-
χρονο έχεις να το χαρείς πραγματικά ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ίδια κατανάλωση θα έχεις -
To πατριωτικό σου καθήκον επιβάλλει να πάρεις την Μ3.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
χρονο έχεις να το χαρείς πραγματικά ?Χρόνο...τι εννοείς? Δουλειά αρκετή καθημερινή, προπόνηση το Σάββατο.
Ίδια κατανάλωση θα έχεις
Σίγουρα...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
χρονο έχεις να το χαρείς πραγματικά ?
Χρόνο...τι εννοείς? Δουλειά αρκετή καθημερινή, προπόνηση το Σάββατο.
Ίδια κατανάλωση θα έχεις
Σίγουρα...
Είπαμε, 316 θα πάρεις!!!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
...και το δικο μου pick, χωρις να μπλεκεις με δυο 'σαλιγκαρους', lag, και τρελες καταναλωσεις υπο πιεση...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1448400/
To συγκεκριμενο, αποτελει και ενδεχομενη προταση, για τον Καβουρα...
Αν και δεν ανοίγει η αγγελία στο car (μάλλον έχει πέσει προσωρινά), να πω ότι λόγω προσωπικής εμπειρίας, μια χαρά δουλεύει ο διπλο-σαλίγκαρος. Τώρα δεν ξέρω τι βλέψεις έχει ο καθένας όπως επίσης δεν γίνεται να τα θες όλα δικά σου (και 300-400ps και να καίει σαν 1400άρι ).
Όλα αυτά τα αυτοκίνητα με μεγάλες ιπποδυνάμεις έχουν 'πρόβλημα' όσο αναφορά την κατανάλωση αφού κάπως πρέπει να γεμίσεις τους κυλίνδρους του κινητήρα ακόμα κι αν είσαι ακίνητος. Άλλο να γεμίζεις 1600cc και άλλο 3000ccΤέλος, κατά τη γνώμη μου μία κατανάλωση της τάξης των 12-13lt/100km δε θα μου φαινόταν και πολύ για ένα όχημα αντίστοιχο της 335i (μιας και είμαστε σε bmw υπο-forum. ).
Βέβαια αν η τσέπη σου αντέχει ως τα 10lt/100km, φυσικά και τα 12 (πόσο μάλλον τα 13) λίτρα ανά 100Km θα σου φανούν 'τρελά νούμερα'.ΥΓ: Αλήθεια Γρηγόρη, τι αμάξι ήταν αυτό στην αγγελία?
Σιγουρα δουλευει μια χαρα ο 35αρης, αλλα μιλας για SUV (την Χ6 αν δεν κανω λαθος) και αυτοματο κιβωτιο...
Στην πιο σπορτιφ, 3αρα coupe, με χειροκινητο κιβωτιο, το lag ειναι λιγο πιο αισθητο, οχι αποτρεπτικο στο να κινεισαι
γρηγορα γενικως, αλλα δεν σου δινει την αμεσοτητα, και την μεγιστη δυναμη, ΑΚΡΙΒΩΣ στην χρονικη στιγμη που θα θελησεις...
Ολα αυτα βεβαια για καποιους μπορει να ακουγονται υπερβολες/ψυλλοι στα αχυρα, αλλα σε 'κυνηγι' και σε σχεδον πληρη εκμεταλλευση των δυνατοτητων του κινητηρα, ειναι γεγονος.
Τελος σιγουρα ενα τριλιτρο μοτερ καιει υπο πιεση, αλλα το 3λιτρο Biturbo, καιει σημαντικα πιο πολυ σε παρομοια πιεση...
Επιπλεον, η αξιοπιστια του ατμοσφαιρικου απ' οσο διαβαζω τουλαχιστον θεωρειται δεδομενη, σε αντιθεση με θεματακια που ειχε ο διτουρμπινος. Ακομα και αν δεν ισχυει αυτο, η ατμοσφαιρα 'ζει' σχεδον για απειρα χλμ με σωστη συντηρηση και χρηση.
Τα διπλα τουρμπο, ειδικα εαν δεν 'δουλευουν' συχνα-πυκνα, (μιλαμε να τα 'λυσσας' οχι να πιανουν 'μακα', απο την κινηση στο κεντρο πχ...) εχουν χαμηλοτερο προσδοκιμο 'ζωης', τουλαχιστον σε σχεση με τον αντιστοιχο καλοσυντηρημενο ατμοσφαιρικο...Το αμαξι οπως ανεφερε και ο Νικος ειναι μια 330i Coupe του 2007, χειροκινητη, σε γκρι χρωμα, με 18αρες τυπου αστερι (5 χοντρα μπρατσα), ηλιοροφη, xenon, και με σπορ δερματινα στο 'γκρι του παγου'.
