-
@ ccp
Πληροφοριακά, πιστεύω πως όποιος παρκάρει παράνομα πρέπει να τιμωρείται. Αναφέρομαι μόνο στις νόμιμες θέσεις. Διαφωνώ επίσης στο ότι ο εργαζόμενος του κέντρου θα είναι είτε Α' είτε Δ' κατηγορίας (όπως διαφαίνεται).
Επίσης, τα περί φοιτητών και της 'μαγκιάς που κάνουν στα Χανιά', νομίζω πως ταιριάζουν απόλυτα με τα περί εκδικητικότητας και υπερβολής που ανέφερα στην πιο πάνω δημοσίευση. Σε ατομικό επίπεδο, άντε σου λέω έχεις δίκιο, σε επίπεδο γενικής πολιτικής όμως δεν θεωρώ σωστό να σκεφτόμαστε έτσι.
Αυτό με το παρκάρισμα στο σπίτι σου δεν το κατάλαβα... μάλλον όμως δεν έγινα κατανοητός αρχικά. Άρα συμφωνούμε ως προς το ότι δε μπορείς να χρεώσεις αυτούς τους χρήστες του δρόμου στο σπίτι σου, ε; Γιατί όμως τους άλλους κι όχι αυτούς;
Αν πιστεύεις τέλος πως τα ασθενοφόρα κωλύονται από τα νομίμως παρκαρισμένα, τότε δεν θα αλλάξει τίποτα με τα παρκόμετρα. Επίσης, όσοι παρανομούσαν πριν, λογικά θα παρανομούν τώρα- δεν άλλαξε τίποτα ως προς αυτό!
Να διευκρινήσω πως σέβομαι την θέση σου, απλά είναι νωρίς να πούμε σιγουριά κάτι. Δεν σε θεωρώ φυσικά 'λάθος' που έχεις αντίθετη άποψη- απλά πιστεύω πως βιάζεσαι να κρίνεις.
@funky
Αυτά αναρωτιέμαι κι εγώ. Άλλα δε μπορεί να απαντήσει κανείς, γιατί δεν έχουμε ακόμη την εμπειρία.
Προσωπικά, σου λέω ναι στα Α και Γ. Το Β έτσι κι έτσι. Αλλά δεν παίζει ρόλο, γιατί εδώ δε μιλάμε επί προσωπικού.
Α, το ότι τα περίπτερα δεν είχαν σήμερα κάρτες πως σας φαίνεται;!; Κατά τ'άλλα, είμαστε μια σύγχρονη πόλη.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Παιδιά, μερικές ερωτήσεις γιατί μου φαίνεται ότι δεν έχω καταλάβει μερικά πράγματα:α) Προ παρκόμετρων, οι θέσεις στους δρόμους του κέντρου ήταν δωρεάν, χωρίς καμιά υποχρέωση;
β) Προ παρκόμετρων, έβρισκε κάποιος θέση στο κέντρο, και όσο πλησιάζε προς τα σημεία αιχμής;
γ) Το βράδυ έβρισκε εύκολα πάρκινγκ στο κέντρο;
δ) Τώρα πιστεύετε ότι με τα παρκόμετρα θα βρίσκει πιο εύκολα θέση;
ε) Πόσοι-ποιες κατηγορίες δικαιούνται παρκάρισμα χωρίς χρέωση; Είναι όντως τόσο δύσκολο να εξασφαλίσεις κάρτα κατοίκου, όσο άκουσα στο ραδιόφωνο;
στ) Παλιά οι κάτοικοι έβρισκαν πιο δύσκολα θέση ή και τώρα πάλι το ίδιο θα είναι, απλά δεν θα πληρώνουν το τίμημα;
Απαντήστε μου, πληζ, να καταλάβω και εγώ ο άσχετος Θεσσαλονικεύς!
