Μερικές διευκρινίσεις:
Το Cooper χωράει 4 ανθρώπους του 1,80-κανονικού βάρους, οριακά μεν, αλλά τους χωράει. Καμία σχέση με ΤΤ κ.λπ υποτιθέμενα 2+2, που οι πίσω 2 είναι 0,5.
Το Golf είναι ενδιαφέρον, καλά στημένο, με θαυμάσιο μοτέρ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το προτιμούσα έναντι του Mini για καθαρή σπορ οδήγηση. Το αυτό ισχύει και για τον Tυχαίο, που έχει οδηγήσει και τα δύο.
Άλλωστε 'σιχαίνεται κάθε Golf', οπότε τα επιχειρήματα σταματούν εδώ.
Επιδόσεις: το S γαζώνει, παντού, από στάση, ρεπρίζ, χωρίς κενά και εξάρσεις και ιδιαίτερα γραμμικά για turbo. Με την εξαίρεση του 3MPS και του OPC, είναι νομίζω γρηγορότερο από όλα τα μεγάλα GTi, βλ. Golf, Focus και τα ρέστα.
Αναφέρθηκε το MX-5 2.0. Έχω αναφερθεί εκτενώς στην περίπτωσή του, στο παρελθόν, αλλά επι τη ευκαιρία ας το επαναλάβω: άθλιο βαρκοειδές set-up που αποτελεί μία πολύ απογοητευτική, σχεδόν δυσάρεστη οπισθοδρόμηση σε σχέση με το MkII. Έχοντας οδηγήσει MX-5 MkI μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα χωρίζει η μέρα με τη νύχτα σε στήσιμο, ακρίβεια και εν γένει οδηγική απόλαυση.
Επειδή ξέρω τον Τυχαίο πολύ καλά, πιστεύω ότι το Cooper S είναι ιδανικό για την πάρτη του, διότι απλώς διαθέτει ό,τι ακριβώς προσδοκά ο Τ. από ένα αυτοκίνητο:
- Γοήτρο (έχουν να ξεβιδωθούν πολλοί γυναικείοι λαιμοί, υπ.1 ραντομικό κριτήριο).
- Γκάζι με άφθονη ροπή από πολύ χαμηλά (ο Λαδιάς απορρίπτεται για αυτόν ακριβώς το λόγο: παραείναι ασθενικός χαμηλά για τον Τυχαίο)
- Δύο θέσεις πίσω, που μπορούν να βολέψουν δύο γκομενάκια (2θέσια απορρίπτονται για αυτόν το λόγο)
- Εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά
- Έλλειψη μπλοκέ διαφορικού στο Cooper του Τυχαίου για υπερβολική παραγωγή καπνού, που επίσης, με τον τρόπο του συντελεί στο θεαθήναι.