-
Επειδή κατά καιρούς αναφερόμαστε στο Forum σε διάφορα θέματα που άπτονται της λειτουργίας του κράτους μας αλλά και των γενικότερων χαρακτηριστικών της νεοελληνικής κοινωνίας-κουλτούρας, θέτω το θέμα της φοροδιαφυγής μέσα από τη σκοπιά των μελών του πολυπληθούς (και κοινωνικά μάλλον αντιπροσωπευτικού) forum μας. Επειδή ένα τμήμα των μελών του forum (φοιτητές, νέοι συμφορουμίτες που ακόμα δεν εντάχθηκαν στον εργασιακό στίβο κλπ) καταλαβαίνω πως δεν είναι φορολογικά-οικονομικά αυτόνομοι, θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να συμμετάσχουν απαντώντας σχετικά με το ή τα πρόσωπα που τους συντηρούν (γονείς πχ). Προσωπικά ανήκω στην πολυπληθή τάξη των μισθωτών, κι ως εκ τούτου, ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου...
-
Επειδή κατά καιρούς αναφερόμαστε στο Forum σε διάφορα θέματα που άπτονται της λειτουργίας του κράτους μας αλλά και των γενικότερων χαρακτηριστικών της νεοελληνικής κοινωνίας-κουλτούρας, θέτω το θέμα της φοροδιαφυγής μέσα από τη σκοπιά των μελών του πολυπληθούς (και κοινωνικά μάλλον αντιπροσωπευτικού) forum μας. Επειδή ένα τμήμα των μελών του forum (φοιτητές, νέοι συμφορουμίτες που ακόμα δεν εντάχθηκαν στον εργασιακό στίβο κλπ) καταλαβαίνω πως δεν είναι φορολογικά-οικονομικά αυτόνομοι, θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να συμμετάσχουν απαντώντας σχετικά με το ή τα πρόσωπα που τους συντηρούν (γονείς πχ). Προσωπικά ανήκω στην πολυπληθή τάξη των μισθωτών, κι ως εκ τούτου, ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου...
-
-
δεν δουλευω ακομα αλλα πιστευω οτι δεν θα φοροδιαφευγω εκ πεποιθησεως
γενικα δεν μπορω να κλεψω..
-
Εκτος από μισθωτός μήπως είστε και εφοριακός αγαπητέ;
-
Σαν χιούμορ καλό Migf1. Όχι, δεν είμαι εφοριακός...μη ψαρώνετε
-
Αν και δεν έχω εισοδήματα προς το παρόν, διάλεξα την πρώτη επιλογή. Αν και ώρες ώρες θα αισθανόμουν μαλάκας, η (ρομαντική) λογική που διέπει την ζωή μου πως ακόμα και ένας μπορεί να κάνει την διαφορά δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
..ποσο δουλεψατε στην ζωη σας κωστακη-γιωργακη-αλεκα για νας σας
πληρωνω εγω τωρα?..νταξ, είναι λίγο πιο περίπλοκο το θέμα από αυτό που γράφεις Νάσο.
-
Μήπως η ερώτηση σου έπρεπε να έχει και την επιλογή
'ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ'?γιατί από ότι φαίνεται εδώ στο forum αρκετοί είναι ... οι μή εργαζόμενοι
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
..ποσο δουλεψατε στην ζωη σας κωστακη-γιωργακη-αλεκα για νας σας
πληρωνω εγω τωρα?..νταξ, είναι λίγο πιο περίπλοκο το θέμα από αυτό που γράφεις Νάσο.
Λίιιιιγο, όμως!
'ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ'?γιατί από ότι φαίνεται εδώ στο forum αρκετοί είναι ... οι μή εργαζόμενοι
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Γιατί, δεν μπορούμε εμείς που δεν έχουμε εισοδήματα να εκφράσουμε γνώμη;
-
λΆΘΟς ΠΟΣΤ
-
Εχμ, μάλλον λάθος topic..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί, δεν μπορούμε εμείς που δεν έχουμε εισοδήματα να εκφράσουμε γνώμη;
Δεν είπα αυτό, απλά είπα να υπάρχει και αυτή η επιλογή.
-
Θα σας δώσω μια άλλη οπτική γωνία
Εαν μπορούσα να φοροδιαφύγω θα το έκανα !
Δινω 15-20Κ το χρόνο φόρους και ως αντισταθμιστικά δεν παίρνω τίποτα πίσω.Παιδεία ?? π@π@ρια πληρώνω φροντηστήρια
Δρόμους ?? Μόνος μου τον εφτιαξα μπροστά στο σπίτι μου
Υγεία.. χτύπα ξύλο ... κάνω και ιδωτική ασφάλιση
Ανάπτυξη... όταν χρειάστικα επιδότηση για την εταιρία, οι μισοί
ζητάγαν φακέλακια.. προμήθειες και ότι αλλο μπορείς να φανταστείςΝιώθω οτι δίνω ένα σωρό λεφτά στο κράτος, για να τρώνε οι χαραμοφαϊδες δημόσιοι υπάλληλοι και στο τέλος δεν βλέπω τίποτα πίσω. Αντί να πληρώνουμε ένα κράτος για να κάνει το κοινό καλό και να μας βοηθήσει όλους να καταφέρουμ κάτι καλύτερο για μας και την χώρα, πληρώνω το κράτος για με κυνηγά για να μου βάλει πρόστιμα και με φρέναρει σε ότι κάνω με ένα σωρο εισφορές και φόρους.
