-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
skye δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος.Το θέμα είναι να βρεις αυτόν που είναι πιο κοντά σε όσα κι εσυ πιστεύεις. Και αν κολλήσετε, όλα ΟΚ.
Ωραιο υπο-θεμα αυτο.
Η αληθεια ειναι οτι οι ανθρωποι μαγνητιζοντε απο ατομα που ειναι σαν τους εαυτους των. Οι ανθρωποι ειναι ερωτευμενοι με τον εαυτο τους and there is nothing wrong with that.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ελεος πια με τα σχολια για τον γαβριηλ και τις προτιμησεις του..
αφου ετσι γουσταρει τους φιλους του, κουμαντο στη ζωη του κ στις φιλιες του θα κανετε;
κλασσικα καθε θεμα κυλαει με ρυθμους χελωνας μεχρι να απαντησει ο γαβριηλ.. μετα παιρνει καμια 100στη σελιδες σε μια βδομαδα..εξαλλου- για μενα, τουλαχιστον ειναι πιο πιθανο για το γαβριηλ να κανει τετοιους φιλους με αυτα τα κριτηρια που εχει παρα πολλοι απο σας με αυτα που ειπατε
εγω θελω για φιλο ενα τζινι να το τριβω και να κανει ο,τι θελω..
νομιζω οτι εισαι αδικος...ο ανθρωπος εκφραζει εναν τροπο ζωης τον αμερικανικο ο οποιος διαφερει απο τον δικο μας. Αν διαβασεις τι γραφω στην παρενθεση σχολιαζοντας τα λεγομενα του θα δεις οτι τον δικαιολογω για την σταση που εχει βιωνοντας καθημερινα την αμερικανικη κοινωνικη πραγματικοτητα αλλα διαφωνω εν γενει με αυτη. Μην ξεχνας ποιο ειναι το τοπικ που ανοιξε ο hunter. Δεν αναφερομαστε στους φιλους μας αλλα στα στοιχεια εκεινα που κανουν εναν ανθρωπο αρεστο στους αλλους. Αρα δεν γραφουμε πως θα ηταν ή ειναι ο 'ιδανικος' φιλος -αν υπαρχει- αλλα τα στοιχεια που θα μπορουσαν να φερουν καποιους ανθρωπους ποιο κοντα.
Δεν βλεπω που διαφωνεις οποτε σε παρακαλω να μου το εξηγησεις...Οσον αφορα την διαφορα κριτιριων Ελλαδα-ΗΠΑ:
Επηδει εζησα και ζω και τα δυο, ειμαι 100% σιγουρος οτι τα κριτηρια που κρινουν τον ανθρωπο ειναι κατα πολυ πιο ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ στις ΗΠΑ απο οτι στην Ελλαδα. Η απαντηση δηλαδη ειναι πιο multifaceted στις ΗΠΑ απο οτι στην Ελλαδα. Ο αριθμος επιθετων που θα χρισημοποιητω στις ΗΠΑ θα ηταν κατα πολυ μεγαλυτερος απο οτι αυτων στην Ελλαδα.
Ξανα, δεν λεω οτι το ενα ειναι καλυτερο ή χειροτερο του αλλου. Απλα κανω παρατηρηση της αληθειας.
-
^ Επισης σε μια πολυ complete και high tech ερευνα που εγινε περισυ στις ΗΠΑ για το πως καθοριζουν την ευτιχια οι ΗΠΑμερικανοι, το νουμερο ενα κριτηρια ηταν, quality time with friends. Το δευτερο ηταν quality time with relatives. Αυτο δηχνει ποσο βαρος δινουν στον φιλο οι ΗΠΑμερικανοι. Κατι το οποιο ειμαι 100% σιγουρος οτι θα ειναι εκπληξη στο 99% του πλυθησμου της Ελλαδος εαν οχι του πλανητη. Κατι που δηχνει ποσο παρεξηγημενος ειναι ο Αμερικανος για αυτα που πιστευει και το πως νιωθει.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
spyros.sμε λιγα λογια, διαφωνω στο βαρετο πεσιμο που γινεται στον γαβριηλ σε καθε τοπικ που απανταει εδω και 2 χρονια και φανταζομαι και αλλα τοσα πριν γινω μελος στο φορουμ..
