-
Ο χρήστης anaxiopistos έγραψε:
Ανηκω στο 10%Τον προτεινω για ηγουμενο.
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Νομίζω είναι μεγάλο παραμύθι ότι 'η ψήφος μας έχει δύναμη' (ποιο κόμμα το είχε κάποτε σαν σύνθημα;).Πείτε μου μια χώρα που ΜΟΝΟ με την ψηφοφορία άλλαξαν τα πράγματα.φαντάσου μια ψηφοφορία με 80-90% λευκά/άκυρα/αποχή, φαντάσου τι θα ακολουθούσε, και μετά έλα να το ξαναγράψεις αυτό
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
θα προτεινω παντως στην παναγιοτατη επισκοπη να ανοιξει ενα μοναστηρι αγιων 4τροχων φορουμιτωνΠλάκα-πλάκα, πες το ψέμματα!
φαντάσου μια ψηφοφορία με 80-90% λευκά/άκυρα/αποχή, φαντάσου τι θα ακολουθούσε, και μετά έλα να το ξαναγράψεις αυτό
Γι'αυτό λέμε πως είναι παραμύθι. Θα φτάσουμε νομίζεις ποτέ τέτοιο ποσοστό λευκών/άκυρων/αποχής;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Νομίζω είναι μεγάλο παραμύθι ότι 'η ψήφος μας έχει δύναμη' (ποιο κόμμα το είχε κάποτε σαν σύνθημα;).Πείτε μου μια χώρα που ΜΟΝΟ με την ψηφοφορία άλλαξαν τα πράγματα.
φαντάσου μια ψηφοφορία με 80-90% λευκά/άκυρα/αποχή, φαντάσου τι θα ακολουθούσε, και μετά έλα να το ξαναγράψεις αυτό
Μα οταν οι πολιτικοι μιλανε για 'πολιτικο κοστος' τα κουκια εχουν στο μυαλο τους.Αν δεν τα υπολογιζαν η ζωη μας θα'χε γινει πιο ποιοτικη και πιο ωραια.
-
Νομίζω είναι μεγάλο παραμύθι ότι 'η ψήφος μας έχει δύναμη' (ποιο κόμμα το είχε κάποτε σαν σύνθημα;).Πείτε μου μια χώρα που ΜΟΝΟ με την ψηφοφορία άλλαξαν τα πράγματα.
Στην Αμερική δηλ που έχει φτάσει και 60% τι έγινε;
Στις τελευταίες εκλογές κιεδώ δεν έγινε θέμα η μεγάλη αποχή (που σε ορισμένες περιοχές έφτανε πάνω από 50%);
Αλλά ακόμη και 80% να είναι η αποχή και τα άκυρα(και όχι τα λευκά,διότι οι εθνοπατέρες μας τα μετράνε υπέρ τους ),πάλι ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ: -
Σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, τα λευκά/άκυρα/αποχή δεν προσμετρώνται στον υπολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος. Πχ. Εγγεγραμμένοι 7.500.000 ψηφοφόροι, Αποχή 2.000.000 (26,7%), Λευκά (εκ των 5.500.000) 500.000 (6,7%), Άκυρα 600.000 (εκ των 5.500.000 ή ποσοστό επί συνόλου εγγεγραμμένων 8%), Έγκυρα (7.500.000-2.000.000-500.000-600.000)=4.400.000 ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 58,7% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ... Έστω ότι Κόμμα Α έλαβε 2.100.000 ψήφους, Κόμμα Β 1.900.000, Κόμμα Γ 400.000 ψήφους. Θα είναι Α 47,7%, Β 43,2%, Γ 9,1%. Ωστόσο, βάσει του αριθμού των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, τα αντίστοιχα ποσοστά θα διαμορφώνονται ως εξής: Α 28%, Β 25,3%, Γ 5,3%, δηλαδή όλα τα κόμματα μαζί απαρτίζουν το 58,6% του εκλογικού σώματος το οποίο και βγάζει κυβέρνηση. Αν συνυπολογίσουμε και το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που τρώει έδρες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέρ του πρώτου κόμματος, καταλαβαίνει κανείς για πόσο συμμετοχική (ή αντιπροσωπευτική αν προτιμάτε) δημοκρατία μιλάμε Δείτε και το Link από το Υπουργείο Εσωτερικών με τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών του 2004 για να πάρετε μια εικόνα...
