-
Έχει γίνει λίγο αηδία αυτό το κυνήγι ιπποδυνάμεων...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχει γίνει λίγο αηδία αυτό το κυνήγι ιπποδυνάμεων...Γιατι;Πάντα ετσι δεν ήτανε;
Η μηπως δεν ειναι αυτος ο δρόμος της εξελιξης των πάντων;
-
Εξαρτάται πώς το βλέπεις. Εγώ προτιμώ χαμηλότερο βάρος παρά 280 άλογα 1600 κιλά.
-
Κι'εγω αυτο προτιμω ρε Ντίνο,αλλα οι δικες μας προτιμήσεις δεν εχουν και ιδιαίτερη σημασια.
Πάντως,η αυξηση των ιπποδυναμεων σημαινει οτι η τεχνολογία των κινητηρων κινειται σε σωστη κατευθυνση. -
Θα καιει αντερα...
-
Ο καλυτερος μου φιλος εχει το Mazda 3 MazdaSpeed στο Σικαγο το οποιο ειναι το ιδιο με το Ευρωπαικο MPS. Το εχω οδηγησει πολακις και μονος. Δεν εχει τεραστιο προβλημα με το θεμα ροπης. Σιγουρα το οτι κανει λιγοτερη ροπη της μαξ στην 1η και 2η σχεση βοηθαει ομως 280 λιμπρες ροπης ακομη και με 3η ειναι αρκετη για ενα τοσο ελαφρυ αμαξωμα και κινηση εμπρος. Αρα το Φοκους το βλεπω οντως πιο πολυ εναντι του Μαζντα παρα των Εβο και Ες Τι Αι.
Ερωτηση,
Τελικα ποιο ειναι το ΦΠΑ για τα αυτοκινητα στην Ελλαδα? Ειναι αληθεια οτι το Φοκους Ες Τι πεφτει στην κλιμακα 19% επηδει εχει μοτερ πανω απο 2 λιτρα και τα 2λιτρα και κατω χρεονωνται με 9% ?
-
Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ΦΠΑ 19%.
ΦΠΑ 9% έχουν βασικά είδη όπως τα τρόφιμα.Από εκεί και πέρα στα αυτοκίνητα υπάρχουν επιπλέον και τα τέλη ταξινόμησης (αν χρησιμοποιώ το σωστό όρο) που είναι 50% για πάνω από 2000κ.εκ. με κλίμακες χαμηλότερης φορολογίας για τα χαμηλά κ.εκ.
-
19% ΦΠΑ?!?! Δεν παμε καλα....
-
θα ειναι μηπως και μπλοκε το διαφορικο οπως και στο πρωτο??γιατι τοτε πιστευω ειναι πιο ενδιαφερον
-
E πως νομίζεις gavriil1 πως το ίδιο αυτοκίνητο που εκεί σε σας κοστίζει 40Κ$ εδώ κοστίζει 60ΚΕ ? Αυτές τις τιμές βλέπω για το μελλοντικό μου αυτοκίνητο και τσαντίζομαι
theo13 κάπου είχα δει πως θα έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ (όχι όπως το 'ντεμέκ' της BMW, κανονικό μπλοκέ αλλά με ηλεκτρονικό έλεγχο, όπως πχ. το AYC της Mitsubishi)
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
θα ειναι μηπως και μπλοκε το διαφορικο οπως και στο πρωτο??γιατι τοτε πιστευω ειναι πιο ενδιαφερονΚάτι τέτοιο ακούγεται
-
E του φούστη... 280 άλογα μπροστά και χωρίς μπλοκέ? Τι θα το κάνουνε? κοντράδικο και στις στροφές την κότα?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
19% ΦΠΑ?!?! Δεν παμε καλα....Φυσικα και παμε καλα. Γιατι νομιζεις ολοι εδω μεσα παντα ρωτανε πως να φερουν καποιο αυτοκινητο απο την Γερμανια/Ολανδια/Βελγιο σουπα μουπες και τι γινεται για να βγαλουν Ελληνικα νουμερα. Ποσο ΦΠΑ ποσο το ενα και το αλλο...
