-
Ο χρήστης Mclaren-Queen έγραψε:
Καλησπερα παιδια!θα ηθελα να κανω μια ερωτηση στους κατοχους μινι και μινι S.Θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε νουμερα καταναλωσης απο την εμπειρια σας και οχι απο περιοδικα κτλ..Επισης αν καποιος εχει το καινουργιο ακομα καλυτερα!Ευχαριστω πολυ!
Λοιπόν το παλιό cooper S που έχω εγώ με μέτρια οδήγηση και άντε λίγα ανοιγματάκια καίει από 10,8 εώς 11,5.Με σκίσιμο μπορεί να φτάσει κ 13,5:( .Πάντως κάτω από 10,5 δεν πέφτει με ΤΙΠΟΤΑ! (ίσως στην εθνική πολύ σηντηρητικά).Έγω καίω συνήθως γύρω στα 11.Για το καινούριο μοτέρ πάντως η BMW υποστηρίζει μείωση της κατανάλωσης εως κ 18%!
Επίσης το πλεονέκτημα που έχει το καινούριο μοτέρ είναι ότι είναι turbo οπότε αν συγκρατείσαι και δεν πηγαίνεις turbισμένος θα μπορείς να μειώσεις αρκετα την κατανάλωση. -
Ο χρήστης WINDSURFER έγραψε:
οπότε αν συγκρατήσαι και δεν πηγαίνεις turbισμένος θα μπορείς να μειώσεις αρκετα την κατανάλωση. -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
οπότε αν συγκρατήσαι και δεν πηγαίνεις turbισμένος θα μπορείς να μειώσεις αρκετα την κατανάλωση.
Που είναι το αστείο;
-
οπότε αν συγκρατήσαι και δεν πηγαίνεις turbισμένος θα μπορείς να μειώσεις αρκετα την κατανάλωση.
Που είναι το αστείο;
εδώ
-
Καλησπερα παιδια!θα ηθελα να κανω μια ερωτηση στους κατοχους μινι και μινι S.Θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε νουμερα καταναλωσης απο την εμπειρια σας και οχι απο περιοδικα κτλ..Επισης αν καποιος εχει το καινουργιο ακομα καλυτερα!
Ευχαριστω πολυ!
Λοιπόν το παλιό cooper S που έχω εγώ με μέτρια οδήγηση και άντε λίγα ανοιγματάκια καίει από 10,8 εώς 11,5.Με σκίσιμο μπορεί να φτάσει κ 13,5:( .Πάντως κάτω από 10,5 δεν πέφτει με ΤΙΠΟΤΑ! (ίσως στην εθνική πολύ σηντηρητικά).Έγω καίω συνήθως γύρω στα 11.Για το καινούριο μοτέρ πάντως η BMW υποστηρίζει μείωση της κατανάλωσης εως κ 18%!
Επίσης το πλεονέκτημα που έχει το καινούριο μοτέρ είναι ότι είναι turbo οπότε αν συγκρατήσαι και δεν πηγαίνεις turbισμένος θα μπορείς να μειώσεις αρκετα την κατανάλωση.Δυσκολευομαι να πιστεψω το ποσοστο της ΒΜW αλλα μακαρι να βγω ψευτης!!Παντως για τις επιδοσεις του πιστευω οτι το 11 ειναι πολυ καλο!
