-
Τι έχει γίνει από τα εμπορικά κόλπα μιας παραγωγής άγνωστο.Φημολογείται πάντως ότι υπάρχει οδηγία για μια αλλοιφή,και ίσως λυνεται το θέμα πρακτικα,όχι όμως ψυχολογικά για νέο αμάξι και τα χρήματα που έδωσες.
-
Εντυπώσεις της 118i στο οδήγησα...
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Λοιπόν..... σχετικά με τη διαμάχη που ξεκίνησε από το 'βίτσιο' που έγραψα σχετικά με τα χειροκίνητα κιβώτια.
- Σαφώς και το έλεγα με χιουμοριστικό ύφος, λυπάμαι αν μερικοί δεν το κατάλαβαν, δυστυχώς αν δεν ξέρεις τον άλλον και τον τρόπο που εκφράζεται είναι εύκολο να το εκλάβεις λάθος και την ηθελημένη υπερβολή να την θεωρήσεις δογματισμό (δε βοηθάει και το ότι συχνά απαντάω με τη 'Γρήγορη απάντηση' που δεν έχει emoticons). Πχ με τον ΓΚ έχουμε συναντηθεί στα Καλύβια αλλά δεν είχαμε επαρκή επικοινωνία (δεν είναι ευγενικό να μιλάς μπουκωμένος και είμαστε και οι δύο γερά πηρούνια...!).
- Σαφώς και έχουν υπάρξει φορές, πχ σε αναβάσεις και καταβάσεις, που έχω βλαστημήσει με το θεόμακρο αυτόματο κιβώτιό μου, που ακόμα και η χειροκίνητη λειτουργία δεν φτάνει αλλά τότε φταίει περισσότερο το μακρύ και λιγότερο το αυτόματο... Αλλά ναι μερικές φορές μου λείπει το χειροκίνητο.
- Σαφώς και με το χειροκίνητο μπορείς να κάνεις κάποια 'ωραία' πράματα που ακόμα κι αν και δεν είναι τα πιο οδηγικά σωστά (για να μην τα πω αντικοινωνικά) μπορούν να σου προσφέρουν κέφι και χαρά και ναι το θέλουμε και αυτό όποτε μπορούμε να το έχουμε (μακάρι να μπορούσαμε περισσότερο). Να σημειώσω όμως ότι μία από τις συνήθεις βελτιώσεις κάποιων Ε39, δεν ξέρω αν ισχύει και για άλλα αυτοκίνητα ήταν η κατάργηση κάποιας βαλβίδας CDV (Clutch Delay Valve) στο συμπλέκτη που απέκλειε την απότομη αποσύμπλεξη για να προφυλάξει το διαφορικό.... Αν αυτό ισχύει για όλο και περισσότερα χειροκίνητα (και μάλλον ήδη ισχύει για όλες τις BMW) τότε χάνουν ένα βασικό τους πλεονέκτημα και τα όλο και καλύτερα αυτόματα γίνονται ακόμα πιο γοητευτικά.
Έχοντας υπερ20ετή εμπειρία με πισωκίνητα χειροκίνητα (προτού αποκτήσω το αυτόματο) διαβεβαιώνω όποιον τυχόν ενδιαφέρεται ότι είμαι σε θέση να το χρησιμοποιήσω με επιτυχία και να εκμεταλλευτώ τα όποια πλεονεκτήματά του. (τόσα χρόνια πισωκίνητος ξέρω από ξεκολλήματα και ανάποδα, δεν είμαι Σουμάχερ αλλά μη με περάσετε και για κουλομαρία!!... ) Παρόλα αυτά για τις τωρινές ανάγκες μου ένα αυτόματο, ειδικά σύγχρονο με πολλές σχέσεις, με καλύπτει καλύτερα στο περισσότερο χρόνο οδήγησης και θεωρώ ότι το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους. Αποδέχομαι φυσικά την διαφορετικότητα (ανεξαρτήτως αιτιολογίας, χωρίς να κατηγορήσω ή χαρακτηρίσω για αυτό). Ο καθένας επιλέγει να θυσιάσει κάποια πράματα και να κάνει τους συμβιβασμούς που αυτός προτιμάει. Αρκεί να τους κάνει έχοντας καλή πληροφόρηση. - Δεν είμαι σίγουρος, ίσως έχω ήδη αναφέρει πριν λίγο καιρό ότι είναι πολύ πιθανόν να μου χαρίσουν χειροκίνητη BMW (το λέω γιατί κάποιος έλεγε αν θα την έπαιρνε αν του τη χαρίζανε) και σας λέω ότι αν όλα πάνε καλά εγώ θα την πάρω.. (και μπορεί να είναι παλιά αλλά είναι Μ, μιλάω για την τελευταία χειροποίητη Μ5, την Ε34). Βασικά μου είπαν πάρτην αλλά θα πρέπει να περιμένω λίγο να ξεκαθαρίσει η ζωή μου που είναι σε μεταβατικό στάδιο και μετά να σιγουρέψω ότι είναι οικονομοτεχνικά βιώσιμο σχέδιο μέχρι να πω το φέρτην!
