-
http://s21.postimg.org/3wegr3c2v/20160106_130210.jpg
Έχω αυτό το πλαστικό στην πίσω αριστερή ρόδα. Shipping block; Αν ναι, τι τους λέω στην αντιπροσωπία;
-
Ότι είναι μαλάκες.
Συνηθισμένη παράλειψη κατά την προετοιμασία παράδοσης αλλά ποτέ δεν χώνεψα πως γίνεται να τα ξεχνάνε τόσο συχνά...
Κάποιοι δεν το παίρνουν ποτέ χαμπάρι και οδηγουν έτσι για καιρό...ΥΓ: Και πιθανόν να είναι αυτό η αιτία που η m ανάρτηση σου φάνηκε πολύ σκληρή
-
Φυσικά και ήταν αυτός ο λόγος! Δεν έχει καμία σχέση το αυτοκίνητο. Τη θεωρώ ιδανική πλέον την m ανάρτηση.
-
Όσοι έχετε τον 1.5l με τα 136, πώς πάτε από κατανάλωση; Είμαι στα 1.500χμ (1.000 στην πόλη με κίνηση - 500 σε ταξίδι) και έχω μέση τιμή στα 9,4. Τσιμπημένη δεν είναι;
-
Ο χρήστης Giwrgos7 έγραψε:
Όσοι έχετε τον 1.5l με τα 136, πώς πάτε από κατανάλωση; Είμαι στα 1.500χμ (1.000 στην πόλη με κίνηση - 500 σε ταξίδι) και έχω μέση τιμή στα 9,4. Τσιμπημένη δεν είναι;2400 χμ είμαι και στα 8.2. Είναι ανεβασμενη αν πεσεις σε κινηση. Θελει ανοιχτούς δρομους για να πεσει. Οδηγώντας στην παραλιακη και Βουλιαγμένης πεφτει κατω από 8 ευκολα παρα τα φαναρια.
-
Εξαρτάται και σε ποιο αυτοκίνητο είναι τοποθετημένος ο συγκεκριμένος κινητήρας. Το να αναφέρουμε μόνο τον κινητήρα είναι εντελώς ανούσιο.
-
Σε σειρά 1 και 2 αναφέρομαι. Εγώ έχω 218i coupe και ο wantone 118i, αν δεν κάνω λάθος.
-
Αν το στρώνεις και είσαι γενικά στο χαλαρό, είναι πολλά για τον 1.5lt (εκτός αν περνάς όλη τη μέρα κολλημένος στην κίνηση).
Αν το πατάς λιγάκι είναι μια χαρά...Τόσο και λιγότερο (9,2) είχα με τη 228 στα πρώτα 1500χλμ με ρυθμούς 'στρωσίματος'.
(τώρα που στρώθηκε βέβαια χέστηκα για την κατανάλωση ) -
για...bmw-ακηδες!
http://www.drive.gr/news/tehnologia/bmw ... ecteddrive -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Αν το στρώνεις και είσαι γενικά στο χαλαρό, είναι πολλά για τον 1.5lt (εκτός αν περνάς όλη τη μέρα κολλημένος στην κίνηση).
Αν το πατάς λιγάκι είναι μια χαρά...Τόσο και λιγότερο (9,2) είχα με τη 228 στα πρώτα 1500χλμ με ρυθμούς 'στρωσίματος'.
(τώρα που στρώθηκε βέβαια χέστηκα για την κατανάλωση )Βορεια προαστεια -Γλυφαδα- Βαρκιζα σε γρηγορους ρυθμους εχω 7.6 πηγαινε-ελα και με αρκετη κινηση. Πιθανο να μην εχουν μεγαλη διαφορα στην καταναλωση το 1.5 με το 2.0 γιατι το βαρος που εχουν να κινησουν ειναι παρομοιο.
Καθε γκαζια ποναει στον 1.5 πιθανολογω γιατι εχει μεγαλο μπουστ σε σχεση με αλλα τουρμπο.
-
Μετά από πόσα χιλιόμετρα υποτίθεται ότι έχει στρώσει πραγματικά το αμάξι και περιμένεις να δεις και κάποια μείωση στην κατανάλωση; Να περιμένω μετά τα 10.000; Εγώ έχω ήδη ξεπεράσει τα 3.500 χλμ (με ρυθμούς 1500-2000 χλμ το μήνα) και μέχρι στιγμής - προφανώς; - δεν βλέπω καμιά διαφορά σε σχέση με την αρχή.
