-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Η διαφορά είναι ότι εσύ πλέον έχεις συνηθίσει το αυτοκίνητο κι έχεις πλέον συμβιβαστεί με αυτά που εγώ βλέπω ως μειονεκτήματα.
Εσύ το λές συμβιβασμό, εγώ το λέω ότι έχω μάθει το αυτοκίνητο...συμβιβασμός για εμένα είναι το χειροκίνητο κιβώτιο...ναι με αυτό έχω συμβιβαστεί!! Εσύ τα βλέπεις μειονεκτήματα, για΄τι πολύ απλά δεν έχεις μάθει το αυτοκίνητο....λογικό είναι.
Έτσι είναι. Αν εξαιρέσουμε κάποιους ακραίους χειρισμούς που έχουν αναφερθεί, για το αυτόματο χρειάζεται προσαρμογή αλλά όχι πραγματικός συμβιβασμός. Και δεν το πετυχαίνεις σε 24 ώρες, θέλεις κάμποσες μέρες, αρκετές και σε διαφορετικές συνθήκες (όχι κάθε μέρα πόλη). Είναι τελείως διαφορετικός ο χειρισμός που απαιτείται και από το δεξί πόδι το οποίο πλέον συμμετέχει περισσότερο αλλά απελευθερώνεις και τα 2 χέρια για το τιμόνι που βοηθάει κάτι που επίσης πρέπει να συνηθίσεις.
Δε διαφωνώ αλλά δε μου άρεσε, δε με έπεισε και δε θα το αγόραζα με τίποτα.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι συνηθίζεις στην ιδέα και τελικά σου αρέσει.
Άλλο συνηθίζω στην ιδέα και άλλο μαθαίνω να το χειρίζομαι.
-
+1
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Η διαφορά είναι ότι εσύ πλέον έχεις συνηθίσει το αυτοκίνητο κι έχεις πλέον συμβιβαστεί με αυτά που εγώ βλέπω ως μειονεκτήματα.
Εσύ το λές συμβιβασμό, εγώ το λέω ότι έχω μάθει το αυτοκίνητο...συμβιβασμός για εμένα είναι το χειροκίνητο κιβώτιο...ναι με αυτό έχω συμβιβαστεί!! Εσύ τα βλέπεις μειονεκτήματα, για΄τι πολύ απλά δεν έχεις μάθει το αυτοκίνητο....λογικό είναι.
Έτσι είναι. Αν εξαιρέσουμε κάποιους ακραίους χειρισμούς που έχουν αναφερθεί, για το αυτόματο χρειάζεται προσαρμογή αλλά όχι πραγματικός συμβιβασμός. Και δεν το πετυχαίνεις σε 24 ώρες, θέλεις κάμποσες μέρες, αρκετές και σε διαφορετικές συνθήκες (όχι κάθε μέρα πόλη). Είναι τελείως διαφορετικός ο χειρισμός που απαιτείται και από το δεξί πόδι το οποίο πλέον συμμετέχει περισσότερο αλλά απελευθερώνεις και τα 2 χέρια για το τιμόνι που βοηθάει κάτι που επίσης πρέπει να συνηθίσεις.
Δε διαφωνώ αλλά δε μου άρεσε, δε με έπεισε και δε θα το αγόραζα με τίποτα.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι συνηθίζεις στην ιδέα και τελικά σου αρέσει.
Άλλο συνηθίζω στην ιδέα και άλλο μαθαίνω να το χειρίζομαι.
Σωστό, αλλά όσο κι αν μάθεις να το χειρίζεσαι αν δε σε βολεύει κάτι ή δε σου αρέσει εξ'αρχής νομίζω δε θα σε βολέψει ποτέ.
Τουλάχιστον έτσι ένιωσα με το αυτόματο της 1.
Όπως έγραψα στη πρώτη μου πρόταση, δε με έπεισε. Περισσότερο με ενόχλησαν οι πολλές σχέσεις, παρά οτιδήποτε άλλο. Σκέψου ότι το steptronic σε Ζ4 35i μου άρεσε.
Anyway...
-
Ρε σεις, ακόμη με το αυτόματο της Μπεμβέ ασχολείστε?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σκέψου ότι το steptronic σε Ζ4 35i μου άρεσε.Καλά με αυτή τη μοτερούκλα και ασυγχρόνιστο από Steyr να είχες πάλι θα σου άρεσε!
-
Περισσότερο με ενόχλησαν οι πολλές σχέσεις, παρά οτιδήποτε άλλο.
η έκτη του έχει 37χλμ/1000 ενώ η δικιά σου 34-35 αν κατάλαβα καλά. δηλαδή οι έξι πρώτες σχεσεις του είναι πιο απλωμένες από τις δικές σου, αρα κακώς σε ενόχλησαν στο μανουαλ 'οι πολλές σχέσεις' ρε συ.