2 χρονια? Για διπλασιασε και βαλε...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Στην Ελλαδα που το 90% του πλυθησμου ειναι μεσα στην ιδια ταξη (οσον αφορα το success factor), ισως οχι. Οταν ζησεις σε χωρα που πραγματικα εχει clearly distinguished ταξεις, τοτε ναι και μαλιστα ειναι και πολυ σοβαρο κριτηριο.
Ε ναι σαφώς. Γιατί πάνω απ'όλα δεν είμαστε ρατσιστές. Αυτοί είναι μικροαστοί/insert class here.
Δεν ειναι θεμα ρατσισμου. Οταν εισαι successful δεν εισαι μελος καποιας ρατσας.
-
Θα συνεχίσεις για πολύ ακόμα να απαντας σε κάθε σειρά με ξεχωριστό ποστ;
-
gavriil1 το γεγονος οτι μπηκες στο φορουμ και ετοιμασες μακροσκελη απαντηση στον καθενα μας δειχνει οτι ουτε εσυ τηρεις τις 10 'εντολες' που σου δωσανε.
Για ποιες 10 εντολες μιλας? Εαν για τα 10 κριτηρια που εγραψα, δεν μου τα εδωσε κανεις, εγω τα εγραψα αργα το βραδυ χτες και ηταν εντελως impromptu κριτηρια. Σκεφτηκα και εγραψα.
Εσυ μπορει να κανεις φιλους χορηγοντας τους MMPI ή 16PF...εγω ευτυχως ακομα χρησιμοποιω παραδοσιακες μεθοδους.
Δεν εχω ιδεα τι εννοεις με τα acronyms.
Παρολα αυτα θεωρω οτι συνομιλω με εναν αξιολογο ανθρωπο βρισκομενο στην αλλη ακρη του ατλαντικου ο οποιος λειτουργει με βαση το Αμερικανικο μοντελο ζωης.
Ε στις ΗΠΑ ζω εδω και σχεδον 15 χρονια, με ποια βαση με θελετε να ζω?
Θενκς για τα θετικα επιθετα παντως.
Ειμαι επισης σιγουρος οτι αν δεν εισαι γονος μεταναστων αλλα βρεθηκες στην αμερικη για σπουδες ή για εργασια θα ενιωσες αμηχανα οταν πηγες...
Ναι για σπουδες ηρθα αρχικα. Ενιως διαφορα ερεθισματα οταν ηρθα, για αμηχανια δεν θυμαμαι.
Το γεγονος οτι αφομοιωθηκες απο το συστημα που ισχυει εκει δεν σε κανει καλυτερο απο τους συμφορουμιτες σου...
Ειπα εγω οτι με κανει καλυτερο?
Επισης επηδει σκεφτομαι ΗΠΑμερικανικα, δεν σημενει οτι ξεχασα τον Ελληνικο τροπο σκεψης τον οποιο εζησα κατα 100% τα πρωτα 22 χρονια της ζωης μου και εν μερη ζω και απο τοτε που ειρθα ΗΠΑ.
Και αυτο με κανει να εχω περισσοτερες εμπειριες απο καποιον που εχει ζησει 100% στην Ελλαδα. Αυτο δεν σημενει παλι οτι ειμαι καλυτερος. Ποιο εμπειρος ναι.
Αυτο που θελω να καταλαβεις και να μην ξεχνας ποτε είναι οτι το γεγονος οτι ζεις σε μια κοινωνια περισσοτερο ανεπτυγμενη τεχνολογικα, πλουσια με αυστηρους νομους και πολλες ευκαιρειες για επαγγελματικη επιτυχια δεν σε βαζει αυτοματα σε μια κοινωνικη ελιτ οπως θελεις να πιστευεις.