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες -
Πηγα στην Εθν. Αντιστασεως στο Χαλανδρι στην αντιπροσωπεια της ΜΙΝΙ..Επαθα ΣΟΚ..ειχε ενα μινι ΕΣ γαλαζιο με λευκες γραμμες εκδοση ΤΣΙΛΙ..Λοιπον η βασικη τιμη ειναι 26 100Ε και αν δωσεις αλλα δυο χιλιαρικα παιρνεις
- φωτα ξενον
- τριακτινο δερματινο τιμονι
- σπορ αναρτηση
- 17 αρες ζαντες
- ημιδερματινο σαλονι
συνολο 28100Ε...Χρηματοδοτηση απο 0-72 δοσεις με επιτοκιο 9.9%.Επισης η 2πλη ηλιοροφη κοστιζει μονο 1100Ε
Τωρα οσον αφορα το ΜΠΛΟΚΕ δεν ειναι ακομα διαθεσιμο οπως και το κιτ works,ο πωλητης υπολογιζει απο ΦΕΒ.-ΜΑΡ. 07 θα ειναι διαθεσιμα κουπερακια με μπλοκε και το κιτ βελτιωσης..Το κιτ γουορκς θα ανεβαζει την ιπποδυναμη στους 240 ιππους περιπου..Οσον αφορα χρονο παραδοσης περιπου 2-3 μηνες για customized mini και ετοιμοπαραδοτο για αρκετα
αμαξια που ηδη υπαρχουν στοκ.Επισης ο κινητηρας του νεου μινι ΕΣ δεν ειναι πλεον κραισλερ αλλα μπε εμ βε 16βαλβιδος οχι ομως vtec. Κατασκευαζεται σε ενα εργοστασιο της μπεμβε στο ΗΒ κοντα στο Lancashire αποτι μου ειπε ο πωλητης...Αξιζει παντως τα λεφτα του ως και την τελευταια δραχμη διοτι ειναι αριστο ποιοτικα, εμφανισιακα και οδηγικα...
-
Δεν μας λες Random, ο κινητήρας του ΜΙΝΙ τι σχέση έχει με του 207 GT;
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Πηγα στην Εθν. Αντιστασεως στο Χαλανδρι στην αντιπροσωπεια της ΜΙΝΙ..Επαθα ΣΟΚ..ειχε ενα μινι ΕΣ γαλαζιο με λευκες γραμμες εκδοση ΤΣΙΛΙ..Λοιπον η βασικη τιμη ειναι 26 100Ε και αν δωσεις αλλα δυο χιλιαρικα παιρνεις- φωτα ξενον
- τριακτινο δερματινο τιμονι
- σπορ αναρτηση
- 17 αρες ζαντες
- ημιδερματινο σαλονι
συνολο 28100Ε...Χρηματοδοτηση απο 0-72 δοσεις με επιτοκιο 9.9%.Επισης η 2πλη ηλιοροφη κοστιζει μονο 1100Ε
Τωρα οσον αφορα το ΜΠΛΟΚΕ δεν ειναι ακομα διαθεσιμο οπως και το κιτ works,ο πωλητης υπολογιζει απο ΦΕΒ.-ΜΑΡ. 07 θα ειναι διαθεσιμα κουπερακια με μπλοκε και το κιτ βελτιωσης..Το κιτ γουορκς θα ανεβαζει την ιπποδυναμη στους 240 ιππους περιπου..Οσον αφορα χρονο παραδοσης περιπου 2-3 μηνες για customized mini και ετοιμοπαραδοτο για αρκετα
αμαξια που ηδη υπαρχουν στοκ.Επισης ο κινητηρας του νεου μινι ΕΣ δεν ειναι πλεον κραισλερ αλλα μπε εμ βε 16βαλβιδος οχι ομως vtec. Κατασκευαζεται σε ενα εργοστασιο της μπεμβε στο ΗΒ κοντα στο Lancashire αποτι μου ειπε ο πωλητης...Αξιζει παντως τα λεφτα του ως και την τελευταια δραχμη διοτι ειναι αριστο ποιοτικα, εμφανισιακα και οδηγικα...
χτυπα το
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν μας λες Random, ο κινητήρας του ΜΙΝΙ τι σχέση έχει με του 207 GT;Έχει επιπλέον Valvetronic και μέχρι εκεί αν δεν κάνω λάθος. Στα υπόλοιπα... είναι πολλά τα λεφτά Ράντοοοοοομ!
-
Κι εμενα πολλα μου φαινονται.....
Σ'αυτα τα ποσα το GTI ειναι μονοδρομος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Έχει επιπλέον Valvetronic και μέχρι εκεί αν δεν κάνω λάθος. Στα υπόλοιπα... είναι πολλά τα λεφτά Ράντοοοοοομ!
Κάνεις λάθος. Οι ατμοσφαιρικοί 1.6 θα έχουν Valvetronic ( και οι PSA φυσικά ) οι turbo αντίθετα δεν έχουν valvetronic.
http://www.psa-peugeot-citroen.com/docu ... 281940.pdf
-
Έχει επιπλέον Valvetronic και μέχρι εκεί αν δεν κάνω λάθος. Στα υπόλοιπα... είναι πολλά τα λεφτά Ράντοοοοοομ!
