-
Μα αν δεν κάνω λάθος, η εισαγωγή γίνεται όταν ακόμα οι επιστήμονες από την Ανατολή είναι 18-20 χρονών και όχι όταν είναι φτασμένοι..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μα αν δεν κάνω λάθος, η εισαγωγή γίνεται όταν ακόμα οι επιστήμονες από την Ανατολή είναι 18-20 χρονών και όχι όταν είναι φτασμένοι..γίνεται και έτσι...αλλά όχι μόνο έτσι. Παρόλα αυτά δεν δικαιολογεί την εισαγωγή επιστημόνων αφού οι ομοεθνείς επιστήμονες είναι κατ' εκείνους ανώτεροι...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και τι σημαίνει δηλαδή 'δεν εχουν ολοι ικανοτητες,δεν εχουν ολοι δεξιοτητες, δεν εχουν ολοι μορφωση,δεν εχουν ολοι ισες ευκαιριες' ??Αυτα πρεπει να ληφθουν υποψιν,το 'ο καλυτερος κερδιζει οι υπολοιποι να πανε να πνιγουνε', δημιουργει μεγαλες κοινωνικες ανισοτητες και αλυσιδωτα προβληματα
Ποιός το είπε αυτό ? (με bold)
Πολλες ερωτησεις κανεις, και δεν διαβαζεις- ακους- σκεφτεσαι.
Μαλλον ψυχολογος θα εισαι -
Ο χρήστης gavrill1 έγραψε:
Το να κερασεις τον ζητιανο μια τυροπιτα διοτι ειναι απλα ζητιανος ειναι επισης ανθυγειηνο διοτι δεν σου εδωσε τιποτε πισω. ΑΠλα σου ερεθισε τα αισθηματα σου και τον λυπηθηκες.To να δώσεις μία τυρόπιτα σε κάποιον που πεινάει, είναι υγειινό, διότι αν δεν θα φάει θα πεθάνει.
Εκτός, κι αν όντως μετά χαράς θα έδινες την τυρόπιτα σε κάποιον φτωχό, αλλά με γέμισμα σαλμονέλας και θειικού οξέως, οπότε σίγουρα θα γινόταν ανθυγειινή. Αν εννοείς κάτι τέτοιο, ΟΚ.
Δυστυχώς, οι ελληνικές λέξεις φιλότιμο, φιλοξενία και γενναιοδωρία είναι άγνωστες σε αυτόν, που κάθε πράξη του τη μετράει με όρους κέρδους.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δυστυχώς, οι ελληνικές λέξεις φιλότιμο, φιλοξενία και γενναιοδωρία είναι άγνωστες σε αυτόν, που κάθε πράξη του τη μετράει με όρους κέρδους.Νομίζω ότι αυτό δεν είναι 'ευθύνη' του Γαβριήλ, γενικά στο εξωτερικό είναι άγνωστες αυτές οι λέξεις.. Δυστυχώς...
-
Πόσοι απο εσάς που έχετε 'φιλότιμο. φιλοξενία και γενναιοδωρία' θα προσλαμβάνατε κάποιον με HIV, πρώην φυλακισμένο κλπ? Πόσοι πχ θα πληρώνατε τους φόρους σας ενώ θα μπορούσατε να κλέψετε το κράτος για να υπάρχει σωστή πρόνεια για τους αδύναμους?
Γιατι να μην ξεμπερδέψουμε όμως με μια τυρόπιτα, ευκολα γρήγορα και ανώδυνα.
-
Εχω στο παρελθόν προσλάβει άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως επίσης και με ανίατη ασθένεια. Αν το αντικείμενο της εργασίας μου το επέτρεπε, θα προσλάμβανα και άτομα με χρόνιες μεταδιδόμενες σεξουαλικά (ή με άλλο τρόπο) ασθένειες, αν μπορούσε να διασφαλιστεί η υγεία όλων.