στο αυτοματο με 8 σχέσεις όντως θα γίνεται τις πουτανας απο ανεβοκατεβασματα πιο πολύ υποθέτω θα 'λυπαται' κανείς το κιβώτιο που δουλεύει υπερωρίες, αφού οι αλλαγές είναι ομαλές
Νίκο, πουλα το 500αρι κανά 8αρι αφου έχουν καλή μεταπώληση κ πάρε στην γυναικα ενα RX8 με 5χλρ να το παίρνεις όποτε θες να ξεχαρμανιάσεις κ να ευχαριστηθείς σπορ οδήγηση -
Στην X3 2.0d του father (2008 με 6αρι Steptronic και M-Pack, 177ps) απορώ πώς οδηγείται ένα ίδιο με μηχανικό...
Πολύ καλές οι αλλαγές του, κορυφαίες για συμβατικό αυτόματο θα έλεγα, άμεσα kick-down και συνεργάζεται άψογα με το μοτέρ. Στις στροφές επίσης ...... και δέρνει!! ΤΡΕΝΟ!! Χώρια το τι πίκρα τρώνε κάτι κάγκουρες με κομπρεσοράτες SLK.... -
Ο χρήστης Tasos96 έγραψε:
Στην X3 2.0d του father (2008 με 6αρι Steptronic και M-Pack, 177ps) απορώ πώς οδηγείται ένα ίδιο με μηχανικό...
Πολύ καλές οι αλλαγές του, κορυφαίες για συμβατικό αυτόματο θα έλεγα, άμεσα kick-down και συνεργάζεται άψογα με το μοτέρ. Στις στροφές επίσης ...... και δέρνει!! ΤΡΕΝΟ!! Χώρια το τι πίκρα τρώνε κάτι κάγκουρες με κομπρεσοράτες SLK....Έχω οδηγήσει το 3.0 με τα 231 και δε μου είχε φανεί τόσο γρήγορο πάντως.
-
Εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας γρήγορο. Για τον Θοδωρή με την Scuderia, τον Γιώργο με την Monza και τον Μιχάλη με την Modena όλα αυτά είναι αργοκίνητα καράβια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας γρήγορο. Για τον Θοδωρή με την Scuderia, τον Γιώργο με την Monza και τον Μιχάλη με την Modena όλα αυτά είναι αργοκίνητα καράβια.Με 0-100 10,2 (ναι ξέρω, δεν είναι το παν αλλά...) δεν είναι και τόσο γρήγορο, αυτό λέω.
-
Πολύ καλές οι αλλαγές του, κορυφαίες για συμβατικό αυτόματο θα έλεγα, άμεσα kick-down και συνεργάζεται άψογα με το μοτέρ. Στις στροφές επίσης ...... και δέρνει!! ΤΡΕΝΟ!! Χώρια το τι πίκρα τρώνε κάτι κάγκουρες με κομπρεσοράτες SLK....βάζεται κόντρα με την όπισθεν και τρώνε πίκρα?
-
Χώρια το τι πίκρα τρώνε κάτι κάγκουρες με κομπρεσοράτες SLK....Οι κάγκουρες το ξέρουν πως είναι σε κόντρα;
-
Άμα ήταν το 2.0i αδερφέ μπορεί να πήγαιναν και με την όπισθεν....
Τα 35,7 κιλά ροπής όμως κάνουν δουλειά... -
Τα 35,7 κιλά ροπής όμως κάνουν δουλειά...Το 3.0 που λέω έχει κοντά στα 31 κιλά ροπής που δεν τα λες και λίγα και 231 άλογα όμως...
Τέσπα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σκέψου ότι το steptronic σε Ζ4 35i μου άρεσε.Απο πότε βγαίνει με steptronic η Z4 35...?
-
Τα 35,7 κιλά ροπής όμως κάνουν δουλειά...Οι τράκτορες έχουν 200 και 300 κιλά ροπής. Τα μονοθέσια της F1 γύρω στα 28. Μάντεψε τι γίνεται αν βάλουν κόντρα.
ΥΓ: Η ροπή δεν μας λέει τίποτα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι τράκτορες έχουν 200 και 300 κιλά ροπής. Τα μονοθέσια της F1 γύρω στα 28. Μάντεψε τι γίνεται αν βάλουν κόντρα.
ΥΓ: Η ροπή δεν μας λέει τίποτα!Σε 'κόντρα', όντως η ροπή δεν μας λέει τίποτα. Πέραν του γεγονότος ότι η κόντρα μεταξύ τρακτόρων και μονοθεσίων θα είχε νόημα μόνον με το ίδιο βάρος αμαξώματος...
Μας λέει όμως παντού αλλού, η ροπή.