Δηλαδη δεν αξιζει??? Ειναι πολυ καλη επιλογη οσον αφορα την ποιοτητα επιδοσεις και μουρη...με 28000Ε τι αλλο μπορεις να παρεις που να εχει μουρη επιδοσεις και να ειναι καινουριο???
ΥΓ. Σορρυ Χρηστο αλλα σιχαινομαι το γκολφ ολων των τυπων και ειδων..
-
Με μπλοκέ και ηλιοροφή θα πηγαίνει 30.000 €...γαλάζιο με άσπρη οροφή και καθρέφτες..αχχχχχχχχχ .....δεν είναι και λίγα ρε συ όμως .....σε αυτά τα λευτά παίρνεις ένα ΜΧ-5 διλιτρο, μπορεί να μην έχει το γκάζι του μίνι, αλλά είναι κάμπριο....γαμιέσε στις πόρτες και γενικά αφού κοιτάς την μούρη πιστεύω είναι πιο trendy. Επίσης παίρνεις ένα Focus ST που δεν πολυκυκλοφορεί, του ρίχνεις και ένα 2χίλιαρο και ράβει!
-
Focus GT?
-
Opel GT!
-
Δηλαδη δεν αξιζει??? Ειναι πολυ καλη επιλογη οσον αφορα την ποιοτητα επιδοσεις και μουρη...με 28000Ε τι αλλο μπορεις να παρεις που να εχει μουρη επιδοσεις και να ειναι καινουριο??
Επειδή σε ξέρω, θα χώσεις και άλλο ένα χιλιαρικάκι να πάρεις την ηλιοροφή, πας 29+, για διθέσιο ουσιαστικά αμαξάκι (ούτε εγώ δεν χώρεσα πίσω), με άπειρο γκάζι ΟΚ, αλλά ολίγον 'αγχωτικό' στην οδήγηση, για ραντομάμαξο τουλάχιστον.
Πέραν του ότι εμμένω στην άποψή μου να πας για ελαφρώς μετάχειρη 325 κουπέ, με 29k παίρνεις RX-8 ρε Άγγελε. Μούρη, γκάζι, στήσιμο, 4 πραγματικές θέσεις να φορτώνεις πιπίνια και πραγματική ποιότητα κατασκευής, όχι μαλακά πλαστικά.
Επίσης, παίρνεις Focus ST, Megane RS, Golf Gti, Mazda 3 MPS, αλλά ξέρω ότι δεν τα προτιμάς.
-
Δηλαδη δεν αξιζει??? Ειναι πολυ καλη επιλογη οσον αφορα την ποιοτητα επιδοσεις και μουρη...με 28000Ε τι αλλο μπορεις να παρεις που να εχει μουρη επιδοσεις και να ειναι καινουριο??
Επειδή σε ξέρω, θα χώσεις και άλλο ένα χιλιαρικάκι να πάρεις την ηλιοροφή, πας 29+, για διθέσιο ουσιαστικά αμαξάκι (ούτε εγώ δεν χώρεσα πίσω), με άπειρο γκάζι ΟΚ, αλλά ολίγον 'αγχωτικό' στην οδήγηση, για ραντομάμαξο τουλάχιστον.
Πέραν του ότι εμμένω στην άποψή μου να πας για ελαφρώς μετάχειρη 325 κουπέ, με 29k παίρνεις RX-8 ρε Άγγελε. Μούρη, γκάζι, στήσιμο, 4 πραγματικές θέσεις να φορτώνεις πιπίνια και πραγματική ποιότητα κατασκευής, όχι μαλακά πλαστικά.
Επίσης, παίρνεις Focus ST, Megane RS, Golf Gti, Mazda 3 MPS, αλλά ξέρω ότι δεν τα προτιμάς.
Ε όχι και γκάζι ρε συ...μην τα παραλέμε!
Για τις 4 θέσεις ναι, έχεις δίκιο....αν γίνει τρακάρισμα και δεν ανοίγουν οι εμπρός πόρτες....με τις πίσω τι γίνετε?Μάλλον παράθυρο θα παίξει ε?