Δεν καταλαβαινω τι σε κανει να νομιζεις οτι ζω σε μια κοινωνικη ελιτ. Που το ειδες αυτο? Επηδει εγραψα για τις ταξεις στην Ελλαδα? Σε σχεση με τον μεσο Ελληνα, οικονομικα ειμαι σιγουρα σε ελιτ κατασταση, αυτο δεν ειναι υποκειμενικο, ειναι θεμα νουμερικο. ΑΛλα και παλι, δεν σημενει οτι εγω καπως ειμαι 'καλυτερος' οτιδηποτε σημενει αυτο, απο καποιον που ειναι λιγοτερο successful και ζει στην Ελλαδα. Οπως εγραψα, το success factor ειναι ενα απο τα 10 κριτηρια που κρινει τον ανθρωπο για μενα.
Φιλε μου εισαι homo economicus...ζεις για να δουλευεις δεν δουλευεις για να ζεις...εχεις κανει την καθημερινοτητα σου προεκταση της εργασιας σου...κριμα για σενα...αν μου πεις οτι κανω λαθος θα σου πω να κοιταξεις το αβαταρ σου...Καλη συνεχεια σε οτι κανεις και ευχομαι το reality check να σε ταρακουνησε...
Κανεις λαθος. Δεν με ξερεις ουτε κατα δοιανια σε σημειο που να σε κανει να με χαρακτηρισεις σε τετοιο βαθος, εγω δεν θα τολμουσα εναν τετοιο χαρακτηρισμο για σενα. Το παραπανω δηχνει το ποσο biased εισαι. Λυπηρο.
Οχι οτι πρεπει να απολογηθω σε σενα ή σε κανενα αλλον εδω αλλα here are my hobbies:
- Automotive News, moderating 56,000 member auto-news forum for 5 years now
- Automotive Anything, going to events (racing, shows, gatherings, etc)
- Writing and playing music (synths and guitar), tons of time spent here, I can sell you a CD if interested
- Playing vball 6-10 hours a week, every week for years now
- Going to the gym lifting, 10-14 hours a week for years now
- Spending a lot of time in this forum, look at my posts
- Geopolitical interests, spending tons of time on TV and the web researching
- Etc
Η γυναικα μου θα με χωρισει διοτι εχω πολλα χομπυ. Δεν κανω πλακα.
(Σορρυ για τα Αγγλικα, ηθελα να τα γραψω γρηγορα)
Με αλλα λογια, εγω δεν δουλευω για να ζω. Η Oracle (και οι αλλες) ειναι ενα μερος της ζωης μου. Και αυτο το θεωρω προτερημα. Αρκετα για μενα ομως, αφου το εκανες προσωπικο το θεμα και εισουν τοσο λαθος, επρεπε να αμυνθω την αδικη επιθεση σου.
Να σου πω και κατι τελευταιο; Αν πραγματι αυτα που γραφεις ηταν σωστα δεν θα επιζητουσες ελληνικη συντροφια σε ενα αυτοκινητιστικο φορουμ χιλιαδες μιλια μακρυα αλλα θα ησουν σε κανενα απογευματινο ή πρωινο μιτινγκ...Οπως λετε και σεις...CU
Και αυτο δηχνει το ποσο λαθος εισαι οταν λες οτι ζω για να δουλευω. Ενω δηλαδη περναω τοσο χρονο εδω. Εγω αναζητω Ελληνικη συντροφια διοτι ειμαι Ελληνας. Γεννηθηκα και μεγαλωσα στην Ελλαδα, ολο μου το σοι ζει στην Ελλαδα και σιγουρα μου λειπει η Ελληνικα συντροφια. Νομιζω ειναι προτερημα μου το να το μαρτυρισω.
Θυμωμενε ε θυμωμενε.
