-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Pai MeiΛαϊκίζεις και...υποκειμενικίζεις.
Eίμαι λαϊκός και υποκειμενικός τύπος.
Φιλική συμβουλή:
Οδήγησε όλα τα υποψήφια αμάξια, πριν επιλέξεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
+1
Κάτω τα Haldex ζήτω τα κεντρικά διαφορικά! Πρέπει να κάνουμε κάποιο κίνημα μου φαίνεται...Εγώ φυσικά θα είμαι ο πρόεδρος...
Pai Mei
Άγγελε μη ξεχνάς ότι ένα απλό Α4 Q μπορεί να είναι πιο νωχελικό στις αντιδράσεις του από ένα S3 το οποίο αποτελεί τη σπορ μοντέλο της σειράς.
Για τα απλά Α3 Q σε σχέση με τα Α4 Q ναι μπορώ να το δεχθώ, για το S3 ας κρατήσουμε μία πισινή. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Χμ οταν οι αλλοι εχουν 2 τροχους *για ολες τις δουλειες * (κινηση,φρεναρισμα,στριψιμο) λογικο δεν ειναι η BMW να υπερεχει σε αυτον τον τομεα;
Σιγά, εγώ δεν έχω οδηγήσει ακόμα BMW που να φτάνει σε αίσθηση το τιμόνι του 106rallye π.χ.
320Si
@krus: Γιατί ειδικά αυτό; Πέραν της ανάρτησης Μ που έχει, η οποία προσφέρεται προαιρετικά για όλα τα Ε90, ίδιο σύστημα διεύθυνσης δεν έχει;
@meco: Το ραλλύ, ως 1300 τουλάχιστον, νομίζω ότι δεν είχε υποβοήθηση. Θυμάμαι καλά; Αν ναι, ας μη συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.
Το σαφέστερο τιμόνι που έχω δοκιμάσει είναι του Ρενώ 21 1,8 του 1987, του πατέρα μου. Άλλο αν στο παρκάρισμα σε μεταβάλλει άμεσα σε βλάσφημο ράκος! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
+1
Κάτω τα Haldex ζήτω τα κεντρικά διαφορικά! Πρέπει να κάνουμε κάποιο κίνημα μου φαίνεται...Εγώ φυσικά θα είμαι ο πρόεδρος...
Pai Mei
Άγγελε μη ξεχνάς ότι ένα απλό Α4 Q μπορεί να είναι πιο νωχελικό στις αντιδράσεις του από ένα S3 το οποίο αποτελεί τη σπορ μοντέλο της σειράς.
Για τα απλά Α3 Q σε σχέση με τα Α4 Q ναι μπορώ να το δεχθώ, για το S3 ας κρατήσουμε μία πισινή.Μιχαλιό δεν θα συγκρίνεις ένα απλό Α4q με το S3 αλλά το DTM (220ps),με το πιο εστιασμένο set-up. Βέβαια ακόμα κι ένα απλό 2.0ΤFSI Α4, παρότι πιο μαλακό πιθανώς από το S3, για μένα θα είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον, μόνο και μόνο λόγω torsen. Έχω δει πώς δουλεύει στην πράξη και ο νέος haldex με το εξελιγμένο λογισμικό, και κάθε άλλο παρά εντυπωσιάστηκα.
Με το torsen έχεις παιχνίδι, έχεις διπλώματα, έχεις ρυθμισιμότητα, έχεις ταχύτητα αντιδράσεων, έχεις αποτελεσματικότητα. O Haldex στην ουσία είναι απλώς ενισχυτικός της χαμένης πρόσφυσης του μπροστινού, προσφέροντας μεν ασφάλεια, αλλά μέχρι εκεί, άντε το πολύ να σπρώξει το πίσω μέρος λίγο παραπάνω σε μία υποψία ντριφτ (σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο). -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Μιχαλιό δεν θα συγκρίνεις ένα απλό Α4q με το S3 αλλά το DTM (220ps),με το πιο εστιασμένο set-up. Βέβαια ακόμα κι ένα απλό 2.0ΤFSI Α4, παρότι πιο μαλακό πιθανώς από το S3, για μένα θα είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον, μόνο και μόνο λόγω torsen. Έχω δει πώς δουλεύει στην πράξη και ο νέος haldex με το εξελιγμένο λογισμικό, και κάθε άλλο παρά εντυπωσιάστηκα.
