-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.cardesignnews.com/site/home/rss_display/item269843/Εντάξει, @@ριά έγραψα, νόμισα πως είναι κάποιο μοντέλο της σειράς i-κάτι που θα λανσάρει η BMW...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Κατ' εμέ το πρώτο Πεμβέ που στάθηκε επάξια δίπλα σε Μερσεντέ σε θέματα ποιότητας και πολυτέλειας.Στάθηκε επάξια στην 126 (που ήταν και ήδη 7 χρονών όταν βγήκε η Ε32) ή στην 140; Εκ πείρας, απολύτως καμία σχέση σε ποιότητα κύλισης (που είναι και το ζητούμενο) και ποιότητα κατασκευής.
Για την ιστορία η 126 (η πιο πετυχημένη μέχρι στιγμής S) πούλησε περίπου 820χιλιάδες λιμουζινάκια όταν η Ε32 με το ζόρι 310... από τις 820 χιλιάδες κάπου στις 385χιλιάδες πουλήθηκαν όταν είχε ήδη βγει η 32άρα η οποία παρέμεινε άλλα 3 χρόνια επιπλέον μετά τη λήξη της παραγωγής της 126 (ανταγωνισμός με 7-12 ετών αυτοκίνητο ). Αν βάλεις και τις 140 από το '91 μέχι το '94 για πλάκα έκανε νταμπλ σκορ η ΜΒ.
Είπαμε, στα σπορτάκια είχαν ένα προβάδισμα τα ΒΜW για κάποια χρόνια αλλά στα λιμουζινάκια ήταν έτη φωτός πίσω.
Νομίζω ότι ήθελαν ακόμα μια δεκαετία τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν να τη βλέπουν την ΜΒ στα ίσα (και πιο πολύ επειδή χαλάσανε σε ποιότητα μέχρι και στην S, με τη 220).Kostis20, η cizeta είχε κάμποσα βασικά προβλήματα στο V16 (χωρια που δεν ήταν πραγματικός V16 αλλά δύο V8 ferrari 'κολλημένοι' _ μπλόκ μονοκομματο αλλά με 8 εκκεντροφόρους και εις διπλούν τα πάντα!!_). Κύριο ζήτημα είναι η χωροταξία του (κτήνος) αλλά και θέματα ανισοκατανομής ψύξης και επάρκειας λίπανσης/στήριξης στο στρόφαλο.
Έχουν δουλέψει στο παρελθόν οι V16, ασφαλώς , είδικά σε κάποιες εποχές που έψαχναν οσο μπορούσαν να βγάλουν περισσότερη ισχύ αλλά μάλλον δεν έχει νόημα σε ΙΧ αυτοκίνητο πλέον (σε τρένα και βαπόρια είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος τόσο της λίπανσης και της ψύξης όσο και της λειτουργίας _governor με σταθερές στροφές κλπ κλπ)... H πιο διάσημη μεταπολεμικη εφαρμογή του V16 είναι στα αγωνιστικά BRM (1.5 λίτρου και μέχρι 780 ίππους). Ποτέ δεν κατάφεραν να τις κάνουν να δουλέψουν σωστά, όμως, μιας και ράγιζαν κεφαλές (ένα κομμάτι) και πλημμυριζαν ψυκτικό. Σαν αυτοκίνητα, ωστόσο, έχουν έναν πραγματικά απίστευτο ήχο και σίγουρα έχουν μείνει στην ιστορία. -
Βασικα εγω νομίζω οτι η Ε38 καταφερε να φτασει την S klas με το δικο της τρόπο βεβαια.H E32 δε μου πολυαρεσε και εμοιαζε και παρα πολυ με την Ε34..
@D-jet .Ναι τα ξερω για τη Cizeta ,απλα εβαλα τη φωτο επειδη ειναι εγκαρσια και εχει πλάκα -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
H πιο διάσημη μεταπολεμικη εφαρμογή του V16 είναι στα αγωνιστικά BRM (1.5 λίτρου και μέχρι 780 ίππους). Ποτέ δεν κατάφεραν να τις κάνουν να δουλέψουν σωστά, όμως, μιας και ράγιζαν κεφαλές (ένα κομμάτι) και πλημμυριζαν ψυκτικό. Σαν αυτοκίνητα, ωστόσο, έχουν έναν πραγματικά απίστευτο ήχο και σίγουρα έχουν μείνει στην ιστορία.600 άλογα είχε στο απόγειο της εξέλιξής του. Πάντως ηχητικά ήταν παρόμοιος με τους V12.
ΥΓ: Συνονόματε αν ήσουν σήμερα στην αγορά νέας λίμο τι θα έπαιρνες; S Class ? 7 Series? Jag XJ? Maser QP? Lexus LS?