-
lazarefa το εκλογοδικειο ομως μετρησε τα λευκα, βγηκε βουλευτης ο θειος και μετα ο ανηψιος, αλλαξε το νομο σε αυτο που ειναι τωρα.
-
Απαράδεκτη νόθευση της βούλησης του εκλογικού σώματος το 'λευκό = άκυρο'. Κανονικά αν είχαν @@ θα έπρεπε το ποσοστό των λευκών να οδηγεί σε αντίστοιχες κενές θέσεις στο Κοινοβούλιο. Λευκό σημαίνει 'δε με αντιπροσωπεύει κανείς από τους υποψήφιους' ή 'δεν ψηφίζω το μη χείρον βέλτιστο', δε σημαίνει 'έβαλα Χ αντί για +'...
@lazarefa: ό,τι και να λέει ο νόμος, ένα ποσοστό 80% λευκά θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στη νομιμοποίηση της δημοκρατίας μας. Αυτό λέει και ο Krusenstern, πως όλοι γκρινιάζουμε αλλά όταν έρθει η ώρα της ψήφου ψηφίζουμε κανονικά και μάλιστα κατά 90% ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα.
Τέλος πάντων, είμαστε off-topic...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Θα σας δώσω μια άλλη οπτική γωνίαΕαν μπορούσα να φοροδιαφύγω θα το έκανα !
Δινω πολυ παραπανω.... το χρόνο φόρους και ως αντισταθμιστικά δεν παίρνω τίποτα πίσω.Παιδεία ?? π@π@ρια πλήρωνα φροντηστήρια
Δρόμους ?? Μόνος μου ***τον φτιαχνω ***μπροστά στο σπίτι μου
Υγεία.. μια φορα την πατησα.... απο τοτε ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ
Ανάπτυξη... όταν χρειάστικα επιδότηση για την εταιρία, οι μισοί
ζητάγαν φακέλακια.. προμήθειες και ότι αλλο μπορείς να φανταστείς+100.000
Νιώθω οτι δίνω ένα σωρό λεφτά στο κράτος, για να τρώνε οι χαραμοφαϊδες δημόσιοι υπάλληλοι και στο τέλος δεν βλέπω τίποτα πίσω. Αντί να πληρώνουμε ένα κράτος για να κάνει το κοινό καλό και να μας βοηθήσει όλους να καταφέρουμ κάτι καλύτερο για μας και την χώρα, πληρώνω το κράτος για με κυνηγά για να μου βάλει πρόστιμα και με φρέναρει σε ότι κάνω με ένα σωρο εισφορές και φόρους.
Λοιπόν, ναι εαν ήταν να φοροδιαφύγω κάτι, θα το έκανα και ίσως τα χρήματα που γλύτωνα να έπιαναν καλύτερα τόπο για το καλό αυτής της χώρας με περισσότερες θέσεις εργασίας που θα μπορούσα να δώσω από τη επιχειρησή μου
-
Σημερα Κυριακη ειχε στο Βημα αρθρο για τον Μουζακη...δεν φτανει που μια ζωη πληρωνε τα κερατα τους στους φορους,μερος της κληρονομιας παει σε bonus προς το προσωπικο καθως και σε υποτροφιες για τους αριστουχους γόνους του προσωπικού.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σημερα Κυριακη ειχε στο Βημα αρθρο για τον Μουζακη...δεν φτανει που μια ζωη πληρωνε τα κερατα τους στους φορους,μερος της κληρονομιας παει σε bonus προς το προσωπικο καθως και σε υποτροφιες για τους αριστουχους γόνους του προσωπικού.Μηπως ηταν δικια του επιλογη;;;;;
-
Τιποτα δεν θα γινοταν απλα ' μας προβληματιζει το αποτελεσμα' ή 'πηραμε το μυνημα' θα λεγανε και θα εβγαζε κυβερνηση το 10%.
Ετσι γινεται παντου εδω θα αλλαξει
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Σημερα Κυριακη ειχε στο Βημα αρθρο για τον Μουζακη...δεν φτανει που μια ζωη πληρωνε τα κερατα τους στους φορους,μερος της κληρονομιας παει σε bonus προς το προσωπικο καθως και σε υποτροφιες για τους αριστουχους γόνους του προσωπικού.
Μηπως ηταν δικια του επιλογη;;;;;
Προφανως και ηταν δικια του επιλογη ρε συ!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μηπως ηταν δικια του επιλογη;;;;;
Προφανως και ηταν δικια του επιλογη ρε συ!
