-
Τι εστι Mestre?
-
Στη Βενετία απλά δεν υπάρχει πάρκινγ αφού δεν πάει αυτοκίνητο. Αν το ξενοδοχείο λέει για πάρκινγκ πιθανον έχει ρεζερβέ θέσεις σε κάποιο απ τα μεγάλα πάρκινγκ στο mestre (το μέρος απ όπου παίρνεις τα καραβάκια για Βενετία)
Δωρεάν αποκλείεται να είναιΣτα καράβια της ιταλίας, όταν λένε ντεκ εννοούν οπουδήποτε πρακτικά στους εσωτερικούς χώρους, και ανάλογα με την πολιτική της εταιρίας δεν αφήνουν να κοιμηθείς στο σαλόνι (ανάλογα και την περίοδο). Συνήθως δεν μπορείς να χωθείς στα καθίσματα.
Εμπειρικά,όταν ταξιδεύω υψηλή περίοδο κλέινω κάθισμα για να έχω στάνταρ χώρο δικό μου όπου μπορώ να απλώσω υπνόσακο, γιατί γίνεται το έλα να δεις. Σε χαμηλή περίοδο κλείνω ντεκ και χώνομαι όπου βρώ.
Πολύ αγχωμένος είσαι ρε φίλε
-
Eιμαι καπως αγχωμενος γιατι δεν εχω ξαναβγει εξωτερικο, και ρωτω για να ξερω τι μου γινεται, μην πεφτω απο απροοπτο σε απροοπτο.
Καλα, αεροπορικες θεσεις δεν ειναι αυτες σαν του λεωφορειου; Πως μπορει να απλωσεις υπνοσακο σε ορθιο καθισμα?
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Eιμαι καπως αγχωμενος γιατι δεν εχω ξαναβγει εξωτερικο, και ρωτω για να ξερω τι μου γινεται, μην πεφτω απο απροοπτο σε απροοπτο.Καλα, αεροπορικες θεσεις δεν ειναι αυτες σαν του λεωφορειου; Πως μπορει να απλωσεις υπνοσακο σε ορθιο καθισμα?
Μα δεν ξαπλώνω στο κάθισμα, γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ καθιστός, απλά χρησιμοποιώ το χώρο που έχει μπροστά η θέση για να απλώσω υπνόσακο, ή στο δωμάτιο που είναι τα καθίσματα.
-
Δεν φοβασαι μηπως σε κλεψουν την ωρα που κοιμασαι? Οτιδηποτε, λεφτα, κινητο κλπ
-
Τα έχω όλα σε μια τσάντα πλάτης δίπλα μου. Λεφτά κάρτες πάντα πάνω μου, στην τσάντα μόνο κάποια ψιλά. Γενικά κοιμαμαι πολύ ελαφριά, οποτε βοηθάει την κατάσταση
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στα καράβια της ιταλίας, όταν λένε ντεκ εννοούν οπουδήποτε πρακτικά στους εσωτερικούς χώρους, και ανάλογα με την πολιτική της εταιρίας δεν αφήνουν να κοιμηθείς στο σαλόνι (ανάλογα και την περίοδο). Συνήθως δεν μπορείς να χωθείς στα καθίσματα.
Δηλαδη για να καταλαβω, το καθισμα-θεση, θεωρειται ας πουμε καλυτερο απο το deck?
Deck σημαινει 'καθιστε οπου βρειτε', ενω η θεση αεροπορικου τυπου ειναι συγκεκριμενη(καθιστε εδω-ταδε θεση)?Εγω σε καραβι για ελληνικα νησια, παντα προτιμουσα σουλατσο στα σαλονια, καναπεδες, οπου εβρισκα καλυτερα τελωσπαντων, απο το να καρφωθω σε μια θεση. Οποτε και τη λογικη των εταιριων που το πληρωνεις ακριβοτερα δεν μπορω να την καταλαβω, εκτος κι αν μιλαμε για ενα πλοιο τιγκα στο κοσμο, οποτε ναι, τοτε καλυτερα να εχεις μια θεση να κατσεις να ξεκουραστεις, παρα να ψαχνεις που να καθισεις.
-
Απλωνεις το sleeping bag κάτω από σκάλες (δεν ενοχλείς και έχεις και ηρεμία) και φροντίζεις ο υπνόσακός σου να έχει εσωτερική θήκη όπου βάζεις λεφτα χαρτια και κινητά. Σημείωσε ότι μην περιμένεις να κοιμηθείς κανονικά, απλά να ξεκουραστείς λιγάκι. Πάρε και κανα μικρό λαπτοπ αν έχεις και φρόντισε να έχεις εφοδιαστείς με καμιά ταινία να περάσει η ώρα.
Μην αγχώνεσαι, θα εκπλαγείς από το πόσο απλά είναι τα πράγματα στην Ευρώπη.
-
Εγώ το Ελλάδα -Ιταλία το κάνω μόνο με καμπίνα...Το βλέπω σα κρουαζιέρα και το ευχαριστιέμαι.Τις περισσότερες φορές επίσης έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα πριν το πλοίο ή θα κάνω πολλά μετά οπότε θέλω να είμαι ξεκούραστος...