α. Δωρεάν
β. Νωρίς το πρωί πριν τις 7 βρίσκεις/ ουν οι μαγαζάτορες που ανοίγουν νωρίς!!!!!! Αλλιώς βολτάρεις με τις ώρες ή 10+ Euro παρκινγ η πρώτη ώρα
γ. βράδυ λαχείο..... επιπλέον γεμίζουν τα 'κυριλλε' μπαράκια και πιάνουν τις θέσεις παρκαδόροι, τριπλοπαρκαρίσματα, γωνίες πεζοδρόμια... τσόντα!!!!!!! και γεμίζουν και θέσεις που το πρωί απαγορεύεται το παρκάρισμα αλλά το βράδυ επιτρπεεται νταϊλίκι δες Π. Ιωακείμ, Κανάρη κλπ
δ. Δεν με νοιάζει θέλω να μην πήζει το σύστημα... μπορεί οι διερχόμενοι να βρίσκουν... θα πέσουν πρόστιμα... αν και δεν λέει αμάξι στο κέντρο!!!!!!
ε. οι κάτοικοι θα πάρουν μπορεί να μην παρκάρουν ακριβώς έξω απο το σπίτι τους αλλά θα βρίσκουν!!!!! τώρα τι εστί κατοικος θα πέσει μεγάλο γέλιο!!!!! Ο γιατρός ή ο δικηγόρος θα βρεί πατέντα να πει το γραφείο - σπίτι για να πάρει θέση!!!!!
στ) Οι πραγματικοί κάτοικοι παλιά έτρωγαν πολύ ξύλο για parking μάλλον θα βρούν λύση.....Εσείς στην Σαλόνικα παρκάρετε στην Τσιμισκή, Μητροπόλεως και στην Αριστοτέλους το βράδυ????
Η πωλήτρια του Τερκενλή που πάει στις 6 και 30 το πρωί πίανει την θέση για όλη την μέρα????
Φαντάσου να μένεις Λ. Νίκης και να ψάχνεις για παρκινγ στις 7 το απόγευμα που θα παρκάρεις αν είναι όλοι για καφέ????? -
Λογικά οι μόνιμοι που θα παρκάρουν σε θέσεις επισκεπτών χωρίς να ταΐζουν το μηχάνημα θα τρώνε κλήση.
Είμαι υπέρ του μέτρου αφού έτσι κι αλλιώς παρκάρουν στο κέντρο οι μισοί κι οι άλλοι μισοί κάνουν συνέχεια αργούς γύρους περιμένοντας ν' αδειάσει θέση ή το παρατάνε με αλάρμ όπου τους καπνίσει κάνοντας την κίνηση πιο χάλια απ' ό,τι είναι.
Από την άλλη και 100 πάρκινγκ να φτιαχτούν, ο Έλλην δεν θα πληρώσει ακόμα κι αν οδηγεί αυτοκίνητο των 50.000 ευρώ, ειδικά στο κέντρο που το 8ωρο κοστίζει κοντά 10ρικο. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
[...]Ήρθαν οι φοιτητές στην Αθήνα για σπουδές και τσούπ όλοι από ένα αμαξάκι στο Κολωνάκι [...]Έχουμε από τα πιο άσχημα κέντρα πόλης σε όλη την Ευρώπη για να μην πω σε όλο τον κόσμοΚαλά άραξε και λίγο, σιγά μην είναι το πρόβλημα στο κυκλοφοριακό οι φοιτητές που μένουν στο Κολωνάκι. Χαλάρωσε...
Με ποια λογική ακριβώς αυτός που χαράματα πρέπει να πάει στη δουλειά του και μετά πηδηγμένος να γυρίσει σπίτι του, απαγορεύεται να χρησιμποιεί αυτοκίνητο και πρέπει να πάρει ΜΜΜ, και εσύ που θες να πάς για τα ψώνια σου πρέπει να έχεις τη βολή του αυτοκινήτου σου;
Συγκριτικά με ποια κέντρα -του κόσμου κι όλας-, έχουμε πιο άσχημο κέντρο εξαιτίας της μη απαγόρευσης κυκλοφορίας;
ΕΕΠ εγώ Παγκράτι μένω και δεν δουλεύω κέντρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
-
Μακάρι να βρουν λύση οι κάτοικοι, αν και γενικώς αμφιβάλλω. Νομίζω ότι ο κόσμος σε αυτές τις περιοχές που διάβασα ότι ισχύει το σύστημα, ότι είναι πολύς για να ικανοποιηθεί με αυτές τις θέσεις στάθμευσης. Επίσης, δεν νομίζω ότι θα αποσυμφορηθεί το κέντρο με αυτό το κόλπο. Πιο αποτελεσματική κίνηση για μένα θα ήταν να κυνηγάνε τις διπλοσειρές, ώστε μερικοί δρόμοι να πηγαίνουν γρηγορότερα και να μην κολλάν τα λεωφορεία, τα ταξί και τα ΙΧ σε κάθε @ που νομίζει ότι τα '5 λεπτάκια' και η 'δουλειά' του ότι ενδιαφέρει κανέναν και πρέπει όλοι να περιμένουν. Βέβαια, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του μέτρου, η ιστορία θα δείξει.
