-
Κανε μια καλη αναφορα .περιμενω!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Σε λιγο θα παω βολτα με 325Xi ..για να δουμεΚαταρχας το αυτοκινητο ηταν ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ(λευκο με M-pack και κατι ανθρακι ασυμμετρες 18' ζαντες)
Εξωτερικα σε ψαρωνει πολυ ασχημα!Μεσα, με ξενερωσε το αχρωμο-αοσμο-ανεμπνευστο και υπερβολικα λιτο(για τα δικα μου γουστα φυσικα) εσωτερικο, το οποιο πιστευω θα μεταμορφωνοταν αν ο φιλος ειχε βαλει μπορντω-κοκκινο δερμα και οχι απλα μαυρο.
Ωραια η αποκλειστικα 2-θεσια διαμορφωση για τους πισω επιβατες!
Το πορτ-μπαγκαζ ειναι κτηνωδες(παρα την 4κινηση)..χωραει κανα 2 ατομα εκει μεσα..
Χρησιμο το συστημα που σε πληροφορει για οικονομικη οδηγηση, λεγοντας σου ποτε να ανεβαζεις-κατεβαζεις ταχυτητα.
Ενταξει..φοβερη ποιοτητα κατα τα αλλα, και γενικα τα γνωστα..το πακετο φωτισμου με τα ledακια στις χειρολαβες μου φανηκε λιγακι καγκουρικο βεβαια..αλλα δεν πειραζει.Στο δρομο τωρα..αν μου το εδινε καποιος και δεν μου ελεγε ποσα αλογα ειναι, θα ορκιζομουνα οτι ειναι 2λιτρο με (max)170 αλογα..
Πως γινεται ενα 3λιτρος να φαινεται ετσι δεν ξερω..
Ενταξει, προσπερναει..αλλα πρεπει να το δουλευεις πανω απο τις 4.500-5.000 και περιμενεις καπου να γινει κατι..αλλα δεν!(γραμμικο βεβαια)
Η καταναλωση κολλημενη στα 11lt/100km(μετα απο ταξιδι 200χλμ)
Κατα τα αλλα ομως το αμαξι ειναι μαγικο χαλι..φτιαγμενο για χαλαρα ταξιδια, πολυ ανετο, χωρις να παιρνει ιδιαιτερες κλισεις στις ανοιχτες καμπες και γενικα εμπνεει ασφαλεια το πατημα του!
Ωραιο το M-pack τιμονι και ο κοντος λεβιες που το συνοδευει, και γενικα πολυ καλη αισθηση απο το συστημα διευθυνσης.
Την 4κινηση δεν τη δοκιμασαμε, μιας και το αμαξι ειναι καινουριο και δεν θελαμε να το ταλαιπωρησουμε σε πολυ κλειστες στροφες.Γενικα παντως πολυ καλο αμαξι, πολυ ομορφο, δεν ειναι γρηγορο, ειναι ενα χαλαρο GT, πολλα ομως τα χρηματα(κοντα 60.000 εφτασε ) που κοστιζει!Στον ιδιοκτητη παντως αρεσει πολυ, και αυτο ειναι που τελικα εχει σημασια.. βεβαια, κατι ψιθυρισε για ελλειψη εκρηκτικοτητας(πριν ειχε ενα LEON 20VT4) αλλα εκανα πως δεν ακουσα..
-
ρε τι ζημιά έχουν κάνει τα τουρμπο...
-
νταξει εδωσε το λεον για να παρει αυτο?
τα μοτορια των μπιμερς (πως το μιλαω το εργατικο) ετσι και αλλιως ειναι πολυστροφα και αμα δεις και το βαρος της...ε βγαζεις τα συμπερασματα σου...
η αληθεια ειναι οτι, μετα τα τουρμπο και ειδικα τα μεγαλα που εχει ο αμοττ σε καθε αυτοκινητο του σογιου του, πολυ δυσκολα θα εντυπωσιαστεις απο κατι ατμοσφαιρικο...
φακ! πολλα τα 60 ρε γμτ...βεβαια ειναι και η μουρη και η τετρακουνα..
-
Aυτό το στυλ γραφής αγορίνα ως τι το πασάρεις? Και καλά άποψη? Γιαλαντζί διανοούμενε άκου φακ....
-
Να κάμω κανα-δυό-τρείς ερωτήξεις για γνωρίζοντες ή 'σωστά' υποθέτοντες ...
Ααα) Η σειρά 1 η 4πορτη πότε παρουσιάστηκε, πότε έλαβα το τραβηγματάκι της και πότε υπολογίζεται ότι θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια με την έλευση της καινούριας? Η 2πορτη νομίζω είναι αρκετά φρέσκια αλλά η 4πορτη πρέπει να είναι μεγάλο κορίτσι πια (αλλά δεν θυμάμαι πόσο ώριμο, για αυτό και ρωτάω!)
Βου) Εχει ακουστεί για Μ1 ή νέος διάδοχος της παλαί ποτέ Τii? Δεν νομίζω ότι είναι η νέα 1.35 ο διάδοχος της Tii. Το 'Μ1' νομίζω ότι είναι κάπως 'βαρύ' όνομα για να το 'χαραμίσει' στη μικρή (ή λάθος υποθέτω?) . Συνοψίζοντας, έχετε ακούσει αν το M Division ασχολείται με την 1 και αν 'ναι' πότε το περιμένουμε περίπου?
Γου) (Προσοχή οι νευρικοί, ακολουθεί παντελώς ηλίθια ερώτηση!) Η 1.35 είναι 1540 κιλά και η 3.35 είναι 1600. Πολύ μικρή διαφορά δεν είναι? Λόγω μικρότερης κατηγορίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι η 120 (η απλή δίπορτη) είναι περίπου 1350 κιλά η 1.35 γιατί εκτοξεύτηκε εκεί πάνω? Δεν θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 150-200 κιλά διαφορά από τη μεγάλη αδελφή της?
Για τη τελευταία ερώτηση μη βαράτε όλοι μαζί! Ενας-ένας και με μέτρο !
Για τις φήμες για Μ1 (ή όπως αλλιώς θα λέγεται η μικρή) αν υπάρχει και κανά λινκ θα ήμουν υπόχρεος ...
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Η 1.35 είναι 1540 κιλά και η 3.35 είναι 1600. Πολύ μικρή διαφορά δεν είναι? Λόγω μικρότερης κατηγορίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι η 120 (η απλή δίπορτη) είναι περίπου 1350 κιλά η 1.35 γιατί εκτοξεύτηκε εκεί πάνω? Δεν θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 150-200 κιλά διαφορά από τη μεγάλη αδελφή της?Έχεις απόλυτο δίκιο....
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Η 1.35 είναι 1540 κιλά και η 3.35 είναι 1600. Πολύ μικρή διαφορά δεν είναι? Λόγω μικρότερης κατηγορίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι η 120 (η απλή δίπορτη) είναι περίπου 1350 κιλά η 1.35 γιατί εκτοξεύτηκε εκεί πάνω? Δεν θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 150-200 κιλά διαφορά από τη μεγάλη αδελφή της?
Έχεις απόλυτο δίκιο....
Παρόλα αυτά Παντελή το αυτοκίνητο είναι 'σφαίρα',και μάλλον καλύτερο από 335 (σίγουρα με καλύτερα φρένα..) όπως λέει ο Σπύρος που έχει οδηγήσει και τα 2!
-
Να κάμω κανα-δυό-τρείς ερωτήξεις για γνωρίζοντες ή 'σωστά' υποθέτοντες ...Ααα) Η σειρά 1 η 4πορτη πότε παρουσιάστηκε, πότε έλαβα το τραβηγματάκι της και πότε υπολογίζεται ότι θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια με την έλευση της καινούριας? Η 2πορτη νομίζω είναι αρκετά φρέσκια αλλά η 4πορτη πρέπει να είναι μεγάλο κορίτσι πια (αλλά δεν θυμάμαι πόσο ώριμο, για αυτό και ρωτάω!)
Βου) Εχει ακουστεί για Μ1 ή νέος διάδοχος της παλαί ποτέ Τii? Δεν νομίζω ότι είναι η νέα 1.35 ο διάδοχος της Tii. Το 'Μ1' νομίζω ότι είναι κάπως 'βαρύ' όνομα για να το 'χαραμίσει' στη μικρή (ή λάθος υποθέτω?) . Συνοψίζοντας, έχετε ακούσει αν το M Division ασχολείται με την 1 και αν 'ναι' πότε το περιμένουμε περίπου?
Γου) (Προσοχή οι νευρικοί, ακολουθεί παντελώς ηλίθια ερώτηση!) Η 1.35 είναι 1540 κιλά και η 3.35 είναι 1600. Πολύ μικρή διαφορά δεν είναι? Λόγω μικρότερης κατηγορίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι η 120 (η απλή δίπορτη) είναι περίπου 1350 κιλά η 1.35 γιατί εκτοξεύτηκε εκεί πάνω? Δεν θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 150-200 κιλά διαφορά από τη μεγάλη αδελφή της?
Για τη τελευταία ερώτηση μη βαράτε όλοι μαζί! Ενας-ένας και με μέτρο !
Για τις φήμες για Μ1 (ή όπως αλλιώς θα λέγεται η μικρή) αν υπάρχει και κανά λινκ θα ήμουν υπόχρεος ...
-
2004 βγηκε η 1 και μέσα 2007 το facelift. 2010-11 το επόμενο.
-
Από άλλο φόρουμ έχει υποθει οτι η BMW δοκιμάζει ΤΙΙ έκδοση. Φήμες λενε για μειωμένο βάρος ( ), Μ μπλοκέ ( ), πειραγμένο 3λιτρο bi-turbo και χαμηλομένο μοτέρ μέσα στο engine bay ( ).
Για το μειωμένο βάρος εικάζω οτι θα βάλουν πολλά καλούδια απο το 'BMW Performance Catalog'
Αν γίνει το κακό υπολόγισε τελος 2008
3)Συμφωνώ απόλυτα. 210 κιλα πάνω απο την 1.20 είναι πολλά. Όλοι λένε οτι έχουν μπει πολλές ενισχύσεις στο πλαίσιο αλλά ακόμη και έτσι μου φαίνονται παρα πολλά. Αν βγει ΤΙΙ πρέπει να πέσει στα 1400 τουλάχιστον.
- Απο λινκ μόνο τα ηδη γνωστα με φωτογραφίες της ΤΙΙ concept. Αν υπάρξει κάτι άλλο θα το μυριστουν τα λαγωνικά του φορουμ μας!
-
-
Η 1.35 είναι 1540 κιλά και η 3.35 είναι 1600. Πολύ μικρή διαφορά δεν είναι? Λόγω μικρότερης κατηγορίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι η 120 (η απλή δίπορτη) είναι περίπου 1350 κιλά η 1.35 γιατί εκτοξεύτηκε εκεί πάνω? Δεν θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 150-200 κιλά διαφορά από τη μεγάλη αδελφή της?Η 135i βασίζεται στο Coupe αμάξωμα, το οποίο είναι πιο βαρύ από το Ηatchback περί τα 20 κιλά. Επίσης στην 2πορτη η 120i είναι 95 κιλά πιο ελαφριά από την 130i...άρα βλέπουμε ότι η μεγάλη διαφορά είναι λόγω κινητήρα/αναρτήσεων/φρένων/εξοπλισμού. Λογική διαφορά λοιπόν τα 195 κιλά διαφορά μεταξύ της 120i (2πορτης Hatchback) και της 135i Coupe.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Η 1.35 είναι 1540 κιλά και η 3.35 είναι 1600. Πολύ μικρή διαφορά δεν είναι? Λόγω μικρότερης κατηγορίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι η 120 (η απλή δίπορτη) είναι περίπου 1350 κιλά η 1.35 γιατί εκτοξεύτηκε εκεί πάνω? Δεν θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 150-200 κιλά διαφορά από τη μεγάλη αδελφή της?
Η 135i βασίζεται στο Coupe αμάξωμα, το οποίο είναι πιο βαρύ από το Ηatchback περί τα 20 κιλά. Επίσης στην 2πορτη η 120i είναι 95 κιλά πιο ελαφριά από την 130i...άρα βλέπουμε ότι η μεγάλη διαφορά είναι λόγω κινητήρα/αναρτήσεων/φρένων/εξοπλισμού. Λογική διαφορά λοιπόν τα 195 κιλά διαφορά μεταξύ της 120i (2πορτης Hatchback) και της 135i Coupe.
Ακριβώς και μη ξεχνάτε ότι η 1 Coupe έχει και έναν τρίτο όγκο πίσω, που ανεβάζει το βάρος.