Εδώ δε τη παλεύω Κω- Πειραιά κατάστρωμα... -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Τι εστι Mestre?Το Μεστρε ειναι ο ενδιαμεσος σταθμος μεταξυ Βενετιας και υπολοιπου κοσμου !!!!
Εκει φτανεις με το πλοιο απο Ελλαδα,εκει φτανεις και με τρενο η αυτοκινητο και απο κει περνεις το βαπορετο για τη Βενετια. -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Εγω σε καραβι για ελληνικα νησια, παντα προτιμουσα σουλατσο στα σαλονια, καναπεδες, οπου εβρισκα καλυτερα τελωσπαντων, απο το να καρφωθω σε μια θεση. Οποτε και τη λογικη των εταιριων που το πληρωνεις ακριβοτερα δεν μπορω να την καταλαβω, εκτος κι αν μιλαμε για ενα πλοιο τιγκα στο κοσμο, οποτε ναι, τοτε καλυτερα να εχεις μια θεση να κατσεις να ξεκουραστεις, παρα να ψαχνεις που να καθισεις.Eαν χρειαστεί να ταξιδέψεις Αύγουστο, θα καταλάβεις γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη να έχεις κατοχυρωμένο χώρο
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
kana ξενοδοχείο στο** Βελιγραδι**;
Balkan στο κέντρο της πόλης (καλύτερο), ή Slavia στην ομώνυμη πλατεία, λίγο πιο έξω απ' το κέντρο.
παιδια εχει κανεις αποψη για το Park?
located in the middle of downtown between two famous squares in Belgrade-Slavija and Terazije squares-business and trade, main and central Belgrade shopping areas. Located 800m from central bus and railway station.
ειναι σε καλο μερος γιανα κανουμε καμια βολτιτσα στο κεντρο;
Δεν θα εχω πολυ καιρο, μιση μερα -
Xairetismata apo Frankfurti!Opws ta eipes Kwnstantine,ama exeis gps ola einai ok.Ta symperasmata mou,Italia=kati san ellada dhladh xwris oria taxythtas,oi odhgoi an kai arketa poio synetoi den htan katholou koimismenoi kai spastikoi,Elvetia=apaleytes katastaseis,prepei na teireis ta oria eylavika,80-120 kathws yparxei astynomeysh alla kai den mporeis na kaneis alliws kathws oloi phgainoun san konvoi,Germania=oti na nai,einai men xwris h autobahn oria alla vlepeis ksafnika ypo kataraktwdh vrohi na se pernaei me 200+ me kolamakso...allwste giayto exw dei mesa se mia mera kai atyxhmata
-
Iταλία πρόσεχε γενικά με τα όρια, γιατι γράφουν
Μη πας πάνω απο 150 -
Kai na thelw de mporw ,exei hlektroniko kofti sta 145 kathws einai smart fortwo!Thanx for the advice
-
γεια σας και απο μενα.πολλυ καιρο τωρα διαβαζω το forum.καταπληκτικη δουλεια και μπραβο στους ταξιδεμενους της γης.πριν 10 μερες γυρισα απο ισπανια(α ρε παναθα μεχρι εκει φτασαμε για παρτυ σου) ....πηγα βαρκελωνη αερορορικα νοικιασαμε αυτοκινητο απο εκει.παιδια για ισπανια προτιμηστε την sol-mar. πολυ καλη εταιρια ,με καινουργια αυτοκινητα και φθηνη.για μια εβδομαδα μας βγηκε 136 ευρω!!!!!!!εαν θελεις πληρωνεις και 3 ευρω για ασφαληση τζαμιων και λαστιχων.εννοειτε τα πληρωσαμε.ford focus 1600.πιο ενετα δεν γινοταν.παρτυ καναμε μεσα στο αυτοκινητο.οι βενζινη ισπανια ιδια με εδω.0.80-0.90 το λιτρο.δεν εχει υπαλληλο.βαζεις μονο σου και πληρωνεις μεσα στο καταστημα.απο βαρκελωνη η οποια παιδια για μενα ειναι το κεντρο της ευρωπης,απιστευτα πραγματα μιλαμε, πηγαμε για βαλενθια.γυρω στα 400χλμ με πολυ καλους δρομους.3-4 λωριδες συνεχεια.βεβαια το σοκ το φαγαμε στα διοδιοα.27 ευρω σουμα!!!!!!!!!!!!!!!μονο να πας ε...επειδη η ισπανια ειναι μια χωρα με 10 χωρες.....(καταλωνια,κοινοτητα της βαλενθια,βασκοι,ανδαλουσια,γαλικια και και....) καθε αυτονομη περιοχη εχει την δικη της οδικη συμπεριφορα και κουλτουρα.