Με το torsen έχεις παιχνίδι, έχεις διπλώματα, έχεις ρυθμισιμότητα, έχεις ταχύτητα αντιδράσεων, έχεις αποτελεσματικότητα. O Haldex στην ουσία είναι απλώς ενισχυτικός της χαμένης πρόσφυσης του μπροστινού, προσφέροντας μεν ασφάλεια, αλλά μέχρι εκεί, άντε το πολύ να σπρώξει το πίσω μέρος λίγο παραπάνω σε μία υποψία ντριφτ (σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο).Έτσι ναι συμφωνώ στην πρώτη παράγραφο.
Στη δευτερη έχω να πω ότι: Πού να δεις τι γίνεται, αν δεν έχεις ηλεκτρονικά και έχεις torsen πίσω@meco: Το ραλλύ, ως 1300 τουλάχιστον, νομίζω ότι δεν είχε υποβοήθηση. Θυμάμαι καλά; Αν ναι, ας μη συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.
Όχι εννοώ τα rallye με υδραυλικό τιμόνι.
-
Υπαρχουν καποια πραγματα που ειναι αντικειμενικα.
ΤΟ s3 κινειται με ταχυτητα και ασφαλεια.
Πολυ λιγα αυτοκινητα μπορουν να σταθουν διπλα του, ειτε στην πιστα, ειτε σε μια διαδρομη τυπου Αθηνα-Σπάρτη,ειτε στην Βούτα.Τωρα τα λεγομενα του Pai Mei δεν τα σχολιαζω, γιατι σε λιγο θα ακουσουμε 'μα δεν εννοουσα το Aπλο DTM A4 αλλα αυτό που τρέχει στο Le Man' κτλ
-
Tiger
μην είσαι τόσο απόλυτος, τουλάχιστον στο ότι το Α4 με τα 3 διαφορικά μπορεί να γίνει διασκεδαστικό. Μια χαρά γλιστράει, αν το θες! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πολυ λιγα αυτοκινητα μπορουν να σταθουν διπλα του, ειτε στην πιστα, ειτε σε μια διαδρομη τυπου Αθηνα-Σπάρτη,ειτε στην Βούτα.Έτσι ακριβώς. +10. Ιδίως στο Αθήνα - Σπάρτη υπό βροχή.
Το κακό είναι ότι τις (σπανιες, δυστυχώς, μες στην καθημερινότητα) φορές που θα θελήσεις να οδηγήσεις ΕΣΥ και όχι εκείνο, θα πλήξεις.Όταν θες να πας κάπου, είναι το αποτελεσματικότερο.
Όταν θες να οδηγήσεις για να οδηγήσεις, και να νιώσεις τη χαρά της προσωπικής βελτίωσης και συμμετοχής, τα πισωκίνητα και δη τα ΒΜW δεν έχουν ταίρι. Είναι αυτό που λένε 'αn involved driver, whipping a willing car'Kαι για να ξανααντιστρέψω την επιχειρηματολογία, ώστε να σε μπερδέψω χειρότερα: πόσο συχνά, όμως έχεις όρεξη / χρόνο / χώρο να είσαι involved??
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Õðáñ÷ïõí êáðïéá ðñáãìáôá ðïõ åéíáé áíôéêåéìåíéêá.
ÔÏ s3 êéíåéôáé ìå ôá÷õôçôá êáé áóöáëåéá.
Ðïëõ ëéãá áõôïêéíçôá ìðïñïõí íá óôáèïõí äéðëá ôïõ, åéôå óôçí ðéóôá, åéôå óå ìéá äéáäñïìç ôõðïõ Áèçíá-ÓðÜñôç,åéôå óôçí Âïýôá.¸ôóé áêñéâþò. +10. Éäßùò óôï ÁèÞíá - ÓðÜñôç õðü âñï÷Þ.
Ôï êáêü åßíáé üôé ôéò (óðáíéåò, äõóôõ÷þò, ìåò óôçí êáèçìåñéíüôçôá) öïñÝò ðïõ èá èåëÞóåéò íá ïäçãÞóåéò ÅÓÕ êáé ü÷é åêåßíï, èá ðëÞîåéò.¼ôáí èåò íá ðáò êÜðïõ, åßíáé ôï áðïôåëåóìáôéêüôåñï.
