-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@mirage
Ενω το στατιστικο δειγμα του Νικου αποκλειστικα ειναι ΤΙΤΑΝΙΟΜΕΓΙΣΤΟ...
Δεν συμφωνησε ο Νικος οτι ειναι πιο εγκυρο το αποτελεσμα απο το spritmonitor?
Oριστε και εγω το παρεθεσα, και εχουμε την καταπληκτικη μεση καταναλωση των 10,68λιτρων/100Km...12-13λιτρα λεει ο Νικος, 14,5λιτρα οι 4τροχοι, 10,68λιτρα το spritmonitor, που το υποστηριζει μεταξυ αλλων και ο Νικος.
Ε, εκει παει το οτι να ναι, και προσθετω επιπλεον και 'τα παντα ολα'...Απο ολα αυτα ομως, by default οι μετρησεις του Νικου ειναι οι πιο διαδεδομενες, εγκυρες, και ρεαλιστικες...
Edit: οριστε ο infinity βρηκε και αλλους...Η μεση καταναλωση εντωμεταξυ επεσε και αλλο...
Αμα ηταν καμμια 30αρια κατοχοι δηλαδη παιζει να βλεπαμε και κατω απο 10λιτρα...10,68+10% (που ειπα οτι πρεπει να μπει)=11,74. Λογικο μου ακουγεται.
τις μετρησεις του Νικου δεν μπορω να τις αξιολογησω γιατι δεν ξερω τι διαδρομες κανει και βεβαια μπορει το αυτοκινητο του να μην ειναι σωστα ρυθμισμενο.
τα 14,5 που λεει το περιοδικο ειναι απιθανο να βγουν σε λογικες συνθηκες κινησης. Λογικα το περιοδικο εσκισε το αυτοκινητο και αυτη ηταν η 'μεση τεστ' που απεχει απο την καθημερινη χρηση.
στο δικο μου ειχαν βγαλει 10,9(!!!) οταν εγω εχω μεση 8,0. Δηλαδη 35% παραπανω!!!
για να βγαλω 10,9 πρεπει να πηγαινω εθνικη με 150-200 συνεχεια ή να οδηγω σα να εχω δωρεαν βενζινη στην πολη. -
@mirage
Ενω το στατιστικο δειγμα του Νικου αποκλειστικα ειναι ΤΙΤΑΝΙΟΜΕΓΙΣΤΟ...
Δεν συμφωνησε ο Νικος οτι ειναι πιο εγκυρο το αποτελεσμα απο το spritmonitor?
Oριστε και εγω το παρεθεσα, και εχουμε την καταπληκτικη μεση καταναλωση των 10,68λιτρων/100Km...12-13λιτρα λεει ο Νικος, 14,5λιτρα οι 4τροχοι, 10,68λιτρα το spritmonitor, που το υποστηριζει μεταξυ αλλων και ο Νικος.
Ε, εκει παει το οτι να ναι, και προσθετω επιπλεον και 'τα παντα ολα'...Απο ολα αυτα ομως, by default οι μετρησεις του Νικου ειναι οι πιο διαδεδομενες, εγκυρες, και ρεαλιστικες...
Edit: οριστε ο infinity βρηκε και αλλους...Η μεση καταναλωση εντωμεταξυ επεσε και αλλο...
Αμα ηταν καμμια 30αρια κατοχοι δηλαδη παιζει να βλεπαμε και κατω απο 10λιτρα...Ενώ αυτά που λές εσύ είναι ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΑ και ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΑ. Ξεκόλλα
Τι να κάνουμε αμα τόσο καίνε στο Germania
Τα δεδομένα του spritmonitor αντιπροσωπεύουν βασικά μια άλλη χώρα που λέγεται Γερμανία με τελείως διαφορετικές συνθήκες κίνησης οπότε στην Ελλάδα προσθέσε μπακάλινα κανα 10-15% πανω για να βγει συμπέρασμα, αν βγεί.
Για μια ακόμα φορά το θέμα έγινε εσύ Vs o Νικος με εσένα να αντλείς πληροφορία απο τους 4Τ, aka ευαγγέλιο, και να ξεκινάς θεωρίες στο μυαλό σου για το πως θα ήταν η μέτρηση κατανάλωσης των 4Τ ενώ δεν ξέρεις καν τις συνθήκες της μέτρησης και τον Νίκο να σου λέει πόσο καίει το δικό του σε Χ συνθήκες.