Απλα δεν καταλαβα ως τι το παρεθεσες....
Αυτο μονο.
Καλα εκανε ο ανθρωπος.
Απο το να τ αφησει ολα στους κληρονομους, που θα τα φανε, αφησε κατι και σε ανθρωπους που τον βοηθουσαν σε καθημερινη βαση.
Respect -
Υπόψιν ότι τον Μουζάκη δεν τον μνημονεύουν ποτέ στις κωλοφυλλάδες και τα κωλοκάναλά τους.
Μόνο αν δώσει κανας Κυριακού ή κανας από το βαρδινογιαννέικο μερικά ευρώ (σε δεξίωση φυσικά με όλες τις κάμερες και τους 'δημοσιογράφους') τρέχουν να καλύψουν την 'είδηση' οι σφουγγοκωλάριοι. -
Εγώ νομίζω οτι οι πολιτικοί δε φταίνε και τοσο..
Φταίει η νοοτροπία μας γενικότερα..
Τους βλέπουμε τι είναι και πάμε και τους ξαναψηφίζουμε..
Και αυτό γίνεται γιατί σε αυτούς βλέπουμε τον εαυτό μας, με μεγαλύτερη δύναμη...
πχ Κλέβουμε εμείς 1000 ευρώ με μια κουτοπονηριά,αυτοί κλέβουνε 100.000 με ένα μεγάλο κόλπο..Εδώ βγήκε πρωθυπουργός ο εκ Χανίων αποστάτης... Τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε
Αυτός που κανονικά έπρεπε να είναι ή στη φυλακή ή εξορισμένος..Η Χώρα μας δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει γιατί δε θέλουμε να αλλάξει..
Έχουμε τη χώρα που μας αξίζει και τους πολιτικούς που μας αξίζουνε γιατί ποτέ δε θέλουμε να στριμωχτούμε.Να είμαστε χαρούμενοι και να μη γκρινιάζουμε κάθε τρείς και λίγο.. -
Σχετικά με το ερώτημα που τίθεται, είμαι μισθωτός. Οπότε δεν φοροδιαφεύγω, Αν δεν ήμουν μισθωτός, ΔΕΝ ξέρω τι θα έκανα. Είναι εντελώς υποθετική η ερώτηση για μένα - προς το παρόν τουλάχιστον.
Με νευριάζει και με ενοχλεί όμως η στάση του Νάσου. Πληρώνω εγω και ο καθένας μας ένα κομάτι από αυτά που δεν πληρώνει ο Νάσος. Κι αυτό είναι άδικο.Αδικη όμως είναι και η συμπεριφορά του Κράτους προς τους πολίτες.
Ο συνδυασμός των δύο αυτών γεγονότων σε κάνει (εμένα τουλάχιστον) να θέλω να βρώ ένα τρόπο να περνάω κι εγώ καλά, διαφορετικά αισθάνομαι κορόιδο. ΞΕΡΩ ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης αυτός, αλλά οι περισσότεροι έτσι αντιδρούμε και η κατάσταση διαιωνίζεται.
Σχετικά με τις κυβερνήσεις και την εξουσία κα τι ψηφίζουμε κλπ κλπ, η όλη κατάσταση με την 'αντιπροσωπευτική' Δημοκρατία έχει αρχίσει και χάνει πολύ.
Βγαίνει ο καθένας πριν τις εκλογές και λέει θα καταπολεμήσω την ανεργία.
Ωραία λές εσύ, ας τον ψηφίσω.
Βγαίνει και περνάει νόμο για μερική απασχόληση και ελαστικό ωράριο. 'Έτσι', σου λέει, 'την καταπολεμάω την ανεργία εγώ'.Ή λέει 'θα φτιάξω την παιδεία'. Ψήφος εμείς. 'Ωραία', σου λέει. 'Μη κρατικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Είδες παιδεία που σου έφτιαξα;'
Ή 'η υγεία είναι απαράδεκτη! Ράντζα τον 21ο αιώνα; Όλα αυτά πρέπει να εκλείψουν! Ψηφήστε μας'!
Ψηφίζεις εσύ!
'Ωραία, λοιπόν, θα πληρώνεις τις προληπτικές εξετάσεις και το 50% των νοσηλείων γιατί δεν έχουμε λεφτά για τα Νοσοκομεία. Με τα λεφτά σου, θα κάνουμε νέες πτέρυγες και ΤΕΡΜΑ στα ράντζα'!