-
Στάθηκε επάξια στην 126 (που ήταν και ήδη 7 χρονών όταν βγήκε η Ε32)
Ναι σε αυτή, είναι ασσύληπτο το άλμα που έκανε η Πεμβέ με το Ε32 σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το μετριότατο σε σχέση με το 126 Ε23. Το 126 ήταν επίσης τυχερό Μερσεντέ, πέραν από όποιο θέμα αντικειμενικής ποιότητας, γιατί απλούστατα έπαιζε μόνο του.
Τα επόμενα είδαν για πρώτη φορά ανταγωνισμό, λέγε με Πεμβέ και το απίστευτο ντεμπούτο του Λέξους ΛΣ, και έκτοτε ο χάρτης στα πρίμιουμ τροποποιήθηκε έστω και λίγο μετά από χρόνια μονοκρατορίας. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
600 άλογα είχε στο απόγειο της εξέλιξής του. Πάντως ηχητικά ήταν παρόμοιος με τους V12.
ΥΓ: Συνονόματε αν ήσουν σήμερα στην αγορά νέας λίμο τι θα έπαιρνες; S Class ? 7 Series? Jag XJ? Maser QP? Lexus LS?Νομίζω ότι με κάποιο γαργάλημα που είχε κάνει η RR στην τροφοδοσία (δε θυμάμαι όμως τι ακριβώς ) είχε ανεβεί αρκετά παραπάνω τόσο σε στροφές όσο και σε ισχύ (από τα 600 άλογα) κάπου στα τελευταία του αυτοκινήτου...
Για κάποιο λόγο θυμάμαι 780, ίσως αν κάποιος φίλος έχει τίποτις στοιχεία να μας το επιβεβαιώσει ή όχι...Για λίμο καινούργια μόνο αν ήμουν κροίσος (πεταμένα λεφτά), αυτή τη στιγμή νομίζω ότι αν δεν ήθελα να την οδηγώ και εγώ θα προτιμούσα την S ή τη Λέξους, διαφορετικά, αν την έπαιρνα και καμιά βόλτα πιθανώς την quattroporte... Στην πραγματικότητα μόνο σε φωτογραφίες τα έχω δει οπότε δεν έχει και πολύ νόημα η απάντησή μου.
Αν, ωστόσο, μιλάμε για ανθρώπινα μεγέθη (ένα αυτοκίνητο μέχρι 15Κ και άιντε, επειδή είναι και πιο παλιό, μέχρι 3000κ.εκ._9χιλιάρικα τεκμήριο χωρίς ΦΠ) τότε σίγουρα θα προτιμούσα μια W140 από τις τελευταίες σε σχέση με οτιδήποτε αλλο από το 2007 και πριν (Bimmer, jag, QP και Lexus). Αν η 126 είναι με τα σύγχρονα δεδομένα αναχρονιστική, η 140 στις τελευταίες της εκδόσεις δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ασφάλεια και άνεση από οποιοδήποτε καινούργιο σε αυτό το κόστος.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το 126 ήταν επίσης τυχερό Μερσεντέ, πέραν από όποιο θέμα αντικειμενικής ποιότητας, γιατί απλούστατα έπαιζε μόνο του.
Τα επόμενα είδαν για πρώτη φορά ανταγωνισμό, λέγε με Πεμβέ και το απίστευτο ντεμπούτο του Λέξους ΛΣ, και έκτοτε ο χάρτης στα πρίμιουμ τροποποιήθηκε έστω και λίγο μετά από χρόνια μονοκρατορίας.Αν και θεωρώ την 126 δεύτερης σειράς την ομορφότερη λιμουζίνα γενικότερα (και ο Bruno το ίδιο λέει _ με την 300SE την προσωπική μου αγαπημένη) νομίζω ότι η 140 ήταν το απόλυτο δημιούργημα της ΜΒ και έδωσε τη χαριστική βολή στο κακόμοιρο το Ε32 (αλλά και το Ε38 τα βρήκε μπαστούνια με τα προβλήματά του). Και τα δύο αυτοκίνητα (126-140) ήταν πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό, πράγμα που δεν μπορείς να το πεις για τη 220...
-
Η RR υποστήριξε πως το μοτέρ μπορούσε να ανεβάσει ακόμα και 14.000 Σ.Α.Λ. με αντίστοιχη αύξηση στην ισχύ. Όμως ήταν καθαρά πειραματική διαπίστωση. Οι αγωνιστικές εκδόσεις έφταναν τους 600 ίππους και φυσικά με ελάχιστη αξιοπιστία όπως προείπες.