Αλήθεια το Vectra σου καίει όσο έγραφε το τεστ των 4Τ; -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για τον Σίττα στο Γέρακα λέω, ναι...δε ξέρω αν δε το διευκρίνισα ή όχι.οι μετρησεις των περιοδικων ειναι συνηθως ανακριβεις. Ειτε γιατι δεν κανουν οικονομια στα καυσιμα, ειτε γιατι δεν κανουν αρκετα χλμ για να βγει αξιοπιστη μετρηση, ειτε γιατι πολλες φορες τα αυτοκινητα που παραλαμβανουν ειναι αστρωτα. Υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα ειναι λιγες.
απο την αλλη, ακομη και 2 ιδια αυτοκινητα, σε παρομοιες διαδρομες, με διαφορετικους οδηγους, ευκολα βγαζουν 10% διαφορες μεταξυ τους.
μια καλη ενδειξη ειναι το spritmonitor +10% λογω συνθηκων και καυσιμων στην Ελλαδα.
Ακριβώς έτσι!
Πες τα...
**Αρα εμπιστευομαστε το εν λογω site, με κατοχους...? **
Από που προκύπτει η ερώτησή σου? Ούτε εγώ, ούτε κι ο Σπύρος γράψαμε κάτι τέτοιο.
Oxι Γιαννης, αλλα Γιαννακης δηλαδη. 'Μια καλη ενδειξη ειναι το spritmonitor', μετα εσυ απαντας 'ακριβως ετσι', και μετα το παιζεις Κινεζος... Σε λιγο δεν θα βλεπεις απο τα σχιστα ματια...
Γενικώς, ακόμα αμφιβάλω αν έχεις καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε.
Έχεις κάνει τους 4Τ ευαγγέλιο, βίβλο και τους εμπιστεύεσαι ΤΟΣΟ τύφλα που ό,τι κι να γράψουν κάτοχοι είναι...λάθος! Δηλαδή ΠΟΣΟ πιο --> ...δε πάει άλλο...μελάνιασε!
Για άλλη μια φορά...και θα το λέω μέχρι να το καταλάβεις. Η κατανάλωση των 14,5λτ/100κμ ως ΜΕΣΗ που βγάζουν οι 4Τ είναι ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ!
Η δικη σου ΓΙΑΤΙ ειναι πιο ακριβης δηλαδη? Τι πιο εγκυρο εχει? Την επαναληψιμοτητα?
Και που ξερω εγω οτι οι μετρησεις ειναι ρεαλιστικες για εσενα, αλλα ΔΕΝ ειναι ρεαλιστικες
για το μεγαλυτερο ποσοστο οδηγων?
Εσυ δηλαδη μετρας με καποιο αναγνωρισμενο τροπο, και πρεπει η δικη σου η μετρηση να θεωρειται η πλεον εγκυρη?Από την άλλη τα 10άρια που ανεβάζουν στο spritmonitor είναι λίγα. Τα νούμερα αυτά στην Ελλάδα (στο εξωτερικό δε ξέρω τι παίζει κι αν είναι διαφορετικό) παίζουν μόνο αν κινείσαι 80% σε Εθνική με 100 κμ/ω ή μέχρι τις 3Κ στροφές. Από και πάνω, κατεβάζει...ΤΕΛΟΣ!
Έλα παππού μου δηλαδή...
Υ.Γ. Τώρα το είδα...που έγραψα ότι το spritmonitor είναι έγκυρο? τη δική μου μέτρηση έγραψα ως έγκυρη.
Α, τωρα τα 10αρια του spritmonitor ειναι λιγα... Πριν λιγο ομως εσυ ελεγες 'ακριβως ετσι', στην τοποθετηση του spirou 'ειναι μια καλη ενδειξη'...
Λοιπον ενταξυ, οποια μετρηση εχει ακριβως το ιδιο αποτελεσμα με την δικη σου, ειναι οκ...
Παμε παρακατω...
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα δεδομένα του spritmonitor αντιπροσωπεύουν βασικά μια άλλη χώρα που λέγεται Γερμανία με τελείως διαφορετικές συνθήκες κίνησης οπότε στην Ελλάδα προσθέσε μπακάλινα κανα 10-15% πανω για να βγει συμπέρασμα, αν βγεί.
Για μια ακόμα φορά το θέμα έγινε εσύ Vs o Νικος με εσένα να αντλείς πληροφορία απο τους 4Τ, aka ευαγγέλιο, και να ξεκινάς θεωρίες στο μυαλό σου για το πως θα ήταν η μέτρηση κατανάλωσης των 4Τ ενώ δεν ξέρεις καν τις συνθήκες της μέτρησης και τον Νίκο να σου λέει πόσο καίει το δικό του σε Χ συνθήκες.
Αλήθεια το Vectra σου καίει όσο έγραφε το τεστ των 4Τ;Οι συνθηκες μετρησης που αναφερω εχουν ειπωθει εδω και πολυ καιρο απο το περιοδικο, κατα το πως πραγματοποιουνται.
Δεν βρισκω δυστυχως την συγκεκριμενη αναφορα. και να την βρω ομως εχει νοημα?
Αφου ο Νικος ειναι πιο εγκυρος... Ο Νικος ΠΑΝΤΑ ειναι πιο εγκυρος. Απο ολους. Αυτοματως. Λογω κατοχης φυσικα. και μονο αυτο αρκει...Το vectra αναφερεται οτι καιει 11,1λιτρα.
Ακριβως αυτο το παραδειγμα εστειλα σε π.μ και στον Bασιλη (bilopoulos).
Aυτη την περιοδο που οι συνθηκες οδηγησης μου εχουν δυο συγκεκριμενα διαφορετικα standards, (στα προαστεια σαν ταριφας, και σε καλη διαδρομη σβελτα-γρηγορα, χωρις ομως να κραταω συχνα, ψηλα τις στροφες) αντι τριων που υπολογιζει το περιοδικο, ΔΕΝ εχω ουτε καν κοντινη καταναλωση, αλλα σαφως λιγοτερη, 8.9λιτρα για την ακριβεια.
Οταν ομως εκανα συχνα-πυκνα και ταξιδια , και πηγαινα και στο κεντρο με το αυτοκινητο παραλληλα, η συνολικη μεση καταναλωση μαζι και με γρηγορες βολτες, εβγαινε στα 10,9λιτρα, πολυ κοντα δηλαδη με αυτη που ανακοινωσε το περιοδικο... -
'Μια καλη ενδειξη ειναι το spritmonitor', μετα εσυ απαντας 'ακριβως ετσι', και μετα το παιζεις Κινεζος... Σε λιγο δεν θα βλεπεις απο τα σχιστα ματια...Α, τωρα τα 10αρια του spritmonitor ειναι λιγα... Πριν λιγο ομως εσυ ελεγες 'ακριβως ετσι', στην τοποθετηση του spirou 'ειναι μια καλη ενδειξη'...
οι μετρησεις των περιοδικων ειναι συνηθως ανακριβεις. Ειτε γιατι δεν κανουν οικονομια στα καυσιμα, ειτε γιατι δεν κανουν αρκετα χλμ για να βγει αξιοπιστη μετρηση, ειτε γιατι πολλες φορες τα αυτοκινητα που παραλαμβανουν ειναι αστρωτα. Υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα ειναι λιγες.
απο την αλλη, ακομη και 2 ιδια αυτοκινητα, σε παρομοιες διαδρομες, με διαφορετικους οδηγους, ευκολα βγαζουν 10% διαφορες μεταξυ τους.
μια καλη ενδειξη ειναι το spritmonitor +10% λογω συνθηκων και καυσιμων στην Ελλαδα.
Συμφώνησα συνολικά στο παραπάνω ποστ του...
Άλλα γράφουμε...άλλα διαβάζεις, δικά σου συμπεράσματα βγάζεις...γενικώς αλλά ντ'άλλα της Παρασκευής το γάλα, άλλος για Σύρο τράβηξε κι άλλος για Σαντορίνη...
-
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σύνολο 212€ που περιλαμβάνει φλάτζα για το καπάκι (128€ είναι μόνο αυτή), φίλτρο λαδιού, τσιμούχες και εργασίες (αλλαγή λαδιών, έλεγχος διάκενου). Συν τα λάδια που πήρα μόνος μου (60 ευρώ)...πάμε στα 272€.Φλάντζα ψευτοκάπακου €128 Που πάει ο κόσμος... (χωρίς πλάκα €10 κάνει)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σύνολο 212€ που περιλαμβάνει φλάτζα για το καπάκι (128€ είναι μόνο αυτή), φίλτρο λαδιού, τσιμούχες και εργασίες (αλλαγή λαδιών, έλεγχος διάκενου). Συν τα λάδια που πήρα μόνος μου (60 ευρώ)...πάμε στα 272€.