Την πουλανε 25,300ευρω...Η αγγελια παντως εμενα μου ανοιγει κανονικα, και τωρα που γραφω...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αν δεν είστε γνώστες μην πάρετε τηλέφωνο. Δεν πρόκειται να σας το πουλήσει.
Πάλι καλά που δεν έγραψε ΝΙΩΣΤΕΣ ή ΠΟ...
Eγώ θέλω να δω τι θα απαντήσει άμα τον πάρει κανένας γνώστης και τον ρωτήσει πώς έγινε και η δική του CSL είναι του '04, τη στιγμή που Μ3 CSL η BMW έφτιαξε μόνο το '03.
Έχει και μπόνους 10 άλογα η δική του, επίσης. Για ΠΟΛΥ γνώστες δηλαδή. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γνώμη μου είναι ότι αφού θα φας το αγγούρι του 3λτ, ας το απολαύσεις με τη μοτερούκλα του 335i. Όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ατμοσφαιρικό 3λτ, αλλά είναι και πιο δυνατό παντού.
Αυτός ο Ν54 πραγματικά θυμίζει 4λτ άτμο στη λειτουργία του.
Κι από ήχο
Καλα δεν το συζηταμε, ο διτουρμπινος γ@μει και σπερνει και σε ηχο και σε γκαζια και σε ολα...
Απλα απο την αλλη, εγω σκεφτομαι συνολικα, αξιζει να 'κουβαλαει' το μοτερ αυτο δυο τουρμπινες επιπλεον, για +45αλογα περιπου πραγματικα? (στα χαρτια οκ, 33αλογα)
Ενταξει θα μου πεις εχεις την διαφορα στην ροπη, 40χλγμ ειναι αυτα, η 330i ποσα βγαζει, 35χλγμ ?Δεν ξερω, απλα το ατμοσφαιρικο αυτο μοτορι μου κανει για εντελως 'αλεξισφαιρο', σε οποιουδηποτε ειδους καφριλικι, μερα νυχτα, και με ζεστη, ή και στο κατακαλοκαιρο...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μια σκέψη.Χωρίς πολλά λόγια...το si γι'αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/2713759/
Αξίζει?
ΙΜΗΟ, ΟΧΙ...Μια γενια πισω, σε σχεση με αυτο που εχεις, ειναι μια γενια πισω, ειναι πισωγυρισμα, οσο και πιο γρηγορη και super καλοστημενη να ειναι, σε ιδια κατηγορια αυτοκινητου. (ενταξει κουπε μεν, αλλα μεσαιο , οχι πχ ομως 'ανωτερη' μαρκα, απλως το ισχυροτερο προηγουμενο μοντελο της 3αρας...)
(Που ειναι ο cavallino τωρα να με βρισει...? )Πλεον ετσι που εχουν φτασει οι τιμες στα μτχ ειδικα απο 2λιτρα και πανω, και εχοντας δει το αυτοκινητο σου μεσα-εξω, σε ποσο αριστη κατασταση ειναι, στην θεση σου, θα καθομουν εκει που βρισκομαι, και θα εκανα κινηση (τραμπα την si) ΜΟΝΟ εαν μου περισσευαν αμεσα για αυτοκινητο τουλαχιστον αλλα 15κ, για να επαιρνα τι αλλο φυσικα, μια καλομτχ Ε92 Μ3, και να εβαζα και σε καμμια δοση τα υπολοιπα 4-5κ περιπου που θα υπολειπονται...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Eγώ θέλω να δω τι θα απαντήσει άμα τον πάρει κανένας γνώστης και τον ρωτήσει πώς έγινε και η δική του CSL είναι του '04, τη στιγμή που Μ3 CSL η BMW έφτιαξε μόνο το '03.
Έχει και μπόνους 10 άλογα η δική του, επίσης. Για ΠΟΛΥ γνώστες δηλαδή.Mανο ειναι σιγουρο αυτο?
Η σελιδα της bmw info parts, εμφανιζει και MY2002, και MY2003, για την CSL .Αλλα λεω εγω τωρα, ειναι απιθανο να πηρε απο τα τελευταια κομματια, παραγωγης Δεκ 2003 πχ και να εισηχθει στην χωρα
τον Ιανουαριο του 04' που λεει κιολας οτι ειναι? Προσωπικα το θεωρω ως το πιθανοτερο ενδεχομενο... -
Έχει και μπόνους 10 άλογα η δική του, επίσης. Για ΠΟΛΥ γνώστες δηλαδή.με τρώει το χέρι μου, και δε θα χρεωθώ και διεθνή
-
Γρηγόρη από όσο γνωρίζω, CSL κατασκευάστηκαν μόνο το 2003. Αν κάποια (ελάχιστα) κομμάτια φτιάχτηκαν τον Δεκέμβρη του 2002 δεν το ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι μέσα στο 2004 δεν φτιάχτηκε καμία. Τώρα όταν πουλάς ένα αυτοκίνητο, θεωρώ δεδομένο πως δεν αναφέρεις ημερομηνία πρώτης άδειας αλλά κατασκευής.
edit: Τώρα τσέκαρα, όντως φτιάχτηκαν οι πρώτες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Δεκέμβρη 2002!