- Έχουν ήδη γραφτεί τα περισσότερα επιχειρήματα υπέρ και κατά και για τα δύο είδη κιβωτίων (ή 3 με τα ημιαυτόματα) δε θέλω να το τραβήξω άλλο, μπορώ τουλάχιστον να αντιληφθώ γιατί τα αυτόματα κερδίζουν έδαφος αλλά πάνω από όλα στέκομαι στην ελευθερία επιλογής.
-
Πάντως στην 118i το αυτόματο δε μου άρεσε γιατί δε μου έδινε τον έλεγχο να κάνω ό,τι θέλω κι ούτε ήξερα και τι ταχύτητα είχα μέσα, άσε που ήταν υπερβολικές οι 8. Αντιθέτως με το SMG είχα συνέχεια τον έλεγχο.
Τέσπα, την έδωσα πίσω και ηρέμησα.
Μου είχε λείψει το αμαξάκι μου
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πάντως στην 118i το αυτόματο δε μου άρεσε γιατί δε μου έδινε τον έλεγχο να κάνω ό,τι θέλω κι ούτε ήξερα και τι ταχύτητα είχα μέσα, άσε που ήταν υπερβολικές οι 8.Λογικό, γιατί πώς να προλάβεις να το μάθεις σε 1 ημέρα...σε 1 μήνα κάνεις ότι θές με το κιβώτιο και το αυτοκίνητο και επίσης ξέρεις τι σχέση έχεις χωρίς καν να κοιτάξεις την οθόνη. Όλα είναι θέμα συνήθειας...όπως μάθαμε να ελέγχουμε το αυτοκίνητο με το χειροκίνητο, μπορούμε να μάθουμε και με το αυτόματο...αρκεί να θέλουμε.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πάντως στην 118i το αυτόματο δε μου άρεσε γιατί δε μου έδινε τον έλεγχο να κάνω ό,τι θέλω κι ούτε ήξερα και τι ταχύτητα είχα μέσα, άσε που ήταν υπερβολικές οι 8.
Λογικό, γιατί πώς να προλάβεις να το μάθεις σε 1 ημέρα...σε 1 μήνα κάνεις ότι θές με το κιβώτιο και το αυτοκίνητο και επίσης ξέρεις τι σχέση έχεις χωρίς καν να κοιτάξεις την οθόνη. Όλα είναι θέμα συνήθειας...όπως μάθαμε να ελέγχουμε το αυτοκίνητο με το χειροκίνητο, μπορούμε να μάθουμε και με το αυτόματο...αρκεί να θέλουμε.
Μια μέρα είναι αρκετή (για μένα) για να μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα.
Το κιβώτιο έχει σαφείς περιορισμούς και η συνεχή τριβή μαζί του δεν πρόκειται να τους αμβλύνει. Απλά όταν το οδηγείς και ζεις μαζί του, το συνηθίζεις και υποσυνείδητα συμβιβάζεσαι με αυτό.
Όταν όμως μπεις σε αυτόματο που σου δίνει πλήρη ελευθερία στο οποίο ξέρεις τι κάνεις θα δεις πόσο διαφορετικά μπορούν να γίνουν τα πράγματα.
Οπότε δεν είναι θέμα θέλησης, αλλά ελευθερίας που σου δίνει το κιβώτιο και εν τέλει χαρακτηριστικών αυτού.