-
Κάπου στα 5000 λογικά θα αρχίσεις να βλέπεις μικρή βελτίωση εάν το στυλ οδήγησης σου δεν έχει αλλάξει για τις ίδιες διαδρομές. Εκτός και αν παίζεις πολύ με ανηφοριές οπότε άστο... Θα αυξηθεί περεταίρω. Κυριολεκτώ!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Μετά από πόσα χιλιόμετρα υποτίθεται ότι έχει στρώσει πραγματικά το αμάξι και περιμένεις να δεις και κάποια μείωση στην κατανάλωση; Να περιμένω μετά τα 10.000; Εγώ έχω ήδη ξεπεράσει τα 3.500 χλμ (με ρυθμούς 1500-2000 χλμ το μήνα) και μέχρι στιγμής - προφανώς; - δεν βλέπω καμιά διαφορά σε σχέση με την αρχή.ο δικος μου κινητήρας εχει ποιο ομαλη λειτουργια οσο βαζω χμ πανω αλλα λογω διαδρομων στην πολη η καταναλωση ανεβαινει σιγα σιγα...φανταζομαι ότι ο τροπος οδηγησης θα παίξει μεγαλυτερο ρολο από το στρώσιμο...
-
Πάντως σε άλλα αυτοκίνητα που έστρωσα εγώ και φίλοι μου διαπιστώσαμε ότι ακόμη και στο ίδιο ακριβώς μοντέλο το αμάξι είχε διαφορετική συμπεριφορά με διαφορετικό στρώσιμο. Π.χ. στο πρώτο μου αμάξι nissan micra 99 εγώ το έστρωσα κάνοντας χιλιόμετρα κυρίως εκτός πόλης με μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ το ίδιο αμάξι φίλος μου το έστρωσε αναγκαστικά αποκλειστικά μέσα στην κίνηση της Αθήνας : Το δικό μου μετά από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα τραβούσε πολύ καλύτερα (μιλάμε για αισθητή διαφορά...), ενώ του φίλου μου αδυνατούσε σχεδόν να ξεπεράσει και τα 120...
wantone την πιο ομαλή λειτουργία τη βλέπω και εγώ στο Χ1 όσο περνάνε τα χιλιόμετρα...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πάντως σε άλλα αυτοκίνητα που έστρωσα εγώ και φίλοι μου διαπιστώσαμε ότι ακόμη και στο ίδιο ακριβώς μοντέλο το αμάξι είχε διαφορετική συμπεριφορά με διαφορετικό στρώσιμο. Π.χ. στο πρώτο μου αμάξι nissan micra 99 εγώ το έστρωσα κάνοντας χιλιόμετρα κυρίως εκτός πόλης με μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ το ίδιο αμάξι φίλος μου το έστρωσε αναγκαστικά αποκλειστικά μέσα στην κίνηση της Αθήνας : Το δικό μου μετά από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα τραβούσε πολύ καλύτερα (μιλάμε για αισθητή διαφορά...), ενώ του φίλου μου αδυνατούσε σχεδόν να ξεπεράσει και τα 120...wantone την πιο ομαλή λειτουργία τη βλέπω και εγώ στο Χ1 όσο περνάνε τα χιλιόμετρα...
Old school Emperor? Απο το 99 μεχρι σημερα εχει προχωρησει η τεχνολογια. Λενε πως τα συγχρονα μοτερ δεν θελουν τοσο προσοχη στο στρωσιμο. Δεν ειναι οπως τα παλια. Αλλα εγω μεχρι τα 5000χλμ θα το ανεβαζα σταδιακα τις στροφες. Δεν θα το ζοριζα. Ενταξει ενδιαμεσα ενα μικρο ξεμπουκωμα θα το εριχνα. Οχι βεβαια τελικες.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Βορεια προαστεια -Γλυφαδα- Βαρκιζα σε γρηγορους ρυθμους εχω 7.6 πηγαινε-ελα και με αρκετη κινηση. Πιθανο να μην εχουν μεγαλη διαφορα στην καταναλωση το 1.5 με το 2.0 γιατι το βαρος που εχουν να κινησουν ειναι παρομοιο.Καθε γκαζια ποναει στον 1.5 πιθανολογω γιατι εχει μεγαλο μπουστ σε σχεση με αλλα τουρμπο.
Μεγάλο μπούστ ο 1,5lt με τα 135hp (90hp/lt) σε σχέση με άλλα τούρμπο...?
Και που τα πάει τα υπόλοιπα άλογα...?Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα...
Για να έχει αυτή την απόδοση δουλεύει πάρα πολύ χαλαρά.