Θέλεις να το πάω και παρακάτω? Οταν ξεκίνησε η μία μου επιχείρηση, πήγα στον ΟΑΕΔ και ζήτησα στοιχεία εγγεγραμμένων στο ταμείο ανεργίας για να τους προσφέρω εργασία (ήταν αρκετά προ διατάξεων Δαφέρμου). Πήρα 130 καρτέλες με στοιχεία. Πήρα 130 τηλέφωνα. Εμφανίστηκαν 2 κυρίες, εκ των οποίων η μία απέρριψε κατευθείαν την πρότασή μου και η άλλη έκατσε μια βδομάδα και μετά παραιτήθηκε επειδή δεν μπορούσε τα ωράρια, είπε (5 ώρες καθημερινά, 5 ημέρες την εβδομάδα, με κλιμακωτό ωράριο, έναρξη το νωρίτερο στις 10:00, λήξη το αργότερο στη 1:00).
Και ναι, πληρώνω τους φόρους μου κανονικά (και με το παραπάνω), όπως επίσης και όλους τους υπαλλήλους μου ώστε να έχουν πρόνοια, αλλά και πάλι κι εγώ ως εργοδότης κι εκείνοι ως εργαζόμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε από την τσέπη μας όταν τύχει κάτι, γιατί πολύ απλά πληρώνουμε για πρόνοια και ασφάλιση χωρίς αυτή να υφίσταται.
Σε αυτό το σημείο καταλαβαίνω απόλυτα το Γαβριήλ γιατί η δική του εμπειρία είναι από ένα κράτος που παρόλα τα κακά του, η κοινωνική πρόνοια είναι αρκετά πιο προσεγμένη από τη δική μας.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πόσοι απο εσάς που έχετε 'φιλότιμο. φιλοξενία και γενναιοδωρία' θα προσλαμβάνατε κάποιον με HIV, πρώην φυλακισμένο κλπ? Πόσοι πχ θα πληρώνατε τους φόρους σας ενώ θα μπορούσατε να κλέψετε το κράτος για να υπάρχει σωστή πρόνεια για τους αδύναμους?Γιατι να μην ξεμπερδέψουμε όμως με μια τυρόπιτα, ευκολα γρήγορα και ανώδυνα.
Το ότι θα δώσεις 1 ευρώ στον επαίτη του φαναριού, θα το κάνεις ως αντιστάθισμα στο άλλο σου πρόσωπο, το οποίο δεν διανοείται να προσλάβει στην επιχείρησή του 'πρώη φυλακισμένους, φορείς HIV κ.λπ';
Και απορώ πραγματικά σε τι αποσκοπεί αυτό το ερώτημά σου, καθώς δεν διακρίνεται κάποια λογική θεμελίωση.
Και μόνο η ορολογία που χρησιμοποιείς 'ξεμπερδεύω με τις τυρόπιτες', δείχνει ότι έχεις κατασκευάσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρότυπο, αυτού του υποκριτή εργοδότη που πίνει το αίμα των εργαζομένων και πυροβολεί στον ελεύθερο χρόνο του ναρκομανείς, αλλά ως αντιστάθισμα δίνει στον ζητιάνο μία τυρόπιτα, για να κερδίσει κάποιους πόντους στο σκορ της αιώνιας σωτηρίας.
Δεν αποκλείεται να υπάρχουν εκπρόσωποι αυτού του είδους, αλλά η συνεπαγώμενη γενίκευση είναι εσφαλμένη, εκτός κι αν υπαινίσσεσαι ότι οποιοσδήποτε δίνει στους φτωχούς (λεφτά, ρούχα, τυρόπιτες, παιχνίδια, ο,τι), θα είναι οπωσδήποτε και άτεγκτος επιχειρηματίας γεμάτος προκαταλήψεις, πράγμα εξίσου εσφαλμένο, καθότι δεν υπάρχει κάποια αιτιολογική σύνδεση μεταξύ των δύο.
-
Pai Mei πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι έβαλες το quote απο το ποστ μου, δεν βλέπω τι παραμικρή σχέση των όσων λες με αυτά που έγραψα.
n_olympios το ποστ σου ειναι πολυ σημαντικό για δύο λόγους. Απο τη μία δείχνει πως μεγάλο μέρος της ανεργιάς είναι πλασματικό. Πολύς κόσμος είναι άνεργος όχι γιατι δεν βρίσκει δουλειά, αλλά γιατι δεν βρίσκει τη δουλειά που θέλει με το μισθό που θέλει.