Το κιβώτιο για αυτό που προσφέρει το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό, δε διαφωνώ. Απλά δεν είναι για κάτι παραπάνω. Είναι άνετο, οικονομικό και ξεκούραστο στη κίνηση, αυτό και μέχρι εκεί. Όταν όμως αρχίζεις να ανεβάζεις ρυθμούς και θέλεις να του κάνεις ΕΣΥ ό,τι θέλεις, αρχίζει και σε εκνευρίζει. Δεν βλέπεις σε ποια σχέση είσαι, αλλάζει ψιλά μόνο του (έχουν δίκιο σ'αυτό που λένε τα παιδιά), αργεί να κατεβάσει κι έχει υπερβολικά πολλές σχέσεις. Κι επειδή δεν ήξερα αν είμαι μόνο εγώ ο περίεργος άλλοι τρεις που το οδήγησαν είχαν την ίδια άποψη.
-
Νικο και το παλιο 6αρι της 5αρας την εχει αυτη την υστερηση στο κατεβασμα.Εγω μερικες φορες αν θελω πολυ γρηγορη προσπεραση κατεβαζω πριν βγω στο αντιθετο ρευμα.
Δεν εχω οδηγησει αυτοκινητο με 8αρι αλλα αυτα που γραφεις μου φαινονται λογικα. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πάντως στην 118i το αυτόματο δε μου άρεσε γιατί δε μου έδινε τον έλεγχο να κάνω ό,τι θέλω κι ούτε ήξερα και τι ταχύτητα είχα μέσα, άσε που ήταν υπερβολικές οι 8.
Λογικό, γιατί πώς να προλάβεις να το μάθεις σε 1 ημέρα...σε 1 μήνα κάνεις ότι θές με το κιβώτιο και το αυτοκίνητο και επίσης ξέρεις τι σχέση έχεις χωρίς καν να κοιτάξεις την οθόνη. Όλα είναι θέμα συνήθειας...όπως μάθαμε να ελέγχουμε το αυτοκίνητο με το χειροκίνητο, μπορούμε να μάθουμε και με το αυτόματο...αρκεί να θέλουμε.
Το κιβώτιο έχει σαφείς περιορισμούς και η συνεχή τριβή μαζί του δεν πρόκειται να τους αμβλύνει. Απλά όταν το οδηγείς και ζεις μαζί του, το συνηθίζεις και υποσυνείδητα συμβιβάζεσαι με αυτό.
Όταν όμως μπεις σε αυτόματο που σου δίνει πλήρη ελευθερία στο οποίο ξέρεις τι κάνεις θα δεις πόσο διαφορετικά μπορούν να γίνουν τα πράγματα.
Οπότε δεν είναι θέμα θέλησης, αλλά ελευθερίας που σου δίνει το κιβώτιο και εν τέλει χαρακτηριστικών αυτού.
Το κιβώτιο για αυτό που προσφέρει το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό, δε διαφωνώ. Απλά δεν είναι για κάτι παραπάνω. Είναι άνετο, οικονομικό και ξεκούραστο στη κίνηση, αυτό και μέχρι εκεί. Όταν όμως αρχίζεις να ανεβάζεις ρυθμούς και θέλεις να του κάνεις ΕΣΥ ό,τι θέλεις, αρχίζει και σε εκνευρίζει. Δεν βλέπεις σε ποια σχέση είσαι, αλλάζει ψιλά μόνο του (έχουν δίκιο σ'αυτό που λένε τα παιδιά), αργεί να κατεβάσει κι έχει υπερβολικά πολλές σχέσεις. Κι επειδή δεν ήξερα αν είμαι μόνο εγώ ο περίεργος άλλοι τρεις που το οδήγησαν είχαν την ίδια άποψη.
Έχεις εμπειρία από κλασσικά αυτόματα με μετατροπέα ροπής;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μια μέρα είναι αρκετή (για μένα) για να μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα.Προφανώς και δεν είναι, γιατί δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που αναφέρεις! '
Εφόσον μιλάμε για αυτόματα (δλδ. με μετατροπέα ροπής και όχι αυτοματοποιημένα χειροκίνητα), τότε το συγκεκριμένο κινώτιο της ΖF είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει σε ταχύτητα αλλαγών. Τα δε καταβάσματά του είναι ακαριαία.
Έπίσης, ταχύτητα αλλάζει μόνο στο κόφτη (Sport+ με χειροκίνητη)...δεν είναι πρόβλημα, αφού και στο χειροκίνητο θα σε έκοβε ο κόφτης...άρα ποτέ δεν πάς κόφτη αλλά 100 σαλ χαμηλότερα. Ειδικά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο που ψοφάει πάνω από 6.000 σαλ (και πολλές λέω) δεν έχει νόημα καν να πηγάινει κοντά στον κόφτη.
Μπορείς να δείς άμεσα τι ταχύτητα έχεις στην οθόνη. Οταν το μάθεις δε, τότε ξέρεις τι ταχύτητα έχεις από τις σ.α.λ και τα χ.α.ω. Οι πολλές σχέσεις το κάνουν ιδανικό για στροφιλίκι (πολύ πιο εύκολα είσαι στις ιδανικές σ.α.λ) και το άμεσο κατέβασμα βοηθάει στο φρενάρισμα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Νικο και το παλιο 6αρι της 5αρας την εχει αυτη την υστερηση στο κατεβασμα.Εγω μερικες φορες αν θελω πολυ γρηγορη προσπεραση κατεβαζω πριν βγω στο αντιθετο ρευμα.
Δεν εχω οδηγησει αυτοκινητο με 8αρι αλλα αυτα που γραφεις μου φαινονται λογικα.Σαφώς και υπάρχει λύση, δε παύει όμως να αποτελεί μειονέκτημα, τουλάχιστον για μένα.
Έχεις εμπειρία από κλασσικά αυτόματα με μετατροπέα ροπής;
Είχα στην Αμερική ένα neon αυτόματο, νομίζω είχε μετατροπέα ροπής. Δε μπορώ να πω ότι με είχε ενθουσιάσει.
Προφανώς και δεν είναι, γιατί δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που αναφέρεις! '
Εφόσον μιλάμε για αυτόματα (δλδ. με μετατροπέα ροπής και όχι αυτοματοποιημένα χειροκίνητα), τότε το συγκεκριμένο κινώτιο της ΖF είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει σε ταχύτητα αλλαγών. Τα δε καταβάσματά του είναι ακαριαία.
Έπίσης, ταχύτητα αλλάζει μόνο στο κόφτη (Sport+ με χειροκίνητη)...δεν είναι πρόβλημα, αφού και στο χειροκίνητο θα σε έκοβε ο κόφτης...άρα ποτέ δεν πάς κόφτη αλλά 100 σαλ χαμηλότερα. Ειδικά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο που ψοφάει πάνω από 6.000 σαλ (και πολλές λέω) δεν έχει νόημα καν να πηγάινει κοντά στον κόφτη.
Μπορείς να δείς άμεσα τι ταχύτητα έχεις στην οθόνη. Οταν το μάθεις δε, τότε ξέρεις τι ταχύτητα έχεις από τις σ.α.λ και τα χ.α.ω. Οι πολλές σχέσεις το κάνουν ιδανικό για στροφιλίκι (πολύ πιο εύκολα είσαι στις ιδανικές σ.α.λ) και το άμεσο κατέβασμα βοηθάει στο φρενάρισμα.
Μα πως δεν είναι?
Λέω κάτι λάθος? Στο ότι υπάρχει λύση για όλα τα πράγματα, δεν αμφέβαλα ποτέ κι ούτε αμφιβάλω για την ευκολία του σασμάν μέσα στη πόλη και για αυτό που είναι φτιαγμένο το αυτοκίνητο. Δε παύει παρ'όλα αυτά, τουλάχιστον για μένα, να αποτελεί μειονέκτημα το συγκεκριμένο. Δε θέλω ένα αυτοκίνητο να τα κάνει όλα μόνο του, θέλω να συμμετέχω εγώ στην όλη διαδικασία, όποτε θέλω και όπως το θέλω.
Ακαριαίο το κατέβασμα από τη στιγμή που χτυπάς το kickdown Φάνη, δε μου φάνηκε. Και νομίζω μπορώ να κρίνω τι σημαίνει 'ακαριαίο' κατέβασμα.
Όπως έγραψα (και συμφωνείς) αλλάζει ψιλά, πριν τον κόφτη.
Όταν το γυρίζεις σε manual (τουλάχιστον στο δικό μου) έγραφε MS, χωρίς ταχύτητα. Έπρεπε να αλλάξεις ταχύτητα για να δεις ποιά επιλέγεις, όπου έγραφε μετά Μ4 ας πούμε. Είναι ή δεν είναι έτσι?