Θα με καταδιασκέδαζε περίπτωση τράκτορα με κινητήρα F1, ακόμη και με θεόκοντο κιβώτιο (αν υπήρχαν πολλάααα χιλιόμετρα ευθείας, και πάλι θα κέρδιζε τους άλλους τράκτορες με τους 'συνήθεις' κινητήρες τους). Αλλά μάλλον μιλάμε για αεροδρόμια / κοσμοδρόμια.
Δεν μιλάω 'συντεχνιακά', διότι στην παρούσα φάση οδηγώ κάτι πολύστροφο ατμοσφαιρικό και όχι τόσο 'ροπάτο' σε σχέση με την ισχύ του (μια χαρά ροπάτο βέβαια, λόγω κυβισμού, σε σχέση με νορμάλ κατασκευές ή σε σχέση με την 'αποστολή' του).
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η σχετική έλλειψη ροπής των ατμοσφαιρικών πολύστροφων, όσο και η έλλειψη φάσματος λειτουργίας (διαθεσίμων στροφών ανά λεπτό) των τουρμπάτων και δη των ντήζελ κυρίως, εξισορροπείται από κιβώτια πολλών σχέσεων και ταχύτατης εναλλαγής (αυτόματα, αυτοματοποιημένα χειροκίνητα, διπλοσύμπλεκτα). -
Κογιότε, το point μου είναι ότι ένα νούμερο ροπής στον στρόφαλο δεν λέει απόλύτως τίποτα. Αυτό που μετράει είναι η αποδιδόμενη ροπή στους τροχούς κι αυτή είναι συνάρτηση μετάδοσης και καμπύλη απόδοσης, η οποία φαίνεται πολύ πιο αντιπροσωπευτικά από την ισχύ (καθώς ισχύς = ροπή χ στροφές). Για αυτό και απλά διασκεδάζω όταν ακούω για ροπές!
Κι αν δεν σου άρεσε το παράδειγμα με τους τράκτορες να σου πω και το άλλο με το ηλεκτρικο Audi R8 (e-tron νομίζω λέγεται). Το βενζινοκίνητο V8 έχει κοντά 40 κιλά ροπής και 420 άλογα. Το ηλεκτρικό έχει 4 μοτέρ με συνολικά... κρατηθείτε... 400 κιλά ροπής! Το βενζινοκίνητο είναι ταχύτερο όμως (γύρω στο ένα δευτερόλεπτο στο 0-100) καθώς έχει 60 περισσότερα άλογα.
-
Μη μπλέκουμε τη ροπή του κινητήρα με τις επιδόσεις, σημασία έχει τι φτάνει στις ρόδες, η μετάδοση συνολικά (απώλειες, κιβώτιο, διαφορικό, τροχοί). Και το βάρος φυσικά.
Καλή η Χ3, με καλή οδική συμπεριφορά για την κατηγορία της αλλά λόγω βάρους και κέντρου βάρους δεν μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχης ισχύος συμβατικό αυτοκίνητο σε στροφές.... ούτε σε ίσιωμα βέβαια. Μπορεί να δίνει καλύτερη αίσθηση αλλά το τσάι της θα το πιεί. Στο ίσιωμα θα το πιεί και από πολλά υπερσυμπιεσμένα SUVοειδή... οπότε μένει η ευχαρίστηση. Με μια Καγιέν τα έχεις όλα.
(με την Ε39 520 αυτόματη έχω πατήσει κάτω ζωηρή Χ3 στις στροφές της Καβάλας που δεν ήξερε από πού της ήρθε.... στο ίσιωμα όμως δεν την είχα οπότε δεν ήταν η δίλιτρη...)
Όλες αυτές οι συγκρίσεις βέβαια μπάζουν πάρα πολύ εφόσον μιλάμε για διαφορετικό οδηγό αφενός και αγνώστων ικανοτήτων και προθέσεων αφετέρου.Για αγωνιστική οδήγηση νομίζω είχα διαβάσει μια καλή εξήγηση γιατί για ίδια ισχύ βολεύουν καλύτερα οι υψηλόστροφοι κινητήρες αλλά δε θυμάμαι καθόλου το σκεπτικό.
Πάντως με μπόλικη ροπή τα παραδοσιακά αυτόματα ικανοποιούν πολύ περισσότερο, λιγότεροι δισταγμοί, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
-
καλησπέρα ενδιαφέρομαι για μτχ ιχ με 18000 ευρό ταβάνι και είμαι ανάμεσα στην 316 coupe που μου αρεσει περισσότερο εξωτερικά και mercedes clc που έχει καλύτερους κινητήρες . μοντέλα 2008-2009 . η bmw έχει βλάβες ? και ποια είναι η καταναλωσή της ?
BMW FORUM