-
Θα είναι λίγο κουραστική διαδρομή για 2 μέρες, και περνάς από πολλά ωραία μέρη χωρίς να τα δεις. Άποψή μου, ή πρόβλεψε 3 μέρες, ή πήγαινε από τη συντομότερη διαδρομή σε μία μέρα. Προβλήματα γενικά δε θα έχεις (εκτός κι αν το αυτοκίνητο κάνει κανέναν έντονο θόρυβο).
Στην ελβετία αν δεν μπεις από αυτοκινητόδρομο θυμήσου να αγοράσεις το σηματάκι για τους αυτοκινητοδρόμους (vignette) από κάποιο βενζινάδικο. Αν μπεις από αυτοκινητόδρομο θα σε βάλουν να το αγοράσεις στα σύνορα. Προσοχή στα όρια ταχύτητας, να σταματάς στο πορτοκαλί φανάρι και να αφήνεις τους πεζούς στις διαβάσεις όπου δεν έχει φανάρι. -
Από Ανκόνα Γενεύη είναι 757 χλμ από τα οποία σε αυτοκινητόδρομους τα 717 σύμφωνα με το www.viamichelin.com
Βγαίνει άνετα σε μία μέρα σερί αν κοιμηθείς στο πλοίο καλά. Εγώ πήγα σερί από Ανκόνα Χαϊδελβέργη Γερμανίας 1021 χλμ.
Ήταν πολύ πιο εύκολα απόσο νόμιζα.
Να έχεις φωσφοριζέ γιλέκο και ιμάντα ρυμούλκησης για Ιταλία.
Καλό ταξίδι. -
Ευχαριστω πολυ παιδια!!!
Γιλεκο εχω, πρεπει να ειναι σε εμφανες σημειο του αυτοκινητου η ειναι ΟΚ στο πορτ-μπαγκαζ? Ρωταω και προβληματιζομαι γιατι, ενω δεν εχω κανει κατι υπερβολικο στο αυτοκινητο, δε ξερω ποσο 'παραξενοι' ειναι... Εχω αλλαξει εξατμιση και εχω φιμε στα πλαινα και στο πισω παραθυρο... Εχετε καποια αντιστοιχη εμπειρια?
Κατα τα αλλα, απο διαμονη / ασφαλεια αυτοκινητου (το βραδυ σε ξενοδοχειο με παρκινγκ εννοειται), να προσεξω κατι συγκεκριμενο?
-
Καλημέρα,
Για όσους ενδιαφέρονται για ταξίδια με πλοίο από & προς Ιταλία, υπάρχει καταπληκτική** προσφορά των Superfast Ferries με 30% έκπτωση για κρατήσεις και έκδοση εισιτηρίου από 21 Απριλίου έως 31 Μαϊου 2009, για ταξίδια από 21 Απριλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2009.**
Μόλις έκλεισα εγώ τα δικά μου Αγκόνα - Ηγουμενίτσα - Αγκόνα για το καλοκαίρι αρπάζοντας την προσφορά αυτή, με συνολικό κόστος 303 ευρώ!
ΥΓ: Πρίν 15 μέρες που έλεγξα το κόστος για το ίδιο ταξίδι, τις ίδιες ημ/νίες, έβγαζε κόστος 414 ευρώ!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Becherovka να παρεις
το χωνευτικο λικερ στο πρασινο μπουκαλιΗ Becherovka δε μου αρεσει...Ουτε οι Τσεχοι δε τη προτιμουν...
Προτεινω Absinth...Νομιζω οτι στην υπολοιπη Ευρωπη δεν πωλειται ... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Becherovka να παρεις
το χωνευτικο λικερ στο πρασινο μπουκαλιΗ Becherovka δε μου αρεσει...Ουτε οι Τσεχοι δε τη προτιμουν...
Προτεινω Absinth...Νομιζω οτι στην υπολοιπη Ευρωπη δεν πωλειται ...αυτο ειναι που λεει ο Καζαντζακης;
Απσάνθη ή καπως ετσι;Που το πινεις και 'πετας';
ή μιλαμε για διαφορετικα πράγματα...; -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Becherovka να παρεις
Προτεινω Absinth...Νομιζω οτι στην υπολοιπη Ευρωπη δεν πωλειται ...αυτο ειναι που λεει ο Καζαντζακης;
ή μιλαμε για διαφορετικα πράγματα...;αψεντι;
http://www.musses.gr/187/eshop/DetailVi ... rod_id=268
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
αυτο ειναι που λεει ο Καζαντζακης;
ή μιλαμε για διαφορετικα πράγματα...;http://www.musses.gr/187/eshop/DetailVi ... rod_id=268
Aυτο ακριβως!
