-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
και βιαζεσαι αμεσως να μας πεις οτι ξερεις καλυτερα το αυτοκινητο σου** απο τους 4τροχους?** -
Respect
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τι κάνεις Γρηγόρη...μαλακίες λέω... -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
και βιαζεσαι αμεσως να μας πεις οτι ξερεις καλυτερα το αυτοκινητο σου** απο τους 4τροχους?**
Το προσπέρασα αυτό.
4Τ οι οποίοι άντε να του έκαναν 100κμ.
-
Παντως η αληθεια ειναι οτι τα περιοδικα μετρανε κυριολεκτικα οτι καταναλωσεις να ναι..Πανε συνηθως ταπα και προφανως δε πανε το αυτοκινητο οπως θα το πηγαινε ενας κατοχος που προφανως μαθαινει που ο κινητηρας του καει λιγο και που πολυ και παταει αναλογα.Γρηγορη εσυ απο που ακριβως ξερεις οτι τα περιοδικα μετρανε ισοσταθμικα?Εγω θυμαμαι χαρακτηριστικα auto bild να μετρανε κατι 7,5αρια για passat tdi απο τη στιγμη που τοσο με αρκετη πιεση καιει μια 316 Ε90.
-
Έχουμε λοιπόν ενα αυτοκίνητό (καλή ώρα του Nikou!) και θέλουμε να μάθουμε πόσο καίει ρε παιδί μου για να δούμε οταν το αγοράσουμε πόσο θα μας κοστίζει σε καύσιμο...τι κάνουμε?
α) ανοίγουμε το φυλλάδιο/site/whatever και βλέπουμε τι μας λεει ο κατασκευαστής.Duh!
Βέβαια ο κατασκευαστής εχει μετρησει με αυτόν τον τρόπο (σελ.13) την κατανάλωση αλλά είναι και αυτό μια μέτρηση..β) Μλκιες της BMW.. ωραία ρε παιδί μου ας ανοίξουμε κανα περιοδικό που τα γράφουν σταράτα να δούμε τι μετρήσανε για να ξέρουμε πόσο θα καίει το ρημάδι. Α βλέπω έχουμε και εύκαιρο link:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11339
τα παιδιά μας λένε λοιπόν οτι είναι και λίγο φαγανο το κορίτσι μας : 14,5 l στα 100 δεν τα λες και λίγα.. καλά βέβαια θα μου πεις το γραφουν . ..' η μετρηση της κατανάλωσης πραγματοποιήθηκε στις 15:00 κατα τον γυρισμό και των 4 συντακτών έπειτα απο επιδρομή σε χασαποταβέρνα στα Βλάχικα και χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη εκκένωση..' αλλά δεν μπορεί ολόκληροι 4Τ το γράφουν.. δεχόμαστε και αυτή την μέτρηση..γ) Ρωτάμε τον Niko! :
-ρε Νικολα ποσο καιρο την εχεις την BMW?- 3 χρόνια
-Και πόσο σου καίει κατά μέσο όρο?
-10 l/100 km
-Ασε ρε τα σάπια.. επειδή γουστάρουμε τον Hamilton δλδ θα μας το χτυπάς μια ζωή? - http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
Εσύ λοιπόν Γ.Κ. αν αύριο βρεθείς με ιδιο όχημα με του Nikou! με ποιον νομίζεις οτι θα βρίσκεσαι πιο κοντά στην κατανάλωση σε κάνα μήνα ?
- 3 χρόνια
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Παντως η αληθεια ειναι οτι τα περιοδικα μετρανε κυριολεκτικα οτι καταναλωσεις να ναι..Πανε συνηθως ταπα και προφανως δε πανε το αυτοκινητο οπως θα το πηγαινε ενας κατοχος που προφανως μαθαινει που ο κινητηρας του καει λιγο και που πολυ και παταει αναλογα.Γρηγορη εσυ απο που ακριβως ξερεις οτι τα περιοδικα μετρανε ισοσταθμικα?Εγω θυμαμαι χαρακτηριστικα auto bild να μετρανε κατι 7,5αρια για passat tdi απο τη στιγμη που τοσο με αρκετη πιεση καιει μια 316 Ε90.Σα δε ντρέπεσαι!!!Κανονικά αυτό σηκώνει ban.
Kαι μια απορία που μου ρχεται στο μυαλό, τα αυτοκίνητα τα παίρνουν στρώμενα όταν τα δοκιμάζουν??
-
A, πάνω που είχα απορία ρε παιδιά!
Οι 4τροχοί λένε πως το δικό μου καίει 11,9 λτ/100.
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12031
Εγώ τώρα που κοίταξα γράφει 12,7 λτ/100. Ν' ανησυχώ;Περιμένω απάντηση από το περιοδικό και τον Κίκιζα, γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ και κάτι παίζει!
Σχεδόν ένα λίτρο παραπάνω στα 100 χλμ, δεν είναι δυνατόν! Εγώ όταν πήρα το αμάξι κατάλαβα πως όταν λέμε 11,9 εννοούμε 11,9 όχι 12!Θα καταγγείλω το περιοδικό για παραπλάνηση κύριοι!
Αναμένω γνώμη από Κίκιζα για το πώς θα πρέπει να κινηθώ από δω και πέρα! Μην ξεχνάμε πως τα ωραία γκομενάκια έχουν και έξοδα και δεν γίνεται να τρώμε τα λεφτά μας στις βενζίνες, όπως μας έχει δείξει πολλάκις, ο τιτανοτεράστιος πρώην ιδιοκτήτης 320d γνωστός και ως Ακατανόμαστος από την στιγμή που μου απαγόρεψε την χρήση του nickname του.
-
Δεν ξέρω αν το'χετε πάρει χαμπάρι, ή αν είναι η αδράνεια από προηγούμενες μπούρδες, αλλά ο ΓΚίκιζας έχει δίκιο παίδες.
-
Γι αυτό αρχίστε τις αναζητήσεις του τεύχους που είχε αφιέρωμα στο αυτοκίνητό σας και αντικαταστήστε το manual με αυτό!!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Νικο αν καιει το δικο σου 13 με 14 στην πολη εστω τοτε μαλλον πρεπει να μην το λυπασαι κ πολυ... κ να φανταστεις θεωρούσα το μοτερ αυτό οικονομικό. ΠΑΡΑ πολλά δεν ειναι; Τα έχεις υπολογίσει καλα;
Θεωρούσες αυτό το μοτέρ οικονομικό?
Από που κι ως που?
Έχεις μείνει μήπως στην 120i?
To μοτέρ της si δεν είναι καθόλου οικονομικό λόγω έλλειψης valvetronic και κοντύτερης τελικής σχέσης. Μη μπερδεύεσαι με το μοτέρ της 320i ed.
Είναι όντως υψηλή η κατανάλωση και είναι πολύ σωστά υπολογισμένη.
Αυτή τη στιγμή το BC γράφει 12.5. Σε 50/50 κίνηση (Α.Ο και πόλη) καίει 11.5 με 12 μετρημένο με τον παραδοσιακό τρόπο. Δηλαδή λίτρα που έβαλα ανά κμ που διένυσε. Αν πεις ότι θα κινηθείς αποκλειστικά στη πόλη, καίει 13-14. Αν το πάω μια Πεντέλη...καίει 14-15.
Σημείωση, χρησιμοποιώ συνεχώς κλιματισμό.
@lokatzis το 140 είναι benchmark να ξέρεις. ...από εκεί και πάνω καίει 13άρια. Δηλαδή αν πεις ότι θα κινηθείς με 160-170...βλέπεις 13άρια.
Νικο, σε ποσες στροφες αλλαζεις ταχυτητα οταν ξεκινας απο φαναρι; Για να δεις τι ακριβως καταναλωνεις με αυτο τον τροπο πρεπει να αλλαζεις οσο το δυνατον χαμηλοτερα οσο σου επιτρεπει ο κινητηρας για να κινηθεις με καποια ανεση και να μην σε κτυπησουν οι απο πισω.
-
Περίπου στις 3Κ για να μπορεί να κινηθεί όπως λες.
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Δεν ξέρω αν το'χετε πάρει χαμπάρι, ή αν είναι η αδράνεια από προηγούμενες μπούρδες, αλλά ο ΓΚίκιζας έχει δίκιο παίδες.Καλά, αυτό εννοείται, ο Κίκιζας έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο. Πες μας και κάτι καινούριο...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Kαι μια απορία που μου ρχεται στο μυαλό, τα αυτοκίνητα τα παίρνουν στρώμενα όταν τα δοκιμάζουν??