καταλωνια τα ορια τηρουνται ακραια...πανω απο 120 ποτε και κανενας.υπαρχουν σημεια που το οριο ειναι 60!!!!!!!! και πανε ολοι με 60 σε αυτοκινητοδρομο με 4 λωριδες!!!!!!!οταν μπηκαμε στην βαλενθια μετα απο καμμια 280 χλμ αυτα ξεχαστηκαν.πανω απο 110 ολοι.πολλα ρανταρ,πολλες καμερες και χιλιαδες μπατσοι.μιλαμε ειναι παρα πολλη εντονη η αστυνομευση σε ολη την ισπανια.το περιεργο ειναι οτι 5 η ωρα το απογευμα συνηπαρχουν σε κεντρικους δρομους της βαρκελωνης και της βαλενθιας πουτανες,παιδακια με γονεις,ντιλερ ναρκωτικων,ζογκλερ,μεταναστες,ντοπιοι,πλανωδιοι,στελεχοι επιχειρησεων,μπατσοι.δεν πειραζει κανενας κανεναν και ειναι ολοι οκ.εαν κανεις μακακια βεβαια κλαφτα μανα μου.δεν θα ξερεις απο που να φυγεις.και εννοειτε δεν ξεφευγεις απο εκει.η σημανση στους δρομους αψογη με πινακιδες παντου.τεραστιο προβλημα το παρκινγκ.δεν υπαρχει ελευθερο παρκινγκ ΠΟΥΘΕΝΑ.ολοι οι χωροι ειναι νοικιασμενοι και εκει που μπορεις να βαλεις τον κουβα σου ειναι με πληρωμη στα περισσοτερα μεχρο 2 ωρες.αρα η λυση για τον τουριστα ειναι το ιδιωτικο παρκινγκ.με λιγη τυχη βρισκεις καμμια προσφορα με 13 ευρω την μερα.αλλα στα περισσοτερα ειναι 35 ευρω η μερα,15 ευρω οι 9 ωρες κτλ.καντε κανενα παζαρι μηπως και κατεβει.δεν μιλαει κανενας αγγλικα.απυροελαχιστα.πολυ χαος γενικα να συννενοηθεις.οσο αφορα τις κλησεις φαγαμε 2 προηδοποιησεις(χαχαχαχ ακουστε ε προηδοποιησεις να μην παρκαρεις χωρις εισητηριο...) και μια κληση κανονικη 30 ευρω που βεβαια δεν την πληρωσαμε.γενικως στην καταλωνια υπαρχει τρομακτικος σεβασμος σε πεζους,διαβασεις,ποδηλατα κτλ.και πρασινο να εχεις σταματας για πεζους.θα εχεις προβλημα αν δεν σταματησεις.περα απο το οτι νιωθεις και μακακας οταν βλεπεις οτι σταματανε ολοι και εσυ στα @@.βαλενθια καμμια σχεση.λες και μπαινεις σε αλλη χωρα.δολοφονικοι οδηγοι δεν λογαριαζουν τιποτα.μιλαμε για χαρος καταστασεις.και πολυ μακακισμενος κοσμος.ολοι με τα μουτρα κατω.δεν ξερω γιατι αλλα οπως προειπα η ισπανια ειναι μια χωρα με 10 χωρες μεσα της.τεραστιες οι διαφορες.καμμια σχεση με το χαβαλε που κανουμε εδω βορειοι-νοτιοι.και τωρα ετοιμαζομαστε να παμε οδικως τον αυγουστο.ηγουμενιτσα πλοιο ανγκονα και μετα οδικως μεχρι βαρκελωνη και μετα βασκους.σας παρακαλω να μου προτεινεται διαδρομα,πολεις για να μεινουμε κτλ.εχουμε χρονο 2 βδομαδες.που να μεινουμε ιταλια,γαλλια????εννοειτε οι πολεις να εινα στον δρομο μας.αντε να κανουμε καμμια παρεκλιση 100 χλμ.αν μπορειτε οσοι γνωριζουν για διοδια,πλοια
ευχαριστω παιδια και υγεια να εχουμε να κανουμε παντα ασφαλη και αξεχαστα ταξιδια -
Με το απλό δίπλωμα Β κατηγορίας, μπορώ να οδηγήσω μέχρι 3,5 τόνους και 9 άτομα όχημα, σωστά?
Μπορώ να οδηγήσω στην ευρώπη Wohnmobil, δηλαδή τροχόσπιτο-αμάξι με 6 άτομα σύνολο, σωστά? -
Αν και έχω ξαναταξιδεύσει στην Ευρώπη οδικώς (Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία), θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πληροφορία έχει κάποιος φίλος για την Τσεχία.
-
Τί ακριβώς θέλεις να μάθεις
-
Βλεπω στα points of interests που υπαρχουν διαθεσιμα για κατεβασμα, για το gps, οτι υπαρχουν επιλογες για καμερες ταχυτητας κλπ.
Εχει σημειωση οτι δεν ειναι νομιμο, use at your own risk κλπ.Τελικα, για χρηση σε Ιταλια, Ελβετια, μπορω να τα βαλω ενεργα ή οχι;
Δηλαδη αν σε σταματησει αστυνομια, θα κανει ελεγχο στο gps σου, στα poi, κλπ?
Λιγο κουφο μου φαινεται!
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες