει μεγαλύτερο όριο στροφών λόγω διαφορετικών σχέσεων μετάδοσης. Πάντα το όριο όμως παραμένει το όριο ροπής του συμπλέκτη.Κατα το wiki το κιβώτιο είναι κοινό σε Μ3 / Ζ435 / 335 και αντέχει 500Nm... δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό.
Γνωρίζουμε μέχρι στιγμής κανένα δείγμα σε remaped 35άρι 7speed DCT ή το manual είναι μονόδρομος...? (με ενδιαφέρει άμεσα το παραπάνω ερώτημα)@vagmag
Ο 4.0lt και ο 3.0lt twin turbo έχουν και οι δύο 400Nm μαμά.
Ο twin turbo remaped παίζει στα 360-370 ps και 500+ Nm...
Αν δηλαδή το Getrag 7speed αντέχει 500 Nm είναι οριακό για πρόγραμμα και μόνο... εαν αντέχει 600Nm είναι άνετο...Το καλό είναι πως αν ισχύουν τα παραπάνω έχει τουλάχιστον +100Nm περιθώριο και φαίνεται να σηκώνει ένα 'προσαρμοσμένο' για DCT remap (στα 48-49kgm)...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καλά έκανες και άλλαξες λάδια Χρήστο...καλό κάνει. Εγώ άλλξα στα 3.000χλμ (μετά το στρώσιμο) και αλλάζω καθε 10.000χλμ. Η τιμή είναι ΟΚ...τόσο πάει αν πάρεις τα λάδια από την BMW. Εγώ πάω τα δικά μου, οπότε πληρώνω μόνο το φίλτρο λαδιού.Ποιο εξουσιοδοτημένο δέχεται να του πάς τα δικά σου λάδια ; (και τι λάδια είναι αυτά,καλύτερα από τα δικά τους BMW/Castrol
Επίσης νομίζω οι αλλαγές είναι καλό να γίνονται αρχικά σταδιακά κλιμακωτά.Αφού άλλαξες στα 3000χλμ ,μετά στα 6000χλμ και τα τρίτα λάδια στα 12.000χλμ κλπ.Μεσος όρος 6-7χιλιάδες χλμ είναι καλά για τις Ελληνικές κλιματικές και οδηγικές συνθήκες.
-
Ακόμα δεν το πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζουν λάδια μακράς διαρκείας (LL) στα 3000 ή 5000 ή 7500 ή ακόμα και στα 10000 χλμ......
Όποτε λέει το BC για μένα, όποτε αναφέρει ο κατασκευαστής και μόνο!
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Ακόμα δεν το πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζουν λάδια μακράς διαρκείας (LL) στα 3000 ή 5000 ή 7500 ή ακόμα και στα 10000 χλμ......Όποτε λέει το BC για μένα, όποτε αναφέρει ο κατασκευαστής και μόνο!
Κακο παντως σιγουρα δεν κανει να τα αλλαζεις πιο συντομα....
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Ποιο εξουσιοδοτημένο δέχεται να του πάς τα δικά σου λάδια ; (και τι λάδια είναι αυτά,καλύτερα από τα δικά τους BMW/CastrolΕγώ πάω στον Σπανό (Συγγρού), αλλά ΟΛΑ τα εξουσιοδοτημένα είναι υποχρεωμένα να δεχτούν τα δικά σου λάδια ΕΦΟΣΟΝ πληρούν τις προδιαγραφές BMW LL-04 (ή όποια προδιαγραφή απαιτεί το αυτοκίνητό σου). Και εμένα στην αρχή πήγαν να μου πούν ότι δεν είναι σωστά τα λάδια κλπ. αλλά τους έδειξα την λίστα με τα εγκεκριμένα λάδια και δεν είπαν τίποτα (απλά ρώτησαν που την βρήκα!). Εγώ βάζω Castrol Edge Sport 0W-40. Πρίν από αυτά έβαζα Castrol TXT LL-04, τα οποία είναι τα ίδια με της BMW
Ακόμα δεν το πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζουν λάδια μακράς διαρκείας (LL) στα 3000 ή 5000 ή 7500 ή ακόμα και στα 10000 χλμ......
Όποτε λέει το BC για μένα, όποτε αναφέρει ο κατασκευαστής και μόνο!
Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση. Ο καθένας έχει την άποψη/γνώμη του και είναι δύσκολο να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα. Σίγουρα το να κρατήσεις τα λάδια (Long Life) όσο λέει το CBS (δλδ. 25-35.000χλμ) δεν δημιουργεί προβλημα στον κινητήρα αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο, κυρίως γιατί οι οπές λπιπανσης (π.χ. στις υδραυλικές βαλβίδες) είναι τόσο μικρές που βουλώνουν έυκολα από την βρώμα που κουβαλάερι το λάδι. Επίσης, ο κάθε κατασκευαστής προσπαθεί να μεγαλώσει τα διαστήματα αλλαγης λαδιών και για 2 βασικούς λόγους: α) κόστος service (πουλάει αυτό) και β) προστασία περιβάλλοντος. Προσωπικά, αλλάζω λάδια στις 10-12.000χλμ για τους εξής λόγους:
- Το κόστος είναι πολύ μικρό (60 Ευρώ μαζί με το φίλτρο) και το θεωρώ ασήμαντο για την καλύτερη προστασία του κινητήρα. Εξάλλου είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε προληπτικά.
- Τα αλλάζω καθε 12 μήνες, οπότε και έχω κάνει περίπου 10-12.000χλμ.
- Σε συζήτηση που είχα με τον μηχανικό του service μου είπε ότι επίσημα προτείνει αλλαγή όποτε λέει το CBS αλλά γνώμη του να τα αλλάζω κάθε χρόνο ή 15.000χλμ max. Και μην βιαστείτε να πείτε ότι το κάνει για τα χρήματα, γιατί με δικά μου λάδια και δωρεάν εργασία, μόνο το φίλτρο πληρώνω. Την τελευταία φορά που είχαμε αυτή τη συζήτηση μιλάγαμε για 20 λεπτά και μου είπε ένα κατεβατο τεχνικά γιατί να αλλάζω λάδια νωρίτερα, με βάση ένα σεμινάριο για λάδια της Castrol σε συνεργασία με την BMW που είχε παρακολουθήσει.
-
Έχουν παρατηρήσει πως μετά από κάθε αλλαγή λαδιών και για 1000-2000 χλμ. ο κινητήρας παρουσιάζει αυξημένες φθορές (δυστυχώς δε θυμάμαι που το έχω διαβάσει)
Επιπλέον οι εταιρείες γενικά ό,τι προτείνουν το κάνουν με το σκεπτικό ο κινητήρας να κρατήσει για τουλάχιστον 200.000 χλμ. Πιθανά το πραγματικό τέλος για τον μέσο κινητήρα να είναι τα 300.000χλμ.
Γενικά στα σύγχρονα αυτοκίνητα το τελευταίο πράγμα που χαλάει/πεθαίνει είναι η μηχανή. Αυτά που χαλάνε εν μέρει γιατί από εκεί οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τα κόστη είναι τα πάσης φύσεως περιφειακά εξαρτήματα.
Συχνές αλλαγές λαδιών σίγουρα κάνουν κακό στην τσέπη. -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
@vagmag
Αν δηλαδή το Getrag 7speed αντέχει 500 Nm είναι οριακό για πρόγραμμα και μόνο... εαν αντέχει 600Nm είναι άνετο...Το καλό είναι πως αν ισχύουν τα παραπάνω έχει τουλάχιστον +100Nm περιθώριο και φαίνεται να σηκώνει ένα 'προσαρμοσμένο' για DCT remap (στα 48-49kgm)...
Οπότε θα μάθουμε από τους παθόντες....
-
Τα άλλαξα προληπτικά, παρόλο που δεν είχε βγάλει κάποια ένδειξη. Ήθελα να τα αλλάξω στις 10.000, αλλά πέσαμε σε απανωτά σκι.
Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω γιατί το ανέλαβε ο father που ξυπνάει και νωρίς. Εγώ απλά του πλήρωσα την λυπητερή.
-
-
Κούκλα είναι η άτιμη ...
Φτου της (όχι, το φτύσιμο ΔΕΝ πάει για το μάτιασμα!) ...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Έχουν παρατηρήσει πως μετά από κάθε αλλαγή λαδιών και για 1000-2000 χλμ. ο κινητήρας παρουσιάζει αυξημένες φθορές (δυστυχώς δε θυμάμαι που το έχω διαβάσει)Πρώτη φορά του ακούω αυτό! Αυτό που ξέρω είναι ότι μετά την αλλαγή λαδιών, παρουσιάζεται αυξημένη φθορά για 10-15'' μέχρι το νέο λάδι να ανέβει από το κάρτερ σε όλα τα σημεία του κινητήρα. Αλλά και αυτό είναι περιορισμένο πλέον, αφού όλα τα καλά συνθετικά λάδια αφήνουν ένα προστατευτικό φίλμ.
Γενικά στα σύγχρονα αυτοκίνητα το τελευταίο πράγμα που χαλάει/πεθαίνει είναι η μηχανή. Αυτά που χαλάνε εν μέρει γιατί από εκεί οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τα κόστη είναι τα πάσης φύσεως περιφειακά εξαρτήματα.
Συχνές αλλαγές λαδιών σίγουρα κάνουν κακό στην τσέπη.Σωστό. Αλλά κάποια περιφεριακά εξαρτήματ που λιπαίνοντια με το λάδι της μηχανής, όταν αυτό είναι πολύ βρώμικο, τότε είτε βουλώνουν οι οπές λίπανσης είτε μαζεύουν πολλές επικαθίσεις και χαλάνε γρηγορότερα. Όσο για την τσέπη, σίγουρα κάνουν κακό...οπότε είναι θέμα κόστους προς ώφελος. Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζουν τα 60 Ευρώ που δίνω κάθε χρόνο για αλλαγή λαδιών, αντί να τα έδινα κάθε 2 χρόνια.
-
60ευρώ κάνει το φίλτρο και η εργασία επειδή πάς τα δικά σου λάδια (και το δέχονται ).
Τα λάδια πόσο σου κοστίζουν ; -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
60ευρώ κάνει το φίλτρο και η εργασία επειδή πάς τα δικά σου λάδια (και το δέχονται ).
Τα λάδια πόσο σου κοστίζουν ;Όχι, €60 σύνολο. Τα λάδια έχουν €50 (12.5 * 4λτ) και το φίλτρο €10.74. Εργασία δεν πληρώνω.
Όσο για αν το δέχονται (το έχω ξαναγράψει), ειναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν εφ'όσον τα λάδια που τους πάω πληρούν τις προσιαγραφές BMW LL-04.
-
Δεν αμφιβάλω ότι το κάνεις,αλλά σε γνωστό μου με Ε90 που το είπα μου είπε 'Λες ο Σπανός ν'απασχολεί το προσωπικό του τσαμπα,από αυτά τα standard βγάζει το service λεφτα.....'
-
Ο χρήστης vagmag έγραψε:
@vagmag
Οπότε θα μάθουμε από τους παθόντες....
Υπαρχει δυνατοτητα να κανεις κανονικα οποια βελτιωση θες , να ανεβασεις την ιπποδυναμη οσο θες κ τελος να βαλεις εναν ηλεκτρονικο περιορισμο για τη ροπη (οπως γινεται πχ με την τελικη ταχυτητα που περιοριζεται στα 250)! Το κανουν πολλες αυτοκινητοβιομηχανιες σημερα οταν το κιβωτιο δεν αντεχει τη ροπη. Σιγουρα το κανει η Μερσεντες σε καποιες εκδοσεις AMG... Ειναι σιγουρο ομως οτι το 7ταχυτο της μπεμπας αντεχει μονο 500 Νm?? Μου φαινεται λιγο...
BMW FORUM