-
και ψυχή
-
Για Άλφα μιλάμε;
-
SEAT AROSA 1.0 1999
χλμ 70.000Από τα πιο απροβλημάτιστα αυτοκίνητα.
Κανένα μηχανολογικό πρόβλημα
Κλασικό πρόβλημα με το γρύλλο των παραθύρων -
Seat Ibiza 1400cc, 60hp (11/2000) με 105000 χλμ
- Ξεφλουδισμένα πλαστικά θυρών
- Χαλασμένη κλειδαριά πόρτας οδηγού γύρω στα 85- 90000 χλμ.
Η πόρτα άνοιγε από μεσα αλλά όχι απο έξω. Το πρόβλημα ξεκίνησε να εμφανίζεται πολλά χιλιομετρα πριν αλλάξω την κλειδαριά και αφού επισκεφτηκα πολλές φορες το συνεργείο το οποίο έκανε μερικές μικρορυθμίσεις στην πόρτα (βιδώματα - ξεβιδώματα κάποιων εσωτερικών βιδών) χωρίς φυσικά να με χρεώνει οτιδήποτε μεχρι που μια μερα το αυτοκίνητο με κλείδωσε απ΄ έξω, εκνευρίστηκα και αλλαξα την κλειδαριά και ησύχασα.
Τίποτα άλλο
Honda Accord 2000cc (11/2004) me 12500χλμ
- Απολύτως τίποτα
-
Renault Clio II 2002 - 58.000χλμ
Ο ίδιος ο χαμός.
- Καμμένοι 2 πολλαπλασιαστές
- Καμένο το dislpay του ραδιοφώνου (εγγύηση)
- Αλλαγή μπαταρίας στον 1.5 χρόνο
- Αλλαγή μοτεράκι ηλεκτρομαγνητικών κλειδαριών
- Αλλαγή αντλίας νερού αφού με άφησε στα 53.000χλμ
- Πρόβλημα με alarm button
- Πρόβλημα με τον αναπτήρα
- Καμμένη αντίσταση στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου.
.... και ακόμα είναι νωρίς ... ποιότητα Renault βλέπετε!
//dfinikis
-
Στο BMW 318ci του 2000 έχω αλλάξει την τσιμούχα του παραθύρου του οδηγού (326 Ευρώ, αν θυμάμαι καλά) και τώρα έχει ξεκολλήσει και αυτή του συνοδηγού. Για την ώρα την κόλλησαν στο service, αλλά είναι προσωρινή λύση και μάλλον θα χρειαστεί να την αλλάξω και αυτή. Aπό μου είπαν, είναι συνηθισμένο πρόβλημα στα κουπέ της BMW.
-
τι τσιμούχα είναι αυτή και είναι τόσο ακριβή
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
**
Citroen Xantia, 1600cc, Mοντέλο 1995**...Το αυτοκίνητο εν κινήσει άναβε όλα τα λαμπάκια του ταμπλό, έσβηνε το ραδιόφωνο και δεν μπορούσες να κατεβάσεις τα παράθυρα (!)...
Απίστευτο!!!!
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
τι τσιμούχα είναι αυτή και είναι τόσο ακριβήΟ μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ για την εξωφρενική τιμή είναι ότι περιέχει τον μηχανισμό που σταματάει το τζάμι όταν ανιχνεύσει αντίσταση.
-
HYUNDAI SONATA 1.8 '93: 160.000 χλμ. (οικογενειακό)
Αρκετά προβλήματα:
Πλαστικές χειρολαβές θυρών που έσπαγαν κάθε τρεις και λίγο.
Πολλές μα πάρα πολλές καμμένες λάμπες.
3 φορές αλλαγή του γραναζιού της 3ης (εντός εγγύησης).
2 φορές αλλαγή ραγών του καθίσματος του οδηγού (εντός εγγύησης).
3 φορές αλλαγή διακοπτών ηλ. παραθύρων (εντός εγγύησης).
Σκουριά στις βάσεις των εξωτ. καθρεπτών.
Χαλασμένη τάπα βενζίνης.
Αλλαγή ηλεκτρονικού εγκεφάλου (εντός εγγύησης)
Σπασμένη ντίζα μοχλού ταχυτήτων.
2 φορές αλλαγή μηχανισμού ηλ. κεραίας.
Πρόβλημα με κινητήρα μετά από service των 160.000 χλμ. με ευθύνη του μηχανικού που 'ξέχασε' στουπί ,το οποίο έφραξε την οπή απο την οποία λιπαινόταν ένα κουζινέτο της ράβδου εξισορρόπησης κραδασμών με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί-καταστραφεί η ράβδος.HYUNDAI LANTRA 1.6 ,96 114.000 χλμ. (οικογενειακό)
Ελάχιστα προβλήματα:
Αλλαγή διακόπτη φώτων (εντός εγγύησης).