Λοιπόν, ναι εαν ήταν να φοροδιαφύγω κάτι, θα το έκανα και ίσως τα χρήματα που γλύτωνα να έπιαναν καλύτερα τόπο για το καλό αυτής της χώρας με περισσότερες θέσεις εργασίας που θα μπορούσα να δώσω από τη επιχειρησή μου
-
**Montecarlo **+1
-
Ψηφισα το 2.
εννοειται οτι νιωθω πως τα λεφτα που δινουμε στην εφορια (για να μη μιλησω για το ΙΚΑ ) πανε απλα για να κλεισουν τρυπες και τσεπες καποιων.
αν μπορουσα να φοροδιαφυγω, μαλλον θα το εκανα, εκτος και αν τα λεφτα που εβγαζα ηταν 'αρκετα'. Το ξερω οτι το 'αρκετα' ειναι σχετικο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ψηφισα το 2.εννοειται οτι νιωθω πως τα λεφτα που δινουμε στην εφορια (για να μη μιλησω για το ΙΚΑ ) πανε απλα για να κλεισουν τρυπες και τσεπες καποιων.
αν μπορουσα να φοροδιαφυγω, μαλλον θα το εκανα, εκτος και αν τα λεφτα που εβγαζα ηταν 'αρκετα'.
το 'αρκετα' ειναι σχετικο.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Θα σας δώσω μια άλλη οπτική γωνίαΕαν μπορούσα να φοροδιαφύγω θα το έκανα !
Δινω 15-20Κ το χρόνο φόρους και ως αντισταθμιστικά δεν παίρνω τίποτα πίσω.Παιδεία ?? π@π@ρια πληρώνω φροντηστήρια
ζητάγαν φακέλακια.. προμήθειες και ότι αλλο μπορείς να φανταστείςΝιώθω οτι δίνω ένα σωρό λεφτά στο κράτος, για να τρώνε οι χαραμοφαϊδες δημόσιοι υπάλληλοι και στο τέλος δεν βλέπω τίποτα πίσω. Αντί να πληρώνουμε ένα κράτος για να κάνει το κοινό καλό και να μας βοηθήσει όλους να καταφέρουμ κάτι καλύτερο για μας και την χώρα, πληρώνω το κράτος για με κυνηγά για να μου βάλει πρόστιμα και με φρέναρει σε ότι κάνω με ένα σωρο εισφορές και φόρους.
Λοιπόν, ναι εαν ήταν να φοροδιαφύγω κάτι, θα το έκανα και ίσως τα χρήματα που γλύτωνα να έπιαναν καλύτερα τόπο για το καλό αυτής της χώρας με περισσότερες θέσεις εργασίας που θα μπορούσα να δώσω από τη επιχειρησή μου
εγω θα το πω αλλιως:
ελεγκτες της εφοριας μπαινουν σε μια ιδια επιχειρηση σαν την δικια μας (του ιδιου κλαδου). Ανοιγουν βιβλια και ανακοινωνουν στεγνα και ασαλιωτα οτι 'ε αφου εχεις τοσο τζιρο, η θα μας δωσεις Χ χρηματα και θα ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι, η θα κοιταξουμε να σου βγαλουμε παρατυπιες για 10χ προστιμο'.
το παραπανω σκηνικο ειναι ακρως αληθινο και υπαρχουν και αποδειξεις, οι οποιες ομως δεν χρησιμοποιηθηκαν πουθενα γιατι ακομα και αν γινοταν τιποτα με τους εν λογω κυριους οι επομενοι ελεγκτες θα του εκλειναν το μαγαζι για εκδικηση...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Θα σας δώσω μια άλλη οπτική γωνία
Εαν μπορούσα να φοροδιαφύγω θα το έκανα !
εγω θα το πω αλλιως:
ελεγκτες της εφοριας μπαινουν σε μια ιδια επιχειρηση σαν την δικια μας (του ιδιου κλαδου). Ανοιγουν βιβλια και ανακοινωνουν στεγνα και ασαλιωτα οτι 'ε αφου εχεις τοσο τζιρο, η θα μας δωσεις Χ χρηματα και θα ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι, η θα κοιταξουμε να σου βγαλουμε παρατυπιες για 10χ προστιμο'.
το παραπανω σκηνικο ειναι ακρως αληθινο και υπαρχουν και αποδειξεις, οι οποιες ομως δεν χρησιμοποιηθηκαν πουθενα γιατι ακομα και αν γινοταν τιποτα με τους εν λογω κυριους οι επομενοι ελεγκτες θα του εκλειναν το μαγαζι για εκδικηση...
Επιχειρηματίας, φίλος και πελάτης του πατέρα μου (ο πατέρας μου είναι δικηγόρος) έκανε πριν κάτι χρόνια ακριβώς αυτό! Με χαρτονομίσματα προσημειωμένα από την αστυνομία.
Τους έβαλε φυλακή τους πούστηδες!
Τα επόμενα χρόνια αντιμετώπισε πράγματι πόλεμο από τα υπόλοιπα καθάρματα. Προτίμησε να ζοριστεί οικονομικά παρά να συμβιβασθεί.
Ηe did da right ting!
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Πήγε με το νόμο και δικαιώθηκε.Aς κάνουμε όλοι το right ting! Μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι. Και να μην αλλάξει άμεσα, μόνον α φ ο ύ έχεις κάνει το σωστό (πληρώσει τους φόρους σου και καταγγείλει τους διεφθαρμένους) δικαιούσαι να απαιτείς.
Φοροδιαφεύγετε; Αν μπορούσατε, θα φοροδιαφεύγατε;