Για τα της Θεσσαλονίκης, τώρα, η οποία έχει παρκόμετρα σε όλη ουσιαστικά την αγορά, από Συντριβάνι μέχρι Λαδάδικα, από παραλία μέχρι Εγνατία - και λίγο πιο πάνω σε μερικά σημεία.
Τα βράδια δεν κυκλοφορούν παρκαδόροι (απορώ πώς τους έχουμε γλιτώσει - σε ό,τι trend υπάρχει είμαστε πρώτοι!!!) στο κέντρο. Αριστοτέλους--->Πεζόδρομος, οπότε δύσκολα παρκάρεις. Στην Τσιμισκή και τη Μητροπόλεως παρκάρει πολύς κόσμος, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η Τροχαία περνά και μαζεύει από κάθε όχημα που δεν έχει μέσο, περίπου 70 ευρώ. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είσαι παράνομος. Στους υπόλοιπους δρόμους του κέντρου που έχουν παρκόμετρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, γενικά βρίσκεις, αλλά κανείς δεν σου εγγυάται ότι δεν θα ταλαιπωρηθείς ή ότι θα παρκάρεις κοντά στο σημείο που θες να πας.
Για την πωλήτρια του Τερκενλή δεν ξέρω πού θα παρκάρει, πάντως ξέρω ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ΔΕΝ βρίσκεις πάρκινγκ στο παρκομετρημένο κέντρο. ΔΕΝ ισχύει θέμα επισκέπτη κλπ. Οι θέσεις συνήθως καβατζάρονται throughout the day, παρά το γεγονός ότι πλέον απαγορεύεται η στάθμευση άνω των 2 ωρών. Η αιτία; Μάλλον ελλειπής αστυνόμευση. Βλέπω εκατοντάδες οχήματα χωρίς κάρτες στάθμευσης, χαρτάκια από παρκόμετρα ή αυτοκόλλητο κατοίκου να βρίσκονται για ώρες στο ίδιο σημείο.
Τώρα που το σκέφτομαι...γιατί οι κάτοχοι γραφείων δεν δικαιούνται ελεύθερη στάθμευση και θα πρέπει να μηχανευτούν πατέντα για να την επιτύχουν; Πληρώνουν μειωμένα δημοτικά τέλη ή κάτι τέτοιο;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]Ήρθαν οι φοιτητές στην Αθήνα για σπουδές και τσούπ όλοι από ένα αμαξάκι στο Κολωνάκι [...]Έχουμε από τα πιο άσχημα κέντρα πόλης σε όλη την Ευρώπη για να μην πω σε όλο τον κόσμο
Καλά άραξε και λίγο, σιγά μην είναι το πρόβλημα στο κυκλοφοριακό οι φοιτητές που μένουν στο Κολωνάκι. Χαλάρωσε...
Με ποια λογική ακριβώς αυτός που χαράματα πρέπει να πάει στη δουλειά του και μετά πηδηγμένος να γυρίσει σπίτι του, απαγορεύεται να χρησιμποιεί αυτοκίνητο και πρέπει να πάρει ΜΜΜ, και εσύ που θες να πάς για τα ψώνια σου πρέπει να έχεις τη βολή του αυτοκινήτου σου;
Όντως μεγαλε, μας ψιλοκουφανες! Ποσους φοιτητες ξερεις να μενουν κολωνακι?