-
Γρηγόρη από όσο γνωρίζω, CSL κατασκευάστηκαν μόνο το 2003. Αν κάποια (ελάχιστα) κομμάτια φτιάχτηκαν τον Δεκέμβρη του 2002 δεν το ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι μέσα στο 2004 δεν φτιάχτηκε καμία. Τώρα όταν πουλάς ένα αυτοκίνητο, θεωρώ δεδομένο πως δεν αναφέρεις ημερομηνία πρώτης άδειας αλλά κατασκευής.Mα ρε συ, το σιγουρο που ξερει ο καθε κατοχος, ειναι αυτο που γραφει η πρωτη αδεια...Με βαση αυτη την ημερομηνια εξαλλου, υπολογιζονται ολα οσα αφορουν την συντηρηση και φορολογηση του αυτοκινητου στην χωρα...
-
Σωστό αυτό, αλλά ο συγκεκριμένος είναι γνώστης. Θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα.
Άσε που το αυτοκίνητο βρωμάει μοντίφα από μακριά (debadged CSL, yeah right...), ζάντες ΓΤΠΚ, ούτε τα καθίσματα είναι τα σωστά νομίζω κλπ. Μόνο το τιμόνι, αλλά αυτό μπορεί να το έβαλε επειδή έσκασε ο αερόσακος στο αρχικό που είχε. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ενταξει θα μου πεις εχεις την διαφορα στην ροπη, 40χλγμ ειναι αυτα, η 330i ποσα βγαζει, 35χλγμ ?32kgm
Και δεν είναι μόνο τα +8 κιλά αλλά και το φάσμα που βγαίνουν τα 40... -
ό,τι πρέπει για ένα φιλικό τηλεφώνημα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ό,τι πρέπει για ένα φιλικό τηλεφώνημαProceed
-
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μια σκέψη.
Χωρίς πολλά λόγια...το si γι'αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/2713759/
Αξίζει?
ΙΜΗΟ, ΟΧΙ...Μια γενια πισω, σε σχεση με αυτο που εχεις, ειναι μια γενια πισω, ειναι πισωγυρισμα, οσο και πιο γρηγορη και super καλοστημενη να ειναι, σε ιδια κατηγορια αυτοκινητου. (ενταξει κουπε μεν, αλλα μεσαιο , οχι πχ ομως 'ανωτερη' μαρκα, απλως το ισχυροτερο προηγουμενο μοντελο της 3αρας...)
(Που ειναι ο cavallino τωρα να με βρισει...? )Πλεον ετσι που εχουν φτασει οι τιμες στα μτχ ειδικα απο 2λιτρα και πανω, και εχοντας δει το αυτοκινητο σου μεσα-εξω, σε ποσο αριστη κατασταση ειναι, στην θεση σου, θα καθομουν εκει που βρισκομαι, και θα εκανα κινηση (τραμπα την si) ΜΟΝΟ εαν μου περισσευαν αμεσα για αυτοκινητο τουλαχιστον αλλα 15κ, για να επαιρνα τι αλλο φυσικα, μια καλομτχ Ε92 Μ3, και να εβαζα και σε καμμια δοση τα υπολοιπα 4-5κ περιπου που θα υπολειπονται...
H E92 M3 είναι ένα πάρα πολύ βαρύ και εντελώς δυσκίνητο Μ. Δεν έχει την ευελιξία της Ε46. Η Ε92 είναι πολύ πιο ενεργοβόρο, έχει υψηλότερα κόστη συντήρησης κλπ.
Δεν υπάρχει σύγκριση της συγκεκριμένης Ε46 με τη συγκεκριμένη Ε90 σε κανένα τομέα. Πέρα από κάποια ανούσια ηλεκτρονικά gadgets (starter button, auto lights, αισθητήρας βροχής, ηλεκτρικά ανακλινόμενοι καθρέπτες κλπ) δεν υπάρχει σύγκριση. Ναι, ΟΚ γενικώς (όχι ειδικώς, στη συγκεκριμένη συζήτηση δηλαδή) η ανάρτηση της Ε90 είναι πολλά χρόνια μπροστά από της Ε46, αλλά εδώ μιλάμε για Μ.
Οι προβληματισμοί μου είναι άλλοι...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
(...)Οι προβληματισμοί μου είναι άλλοι...
Νίκο, αν ήμουν στη θέση σου, θα περίμενα να δω τι θα γίνει με τα φορολογικά. ΞΑΝΑ-αλλάζουν... (19η φορά μέσα σε ένα έτος )
BMW FORUM