Από που προκύπτει ότι οι πιο πολλές σχέσεις το κάνουν ιδανικό στο στροφιλίκι? Πως ένα τόσο κοντό σασμάν που από τη μια στροφή στην άλλη έχεις αλλάξει 3 σχέσεις από τις οποίες πρέπει να κατεβάσεις τις 2 ή τη μια, ενώ με το 6άρι θα άλλαζες δυο πάνω και θα έστριβες με αυτή, το κάνει ιδανικό? Δε χάνεις χρόνο στο ανέβα/κατέβα?
Σε στροφοδιαδρομή είσαι by default στις υψηλές στροφές, οπότε ποτέ δε 'μένεις' από ροπή ή δύναμη κι έτσι είσαι πάντα μέσα στο ιδανικό φάσμα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ακαριαίο το κατέβασμα από τη στιγμή που χτυπάς το kickdown Φάνη, δε μου φάνηκε. Και νομίζω μπορώ να κρίνω τι σημαίνει 'ακαριαίο' κατέβασμα.Μιλάω για χειροκίνητη λειτουργία...εκεί το κατέβασμα γίνεται με το που ακουμπήσεις τον μοχλό. Πιο πολύ ώρα κάνεις να κατεβάσεις με χειροκίνητο. Το Kickdown είναι άλλο θέμα....δεν συζητάμε όμως για αυτόματη λειτουργία, όταν μιλάμε για γρήγορη οδήγηση.
Όταν το γυρίζεις σε manual (τουλάχιστον στο δικό μου) έγραφε MS, χωρίς ταχύτητα. Έπρεπε να αλλάξεις ταχύτητα για να δεις ποιά επιλέγεις, όπου έγραφε μετά Μ4 ας πούμε. Είναι ή δεν είναι έτσι?
Αυτό που περιγράφεις, ΔΕΝ είναι Manual λειτουργία, είναι λειτουργία Sport του κιβωτίου...για αυτό είπα ότι πρέπει να το μάθεις. H χειροκίνητη λειτουργία ενεργοποιείται όταν βάλεις τον λεβιέ αριστερά (MS όπως λές) **και ** τον μετακινήσεις. Τότε ενεργοποιείται η χειροκίνητη λειτουργία και σου δείχνει όπως είπες τις σχέσεις. Το MS (βασικά DS λέει) είναι Drive Sport, δλδ. σπορ αυτόματη λειτουργία του κιβωτίου.
Από που προκύπτει ότι οι πιο πολλές σχέσεις το κάνουν ιδανικό στο στροφιλίκι? Πως ένα τόσο κοντό σασμάν που από τη μια στροφή στην άλλη έχεις αλλάξει 3 σχέσεις από τις οποίες πρέπει να κατεβάσεις τις 2 ή τη μια, ενώ με το 6άρι θα άλλαζες δυο πάνω και θα έστριβες με αυτή, το κάνει ιδανικό? Δε χάνεις χρόνο στο ανέβα/κατέβα?
Γιατί, ειδικά σε ένα Turbo, το κρατάς πιο εύκολα στις ιδανικές στροφές. Εκεί που με το χειροκίνητο είσαι με σκασμένη 3η, αλλά η 4η είναι μακριά, στο αυτόματο έχεις μια 5η και είσαι εντός λειτουργίας.
Σε στροφοδιαδρομή είσαι by default στις υψηλές στροφές, οπότε ποτέ δε 'μένεις' από ροπή ή δύναμη κι έτσι είσαι πάντα μέσα στο ιδανικό φάσμα.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποδίδει καλά στις μεσαίες (κρεμάει μετά τις 5.000σαλ, ακόμα και με πρόγραμμα), οπότε είναι ευκολότερο να τις διατηρήσεις όσο περισσότερες σχέσεις έχεις...απλό είναι. Δες τι έγραψα παραπάνω...στο χειροκίνητο υπάρχουν κάποιες ταχύτητες, όπου οι σχέσεις έχουν κενό (σκασμένη ή πολύ μακριά), στο αυτόματο δεν υπάρχει αυτό (σχεδόν) καθόλου.
Αυτά τα ολίγα από εμένα, μετά από 10 μήνες συμβίωσης με το αυτοκίνητο. Δεν το παίζω έξυπνος, όμως μετά από τόσα χρόνια με αυτόματα κιβώτια (σε γρήγορα αυτοκίνητα) τα έχω μάθει απέξω και ανακατωτά!! Επίσης, λογικό είναι μετά από 18.000χλμ να ξέρω καλύτερα το αυτοκίνητο από οποιονδήποτε το έχει πάει βόλτα έστω και ΣΚ, απλά γιατί έχω χρόνο να το ψάξω σε όλες σχεδόν τις συνθήκες.
-
Φάνη, προφανώς και το γύρισα στο manual πηγαίνοντας τον λεβιέ αριστερά.
Η διαφορά είναι ότι εσύ πλέον έχεις συνηθίσει το αυτοκίνητο κι έχεις πλέον συμβιβαστεί με αυτά που εγώ βλέπω ως μειονεκτήματα.
Προφανώς και ξέρεις καλύτερα το αυτοκίνητό σου από εμένα, δεν αμφιβάλω, απλά προφανέστατα έχουμε διαφορετικά γούστα ιδιαίτερα τη στιγμή που λες ότι το τιμόνι της 116i/118i είναι εφάμιλλο με το υδραυλικό της 330i E46 ή ότι η 116i/118i σε κάνει να χαμογελάς περισσότερο από τη Ζ4 2,5si.
Επίσης, έχω οδηγήσει την 118i με χειροκίνητο, στην ίδια στροφοδιαδρομή το οποίο δε με προβλημάτισε ποτέ και πουθενά. Είχε πολύ σωστή κλιμάκωση. Το ίδιο και το τιμόνι του που δεν ήταν το variable sports steering.
==================================================================================================
Κάτι άλλο, την άλλη εβδομάδα θα οδηγήσω επιτέλους την F30 σε 320d. Επίσης ο πωλητής έπαθε πλάκα με τη κατάσταση του si. Μου είπε συγκεκριμένα ότι είναι το δεύτερο καλύτερο si που έχει δει τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο έχει 18Κ κμ.
-
Νικο δεν ξερω αν καταλαβα καλα ,αλλα ψαχνεις πλεον για καινουριο?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Νικο δεν ξερω αν καταλαβα καλα ,αλλα ψαχνεις πλεον για καινουριο?Κοιτάω γενικώς διάφορες επιλογές...αλλά θα καταλήξω να κρατάω το αμαξάκι μου.
Πολλά λεφτά το καινούριο, αμφίβολο το μεταχειρισμένο. Οπότε πιο safe επιλογή το δικό μου στη κατάσταση που είναι.
Ε και μέσα από αυτή τη διαδικασία παίρνω μια πιο λεπτομερή γεύση με τις νέες γενιές των Βαβαρών.
-
Νίκο ίσως δεν είναι συμβιβασμός αλλά εξοικείωση και σωστή εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που σε διαβεβαιώνω ότι δεν μπορείς να πετύχεις σε μια μέρα.
Μη συγκρίνεις αμερικάνικο αυτόματο του Νεον με αυτά της BMW και μάλιστα σύγχρονο, καμία σχέση.
Γιατί σε νοιάζει να ξέρεις σε ποια σχέση είσαι; Αν το καλοσκεφτείς δεν έχει πραγματικά σημασία. Το κάνεις από συνήθεια του μικρού αριθμού σχέσεων με σημαντικά κενά ανάμεσά τους (αυτός είναι ο συμβιβασμός που έχεις αποδεχτεί χρόνια τώρα!). Οφείλεις να έχεις καταγράψει τις διαφορές των σχέσεων, να τις έχεις αντιστοιχίσει σε προκατ καταστάσεις ώστε να επιλέξεις την κατάλληλη ώστε να μην είσαι κρεμασμένος ούτε στον κόφτη. Ενώ το σωστό σκεπτικό είναι αυτή δε μου κάνει κατεβάζω μία ή ανεβάζω μία. Έχω πολλές δεν με νοιάζει ποια είναι, θέλω την επόμενη όπως κι αν την λένε. Δηλαδή δεν καλείσαι να βάλεις συγκεκριμένη χρήση για την καθεμία. Έτσι έχεις μεγαλύτερη ελευθερία αλλά αυτό σου προκαλεί ανασφάλεια γιατί πρέπει να λειτουργήσεις με έναν διαφορετικό τρόπο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μη συγκρίνεις αμερικάνικο αυτόματο του Νεον με αυτά της BMW και μάλιστα σύγχρονο, καμία σχέση.Ε προφανώς. Έλεος...προς Θεού ρε συ Χρήστο
Γιατί σε νοιάζει να ξέρεις σε ποια σχέση είσαι; Αν το καλοσκεφτείς δεν έχει πραγματικά σημασία. Το κάνεις από συνήθεια του μικρού αριθμού σχέσεων με σημαντικά κενά ανάμεσά τους (αυτός είναι ο συμβιβασμός που έχεις αποδεχτεί χρόνια τώρα!). Οφείλεις να έχεις καταγράψει τις διαφορές των σχέσεων, να τις έχεις αντιστοιχίσει σε προκατ καταστάσεις ώστε να επιλέξεις την κατάλληλη ώστε να μην είσαι κρεμασμένος ούτε στον κόφτη. Ενώ το σωστό σκεπτικό είναι αυτή δε μου κάνει κατεβάζω μία ή ανεβάζω μία. Έχω πολλές δεν με νοιάζει ποια είναι, θέλω την επόμενη όπως κι αν την λένε. Δηλαδή δεν καλείσαι να βάλεις συγκεκριμένη χρήση για την καθεμία. Έτσι έχεις μεγαλύτερη ελευθερία αλλά αυτό σου προκαλεί ανασφάλεια γιατί πρέπει να λειτουργήσεις με έναν διαφορετικό τρόπο.