Ακομα, εσυ αν δουλευες 6 το πρωι στο κεντρο (οπου θα εφτανες σε πολυ λιγο χρονο λογω μηδενικης κινησης), θα επαιρνες πχ. λεωφορειο -> μετρο -> λεωφορειο?
-
Αν προσέξατε κι εδώ μέσα αυτό που ακούγεται είναι να 'παίρνουν οι άλλοι ΜΜΜ'.
Το μέτρο είναι εισπρακτικότατο ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ (με μερικά παράπλευρα πλεονεκτήματα). Κάποιοι ΞΑΝΑτσέπωσαν το παραδάκι για τα παρκόμετρα και την υποδομή, κάποιοι προσελήφθησαν από την πίσω πόρτα για να 'κόβουν κλήσεις'. Όλα καλά για το δήμο, που θα αρχίσει ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ να εισπράτει λίαν συντόμως (είτε από τις κάρτες, είτε από τις κλήσεις).
Προσωπικά αν και ουδέποτε έπαιρνα αυτοκίνητο για να κατέβω στο κέντρο κατά τη διάρκεια της ημέρας, από σήμερα αρχίζω το μποϊκοτάζ (μόνο για κανένα θεατράκι πιθανότατα να ξανακατέβω κέντρο Αθήνας). Ούτε για ψώνια, ούτε για διασκέδαση (ευτυχώς για δουλειά δεν την έχω ανάγκη τη χαβούζα). Χέστηκα ρε 'αθηναίοι' για τις υπηρεσίες σας... -
Petros
+1000000000
Ειδικά για το 'άλλοι'¨: εκεί παίζεται κατ'εμέ το παιχνίδι!
-
Το μέτρο είναι καθαρά γαι την κονόμα, ούτε που τους νοιάζει τι θα γίνει από εκεί και πέρα.
-
Ωραία, πες ότι φάγαμε κλήση επειδή δεν ρίξαμε στο παρκομετρο. Τι γίνεται από εκεί και μετά αν δεν πληρωθεί? Όποιος ξέρει ας πει....
-
Εγώ επιμένω... φτιάξτε μου Parking στα metro και μετά χρεώστε μου και 20ευρώ το παρκάρισμα στο κέντρο... αφού δε θα πάω και ποτέ. Φυσικά όμως... να ΦΤΙΑΞΟΥΝ parking ΚΟΣΤΙΖΕΙ... να βάλουν παρκόμετρα... ΩΦΕΛΕΙ.
Επειδή αύριο θα έχω μια συνάντηση επιστημονικού ενδιαφέροντος, με άνθρωπο εντός των πραγμάτων, ελπίζω να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη να σας μεταφέρω (η μια θα είναι η επίσημη και η άλλη η... ανεπίσημη ).
(α, κι έχω και μια εκκρεμότητα για το τραμ, επίσης ελπίζω να τη λήξω αύριο) -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το μέτρο είναι καθαρά γαι την κονόμα, ούτε που τους νοιάζει τι θα γίνει από εκεί και πέρα.καλα για την κονομα ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ.
μενει να δουμε τι αλλο θα γινει στη πραξη. -
Ρε μάγκες μήπως είστε εκτος πραγματικότητας μερικοί???? Μήπως δεν ξέρετε τι γίνεται στο Κέντρο της Αθήνας??? Δεν ξέρετε ποιοι παρκάρουν στην Σπευσίπου και την Ξενοκράτους?????
Οι φοιτητές μένουν εστίες και πάνε πανεπιστήμιο με λεωφορείο και τρώνε στην φοιτιτική λέσχη!!!!! Άλλαξαν οι καιροί παίδες!!!!!! GTi έχουν οι μισοί επειδή πέρασαν στο Πανεπιστήμιο!!!!! -
Βρε λες να μπαίνουν τόσοι πολλοί στο πανεπιστήμιο;;;
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Ζόρια που τραβάτε στην Αθήνα...
Όχι μόνο!