Επίσης το δευτερο πολυ σημαντικό θέμα που θίγεις είναι αυτό της κοινωνικής πρόνειας. Αν θέλουμε να είμαστε λοιπόν κοινωνικά υπεύθηνοι θα πρέπει σαν πολίτες να πιέζουμε και να συμμετέχουμε ωστε να υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί που να λύνουν το πρόβλημα τηα φτώχιας και της ανέχειας, όχι να το διαωνίζουν ή να κοιτούν απο την άλλη.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
n_olympios το ποστ σου ειναι πολυ σημαντικό για δύο λόγους. Απο τη μία δείχνει πως μεγάλο μέρος της ανεργιάς είναι πλασματικό. Πολύς κόσμος είναι άνεργος όχι γιατι δεν βρίσκει δουλειά, αλλά γιατι δεν βρίσκει τη δουλειά που θέλει με το μισθό που θέλει.Μα δεν είναι άνεργοι, είναι άεργοι. Και δεν είναι μόνο ο μισθός το κριτήριο των πολλών. Εχω ακούσει πολλά παλαβά τα τελευταία 10 χρόνια...
Επίσης το δευτερο πολυ σημαντικό θέμα που θίγεις είναι αυτό της κοινωνικής πρόνειας. Αν θέλουμε να είμαστε λοιπόν κοινωνικά υπεύθηνοι θα πρέπει σαν πολίτες να πιέζουμε και να συμμετέχουμε ωστε να υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί που να λύνουν το πρόβλημα τηα φτώχιας και της ανέχειας, όχι να το διαωνίζουν ή να κοιτούν απο την άλλη.
Ακριβώς.
Αλλά συνεχίζεις να γράφεις την πρόνοια με ει και θα τσακωθούμε.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
n_olympios το ποστ σου ειναι πολυ σημαντικό για δύο λόγους. Απο τη μία δείχνει πως μεγάλο μέρος της ανεργιάς είναι πλασματικό. Πολύς κόσμος είναι άνεργος όχι γιατι δεν βρίσκει δουλειά, αλλά γιατι δεν βρίσκει τη δουλειά που θέλει με το μισθό που θέλει.
Μα δεν είναι άνεργοι, είναι άεργοι. Και δεν είναι μόνο ο μισθός το κριτήριο των πολλών. Εχω ακούσει πολλά παλαβά τα τελευταία 10 χρόνια...
Ακριβώς.
Αλλά συνεχίζεις να γράφεις την πρόνοια με ει και θα τσακωθούμε.
πρεπει καποιος να προνοοισει για το ζητημα της αγραμματοσυνης του ΙΚΕ
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Εχω στο παρελθόν προσλάβει άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως επίσης και με ανίατη ασθένεια. Αν το αντικείμενο της εργασίας μου το επέτρεπε, θα προσλάμβανα και άτομα με χρόνιες μεταδιδόμενες σεξουαλικά (ή με άλλο τρόπο) ασθένειες, αν μπορούσε να διασφαλιστεί η υγεία όλων.Θέλεις να το πάω και παρακάτω? Οταν ξεκίνησε η μία μου επιχείρηση, πήγα στον ΟΑΕΔ και ζήτησα στοιχεία εγγεγραμμένων στο ταμείο ανεργίας για να τους προσφέρω εργασία (ήταν αρκετά προ διατάξεων Δαφέρμου). Πήρα 130 καρτέλες με στοιχεία. Πήρα 130 τηλέφωνα. Εμφανίστηκαν 2 κυρίες, εκ των οποίων η μία απέρριψε κατευθείαν την πρότασή μου και η άλλη έκατσε μια βδομάδα και μετά παραιτήθηκε επειδή δεν μπορούσε τα ωράρια, είπε (5 ώρες καθημερινά, 5 ημέρες την εβδομάδα, με κλιμακωτό ωράριο, έναρξη το νωρίτερο στις 10:00, λήξη το αργότερο στη 1:00).
Και ναι, πληρώνω τους φόρους μου κανονικά (και με το παραπάνω), όπως επίσης και όλους τους υπαλλήλους μου ώστε να έχουν πρόνοια, αλλά και πάλι κι εγώ ως εργοδότης κι εκείνοι ως εργαζόμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε από την τσέπη μας όταν τύχει κάτι, γιατί πολύ απλά πληρώνουμε για πρόνοια και ασφάλιση χωρίς αυτή να υφίσταται.
Σε αυτό το σημείο καταλαβαίνω απόλυτα το Γαβριήλ γιατί η δική του εμπειρία είναι από ένα κράτος που παρόλα τα κακά του, η κοινωνική πρόνοια είναι αρκετά πιο προσεγμένη από τη δική μας.
είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να κάθονται, να βολεύονται και να πληρώνονται συγχρόνως,
να πληρώνονται μάλιστα με μισθό διευθυντού (αν δεν τους προσλάβεις κατευθείαν με αυτη την ιδιότητα...)
ε, τί, με 600 ευρώ θα ξεκινήσω.....?
-
Ναι κύριε/δεσποινίδα/κυρία μου, με 600 ευρώ. Και με υπερωρίες κάποιες φορές και με σπάσιμο νεύρων από τον προϊστάμενό σου και με χώσιμο και με πισωμαχαιριές. Ρωτήστε τους τραπεζικούς υπάλληλους τι περνάνε στη δουλειά τους. Κι όμως όλοι οι νέοι αισθάνονται πολύ τυχεροί αν τους κρατήσουν στην τράπεζα μετά την πρακτική τους (όσοι κάνουν).
Παρά το ότι αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν ξεχωριστό θέμα (προτείνω διάσπαση), θα συνεχίσω λίγο, λέγοντας τα εξής:
Δε διαφωνώ ότι είναι σαφώς πολύ βολικό να παίρνεις τα 300
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
ε, τί, με 600 ευρώ θα ξεκινήσω.....?φτανουν 600 ευρω για να επιβιωσω
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Pai Mei πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι έβαλες το quote απο το ποστ μου, δεν βλέπω τι παραμικρή σχέση των όσων λες με αυτά που έγραψα.Συνέκρινες την ελεημοσύνη που προέρχεται από ανιδιοτελή πράξη, με την δυνατότητα να είναι κανείς τίμιος και με κοινωνική προσφορά ως πολίτης και ως επιχειρηματίας.
Το ένα δεν αναιρεί αναγκαστικά το άλλο.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
φτανουν 600 ευρω για να επιβιωσω
Σε πολλά μέρη του κόσμου επιβιώνουν ολόκληρα χωριά με 600 ευρω.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πόσοι απο εσάς που έχετε 'φιλότιμο. φιλοξενία και γενναιοδωρία' θα προσλαμβάνατε κάποιον με HIV, πρώην φυλακισμένο κλπ? Πόσοι πχ θα πληρώνατε τους φόρους σας ενώ θα μπορούσατε να κλέψετε το κράτος για να υπάρχει σωστή πρόνεια για τους αδύναμους?Γιατι να μην ξεμπερδέψουμε όμως με μια τυρόπιτα, ευκολα γρήγορα και ανώδυνα.
Ρε ΙΚΕ,αυτού του είδους τα ερωτήματα,δύσκολα θα απαντηθούν.
Εάν υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να τα κάνουνε αυτά που αναφέρεις,πιστεύω ότι δέν θα απαντήσουνε καταφατικά,διότι θα φανεί σαν να περιαυτολογούν. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
φτανουν 600 ευρω για να επιβιωσω
Σε πολλά μέρη του κόσμου επιβιώνουν ολόκληρα χωριά με 600 ευρω.
στην Αφρικανικη Ελλαδα αναφερομουν
-
gavriil1
Σε ευχαριστώ για την οπτική σου γωνία, η οποία δεν αμφιβάλλω ότι εκφράζει την άποψη ενός μεγάλου ποσοστού της κοινωνίας μέσα στην οποία ζεις. Επειδή δε με παίρνει ο χρόνος να απαντήσω σε ένα προς ένα τα σχόλιά σου θα πω τα εξής:(1) Μιλάμε για γενναιοδωρία (δες τον ορισμό), ανιδιοτέλεια, αλτρουισμό, συμπόνοια, κλπ. Όχι για επιχειρηματικότητα. Και τα δύο καλά είναι αλλά εδώ συζητάμε για το να δίνεις χωρίς να ζητάς αντάλλαγμα, όπως το παράδειγμα με τα παλιά σας ρούχα, που έφερες.