Φλάντζα ψευτοκάπακου €128 Που πάει ο κόσμος... (χωρίς πλάκα €10 κάνει)
Τόση διαφορά?
Κι εδώ πάντως δε τη δείχνει τόσο ακριβή, στα 79,50€ την έχει. Τώρα τι τιμή είναι αυτή, ούτε που ξέρω. Λογικά λιανική, αλλά με ή χωρίς ΦΠΑ? Λογικά χωρίς.
Με τις υγείες μου...
-
10 ευρώ οι ακριβές.
Έχει και με 2 ευρώ.Αυτό που κάνει 80 ευρώ πρέπει να είναι το σετ της φλάντζας για το καπάκι, τα 4 λαστιχάκια για τις τρύπες στα μπουζί, λαστιχάκια για τις βίδες του καπακιού, κ.α.
Για τέτοιο σετ θα έδινα 15 ευρώ, άντε και 20 αν ήταν καλό.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κι εδώ πάντως δε τη δείχνει τόσο ακριβή, στα 79,50€ την έχει. Τώρα τι τιμή είναι αυτή, ούτε που ξέρω. Λογικά λιανική, αλλά με ή χωρίς ΦΠΑ? Λογικά χωρίς.
Με τις υγείες μου...
Washer-gasket €2.74 , εαν αναφέρεται σε αυτό που φαντάζομαι ( ροδέλα κάρτερ) τότε , 2-3 cents του ευρώ κάνει η μια .
-
Μάλλον είναι 'συλλεκτική' κι αυτή...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σε ταξίδι με 120-130 έχω δει και 10άρι.
10άρι για ταξίδι με 120-130...?
Τόσο πολύ τα τσούζει η 320...?Αυτό είναι σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και 120 δε πάω ποτέ.
Επειδή κι εγώ έχω βαρύ πόδι, το 11-12 το χτυπάω στο ταξίδι. Για Θεσσαλονίκη πχ το πρώτο γέμισμα το θέλω κατά τον Πλαταμώνα.
Πάντως, άσχετα με τα υπόλοιπα, τα 10 σε πιο-αργά-πεθαίνεις χαλαρό ταξίδι ως σημείο αναφοράς χαμηλότερης κατανάλωσης είναι πάρα πολλά ρε συ Νίκο για 2lt.
Εδώ και σε κάποια 3lt παρακάτω βλέπεις σε τέτοιες συνθήκες...
Είναι όλα τα si έτσι...? -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Σε ταξίδι με 120-130 έχω δει και 10άρι.
10άρι για ταξίδι με 120-130...?
Τόσο πολύ τα τσούζει η 320...?Αυτό είναι σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και 120 δε πάω ποτέ.
Επειδή κι εγώ έχω βαρύ πόδι, το 11-12 το χτυπάω στο ταξίδι. Για Θεσσαλονίκη πχ το πρώτο γέμισμα το θέλω κατά τον Πλαταμώνα.
Πάντως, άσχετα με τα υπόλοιπα, τα 10 σε πιο-αργά-πεθαίνεις χαλαρό ταξίδι ως σημείο αναφοράς χαμηλότερης κατανάλωσης είναι πάρα πολλά ρε συ Νίκο για 2lt.
Εδώ και σε κάποια 3lt παρακάτω βλέπεις σε τέτοιες συνθήκες...
Είναι όλα τα si έτσι...?Ναι ρε συ...όλα έτσι είναι. Καίνε πολύ λόγω έλλειψης valvetronic και κοντύτερης τελικής σχέσης διαφορικού. Που σημαίνει ότι ναι μεν έχεις 'μπαμ', αλλά 'δουλεύεις' ψηλά...οπότε καις. Επίσης όχι μόνο δεν έχει valvetronic, αλλά δεν έχει και απευθείας ψεκασμό. Οπότε συνολικά χάνεται καύσιμο που δεν καίγεται για να γίνει ενέργεια.
Ε κι όσο να'ναι...επειδή έχει ΓΑΜΑΤΟ ήχο, το πατάς για να τ'ακούσεις.
Πάντως έχει βελτιωθεί η κατανάλωση, έβγαλαν και κάτι updates και κάπως έστρωσε.
Σαν 3λτ καίει αλλά τουλάχιστον δεν καίει σαν RX8.
-
Αν τα €128 είναι το πλήρες σετ φλάντζα-τσιμούχες κτλ. τότε ας πούμε κάπως ΟΚ (είναι το ίδιο με αυτό των $79.50)
Αν είναι μόνο η φλάντζα και τα υπόλοιπα τα χρεώνουν έξτρα τότε είναι κλοπή και να βάλεις τις φωνέςΣε σχέση με την κατανάλωση, στο παλιό μου TypeR δηλ. κινητήρας αντίστοιχης λογικής με του 320si (αν και με περισσότερα άλογα) ποτέ δεν είχα μετρήσει κάτω από 10 lt/100, μέση είχα κάπου 12 αν θυμάμαι καλά και σε 'αεροπορία' (your milestone may vary) σε δημόσιο δρόμο πάνω από 17
Μην ξεχνάμε ότι μερικά αυτοκίνητα έχουν το 'πάτα με'
-
Πάνω απο 11.5 δεν έχω δει.
Τώρα που δεν έχω κάνει κανένα ταξίδι καιρο, είμαι στα 10.2.Με λογικές ταχύτητες, Γερακα - Ναύπλιο (βόλτες εκει) και επιστροφή, 7.2.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν τα €128 είναι το πλήρες σετ φλάντζα-τσιμούχες κτλ. τότε ας πούμε κάπως ΟΚ (είναι το ίδιο με αυτό των $79.50)
Αν είναι μόνο η φλάντζα και τα υπόλοιπα τα χρεώνουν έξτρα τότε είναι κλοπή και να βάλεις τις φωνέςΣε σχέση με την κατανάλωση, στο παλιό μου TypeR δηλ. κινητήρας αντίστοιχης λογικής με του 320si (αν και με περισσότερα άλογα) ποτέ δεν είχα μετρήσει κάτω από 10 lt/100, μέση είχα κάπου 12 αν θυμάμαι καλά και σε 'αεροπορία' (your milestone may vary) σε δημόσιο δρόμο πάνω από 17
Μην ξεχνάμε ότι μερικά αυτοκίνητα έχουν το 'πάτα με'
Όχι Νάσο, είναι σετ. Είναι όοοοολο το σετ. Τσιμούχες, φλάτζα κλπ.
Καλά θα του το πω αύριο...στη πλάκα ότι και καλά συλλεκτικές είναι κι αυτές? Γιατί 10 ευρώ κάνουν στην αγορά...να δω τι θα μου πει.
Πάντως το 'πάτα-με' effect στο si Νάσο (λόγω του ήχου ) είναι σημαντικό όπως λες. Επίσης έχω συνέχεια κλιματισμό, δεν τον κλείνω και το πατάω...οδηγώ με DTC πάντα, οπότε θα δώσω κάπου παραπάνω γκάζι με τα γνωστά αποτελέσματα κλπ.
Δηλαδή δεν είμαι κι ο πιο οικονομικός οδηγός.
Τώρα στο Μ3 που με κράζει ο άλλος ότι γράφει 14άρια...αν το πάρω εγώ, μάλλον για 18άρια το βλέπω.
Και να σας εκμυστηρευτώ κάτι?
Το θέλω... http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2130429/ ...και χωρίς το DKG, δε πειράζει (αν και θα τη προτιμούσα με).
Αλλά...που καιρός για τέτοια
(αλλά που θα μου πάει, θα το πάρω)
-
Νίκο, απο που, τι μάρκα και ποσά λίτρα λάδι πήρες;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Νίκο, απο που, τι μάρκα και ποσά λίτρα λάδι πήρες;Πήρα 5λτ Castrol Edge Sport 0-40 από εδώ: http://www.kioiloglou.gr/
60 ευρώ με μεταφορικά.
Αλλά βιάστηκα, γιατί βγήκε το Edge Sport FST που είναι καλύτερο. Αυτό πάρε.
Ααααα...τα λάδια έχουν έτος παραγωγής 2010. Μπαγιάτικα? Θα πάθει τίποτα? Ξέρει κανείς?
-
Αν ηταν διατηρημενα σωστα (σκια, οχι ζεστη) τοτε δεν εχουν θεμα.
BMW FORUM