Μα πληρώνω ΙΚΑ λές... Για ποιόν λόγο ξαναπληρώνω; 'Μα για να μην έχεις ράντζα! Ατή ήταν η 'λαική εντολή' που μου έδωσες όταν με έβγαλες κυβέρνηση!'
Και ούτω καθεξής... Να πω για το περιβάλλον; Να πω για τις κάμερες που πιάνουν ομιλία στα 500 μέτρα; Να πω για το κυκλοφοριακό; Για την ρύπανση;
Συμφωνούμε με τους 'αντιπροσώπους' μας στον καθορισμό των προβλημάτων.
Στις λύσεις που επιλέγουν για αυτά τα προβλήματα συμφωνούμε;
-
Για μένα δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλεις να συμμετέχεις σε μια κοινωνία από το να είσαι φορολογικά σωστός. Το τι θα κάνεις από εκεί και πέρα για την χριστή διαχείριση των χρημάτων του κράτους και για την ανταποδοτικότητα τους στον πολίτη είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα που ευχαρίστως θα μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν μπορώ να διανοηθώ κάποιον που κλέβει έστω και τα ελάχιστα και να έρχεται μετά να απαιτεί το οτιδήποτε.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Για μένα δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλεις να συμμετέχεις σε μια κοινωνία από το να είσαι φορολογικά σωστός. Το τι θα κάνεις από εκεί και πέρα για την χριστή διαχείριση των χρημάτων του κράτους και για την ανταποδοτικότητα τους στον πολίτη είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα που ευχαρίστως θα μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν μπορώ να διανοηθώ κάποιον που κλέβει έστω και τα ελάχιστα και να έρχεται μετά να απαιτεί το οτιδήποτε.Ωραια.
Δινεις, δινεις, δινεις.....-Καποια στιγμη σου ρχεται ο ελεγχος της εφοριας με 5-6 λαμογια που πεινανε και σου λενε 'τοσα για να μη σε γ**ησουμε στα προστιματα'
Τους λες κ ευχαριστω στο τελος.-Καποια στιγμη σπας ενα δοντι και πας στο ΙΚΑ.....
3 μηνες μετα δινεις 2.000 ευρω σε ιδιοτη οδοντιατρο, για να σου σωσει τα υπολοιπα δοντια...-Παθαινεις κατι που αφορα την υγεια σου και σε πανε σε δημοσιο....
α-φακελακι
β-μεταφορα σε ιδιοτικη κλινικη
γ-γραφειο τελετωνΚαι μετα περιμενεις πως και πως να βγεις στη συνταξη.....
Εστω οτι δεν προλαβαινει το συστιμα υγειας να σε στειλει στο γραφειο τελετων και βγαινεις .....Γιατι;;; Για να πεινας μ αυτα που παιρνεις και οταν διεκδικησεις λιγο παραπανω, σε διαδηλωσεις.....σου στελνουν τα ΜΑΤ.....Μια χαρα.....
-
Τα λαμόγια της εφορίας θα βαρέσουν εκεί που θα βρούνε παρανομία. Αν είσαι σωστός γενικά, τους καρφώνεις στην αστυνομία με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και καθαρίζεις. Αν ΔΕΝ είσαι σωστός, τους λαδώνεις και συνεχίζεται η κατάσταση.
Οδοντίατροι: Δύο (2) ιδιώτες έκαψαν συγγενείς μου. Δεν βγάζεις άκρη.
Νοσοκομεία: τρομερή σπατάλη και λαμογιά από τους διευθυντάδες και τους γιατρούς. Απλώς δηλαδή κλέβουν όπως κλέβουν από το σύνολο και οι ιδιώτες επιχειρηματίες/φοροφυγάδες. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία. Αν εσύ λες 'καλά κάνω και φοροδιαφεύγω [=ΚΛΕΒΩ!]', εκείνοι λένε 'καλά κάνω και παίρνω δωράκια ή κάνω υπερτιμολογήσεις [=ΚΛΕΒΩ!]'.
Τέλος, διαμαρτυρία επιτρέπεται. Το να διαδηλώσεις επιτρέπεται. Το να μπουν 1000 νοματαίοι εν είδει όχλου στο Χ υπουργείο ή το Μαξίμου δεν επιτρέπεται.
Φοροδιαφεύγετε; Αν μπορούσατε, θα φοροδιαφεύγατε;