¼ôáí èåò íá ïäçãÞóåéò ãéá íá ïäçãÞóåéò, êáé íá íéþóåéò ôç ÷áñÜ ôçò ðñïóùðéêÞò âåëôßùóçò êáé óõììåôï÷Þò, ôá ðéóùêßíçôá êáé äç ôá ÂÌW äåí Ý÷ïõí ôáßñé. Åßíáé áõôü ðïõ ëÝíå 'án involved driver, whipping a willing car'Káé ãéá íá îáíááíôéóôñÝøù ôçí åðé÷åéñçìáôïëïãßá, þóôå íá óå ìðåñäÝøù ÷åéñüôåñá: ðüóï óõ÷íÜ, üìùò Ý÷åéò üñåîç / ÷ñüíï / ÷þñï íá åßóáé involved??
ÅÅÅ ðÜôå êáëÜ ?
ìå ôüóïõò ìðÜôóïõò ìüëéò öôÜíåéò ôá ïñéá Áñêáäßáò -Ëáêùíßáò êáé áêüìá ÷åéñüôåñá ìåôÜ ôçí ÓðÜñôç åêåß èá ôo ÷þóåôå ??
Óá äå íôñÝðåóôå ðáëéï êïíôñÜêçäåòÐáñåðéðôüíôùò åßíáé ìéá ÷áñÜ äñüìïò ,ðñïôåßíåôáé S3 åîïðëéóìÝíï ìå áíôéñáíôÜñ Þ âáììÝíï ìå ìðïãéÜ stealth .
ÔÝëïò -
Όταν βρέχει δεν βγαίνουν παγανιά
-
Ή νωρίς το πρωϊ...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
¼ôáí âñÝ÷åé äåí âãáßíïõí ðáãáíéÜÌç âÜæåéò óôïß÷çìá ....ÂïõôéÜíïõò êáé óôï ýøïò ôùí 118 (ôæßð) ...
¹ íùñßò ôï ðñùú...
Ìç âÜæåéò óôïß÷çìá vol 2.... KõñéáêÞ 4 þñá ôï ðñùß áëêïôÝóô óôï äåõôåñï âáñÝëé ôçò Ôñï÷áßáò ëßãï ðñßí ôï ãÞðåäï .ÐïëëÜ ìðëüêá ìåôáîý
õ.ã äåí ôçí ëÝù óå êáíÝíá áëëÜ ôüóåò öïñÝò áõôüí ôï äñüìï ðïõ
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πολυ λιγα αυτοκινητα μπορουν να σταθουν διπλα του, ειτε στην πιστα, ειτε σε μια διαδρομη τυπου Αθηνα-Σπάρτη,ειτε στην Βούτα.Τωρα τα λεγομενα του Pai Mei δεν τα σχολιαζω, γιατι σε λιγο θα ακουσουμε 'μα δεν εννοουσα το Aπλο DTM A4 αλλα αυτό που τρέχει στο Le Man' κτλ
Πολλά αυτοκίνητα μπορούν να σταθούν δίπλα του.
Ανάλογα με την κίνηση και το φανάρι.Τι να σχολιάσεις από όσα έγραψα; Μήπως κατάλαβες και τίποτα;
Δική σου επιλογή είναι, αλλά τουλάχιστον μάθε να ξεχωρίζεις μερικές βάσικες έννοιες γύρω από τα αυτοκίνητα και την οδήγηση και μετά έλα να σχολιάσεις.
Το S3 είναι, λέει, ασφαλές και γρήγορο! Ευχαριστούμε για την πληροφορία.
Αν την βρίσκεις με το να είσαι ο πρώτος της Βούτας, ή με το να ταξιδεύεις γρήγορα και με ασφάλεια ανά την Ελλάδα, είναι από τις καλές επιλογές.Η διαφορά του Α4 (από το 1.8Τq μέχρι το RS4) είναι ότι εκτός από ασφαλές και γρήγορο, μπορεί να γίνει και διασκεδαστικό. Αν αυτό δεν εννοείς να το καταλάβεις, δικαίωμά σου, αλλά προσπάθησε τουλάχιστον να μη γίνεσαι ερειστικός...
-
άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου τελικά...
**S3
**
φυσικά... -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Πολυ λιγα αυτοκινητα μπορουν να σταθουν διπλα του, ειτε στην πιστα, ειτε σε μια διαδρομη τυπου Αθηνα-Σπάρτη,ειτε στην Βούτα.Έτσι ακριβώς. +10. Ιδίως στο Αθήνα - Σπάρτη υπό βροχή.
Το κακό είναι ότι τις (σπανιες, δυστυχώς, μες στην καθημερινότητα) φορές που θα θελήσεις να οδηγήσεις ΕΣΥ και όχι εκείνο, θα πλήξεις.Όταν θες να πας κάπου, είναι το αποτελεσματικότερο.