Και γιατί να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία ενώ μπορείς με το χειροκίνητο σασμανάκι να κάνεις την ίδια διαδρομή χωρίς τόσα πολλά περιττά πάνω-κάτω?
Το 8άρι σασμάν δεν είναι κατασκευασμένο με σπορ φιλοσοφία και προσανατολισμό, αλλά με γνώμονα τη μείωση κατανάλωσης και καλύτερη εκμετάλλευση του μοτέρ με βελτιωμένες επιταχύνσεις εν κινήσει (κάνοντάς το πιο άνετο) εντός πόλης. Κάτι που πετυχαίνει άριστα. Μέχρι εκεί νομίζω. Προσωπικά δε με έπεισε για κάτι περισσότερο.
-
Δεν το έχω δοκιμάσει, εσύ το έχεις αλλά εμένα πάντα θυμάμαι να μου λείπει μια ταχύτητα πχ ανάμεσα στις υπάρχουσες.....
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το 8άρι σασμάν δεν είναι κατασκευασμένο με σπορ φιλοσοφία και προσανατολισμό, αλλά με γνώμονα τη μείωση κατανάλωσης και καλύτερη εκμετάλλευση του μοτέρ με βελτιωμένες επιταχύνσεις εν κινήσει (κάνοντάς το πιο άνετο) εντός πόλης.Πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι όσα το φοράνε πιάνουν την τελική τους με 6η και οι υπόλοιπες 2 είναι overdrive.
-
Μοιάζει σχετικό αλλά δεν είναι, προκύπτει από άλλη γραμμή σκέψης (other line of thought). Αναρωτιέμαι πόσο θα με ενοχλήσει τώρα που έχω καλομάθει με 47,5χλμ/1000 στροφές αν βρεθώ σε δυνατότερο αυτοκίνητο με πιο κοντή τελική σχέση (πχ 37,5χλμ/1000στροφές).
Επειδή βαριέμαι να το ψάχνω, Νίκο ξέρεις πόσα χλμ έχεις με κάθε σχέση στο κιβώτιο. Βασικά στην τελική σου σχέση, πόσες στροφές έχεις σε ταξίδι με 140;; Ρωτάω εσένα που πρέπει να έχεις αρκετά κοντές σχέσεις και πώς σου φαίνεται σε ταξίδι. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μοιάζει σχετικό αλλά δεν είναι, προκύπτει από άλλη γραμμή σκέψης (other line of thought). Αναρωτιέμαι πόσο θα με ενοχλήσει τώρα που έχω καλομάθει με 47,5χλμ/1000 στροφές αν βρεθώ σε δυνατότερο αυτοκίνητο με πιο κοντή τελική σχέση (πχ 37,5χλμ/1000στροφές).
Επειδή βαριέμαι να το ψάχνω, Νίκο ξέρεις πόσα χλμ έχεις με κάθε σχέση στο κιβώτιο. Βασικά στην τελική σου σχέση, πόσες στροφές έχεις σε ταξίδι με 140;; Ρωτάω εσένα που πρέπει να έχεις αρκετά κοντές σχέσεις και πώς σου φαίνεται σε ταξίδι.Δε ξέρω πόσα χλμ έχω σε κάθε σχέση.
Με 140 πάντως είμαι στις 5.000. ...τι ήχος στο ταξίδι
BMW FORUM