-
ΤΙ ΜΕ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕΙ:
-Τα γρήγορα αυτοκίνητα
-Η αγάπη για τα ζώα
-Το αισθησιακό μασάζ
-Η γενναιοδωρία
-Η σιγουριάΤΙ ΜΕ ΑΠΩΘΕΙ:
-Η υποκρισία
-Η τσιγκουνιά
-Το πλαδαρό σώμα
-Οι τρίχες στα αυτιά -
εντιτ
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
ΤΙ ΜΕ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕΙ:
-Τα γρήγορα αυτοκίνητα
-Το αισθησιακό μασάζ
-Η σιγουριάYeah baby!
Ειδικα το δευτερο.
ΤΙ ΜΕ ΑΠΩΘΕΙ:
-Το πλαδαρό σώμα
-Οι τρίχες στα αυτιά -
λοιπον:
16pf:the sixteen personality factor questionnaire
MMPI:Minnesota Multiphasic Personality Inventory, εχουμε και 2η εκδοση πλεον.
Προκειται για πολυ γνωστα τεστ προσωπικοτητας...χρησιμοποιουνται συχνα για την επιλογη προσωπικου.Ας το σταματησουμε εδω...εισαι ελληνας της διασπορας και ειμαι σιγουρος οτι αγαπας τον τοπο σου...Απο την αλλη αμα συμφωνουσαμε σε ολα δεν θα ειχε κανενα νοημα η παραθεση αποψεων. Να εισαι καλα εκει περα και να μην ξεχνας την καταγωγη σου....
Ο θυμωμενος....
(μην ξεχασω cd απο σενα δεν θα αγορασω...βαλτο σε τορεντ να το κατεβασω τσαμπα διοτι ειμαι συγκριτικα φτωχος )
-
λοιπον:
16pf:the sixteen personality factor questionnaire
MMPI:Minnesota Multiphasic Personality Inventory, εχουμε και 2η εκδοση πλεον.
Προκειται για πολυ γνωστα τεστ προσωπικοτητας...χρησιμοποιουνται συχνα για την επιλογη προσωπικου.Ας το σταματησουμε εδω...εισαι ελληνας της διασπορας και ειμαι σιγουρος οτι αγαπας τον τοπο σου...Απο την αλλη αμα συμφωνουσαμε σε ολα δεν θα ειχε κανενα νοημα η παραθεση αποψεων. Να εισαι καλα εκει περα και να μην ξεχνας την καταγωγη σου....
**Ο θυμωμενος.... **
(μην ξεχασω cd απο σενα δεν θα αγορασω...βαλτο σε τορεντ να το κατεβασω τσαμπα διοτι ειμαι συγκριτικα φτωχος )
Το οτι ειμαι εδω (φορουμ) λεει οτι αγαπαω τον τοπο μου, δεν συμφωνεις?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Οχι οτι πρεπει να απολογηθω σε σενα ή σε κανενα αλλον εδω αλλα here are my hobbies:
...
3. Writing and playing music (synths and guitar), tons of time spent here, **I can sell you a CD if interested **
...
EtcΚαλό!!! Εγώ, ας πούμε, θα το 'ανέβαζα' κάπου και θα του έδινα το λινκ να το κατεβάσει, αν ενδιαφερόταν. Περισσότερο θα με ικανοποιούσε το ότι κάποιος ξόδεψε λίγο από το χρόνο του για να ακούσει αυτό που 'σκαρφίστικα' από το να βάλω στην τσέπη μου μερικά ευρουδάκια από την πώληση ενός CD, αφού δε μιλάμε για επάγγελμα αλλά για χόμπυ.
Το 'ενδιαφέρον' για εμένα είναι ότι αξίες όπως η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η λεβεντιά (που λέει κι ο Ανδρέας), η γενναιοδωρία, κλπ πουθενά δεν αναφέρθηκαν κι έχουν αντικατασταθεί από άλλες ('αξίες') όπως το χρήμα, η επαγγελματική 'καταξίωση', η εξυπνάδα (ή 'εξυπνάδα'...), οι πολιτικές πεποιθήσεις.... κλπ.