(2) Θα συμφωνήσω με την άποψη που εξέφρασε ο ΙΚΕ, ότι 'καλύτερα να τον μάθεις να ψαρεύει, κάποιον, από το να του δώσεις ένα ψάρι'. Αν δε μπορείς, όμως, να τον μάθεις να ψαρεύει, καλό είναι και το ψάρι, να βγάλει τη νύχτα του ο άνθρωπος μέχρι να τον μάθει -πιθανώς- κάποιος άλλος να ψαρεύει. Αν τον ξεγράψεις και τον αφήσεις να πεθάνει τη στιγμή που μπορείς να τον 'σώσεις' έστω και προσωρινά, ενώ αύριο κάποιος άλλος μπορεί να του βρει δουλειά, τότε σου λείπει κάτι σημαντικό για να σε θεωρήσω [εγώ τουλάχιστον] αξιόλογο ως άνθρωπο. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.
(3) Δε νομίζω ότι περισσότερο σέβεται κάποιος σαν τον Buffet τους κόπους του από την κοπελίτσα που σκίζεται να παίρνει παραγγελίες και να ετοιμάζει club sandwitch στα McDonalds, ορθοστασία όλη μέρα. ΑΥΤΗ κι αν ξέρει την 'αξία' που έχουν 10 δολάρια (για να μη μιλήσω για άλλους, που τα βγάζουν ακόμα πιο δύσκολα κι έχουν ξεσκιστεί και μια ζωή για να το καταφέρουν, από εκεί που τους ξεκίνησε η ζωή). Για τον Buffet δεν είναι τίποτα, τα βγάζει σε 0.2 δευτερόλεπτα ενώ πίνει τον καφέ του. Μην ακούω λοιπόν ότι 'όσο πιο πλούσιος είναι κανείς τόσο περισσότερο σέβεται τους κόπους του' κι άλλα τέτοια ωραία. Δεν πάει έτσι.
(4) Πραγματικά με εκπλήσει το τσουβάλιασμα κάθε λογής ζητιάνων και λοιπών κακομοίρηδων ή ακόμα και ηλίθιων και ανθρώπων που 'έπαιξαν κι έχασαν' (είχαν όνειρα και το πάλευαν αλλά κάτι τους πήγε πολύ στραβά - χωρίς απαρραίτητα να φταίνε οι ίδιοι) που έχουν έρθει σε απόγνωση και απλώνουν το χέρι για βοήθεια, στο ίδιο 'καζάνι' με όσα λαμόγια γουστάρουν να τεμπελιάζουν και να εισπράττουν κοινωνική πρόνοια, ή 'χτυπάνε κάρτα' χωρίς να δουλεύουν, κλπ. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Και σίγουρα δεν πρόκειται να ψάξω στο internet (...) για να βρω αν ο ζητιάνος που έχω μπροστά μου αξίζει ένα χέρι βοήθειας.
Το 'αμερικάνικο όνειρο' είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας, αλλιώς θα είχατε όλοι μέχρι και ιδιωτικό αεροπλάνο, διότι πολλοί από σας δουλεύουν πολύ σκληρότερα απ' όσο δούλεψε ο Gates ή ο Buffet αλλά δεν έχουν ούτε το μυαλό, ούτε την τύχη, ούτε το όραμα, ούτε τις ευκαιρίες των παραπάνω, και αυτή -καλώς ή κακώς- είναι η πραγματικότητα. Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι γενικεύσεις και το τσουβάλιασμα είναι λάθος.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δυστυχώς, οι ελληνικές λέξεις φιλότιμο, φιλοξενία και γενναιοδωρία είναι άγνωστες σε αυτόν, που κάθε πράξη του τη μετράει με όρους κέρδους.
Νομίζω ότι αυτό δεν είναι 'ευθύνη' του Γαβριήλ, γενικά στο εξωτερικό είναι άγνωστες αυτές οι λέξεις.. Δυστυχώς...
οφ τόπικ (όπως και τα περισσότερα άλλωστε)
αυτό το παραμυθάκι, οτι δλδ οι έλληνες έχουμε την ειδικότητα (για να μην πω το μονοπώλιο) στο φιλότιμο, την φιλοξενία και την γενναιοδωρία είναι από γελοίο έως και επικίνδυνο
Τι είναι αυτο που κρίνει τόν άνθρωπο