If money was no object ήταν η ερώτηση. Οι αντίστοιχες απαντήσεις για εμένα θα ήταν η νέα QP για καινούριο και η Ε38 για παλιό.
-
Η RR υποστήριξε πως το μοτέρ μπορούσε να ανεβάσει ακόμα και 14.000 Σ.Α.Λ. με αντίστοιχη αύξηση στην ισχύ. Όμως ήταν καθαρά πειραματική διαπίστωση. Οι αγωνιστικές εκδόσεις έφταναν τους 600 ίππους και φυσικά με ελάχιστη αξιοπιστία όπως προείπες.Μπορεί να είναι και έτσι... το είχα διαβάσει πρόσφατα αλλά δεν το θυμάμαι...
If money was no object ήταν η ερώτηση. Οι αντίστοιχες απαντήσεις για εμένα θα ήταν η νέα QP για καινούριο και η Ε38 για παλιό.
Κοίτα, η λιμουζίνα είναι άλλη ιστορία. Δε μετράνε ούτε οι επιδόσεις ούτε η οδική συμπεριφορά όσο η άνεση και το πρεστίζ.
Αν πραγματικά δεν υπήρχε θέμα με τα λεφτά και ήθελα αραιά και που να οδηγώ κιόλας τότε σίγουρα δε θα έπαιρνα τίποτα από όλα αυτά και θα πήγαινα σε κάτι πιο bespoke όπως μια Bentley Arnage ή ακόμα καλύτερα μια Brooklands coupe. Όλα όσα γράφεις πιο πάνω μου κάνουν μοντέλα που παίρνει ο CEO μιας μεγάλης εταιρίας με leasing (και τα αλλάζει κάθε 3 χρόνια) όχι ένας κροίσος που δεν έχει ανάγκη να πηγαίνει στη δουλειά το πρωί. Για αυτόν η ΜΒ 600 (W100) ή η RR Phantom VI με ονοματεπώνυμο δεν έχει κανένα λόγο να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε σύγχρονο. -
Mε αρέσει το 126, έκτοτε κανένας απόγονός του. Ειδικά το 140 στυλιστικά το θεωρώ πολύ μέτριο. Οφείλω να σημειώσω και το πόσο μπροστά ήταν το 126 σε σχέση με οποιοδήποτε αμάξι της εποχής του, κάτι Ε23, Τζάγκουαρ, Λίνκολν και Κάντιλακ ήταν μια τρίχα από το κάτω τριχωτό του. Και είναι δείγμα των δυνατοτήτων αλλά και του πρεστίζ της εταιρείας η οποία τότε έβγαζε τέτοια αμάξια παρά το γεγονός ότι έπαιζε μόνη της, άρα δεν είχε ουσιαστικά ανταγωνισμό, άρα κάποιο ζόρι να πάει τόσο πάνω τον πήχυ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ειδικά το 140 στυλιστικά το θεωρώ πολύ μέτριοΤην 140 δεν τη γουστάρει στυλιστικά ούτε αυτός που τη σχεδίασε (του ξέφυγε σε ύψος, λέει!) !
Από την άλλη, η Ε38 έχω ακούσει από πεμβεδίστικούς κύκλους ότι είχε κάποια σοβαρά γκρέμλιν που την τσάκισαν
(κυρίως ηλεκτρικά)... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μπορεί να είναι και έτσι... το είχα διαβάσει πρόσφατα αλλά δεν το θυμάμαι...Official reports.
ήθελα αραιά και που να οδηγώ κιόλας τότε σίγουρα δε θα έπαιρνα τίποτα από όλα αυτά και θα πήγαινα σε κάτι πιο bespoke όπως μια Bentley Arnage ή ακόμα καλύτερα μια Brooklands coupe.
Ποιός σου είπε πως αυτές είναι οδηγικά καλές; Πλοία της γραμμής είναι.
ένας κροίσος που δεν έχει ανάγκη να πηγαίνει στη δουλειά το πρωί. Για αυτόν η ΜΒ 600 (W100) ή η RR Phantom VI με ονοματεπώνυμο δεν έχει κανένα λόγο να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε σύγχρονο.
Μα φυσικά και ένας Κροίσος έχει λόγο να αλλάξει την λίμο του. Για τον απλούστατο λόγο πως οι νέες λίμο έχουν τεχνολογίες που οι παλιές δεν έχουν. Ανακλινόμενα θερμαινόμενα καθίσματα, wi-fi, 10ζωνικός κλιματισμός, ασφάλεια 5 αστέρων, θωράκιση, ηχομόνωση κλπ κλπ κλπ. Επίσης μην ξεχνάς πως η ταχύτητα μετράει, ειδικά όταν μιλάμε για αποστάσεις 50-100 χλμ που δεν δικαιολογούν να σηκωθεί το ελικόπτερο αλλά ο Χ Ωνάσης θέλει να πάει όσο πιο γρήγορα γίνεται!!! Πάμπολλες φορές με έχουν προσπεράσει λιμουζίνες με 200+ και τον επίσημο στο πίσω κάθισμα!!!