Σαν να λεμε στις ΗΠΑ στην Καλιφορνια πληρωνα 8,5%(sales tax) φορο στο αυτοκινητο αλλα αμα παω στο Ορεγκον η στο Ντελαγουεαρ δεν εχει φορο οποτε γλιτωνω 8.5% αλλα πρεπει να ειμαι κατοικος Ορεγκον η Ντελαγουεαρ. Αλλοιως η Καλιφορνια θα σε δαγκωσει αν σε πιασει. Εμ τι
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Φυσικα και παμε καλα. Γιατι νομιζεις ολοι εδω μεσα παντα ρωτανε πως να φερουν καποιο αυτοκινητο απο την Γερμανια/Ολανδια/Βελγιο σουπα μουπες και τι γινεται για να βγαλουν Ελληνικα νουμερα. Ποσο ΦΠΑ ποσο το ενα και το αλλο...
Σαν να λεμε στις ΗΠΑ στην Καλιφορνια πληρωνα 8,5%(sales tax) φορο στο αυτοκινητο αλλα αμα παω στο Ορεγκον η στο Ντελαγουεαρ δεν εχει φορο οποτε γλιτωνω 8.5% αλλα πρεπει να ειμαι κατοικος Ορεγκον η Ντελαγουεαρ. Αλλοιως η Καλιφορνια θα σε δαγκωσει αν σε πιασει. Εμ τι
Νικος
Γιατί?
Δεν είναι δικαίωμα κάθε πολίτη της ΕΕ (αφού και καλά είμαστε όλοι στην ΕΕ), να αγοράσω προϊόν από την Γερμανία και να το χρησιμοποιώ στην Ελλάδα?
Και για να μην πάμε στο αμάξι (στο οποίο βάζεις ελληνικές πινακίδες και σηματάκι 2008 κτλ, όπου ουσιαστικά 'αγοράζεις' το δικαίωμα να το κινείς σε δρόμους της Ελλάδας), να πάμε σε μία φωτογραφίκή μηχανή...(γιατί κι αυτή έχει ΦΠΑ).
Δεν μπορώ να την αγοράσω στην Γερμανία (γιατί πχ μπορεί να μην το φέρνουν στην Ελλάδα το μοντέλο αυτό ή γιατι πχ είχαν εκπτώσεις ή πχ γιατί πήγα διακοπές εκεί και χρειαζόμουν φωτογραφική μηχανή ) και να τη φέρω Ελλάδα?Κι εγώ σου λέω ότι το δηλώνω στο Τελωνείο (δεν το κρύβω) και πληρώνω τον εκτελωνισμό (όπως θα συνέβαινε και με το αμάξι).
Γιατί μετά το Ελληνικό κράτος να με κυνηγήσει?
Και για να επιστρέψω στο θέμα 'Αυτοκίνητο'...Γιατί να με κυνηγήσει το Ελληνικό κράτος?Δεν έχω δικαίωμα να το αγοράσω στην Γερμανία?Γιατί έχασε το ΦΠΑ?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γιατί?
Δεν είναι δικαίωμα κάθε πολίτη της ΕΕ (αφού και καλά είμαστε όλοι στην ΕΕ), να αγοράσω προϊόν από την Γερμανία και να το χρησιμοποιώ στην Ελλάδα?
Και για να μην πάμε στο αμάξι (στο οποίο βάζεις ελληνικές πινακίδες και σηματάκι 2008 κτλ, όπου ουσιαστικά 'αγοράζεις' το δικαίωμα να το κινείς σε δρόμους της Ελλάδας), να πάμε σε μία φωτογραφίκή μηχανή...(γιατί κι αυτή έχει ΦΠΑ).
Δεν μπορώ να την αγοράσω στην Γερμανία (γιατί πχ μπορεί να μην το φέρνουν στην Ελλάδα το μοντέλο αυτό ή γιατι πχ είχαν εκπτώσεις ή πχ γιατί πήγα διακοπές εκεί και χρειαζόμουν φωτογραφική μηχανή ) και να τη φέρω Ελλάδα?Κι εγώ σου λέω ότι το δηλώνω στο Τελωνείο (δεν το κρύβω) και πληρώνω τον εκτελωνισμό (όπως θα συνέβαινε και με το αμάξι).
Γιατί μετά το Ελληνικό κράτος να με κυνηγήσει?