Στα Γιάννενα εδώ και χρόνια ισχύει η στάθμευση σε αρκετούς δρόμους στο κέντρο μόνο με κάρτα...Για πες, γιατί θα πάρω αυτοκίνητο ( ) κάποια στιγμή και θα με γράψουν χωρίς να καταλάβω γιατί..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είμαι υπέρ του μέτρου αφού έτσι κι αλλιώς παρκάρουν στο κέντρο οι μισοί κι οι άλλοι μισοί κάνουν συνέχεια αργούς γύρους περιμένοντας ν' αδειάσει θέση ή το παρατάνε με αλάρμ όπου τους καπνίσει κάνοντας την κίνηση πιο χάλια απ' ό,τι είναι.
Από την άλλη και 100 πάρκινγκ να φτιαχτούν, ο Έλλην δεν θα πληρώσει ακόμα κι αν οδηγεί αυτοκίνητο των 50.000 ευρώ, ειδικά στο κέντρο που το 8ωρο κοστίζει κοντά 10ρικο.Τα παρκινγκ εχουν θεσεις, αλλα κατι SUV και κατι κουρσες των 50.000 τα βλεπεις καβαλα σε ραμπες αναπηρων και στα πεζοδρομια!
**Αν προσέξατε κι εδώ μέσα αυτό που ακούγεται είναι να 'παίρνουν οι άλλοι ΜΜΜ'. **
Αυτα τα 2 μηνυματα, εχουν ολο το ζουμι! Το θεμα το 'τελειωσαν' με αυτες τις 2 προτασεις. Οτι αλλο πουμε, ειναι ανακυκλωση τα ιδια και τα ιδια!
-
Δεν ξέρω αν το 'τελείωσαν' οι προηγούμενοι ως θέμα, αλλά βλέπω πως επί της ουσίας, δείχνει τώρα να 'ανοίγει'. Την πρώτη μέρα εφαρμογής του υπήρχαν προβλήματα:
-
Το μέτρο είναι καθαρά γαι την κονόμα, ούτε που τους νοιάζει τι θα γίνει από εκεί και πέρα.Όπως όλα τα 'μέτρα' που λαμβάνονται σε τούτη τη χώρα.
Το μέτρο είναι καθαρά γαι την κονόμα, ούτε που τους νοιάζει τι θα γίνει από εκεί και πέρα.καλα για την κονομα ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ.
μενει να δουμε τι αλλο θα γινει στη πραξη.Στην αρχή είναι το σύστημα, 'σκάσε και πλήρωνε' μετά από λίγο καιρό το 'μέτρο' θα ατονίσει, όπως όλα τα 'μέτρα' και θα ξεχαστεί μέχρι να το ξαναθυμηθεί κάποιος ανερχόμενος λε...της που κάνει το δήμαρχο (δεν έχει σημασία η πόλη όλοι οι δήμαρχοι τα ίδια είναι ) και να το επαναφέρει. Για να φάει και κάτι το φιλαράκι που έφερε το μηχάνημα για τις κάρτες στάθμευσης ή τα παρκόμετρα ή ο κολλητός που θα κάνει τις διαγραμμίσεις ή ... ή ... .
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ειδικά στο κέντρο που το 8ωρο κοστίζει κοντά 10ρικο.Πόσοοοοοο!! από πότε έχεις να πας σε πάρκιγκ; 15-16 ευρώ πάει το μαλλί!
-
20:50 σημερα στο Κολωνακι ειχε απειρες 8εσεις ελευ8ερες. Πρωτη φορα ειδα την περιοχη τοσο ησυχη.
Απορια: Οπου δεν εχει λευκα πλαισια 8εσης στα8μευσης απαγορευεται το παρκαρισμα? Η ειναι ελευ8ερο? Γιατι μου φαινεται οτι εχουν 3εχασει να ζωγραφισουν ορισμενες 8εσεις ακομη.
Επισης, μπροστα απο τον Αγ.Διονυσιο στη Σκουφα εχουν πλαισιωσει 8εση 'επισκεπτων' μεσα στην οποια βρισκεται ο πασσαλος με την αλυσιδα για την πλαινη εισοδο της εκκλησιας.
Ο φερετζές του ανίκανου...(τα παρκόμετρα επιστρέφουν)