ΥΓ: Δεν έχω καταλάβει γιατί της BMW τις λέτε 'Πενβε'. Να λέμε και τις Mercedes 'Μερτσες' από εδώ και πέρα.
-
-
Ο χρήστης GA14DE έγραψε:
Πόσες κλήσεις σε 10 λεπτά;
Μία και καλή για πάντα .
Ο τυπάς απεβίωσε κάνοντας τα ανωτέρω ενώ
αν έπαιρνε λίγο πιο σοβαρά τις δυνατότητες του ,
ίσως να τον βλέπαμε σε κάποιου είδους αγώνα.ΥΓ ψάξε το τελευταίο tweet του , λεπτά πριν φύγει...
-
Συνοδηγός δεν ήταν;
-
Αν θυμάμαι καλά ναι, γιαυτό και έκανε tweet εκείνη τη στιγμή,
αλλά με το τρόπο που οδηγούσε και τις στιγμές που επέλεγε
να το κάνει, imho, απλά πήρε 'γρηγορόσημο'...Θέμα χρόνου ήταν.
-
Εκτός από τον σταυρό του που κάνει ο οδηγός όταν ξεκινάει, σνιφάρει και κάτι ή μου φαίνεται;
-
Μα φυσικά και ένας Κροίσος έχει λόγο να αλλάξει την λίμο του. Για τον απλούστατο λόγο πως οι νέες λίμο έχουν τεχνολογίες που οι παλιές δεν έχουν. Ανακλινόμενα θερμαινόμενα καθίσματα, wi-fi, 10ζωνικός κλιματισμός, ασφάλεια 5 αστέρων, θωράκιση, ηχομόνωση κλπ κλπ κλπ. Επίσης μην ξεχνάς πως η ταχύτητα μετράει, ειδικά όταν μιλάμε για αποστάσεις 50-100 χλμ που δεν δικαιολογούν να σηκωθεί το ελικόπτερο αλλά ο Χ Ωνάσης θέλει να πάει όσο πιο γρήγορα γίνεται!!! Πάμπολλες φορές με έχουν προσπεράσει λιμουζίνες με 200+ και τον επίσημο στο πίσω κάθισμα!!!
Όλα αυτά μπορεί να στα προσφέρει και το παλιότερο, Δία. Η W100 μπορεί να έχει θερμαινόμενα και υδραυλικά (!) ανακλινόμενα καθίσματα, ηλεκτρονικό ελεγχόμενο κλιματισμό, πλήρη θωράκιση (και ατμοσφαιρική απομόνωση) και φυσικά ηχομόνωση (αν σκεφτείς που είναι η μηχανή όταν η μεγάλη είναι 6+ μέτρα) και φυσικά ξεπερνά τους 3 τόνους θωρακισμένη. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ειδικά οι μεγάλες και οι ανοικτές έχουν ονοματεπώνυμο (ποιος την είχε πριν από εσένα αν δεν είσαι παππούς-κροίσος) και αυτό δεν το προσφέρει καμία σύγχρονη κατασκευή.
Οι περισσότερες εξακολουθούν να είναι επίσημα κρατικά αυτοκίνητα σε πολλές χώρες. Στον Πειραιά παίζει δε και επίσημο αυτοκίνητο μεγαλοεφοπλιστή 600ρι κοντό του κουτιού (με καινούργια νούμερα)!Αν μπεις σε παλιά RR από τις μεγάλες (cloud και άνω ή type-R bentley και άνω), 300 Adenauer ή 600 W100 πραγματικά σου δίνουν την αίσθηση της άμαξας περισσότερο παρά ενός κοινού αυτοκινήτου. Το μόνο βαρβάτο μειονέκτημα που βλέπω είναι η αεροδυναμική (που μετά τα 150 ακούγεται ο αέρας μεσα) αλλά και η κατανάλωση (τα 30l/100km στο Μ100 τα έχεις για πλάκα) αν έχει κάποιο νόημα αυτό.
ΥΓ: Δεν έχω καταλάβει γιατί της BMW τις λέτε 'Πενβε'.
Γιατι έτσι τους αξίζει.
-
Οι BMW είναι ότι θα ήθελαν να είναι οι Alfa αλλά δε μπορούν.
-
^ τεχνικά ναι, στιλιστικά χλωμό.
BMW FORUM