-
ΥΓ. Σορρυ Χρηστο αλλα σιχαινομαι το γκολφ ολων των τυπων και ειδων..Λογικο... Αλλα το συγκεκριμενο Golf ειναι πολυ καλο αμαξι και σε fair price
Παντως ενα Mazda-MX5 2.0 με το μπλοκε του, με τα ολα του, μου φαινεται πολυ πιο δελεαστικο απο καθε Mini Ετσι κι αλλιως αυτοκινητο για διασκεδαση ψαχνεις, το οτι ειναι αυστηρα διθεσιο μαλλον σε καλο θα σου βγει
-
Μερικές διευκρινίσεις:
Το Cooper χωράει 4 ανθρώπους του 1,80-κανονικού βάρους, οριακά μεν, αλλά τους χωράει. Καμία σχέση με ΤΤ κ.λπ υποτιθέμενα 2+2, που οι πίσω 2 είναι 0,5.
Το Golf είναι ενδιαφέρον, καλά στημένο, με θαυμάσιο μοτέρ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το προτιμούσα έναντι του Mini για καθαρή σπορ οδήγηση. Το αυτό ισχύει και για τον Tυχαίο, που έχει οδηγήσει και τα δύο.
Άλλωστε 'σιχαίνεται κάθε Golf', οπότε τα επιχειρήματα σταματούν εδώ.Επιδόσεις: το S γαζώνει, παντού, από στάση, ρεπρίζ, χωρίς κενά και εξάρσεις και ιδιαίτερα γραμμικά για turbo. Με την εξαίρεση του 3MPS και του OPC, είναι νομίζω γρηγορότερο από όλα τα μεγάλα GTi, βλ. Golf, Focus και τα ρέστα.
Αναφέρθηκε το MX-5 2.0. Έχω αναφερθεί εκτενώς στην περίπτωσή του, στο παρελθόν, αλλά επι τη ευκαιρία ας το επαναλάβω: άθλιο βαρκοειδές set-up που αποτελεί μία πολύ απογοητευτική, σχεδόν δυσάρεστη οπισθοδρόμηση σε σχέση με το MkII. Έχοντας οδηγήσει MX-5 MkI μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα χωρίζει η μέρα με τη νύχτα σε στήσιμο, ακρίβεια και εν γένει οδηγική απόλαυση.
Επειδή ξέρω τον Τυχαίο πολύ καλά, πιστεύω ότι το Cooper S είναι ιδανικό για την πάρτη του, διότι απλώς διαθέτει ό,τι ακριβώς προσδοκά ο Τ. από ένα αυτοκίνητο:
- Γοήτρο (έχουν να ξεβιδωθούν πολλοί γυναικείοι λαιμοί, υπ.1 ραντομικό κριτήριο).
- Γκάζι με άφθονη ροπή από πολύ χαμηλά (ο Λαδιάς απορρίπτεται για αυτόν ακριβώς το λόγο: παραείναι ασθενικός χαμηλά για τον Τυχαίο)
- Δύο θέσεις πίσω, που μπορούν να βολέψουν δύο γκομενάκια (2θέσια απορρίπτονται για αυτόν το λόγο)
- Εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά
- Έλλειψη μπλοκέ διαφορικού στο Cooper του Τυχαίου για υπερβολική παραγωγή καπνού, που επίσης, με τον τρόπο του συντελεί στο θεαθήναι.
-
Το ότι μερικές γυναίκες γλυκοκοιτάζουν το μίνι επειδή θα ήθελαν και αυτές ένα,σημαίνει ότι προσδίδει γόητρο στον ιδιοκτήτη του?
Δεν κάνω δηκτικό σχόλιο,είμαι φανατικός του μίνι απο τη στιγμή που βγήκε,όμως δε θα έλεγα οτι είναι θέμα γοήτρου-αλλα στυλ.
Εαν κάποιος θέλει μίνι και του λετε για γκολφ,είναι σαν να θέλει εβο και να του λετε για Α4 κουατρο.
+1 για κουπερ ες,απο τα λίγα αυτοκίνητα με χαρακτήρα.
Πανω στην τρελα μου πανω στην αλητεια μου..(ΜΙΝΙ COOPER S)