Και για να επιστρέψω στο θέμα 'Αυτοκίνητο'...Γιατί να με κυνηγήσει το Ελληνικό κράτος?Δεν έχω δικαίωμα να το αγοράσω στην Γερμανία?Γιατί έχασε το ΦΠΑ?
-
υπάρχει γερμανικός ΦΠΑ (VAT) και στην γερμανική φωτογραφική μηχανή τον οποίο βεβαίως και τον πληρώνεις.
-
στα κράτη της ΕΕ δεν πληρώνεις τελωνείο. Από αμερική, ασία κτλ ναι περνάνε όλα σχεδόν μιας και ηα ξία που έχουν βάλει είναι πολύ χαμηλή ...εώς 45 ευρώ.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
E πως νομίζεις gavriil1 πως το ίδιο αυτοκίνητο που εκεί σε σας κοστίζει 40Κ$ εδώ κοστίζει 60ΚΕ ? Αυτές τις τιμές βλέπω για το μελλοντικό μου αυτοκίνητο και τσαντίζομαιtheo13 κάπου είχα δει πως θα έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ (όχι όπως το 'ντεμέκ' της BMW, κανονικό μπλοκέ αλλά με ηλεκτρονικό έλεγχο, όπως πχ. το AYC της Mitsubishi)
Οι τιμες στο 4τροχοι site συμπεριλαμβανουν ΦΠΑ? Δηλαδη το Focus ST φενετε να κοστιζει γυρω στα 30 χιλιαδες Ευρω. Αυτο ειναι με το ΦΠΑ μεσα ή χωρις?
-
ΦΠΑ included.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Φυσικα και παμε καλα. Γιατι νομιζεις ολοι εδω μεσα παντα ρωτανε πως να φερουν καποιο αυτοκινητο απο την Γερμανια/Ολανδια/Βελγιο σουπα μουπες και τι γινεται για να βγαλουν Ελληνικα νουμερα. Ποσο ΦΠΑ ποσο το ενα και το αλλο...
Νικος
Σε μενα ειναι κατω απο 8% ο φορος. Νομιζω ειναι 7.5%
-
Πως ειναι δυνατον ενα αυτοκινητο σημερα στην Ελλαδα να θεωρηται ειδος πολυτελειας? Δηλαδη ποιο ειναι το ειδος οχι πολυτελειας για θεμα μεταφορας του λαου? Το μετρο ή το λεωφορειο? Ή το ταξι, που θα κοτισει πιο πολυ?
-
Το προβλημα με το αυτοκινητο στην Ελλαδα ειναι οτι το κρατος εχει το θρασος να χρεωνει δασμο ΚΑΙ ΦΠΑ (αφου το ΦΠΑ ειναι τοσο μεγαλο!).
Ενας μισθωτος που κανει ας πουμε 90,000 Ευρω τον χρονο μεικτα, πλειρωνει μου λενε στην Ελλαδα κρατησεις (και για ασφαλεια, ΙΚΑ κτλ) 40% του συνολου του μισθου του. Και στις ΗΠΑ περιπου τοσο ειναι. Αρα το να πει κανεις το κρατος της Ελλδος πρεπει να φορολογησει τα αυτοκινητα γιατι δεν φορολογει καπου αλλου ειναι λαθος. Αρα επηδει ολοι μας πια χρειαζομαστε ενα αυτοκινητακι να κινηθουμε, η ολικη φορολογια στην Ελλαδα ειναι ποσοστιαια μεγαλυτερη αυτη των ΗΠΑ. Επισης η βενζινη φορολογηται πολυ παραπανω απο οτι στις ΗΠΑ.
Και εαν αυτο ειναι σωστο, τοτε ερωτω, που διαολο πανε αυτα τα λεφτα? Τι τοπο πιανουν στην Ελλαδα κα επιαναν τοσο καιρο? Διοτι αρχιζουν να ειναι αρκετα τελευταια. Του χρονου και λογου ισχυρου Ευρω η Ελλαδα θα εχει ισως $35,000 Κατα Κεφαλην ΑΕΠ! Αυτα ειναι πια, σοβαρα νουμερα. Που πανε αυτα τα λεφτα?
Σορρυ για την αλλαγη θεματος. Αλλα το αυτοκινητο στην Ελλαδα απο πλευρας τιμης ειναι πολυ αδικο.
Ford Focus II RS