Πρέπει να έχουν διανύσει τουλάχιστον 3000 km
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 207:EL:PDF (σελ. 71)
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
... Αν το πάω μια Πεντέλη...καίει 14-15...
Eνταξει αν πας στην Πεντελη ΤΑΠΑ, (οπως ανεφερες και εσυ ο ιδιος) και το trip για εκεινη την διαδρομη σου γραφει 14-15, οκ
Οχι οτι το αμφισβητω, -οτι μπορει να εγραψε τοσο- απλα αυτοματως με επιβεβαιωνεις σε τελικη αναλυση, για αλλη μια φορα...Ενδεικτικα για να εχεις μια ιδεα, scirocco 160 σε 'κυνηγι' παιζει 16-17λιτρα στο trip...
To 1,000αρι το Focus 125 που οδηγησα σημερα (θα γραψω καποια πραγματα αυριο για αυτο...)
8/10 της διαδρομης κυνηγι και 2/10 σε κινηση εγραψε 14,6λιτρα...Μηπως εννοεις 'ταπα' με αλλαγες στις 4κ στροφες?
-
Offtopic,αλλα greg,το rocco ειναι turbo 1400,και το focus turbo 1000cc,δε μου κανει και τοσο περιεργο σε καταστασεις πιεσης να καινε περισσοτερο απο 2λιτρο n/a αυτοκινητο
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σε ταξίδι με 120-130 έχω δει και 10άρι.10άρι για ταξίδι με 120-130...?
Τόσο πολύ τα τσούζει η 320...? -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Σε ταξίδι με 120-130 έχω δει και 10άρι.
10άρι για ταξίδι με 120-130...?
Τόσο πολύ τα τσούζει η 320...?Αυτό είναι σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και 120 δε πάω ποτέ.
Επειδή κι εγώ έχω βαρύ πόδι, το 11-12 το χτυπάω στο ταξίδι. Για Θεσσαλονίκη πχ το πρώτο γέμισμα το θέλω κατά τον Πλαταμώνα.
... Αν το πάω μια Πεντέλη...καίει 14-15...
Eνταξει αν πας στην Πεντελη ΤΑΠΑ, (οπως ανεφερες και εσυ ο ιδιος) και το trip για εκεινη την διαδρομη σου γραφει 14-15, οκ
Οχι οτι το αμφισβητω, -οτι μπορει να εγραψε τοσο- απλα αυτοματως με επιβεβαιωνεις σε τελικη αναλυση, για αλλη μια φορα...Ενδεικτικα για να εχεις μια ιδεα, scirocco 160 σε 'κυνηγι' παιζει 16-17λιτρα στο trip...
To 1,000αρι το Focus 125 που οδηγησα σημερα (θα γραψω καποια πραγματα αυριο για αυτο...)
8/10 της διαδρομης κυνηγι και 2/10 σε κινηση εγραψε 14,6λιτρα...Μηπως εννοεις 'ταπα' με αλλαγες στις 4κ στροφες?
Δε ξέρω πόσο γράφει σε τάπα ρυθμούς ρε Γρηγόρη. Δε κοιτάω το trip...μετά τη βόλτα η βελόνα έχει κατέβει. Πόσο έκαψε, δε ξέρω.
Ξεκόλλα επιτέλους! Το θέμα δεν είναι αν έκαψε 15 ή 20 σε γρήγορη διαδρομή.
Το θέμα είναι ότι πιστεύεις το περιοδικό κι ότι έχεις τη πεποίθηση ότι το περιοδικό γνωρίζει περισσότερα από εμένα όσον αφορά το αυτοκίνητό μου στη συγκεκριμένη περίπτωση!
Είναι δυνατόν?
Είπα να μη σου απαντήσω καν, αλλά μετά θα νομίζεις ότι είχες και δίκιο και μας τάπωσες...
Λοιπόν...το περιοδικό κάνει ΛΑΘΟΣ...δεν καίει ΤΟΣΟ πολύ η si σε μέση κατανάλωση.
Αυτά...πάω για service...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτο γιατι το εγραψες τωρα;Για να εχουμε ενα νεο τομο του Πολεμος και Ειρηνη ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτο γιατι το εγραψες τωρα;Για να εχουμε ενα νεο τομο του Πολεμος και Ειρηνη ;
Η αλήθεια είναι ότι το περιοδικό δεν γράφει κάτι για service στα 39.000κμ.
Λες να κάνω λάθος που το πάω?
BMW FORUM