Χωρίς να γνωρίζω το ακριβές νούμερο είμαι σίγουρος πως ούτε καν πλησιάζει το 1bar. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Πάντως σε άλλα αυτοκίνητα που έστρωσα εγώ και φίλοι μου διαπιστώσαμε ότι ακόμη και στο ίδιο ακριβώς μοντέλο το αμάξι είχε διαφορετική συμπεριφορά με διαφορετικό στρώσιμο. Π.χ. στο πρώτο μου αμάξι nissan micra 99 εγώ το έστρωσα κάνοντας χιλιόμετρα κυρίως εκτός πόλης με μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ το ίδιο αμάξι φίλος μου το έστρωσε αναγκαστικά αποκλειστικά μέσα στην κίνηση της Αθήνας : Το δικό μου μετά από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα τραβούσε πολύ καλύτερα (μιλάμε για αισθητή διαφορά...), ενώ του φίλου μου αδυνατούσε σχεδόν να ξεπεράσει και τα 120...
wantone την πιο ομαλή λειτουργία τη βλέπω και εγώ στο Χ1 όσο περνάνε τα χιλιόμετρα...
Old school Emperor? Απο το 99 μεχρι σημερα εχει προχωρησει η τεχνολογια. Λενε πως τα συγχρονα μοτερ δεν θελουν τοσο προσοχη στο στρωσιμο. Δεν ειναι οπως τα παλια. Αλλα εγω μεχρι τα 5000χλμ θα το ανεβαζα σταδιακα τις στροφες. Δεν θα το ζοριζα. Ενταξει ενδιαμεσα ενα μικρο ξεμπουκωμα θα το εριχνα. Οχι βεβαια τελικες.
Όσο μπορώ συγκρατουμαι...και μόνο αφού το έχω ζεστάνει καλά τρώει λίγο χωσιμο...Είναι αδύνατον να μείνεις φρόνιμος με 190 άλογα. Σε γαργαλαει το ποδάρι γαμωτο
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Βορεια προαστεια -Γλυφαδα- Βαρκιζα σε γρηγορους ρυθμους εχω 7.6 πηγαινε-ελα και με αρκετη κινηση. Πιθανο να μην εχουν μεγαλη διαφορα στην καταναλωση το 1.5 με το 2.0 γιατι το βαρος που εχουν να κινησουν ειναι παρομοιο.
Καθε γκαζια ποναει στον 1.5 πιθανολογω γιατι εχει μεγαλο μπουστ σε σχεση με αλλα τουρμπο.
Μεγάλο μπούστ ο 1,5lt με τα 135hp (90hp/lt) σε σχέση με άλλα τούρμπο...?
Και που τα πάει τα υπόλοιπα άλογα...?Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα...
Για να έχει αυτή την απόδοση δουλεύει πάρα πολύ χαλαρά.
Χωρίς να γνωρίζω το ακριβές νούμερο είμαι σίγουρος πως ούτε καν πλησιάζει το 1bar.Παντως εδώ λεει ότι εχει αρκετα μεγαλυτερο μπουστ από το Β48:
The Stage1 BETA has finally arrived for the new MINI B38, MINI B46 and MINI S B48 twin-power motors! For the B48 the Stage1 safely increases boost pressure from 8psi up to 11psi producing up to an additional 30whp and 40wtq. The B38 is improved from 17psi to 20psi producing up to an additional 20whp and 30wtq. In our track testing 0-60 times were improved .3ths (traction limited) and 1/4 mile traps increased 4mph. Installation takes less than 5 minutes and is completely reversible.
http://burgertuning.com/mini_cooper_B48 ... tuner.html
Μπορει να είναι λαθος όμως ή το τούρμπο είναι πολύ μικρο. -
νέα ιστοσελίδα της εταιρίας
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
(τώρα που στρώθηκε βέβαια χέστηκα για την κατανάλωση )Βορεια προαστεια -Γλυφαδα- Βαρκιζα σε γρηγορους ρυθμους εχω 7.6 πηγαινε-ελα και με αρκετη κινηση. Πιθανο να μην εχουν μεγαλη διαφορα στην καταναλωση το 1.5 με το 2.0 γιατι το βαρος που εχουν να κινησουν ειναι παρομοιο.
Ούτε σε ταξίδι δεν έχω δει αυτά τα νούμερα και γενικά πηγαίνω με πολύ χαλαρούς ρυθμούς στρωσίματος. Επίσης, η 2αρα η κουπέ ίδια σχεδόν κιλά με τον άσσο δεν είναι;
BMW FORUM