Σίγουρα ο φίλος μας δε μιλά για λογαριασμό όλων των συμπολιτών του, αλλά μας δίνει μια οπτική γωνία αξιολόγησης που αποτελεί ένα πολύ καλό έναυσμα για συζήτηση περί αλλοτρίωσης αξιών στην εποχή μας.
Οταν καποιος ειναι humble ειναι κατα πασα πιθανοτητα και ειλικρινης και τιμιος. Οταν το συνδιαζεις και με την πετυχημενη καριερρα, οι πιαθανοτητες αγγιζουν το 100%.
Η γενναιοδωρια για μενα δεν ειναι στα τοπ 10 κριτηρια. There is nothing wrong with someone keeping their hard-earned money.
ΟΚ, θες να πεις ότι θεωρείς την **ειλικρίνια **και την **τιμιότητα **σημαντικές αξίες αλλά υποθέτεις (...) ότι όποιος είναι 'πετυχημένος' και ταπεινόφρων τα έχει οπωσδήποτε αυτά... Δε θα σταθώ στο αν έχεις δίκιο ή άδικο [ανάλογα με τα παραδείγματα που έχεις υπόψη σου κρίνεις προφανώς] αλλά χαίρομαι που τελικά δίνεις σημασία στα παραπάνω κι ας μην τα αναφέρεις στη λίστα σου.
Για την γενναιοδωρία τώρα, απλά το βλέπουμε διαφορετικά. Προσωπικά δε μπορώ να σεβαστώ αυτόν που έχει του κόσμου τα χρήματα, σπίτια, αυτοκίνητα, κλπ, και περνάει δίπλα από τον φτωχό ή τον ανάπηρο που ζητιανεύει στο πεζοδρόμιο χωρίς να του δίνει τίποτα. Καρφί δε μου καίγεται αν είναι αυτοδημιούργητος κι έχει δουλέψει σκληρά, αν έχει χιούμορ, χόμπυ, κλπ. Για εμένα, αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καρδιά και κάποιος που δεν τον αγγίζει ο πόνος του διπλανού του και δε σταματά να βοηθήσει το συνάνθρωπό του όταν αυτός το έχει ανάγκη [ειδικά όταν η βοήθεια που θα προσφέρει δε θα του κοστίσει ούτε κατ' ελάχιστον στο 'επίπεδο ζωής του'] δεν πιστεύω ότι είναι άξιος σεβασμού. Μπορεί να τον θαυμάσω για άλλα πράγματα, αλλά όχι γι αυτό που πρεσβεύει ως μέλος μιας κοινωνίας.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Συγκεκριμενα, θα μπορουσα να κανω παρεα με καποιον ο οποιος εχει μονο ενα απο τα παραπανω κριτηρια σε υψηλο βαθμο, πχ χιουμορ μονο και μονο επηδει με κανει και γελαω οταν παμε για ενα ποτο. Ομως σε ολα τα αλλα να ειναι 'μηδεν' π.χ. Αυτος ειναι φιλος για...λιγες ωρες οπως λετε εκει. Για λιγο.Ψιλο-οφτόπικ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ κάποιος να έχει χιούμορ ΜΟΝΟ. Όποιος έχει χιούμορ, έχει και ΑΡΚΕΤΑ άλλα καλά πάνω του
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
...
3. Writing and playing music (synths and guitar), tons of time spent here, **I can sell you a CD if interested **
...
EtcΚαλό!!! Εγώ, ας πούμε, θα το 'ανέβαζα' κάπου και θα του έδινα το λινκ να το κατεβάσει, αν ενδιαφερόταν. Περισσότερο θα με ικανοποιούσε το ότι κάποιος ξόδεψε λίγο από το χρόνο του για να ακούσει αυτό που 'σκαρφίστικα' από το να βάλω στην τσέπη μου μερικά ευρουδάκια από την πώληση ενός CD, αφού δε μιλάμε για επάγγελμα αλλά για χόμπυ.