Αλλαγή διακόπτη ηλ. παράθυρου συνοδηγού (εντός εγγύησης ).TOYOTA COROLLA G6 1.6 VVTI '00 197.000 χλμ. Ακόμα μας εξυπηρετεί οικογενειακώς (εκτελεί χρέη 'ημιφορτηγού'!!!).
Κανένα πρόβλημα:
Καμμένο λαμπάκι πινακίδας (ναι, μόνο ένα!)
Αλλαγή μηχανισμού τυλίγματος της ζώνης ασφαλείας οδηγού λόγω χαλάρωσης (εντός εγγύησης).
Τακάκια φρένων αλλάχτηκαν για πρώτη φορά στα 130.000 χλμ.!!! χωρίς να έχουν φαγωθεί τελείως.TOYOTA YARIS TS '03 22.000 χλμ. (προσωπικό αυτοκίνητο)
Κανένα απολύτως πρόβλημα.TOYOTA YARIS TS '03 96.000 χλμ. (του αδελφού μου)
Κανένα απολύτως πρόβλημα.MITSUBISHI COLT CZT '06 8.000 χλμ. (αντικατέστησε το Yaris μου λόγω του εξαιρετικού του κινητήρα, ήθελα κάτι πιο δυνατό)
Κανένα (μέχρι στιγμής) πρόβλημα. -
FORD FOCUS 1.4 2001 120.000 km
Χμμμ ειλικρινά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι!
Μόνο πριν από λίγους μήνες χάλασε ένας αισθητήρας, και ενώ πήγαινα με 90km/h, έπεφτε το κοντέρ στο μηδέν για λίγο. Ο εγκέφαλος, νομίζοντας ότι η ταχύτητα ήταν μηδέν, έχω την εντύπωση ότι άλλαζε ελαφρώς τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Αυτό ήταν και το μόνο πράγμα που, όταν το πλήρωσα κάπου 150 ευρώ στο συνεργείο, είχα λίγο αυτήν την έκφραση:
Επίσης το πίσω αριστερό στοπ κάποια στιγμή καιγόταν κάθε ένα μήνα. Τώρα όμως του πέρασε!!
Κατά τ'άλλα... σκυλί το μπαρμπα-φόκους-πόκους....
-
Focus ST170 (1999 - πατρικο παρακολουθω απο κοντα την εξελιξη του!!! ) 125000 χλμ.
το απολυτο τιποτα... δεν ξερω αν εκαψε καμια λαμπα αλλα δεν εχει αλλαξει ακομη ουτε τακακια, ουτε αμορτισερ,ουτε συμπλεκτη και δουλευουν ολα ρολοι σαν καινουρια!!!!
Polo 1.0 young people 115000χλμ το πρωτο μου τουτου
σε αυτο ξεστραβωθηκαπερα απο τακακια, μπροστινους δισκους, αμορτισερ (1 φορα) τιποτε παραπανω... α, ναι μια λαμπα στοπ...
streetKa 48000 χλμ
επισης τιποτα προς το παρων...
(το Focus εδειξε το δρομο!!!! )
που θελω να καταληξω....
ποτε, απο τοτε που μπορω να θυμαμαι και να γνωριζω, δεν εχουμε αντιμετωπισει ουσιαστικα προβληματα με τα αυτοκινητα της οικογενειας.
(μονο το Kadett 1.2 του ΄88 - αυγο- ειχε τον διανομεα χαμηλα και με τις πλυμμηρες ακινητοποιουνταν!!!)μηπως τα σκιζεται λιγακι τα καημενα???
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Focus ST170 (1999 - πατρικο παρακολουθω απο κοντα την εξελιξη του!!! ) 125000 χλμ.το απολυτο τιποτα... δεν ξερω αν εκαψε καμια λαμπα αλλα δεν εχει** αλλαξει ακομη ουτε τακακια, ουτε αμορτισερ**,ουτε συμπλεκτη και δουλευουν ολα ρολοι σαν καινουρια!!!!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Focus ST170 (1999 - πατρικο παρακολουθω απο κοντα την εξελιξη του!!! ) 125000 χλμ.
το απολυτο τιποτα... δεν ξερω αν εκαψε καμια λαμπα αλλα δεν εχει** αλλαξει ακομη ουτε τακακια, ουτε αμορτισερ**,ουτε συμπλεκτη και δουλευουν ολα ρολοι σαν καινουρια!!!!
Υπήρχε focus st170 το 1999;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Απο το 2002 και μετά υπάρχει στην αγορά.
-
Toyota Corolla H/B 1.3 (1994)
Μέχρι στιγμής 235000 χλμ- αλλαγή μηχανισμού ηλεκτρικού παραθύρου οδηγού
- αλλαγή των πίσω ηλεκτρομαγνητικών κλειδαριών, δεξιά κ αριστερά
- 1 καμμένη λάμπα στα φώτα της πίσω πινακίδας
- 1 καμμένη λάμπα στο πλαινό αριστερό φλας
- αλλαγή αντλίας νερού κ φούσκας ημιαξονίου μπροστά στα 185000 χλμ
- Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να καίγονται κάποια από τα λαμπάκια που φωτίζουν διακόπτες στο ταμπλό.