Όταν θες να οδηγήσεις για να οδηγήσεις, και να νιώσεις τη χαρά της προσωπικής βελτίωσης και συμμετοχής, τα πισωκίνητα και δη τα ΒΜW δεν έχουν ταίρι. Είναι αυτό που λένε 'αn involved driver, whipping a willing car'Kαι για να ξανααντιστρέψω την επιχειρηματολογία, ώστε να σε μπερδέψω χειρότερα: πόσο συχνά, όμως έχεις όρεξη / χρόνο / χώρο να είσαι involved??
Ερωτηση για να μπερδευτω ακομα περισσοτερο :
Εχουμε ενα αυτοκινητο 4Θυρο με χωρο αποσκευων, με 265 αλογα,κανει ανετο ταξιδι,εχει σχετικα λογικη καταναλωση, ειναι απο τα πια γρηγορα,ταυτοχρονα ειναι απο τα πλεον διασκεδαστικα,εχει πανω διαφορικα που τα ζηλευουν οι φτερουγες,κ.ο.κ.
Ποσο θα επρεπε να κανει αυτο το αυτοκινητο;
Προσωπικα το κοστολογω στα 100.000 κατ'ελαχιστον, με δεδομενο παντα οτι ειναι εφικτο να κατασκευαστει κατι με τοσες πρωτιες ταυτοχρονα.Καλα κανεις παντως και λες οτι λες, αλλωστε το ζητουμενο για μενα ηταν να ακουσω τα αρνητικα στοιχεια των αυτοκινητων που συζηταμε,και οχι ποσο σουπεραουα και μαμαουα ειναι.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Τι να σχολιάσεις από όσα έγραψα; Μήπως κατάλαβες και τίποτα;
Δική σου επιλογή είναι, αλλά τουλάχιστον μάθε να ξεχωρίζεις μερικές βάσικες έννοιες γύρω από τα αυτοκίνητα και την οδήγηση και μετά έλα να σχολιάσεις.
αλλά προσπάθησε τουλάχιστον να μη γίνεσαι ερειστικός. .
Εκτος απο αυτοκινητα,θελω να μου μαθεις να μην γινομαι και εριστικος,αλλα γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν εισαι ο καταλληλος δασκαλος;
Αν την βρίσκεις με το να είσαι ο πρώτος της Βούτας, ή με το να ταξιδεύεις γρήγορα και με ασφάλεια ανά την Ελλάδα, είναι από τις καλές επιλογές.
Προσθετουμε και την πιστα, και ετσι εχουμε πιστα,Βουτα,εθνικη οδο.
Μηπως προτεραιοτητα για ενα αυτοκινητο ειναι να πεταει κωλο στα λιμανακια;Για καποιον που δεν ζει με ενα τετοιο αυτοκινητο και το παιρνει για μια βολτα ή ενα test drive, πιθανως ειναι βασικοτατη προτεραιοτητα. -
Ποσο έχει η έκδοση του S3 για το οποίο ενδιαφέρεσαι ?
-
Τελικη τιμη εχει γυρω στα 43.500,με ελαχιστα extras...
-
Με το συμπάθειο αλλά η ψηφοφορία και ειδικά η επιλογή του S3 μεταξύ των άλλων 3 είναι ........... άσχετη .
Το λέω αυτό γιατί έχεις ήδη προαποφασίσει ....... και αυτό είναι καλό .
Αυτό βεβαίως συνεπάγεται ότι δεν είναι καλύτερο αλλά διαφορετικό.
Το κριτήριο που χρησιμοποιείς για να επιβεβαιώσεις την απόφαση σου προφανώς δεν χρειάζεται να αναλυθεί.
Αναφορικά μόνο θα καταγράψω ότι η επιλογή ενός αυτ/του με κόστος 43.000 θα είχε όπως και έχει (βάση του αποτελέσματος) διαφορετικά κριτήρια απο αυτό τις μέγιστης ταχύτητας .
Το ερώτημα σου, που αποκαλύπτεται μετά απο 12 σελίδες, πιστεύω πως έπρεπε να τεθεί εξ'αρχής.
Ευχομαι καλοτάξιδο αν τελικά προχωρήσεις στην αγορά -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Με το συμπάθειο αλλά η ψηφοφορία και ειδικά η επιλογή του S3 μεταξύ των άλλων 3 είναι ........... άσχετη .
Το λέω αυτό γιατί έχεις ήδη προαποφασίσει ....... και αυτό είναι καλό .άλλα του λέει το φόρουμ εδώ μέσα όμως....
Ψηφος ζητείται...