Φυσικα αστειευομουν. Το εγραψα ετσι λογο προηγουμενων τοποθετησεαν απο ακρετους εδω στο φορουμ.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Για την γενναιοδωρία τώρα, απλά το βλέπουμε διαφορετικά. Προσωπικά δε μπορώ να σεβαστώ αυτόν που έχει του κόσμου τα χρήματα, σπίτια, αυτοκίνητα, κλπ, και περνάει δίπλα από τον φτωχό ή τον ανάπηρο που ζητιανεύει στο πεζοδρόμιο χωρίς να του δίνει τίποτα.
Το προβλημα σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι ο ζητιανος θα παρει το hard earned ρευστο σου και θα το δωσει αμεσως ητε για ναρκωτικα ή για αλκοολ, ή για κατι αναλογο. Γιαυτο ειναι και ζητιανος, διοτι εκανε τις λαθος επιλογες στην ζωη συνεχομενες φορες και χωρις accountability. Του αξιζει που ειναι ζητιανος. Διοτι ολοι ξερουμε πολλακις παραδειγματα απο ατομα που γεννηθηκαν με οχι ευνοικες χρηματοοικονομικες συνθηκες και εγιναν πιο πετυχημενοι απο τους πετυχημενους. Αρα ο ζητιανος κατα 99% εαν οχι 100%, δεν αξιζει να του δωθει σεντ.
Τωρα αυτο δεν σημενει οτι καποιος δεν πρεπει να ειναι γενναιοδωρος. Υπαρχουν αλλοι τροποι για να δωσει καποιος λεφτα. Ας πουμε σε φυλανθρωπικα ιδρυματα, κτλ (αν και υπαρχουν πολλα παραδειγματα ΦΙ/ματων που κλεβουν λεφτα ή δεν τα δινουν εκει που πρεπει ή δεν τα δεινουν συντομα). Αλλα υπαρχουν και σωστα ιδρυματα.
Τωρα η ερωτηση ειναι: Ποσο 'ευκαταστατος' πρεπει να ειναι καποιος για να δωσει χρημα ή μαλλον το αντιθετο. Ποσο φτωχος πρεπει να ειναι καποιος για να ειναι δικαιολογημενος να μην δωσει. Οι της θρησκειας θα σου πουνε πιθανως οτι ολοι πρεπει να δινουν. ΟΚ λοιπον λεω εγω, ποσους ζητιανους ξερεις εσυ που δινουν ενα 10% απο αυτα που ζητιανευουν...στους....ζητιανους? Η απαντηση πολυ πιθανων ειναι μηδεν. Αρα γιατι να δωσει ο Gates και ο Μπαφετ?, θα ρωτουσε καποιος. Ομως δινουν. Αρα ειναι αγιοι? Οχι.
Με αλλα λογια, το θεμα γενναιοδωρεια προσεγγιζεται λαθος. Διοτι για εσας, ολους εσας που ειπατε οτι, εγω κρινω τον ανθρωπο (και) απο το ποσο γενναιοδωρος ειναι, ειστε λαθος. Γιατι? Διοτι δεν υπαρχει καν τετοιο θεμα. Γιατι? Διοτι οταν δινει καποιος στους λιγοτερο τυχερους ή ικανους, τοτε πρεπει να το κραταει μυστικο μονο για τον εαυτο του. Αρα κανεις δεν πρεπει να ξερει. Αρα, the above point of yours is moot.
Τελος, εαν εισαι ευκαταστατος, say you make $300K a year, και δεν δινεις, για μενα δεν ειναι απαραιτητα μειων κατι τετοιο.
Καρφί δε μου καίγεται αν είναι αυτοδημιούργητος κι έχει δουλέψει σκληρά, αν έχει χιούμορ, χόμπυ, κλπ. Για εμένα, **αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καρδιά **
Εαν εχει δωσει και το διαλαλαει τοτε σιγουρα δεν εχει καρδια, ΚΤΤΓΜ. Διοτι το εκανε για εφε. Αλα-Ελληνικα.
Για το εαν εχει καρδια, πιο κατω....