- Τριγμοί διάφοροι αλλά μόνο σε κακό οδόστρωμα
- Το αριστερό φλάς δεν επανέρχεται αυτόματα στη θέση του όταν έχει ζέστη, περίεργο πραγματικά..
- Κατανάλωση λαδιού αυτή τη στιγμή 1-1,5 λίτρο/ 10000 χλμ
Δε θα αναφερθώ σε μπαταρίες, αμορτισέρ κ.λ.π. γιατί αυτά είναι αναλώσιμα από κάποιο σημείο κ μετά..
-
Lancia Dedra 1995 μοντέλο 1.6. Στα 210.000χλμ την παρέλαβα με χαλασμένη κρεμαργιέρα (υδραυλική), σασμάν που ήταν στα τελευταία του, η κλειδαριά του πίσω από το συνεπιβάτη δεν άνοιγε μαζί με τις άλλες από έξω αλλά ήθελε από μέσα να τη σηκώσεις. Στο ταμπλό τα λαμπάκια με τα κέφια τους ήταν και άλλα άλλοτε άναβαν και άλλοτε απεργούσαν. Όμως δεν ξέρω γιατί είχε και άνεση και τριγμούς ελάχιστους και σε έκανε να δεθείς με το αμάξι. Το καλό ήταν τα φθηνά ανταλλακτικά όταν ρώτησα για κρεμαργιέρα και σασμάν. Είχε όμως και 210.000χλμ πάνω που δε ξέρω πως τα είχε κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.
Polo του 1996 1400cc. Στα 130.000χλμ κρεμαργιέρα μηχανική. Μόνον αυτό από μηχανικά. Όμως με έκανε μια νίλα με το χρώμα που στην 6ετία έσκασε το βερνίκι χωρίς να υπάρχει υπαιτιότητα από την πλευρά μου. Αυτό στον ουρανό έγινε αρχικά και μετά στο καπό. Και το χρώμα είναι μεταλικό διπλής κι όλας. Τα πλαστικά στα χερούλια της πόρτας είχαν τριφτεί και έδειχναν λες και ήταν φτηνοδουλειά.
Alfa Romeo 156 2000cc μον. 2004. Μεγάλη απογοήτευση. Το αμάξι αγοράστηκε ολοκαίνουργιο από συγγενή και στα 20.000 χιλιόμετρα περίπου είχε μεγάλη κανάλωση λαδιού. Το συνεργείο απόφανθηκε. Λύσιμο της μηχανής και αλλαγή ελατηρίων και ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί. Ο άνθρωπος έμεινε με το στόμα ανοιχτό αφού το αμάξι ήταν καινούργιο και το πρόσεχε πολύ. Μετά την επισκευή στα 7.000χλμ περίπου ξανά άρχισε να τσιμπάει όλο και περισσότερα λάδια η Alfa και τη συνέχεια τη γνωρίζει όποιος την αγόρασε αφού ο συγγενής απογοητεύτηκε και στη διετία την πούλησε. Δεν πλήρωσε δραχμή για την επισκευή αλλά όσα έχασε από την πώληση δεν ήταν και ότι καλύτερο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
το απολυτο τιποτα... δεν ξερω αν εκαψε καμια λαμπα αλλα δεν εχει** αλλαξει ακομη ουτε τακακια, ουτε αμορτισερ**,ουτε συμπλεκτη και δουλευουν ολα ρολοι σαν καινουρια!!!!
Μα και στο δικο μου το ταπεινο Focus 1.4 (βλ. ενα μηνυμα παραπανω απο του streetKa2) μονο τακακια εχω αλλαξει μια φορα, απ'οσο θυμαμαι.
Για να μην σας πω την περιπετεια μου... Εξω απο τα Γιαννενα στα βουνα περασα πανω απο πετρα που ειχε πεσει στο δρομο, και σπαω το καρτερ. Λαδια παντου, χαμος. Πισω στο συνεργειο με οδικη βοηθεια, αλλαζουν απλα το καρτερ, και everything back to normal!
Βεβαια, φανταζομαι οτι οταν φτασουμε στα 150-180.000 km, τοτε θα... αρχισουμε επιτελους τις επιδιορθωσεις...
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Απο το 2002 και μετά υπάρχει στην αγορά.
φυσικα και δεν υπηρχε Focus ST170 το 1999...
θα πεσει φωτια να με καψει...
οι υπολοιπες πληροφοριες ωστοσο ειναι σωστες...
-
στην xanthia του πατερα μου και στην xantia ενος φιλου ξαφνικα αρχισε να αλλαζει σταθμους το ραδιοφωνο οταν στριβει το τιμονι.το περιεργο ειναι πως αυτο συνεβει με διαφορα 1-2 εβδομαδων.
Ομαδοποιημένα προβλήματα των οχημάτων μας - Γράψε κι εσύ!