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Νίκο πήγαινε άλλαξε λάδια οπωσδήποτε στα 7500χλμΡε συ...τους είχα πει να μου τα αλλάξουν στα 4Κ ή στα 5Κ και δε το έκαναν!!!
Μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί έχει και αισθητήρες ποιότητας λαδιού, άρα αν χρειαστεί θα μου το 'πει'.
Τι να κάνω?
-
Αλλαξε τα μονος σου...
-
Δηλαδή αμα τους πας το μπουκάλι με τα λάδια και τους πεις να σου τα αλλάξουν θα σε διώξουν??
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Δηλαδή αμα τους πας το μπουκάλι με τα λάδια και τους πεις να σου τα αλλάξουν θα σε διώξουν??Δε το δοκίμασα ...θα το δοκιμάσω στα 8Κ.
Αλλαξε τα μονος σου...
Χάνω την εγγύηση έτσι ...αλλά δεν έχω και τα εργαλεία/χώρο για να το κάνω και να πετάξω και το λάδι που θα βγάλω.
-
Μου κάνει εντύπωση Νίκο. Και στην BMW που είχα, και στο ΜΙΝΙ τώρα, αλλάζω λάδια κάθε 8-12.000χλμ. και πάντα μου τα αλλάζουν. Μάλιστα τους πάω και δικά μου λάδια. Στο ΜΙΝΙ άλλαξα τα πρώτα λάδια στα 3.000χλμ και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Ο τεχνικός σύμβουλος μάλιστα σε διάφορες συζητήσεις που έχουμε κάνει μου έχει πεί ότι δεν μπορούν να με υποχρεώσουν να τα αλλαξω νωρίτερα από ότι λέει το CBS, αλλά καλό είναι εάν θέλω να τα αλλάζω στα μισά περίπου (δλδ. περί τις 10-12.00χλμ). Τον είχα ρωτήσει εγώ για νωρίτερα αλλαγή, και ενώ στην αρχή ήταν κατηγορηματικός ΟΧΙ, μετά που του είπα καποια πράγματα μου είπε για την αλλαγή νωρίτερα και μου το αιτιολόγησε ως εξής (δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει): Λένε όχι, γιατί πολύ πελάτες ρωτάνε αν μπορούν να τα αλλάξουν πιο νωρίς και μετά κάνουν παράπονα στην BMW Hellas ότι τα εξουσιοδοτημένα τους αλλάζουν λάδια πιο νωρίς από ότι πρέπει για να τους πέρνουν λεφτά! Έτσι έχουν εντολή να μην τα αλλάζουν, ώστε να αποφεύγουν προβλήματα, παρά μόνο εάν έχουν γραπτή εντολή από τον πελάτη.
-
Κάτι μου θυμίζει αυτός ο βράχος...
-
Ζηλιάρη!!!
-
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Η 135i βασίζεται στο Coupe αμάξωμα, το οποίο είναι πιο βαρύ από το Ηatchback περί τα 20 κιλά. Επίσης στην 2πορτη η 120i είναι 95 κιλά πιο ελαφριά από την 130i...άρα βλέπουμε ότι η μεγάλη διαφορά είναι λόγω κινητήρα/αναρτήσεων/φρένων/εξοπλισμού. Λογική διαφορά λοιπόν τα 195 κιλά διαφορά μεταξύ της 120i (2πορτης Hatchback) και της 135i Coupe.
Τι εννοείς βασιζετε στο κουπε αμάξωμα? Στην Ε92? Πως βγαίνουν τα 20 κιλά?
Οσον αφορά 1.20 vs 1.30 έχουμε:
1.20 3πορτη exclusive 1365 κιλά
1.30 3πορτη Μ-Σπορτ 1450 κιλάΆρα 85 κιλα διαφορά + 34 κιλά παραπάνω ο Ν54 έναντι του Ν52 έχουμε 109 κιλά. Τα άλλα 90 που βρίσκονται?
-Εξοπλισμος ίδιος σχεδόν με την 1.30 Μ-Σπορτ- Αναρτήσεις δεν κάνουν καμία σημαντική διαφορά
- Τα φρένα ποσα να προσθέτουν σε καθε άκρη? 2 κιλά? 4?
Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Η απάντηση βρίσκετε στο σασι. Ξέρουμε που βασίζετε?
BMW FORUM