και κάποιος που δεν τον αγγίζει ο πόνος του διπλανού του και δε σταματά να βοηθήσει το συνάνθρωπό του όταν αυτός το έχει ανάγκη [ειδικά όταν η βοήθεια που θα προσφέρει δε θα του κοστίσει ούτε κατ' ελάχιστον στο 'επίπεδο ζωής του'] δεν πιστεύω ότι είναι άξιος σεβασμού. Μπορεί να τον θαυμάσω για άλλα πράγματα, αλλά όχι γι αυτό που πρεσβεύει ως μέλος μιας κοινωνίας.
Για μενα θα ειχε παραπανω αξια εαν ο ζητιανος ελεγε με μια πινακιδα (οπως κανουν εδω): 'Will work for food'. Ετσι υπαρχει οχι μονο καρδια, αλλα και υγιεις συναλλαγη η οποια βοηθαει ολους, και αυτον που δινει και αυτον που τα παιρνει και την μικρο-οικονομια. Ακουγεται πολυ κρυο, ομως πιστεψε με, ειναι γεματο καρδια. Γιατι?
Let's zoom out:
Γιατι καποιος μεγαλοεπιχειρηματιας δεν εχει καρδια (διοτι ας πουμε δεν δινει σε ιδρυματα ή ζητιανους μια), οταν εχει δημιουργησει τοσα πολλα στην ζωη του ως πετυχημενος χρηματοοικονομικα, και εχει δωσει δουλεια και ψωμια (και χιλια δυο αλλα) σε αυτους που εργαζοντε για αυτον?
Εαν ο ζητιανος θελει λεφτα, να παει να βρει δουλεια. Στις ΗΠΑ παρακαλανε και το minimum wage τωρα θα γινει $7.5 την ωρα παρακαλω (ηδη ειναι στα 6.5 σε πολλες πολιτειες). Γιαυτο οι Μεξικανοι ερχοντε παρανομα απο τα νοτια συνορα με ρυθμο ενα εκκατομυριο ατομα τον χρονο στις ΗΠΑ. Αλλο θεμα αυτο.
Πισω στο θεμα. Ο επιχειρηματιας που βρηκε τροπο να κανει μια εταιρια και εδωσε δουλεια σε 1000 ατομα για 50 χρονια π.χ. (μικροτατη εταιρια για ΗΠΑμερικανικα στανταρντ αλλα λεμε) why does he not get any credit from you, τους πανεξυπνους? Δεν εδωσε ετσι? Ναι πηρε, ομως εδωσε κιολας. Αρα? Γιατι επηδει ειναι πλουσιος πρεπει να δωσει και στα ιδρυματα και εδω και εκει που ολοι οι χυππιδες καλουν και νομιζουν οτι τα ξερουν ολα και για το τι σημενει γενναιοδωρεια?
Bottom line, ειναι πολυ πιο πολυπλοκο απο οτι νομιζεται το θεμα της γεννεοδωρειας.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Συγκεκριμενα, θα μπορουσα να κανω παρεα με καποιον ο οποιος εχει μονο ενα απο τα παραπανω κριτηρια σε υψηλο βαθμο, πχ χιουμορ μονο και μονο επηδει με κανει και γελαω οταν παμε για ενα ποτο. Ομως σε ολα τα αλλα να ειναι 'μηδεν' π.χ. Αυτος ειναι φιλος για...λιγες ωρες οπως λετε εκει. Για λιγο.
Ψιλο-οφτόπικ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ κάποιος να έχει χιούμορ ΜΟΝΟ. Όποιος έχει χιούμορ, έχει και ΑΡΚΕΤΑ άλλα καλά πάνω του
Σωστα. Ηδη το καλυψα στα 10 κρητιρια οτι αυτοι με υψηλης ποιοτητας χιουμορ ειναι σχεδον παντα και πανεξυπνοι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Συγκεκριμενα, θα μπορουσα να κανω παρεα με καποιον ο οποιος εχει μονο ενα απο τα παραπανω κριτηρια σε υψηλο βαθμο, πχ χιουμορ μονο και μονο επηδει με κανει και γελαω οταν παμε για ενα ποτο. Ομως σε ολα τα αλλα να ειναι 'μηδεν' π.χ. Αυτος ειναι φιλος για...λιγες ωρες οπως λετε εκει. Για λιγο.
Ψιλο-οφτόπικ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ κάποιος να έχει χιούμορ ΜΟΝΟ. Όποιος έχει χιούμορ, έχει και ΑΡΚΕΤΑ άλλα καλά πάνω του
++ 1
-
σε αυτο συμφωνω...το χιουμορ ειναι αποτελεσμα και εν τελει σταση ζωης που πηγαζει απο τα καλα στοιχεια που εχει κανεις μεσα του. Ιδιαιτερα αν συνδυαζεται και με αυτοσαρκασμο δημιουργει αξιολογους ή για να το διατυπωσουμε στο πνευμα του τοπικ...αρεστους ανθρωπους...
@ gavriil1: Με την λογικη που ασπαζεσαι και ο Bill Gates ειναι γενναιοδωρος διοτι αποτελει τον μεγαλυτερο παγκοσμιως ευεργετη...βεβαια δεν ξεχνουμε το γεγονος οτι αυτα που προσφερει εκπιπτουν της φορολογιας ενω παραλληλα αποτελουν και δωρεαν διαφημιση για τον ιδιο και την εταιρεια του. Αλλωστε το χρημα πολλοι εμισησαν την δοξα κανεις...
Τελικα πιστευω οτι το προβλημα στις συζητησεις μας (σε αυτο πιστευω οτι εκφραζω τους περισσοτερους εδω μεσα) ειναι οτι εσυ βιωνεις μια κοινωνικη πραγματικοτητα ξενη προς εμας (καλυτερη ή χειροτερη δεν θα πω αλλα θα δεχτουμε εκατερωθεν οτι ειναι διαφορετικη) με αποτελεσμα να μην μπορουμε να δεχτουμε ευκολα τα λεγομενα σου. Ειμαι σιγουρος οτι και σε σενα η ελληνικη πραγματικοτητα ειναι ξενη πλεον υπο το πρισμα των ταχυρυθμων κοινωνικων αλλαγων που βιωνουμε πλεον και εδω.
Η διαφορα μας ειναι ομως οτι θεσμοι σαν την οικογενεια ως πρωταρχικος-βασικος φορεας κοινωνικοποιησης εχουν πολυ μεγαλυτερη σημασια ακομα εδω σε σχεση με τις ηπα γεγονος που συνεπαγεται θεμελιωδεις αξιες σαν την γενναιοδωρια, την φιλια, την συμπονοια κλπ να τις μαθαινουμε και να τις εφαρμοζουμε αρχικα στο οικογενειακο περιβαλλον. Αν σε αυτο προσθεσεις και τον αναλογικα ανυπαρκτο στην ελλαδα απογαλακτισμο των νεων απο τις οικογενειες τους μεχρι την δημιουργια νεων οικογενειων μπορεις να καταλαβεις μερικως γιατι σε εμας ειναι δυσκολο να δεχτουμε ολα αυτα υπο το πρισμα της λογικης και οχι του συναισθηματος.
Δεν ξερω κατα ποσο εγινα κατανοητος απλα επιχειρησα να σου εξηγησω γιατι οτι γραφεις προκαλει θυελλες. Να το διατυπωσω διαφορετικα στην κοινωνιολογια και την ψυχολογια δεν εχουν θεση οι ...νομοι της φυσικης και της χημειας. Εκει διαφωνουμε...**Στο θεμα μας...**Να προσθεσω και κατι ακομα που προσωπικα μου κανει παντα εντυπωση οταν γνωριζω αλλους ανθρωπους...ο τροπος που γελουν...ανθρωποι που γελουν μηχανικα σχεδον ποτε δεν ειναι αξιολογοι για παρεα.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
++ 1
Υπάρχουν και εξαιρέσεις, μην χαίρεσαι.
Τι είναι αυτο που κρίνει τόν άνθρωπο