Δεν το ηξερα οτι το ανεφερε ο Καζαντζακης. O Καζαντζακης ειχε μεινει,παντως, σε μια επαρχιακη πολη της Τσεχιας,το Bozi Dar, για μερικους μηνες.Εκει υπαρχει ενα μνημειο αφιερωμενο σε αυτον. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Από Ανκόνα Γενεύη είναι 757 χλμ από τα οποία σε αυτοκινητόδρομους τα 717 σύμφωνα με το http://www.viamichelin.comΒγαίνει άνετα σε μία μέρα σερί αν κοιμηθείς στο πλοίο καλά. Εγώ πήγα σερί από Ανκόνα Χαϊδελβέργη Γερμανίας 1021 χλμ.
Ήταν πολύ πιο εύκολα απόσο νόμιζα.
Να έχεις φωσφοριζέ γιλέκο και ιμάντα ρυμούλκησης για Ιταλία.
Καλό ταξίδι.Βγαίνει και σε μια μέρα. Εδώ βγήκε το Μπολόνια Σουηδία με λίγες ώρες ύπνου στη Γερμανία...
2200χλμ. πριν χαλάσει το εργαλείο -
Ωραια, θα το κοιταξω μηπως το κανω σε μια μερα... Κατα τα αλλα?
Ο χρήστης Cobra_MX5 έγραψε:
Ευχαριστω πολυ παιδια!!!Γιλεκο εχω, πρεπει να ειναι σε εμφανες σημειο του αυτοκινητου η ειναι ΟΚ στο πορτ-μπαγκαζ? Ρωταω και προβληματιζομαι γιατι, ενω δεν εχω κανει κατι υπερβολικο στο αυτοκινητο, δε ξερω ποσο 'παραξενοι' ειναι... Εχω αλλαξει εξατμιση και εχω φιμε στα πλαινα και στο πισω παραθυρο... Εχετε καποια αντιστοιχη εμπειρια?
Κατα τα αλλα, απο διαμονη / ασφαλεια αυτοκινητου (το βραδυ σε ξενοδοχειο με παρκινγκ εννοειται), να προσεξω κατι συγκεκριμενο?
-
όσοι θέλουν να επισκεφτούν οδικώς τη Φινλανδία, υπάρχει ένα τρομερό site με κάμερες σε εκατοντάδες σημεία του οδικού δικτύου..
http://www.tiehallinto.fi/alk/frames/kelikamerat-frame.html
δύο χαρακτηριστικές σημερινές φωτογραφίες από αυτό το site..
Eδώ βρισκόμαστε στα σύνορα Φινλανδίας-Νορβηγίας (στο site που έδωσα, στο χάρτη αριστερά πατάτε Lapin laani και μετά Kilpisjarvi)... με 11c αλλά το χιόνι καλά κρατεί.. προσέξτε πως έχουν σκάσει όλοι έξω με τα τροχόσπιτά τους... ερχομός του Μαίου γαρ και όλοι στους δρόμους μετά το κρύο του χειμώνα (ίσως και να έχει συνάντηση το Finnish Caravan Forum, δεν ξέρω ).. στις 28 Μαρτίου πάντως το τοπίο ήταν κάπως έτσι, προσέξτε τα παππούδια που βγήκαν για τζόγκινγκ με τα μπατόν .. το χειμώνα δε η πινακίδα που είναι αριστερά από τον πρώτο στύλο που βλέπεται μπροστά στη φωτογραφία, ήταν καλυμμένη με χιόνι (τουλάχιστον 2μ χιόνι, δυστυχώς δεν έχω κρατήσει screenshot)..Και αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι στη Σκανδιναβία τα όρια ταχύτητας είναι μικρά.. βρείτε μου ένα τέτοιο επαρχιακό δρόμο 2 μόνο λωρίδων με όριο 100 στην Ελλάδα... και έχει και δρομάκια μέσα από το δάσος που διασταυρώνονται με εθνική οδό των 100... η φωτογραφία είναι από εθνικό δρόμο της Λαπωνίας (στο χάρτη αριστερά πατάτε Lapin laani και μετά Pello)... ..
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Από Ανκόνα Γενεύη είναι 757 χλμ από τα οποία σε αυτοκινητόδρομους τα 717 σύμφωνα με το http://www.viamichelin.com
Βγαίνει άνετα σε μία μέρα σερί αν κοιμηθείς στο πλοίο καλά. Εγώ πήγα σερί από Ανκόνα Χαϊδελβέργη Γερμανίας 1021 χλμ.
Ήταν πολύ πιο εύκολα απόσο νόμιζα.Βγαίνει και σε μια μέρα. Εδώ βγήκε το Μπολόνια Σουηδία με λίγες ώρες ύπνου στη Γερμανία...
2200χλμ. πριν χαλάσει το εργαλείοΟ άνθρωπος ρώτησε για μια συγκεκριμένη διαδρομή που θέλει να κάνει κι εσείς του απαντάτε τι διαδρομές έχετε κάνει εσεις σε μία μέρα και πώς σας φάνηκε.
Ανκόνα-Γενεύη από τη σντομότερη διαδρμή βγαίνει άνετα σε 1 μέρα (το 'άνετα' εξαρτάται από το σε πόσα μποτιλιαρίσματα θα πέσει κανείς). Ελλάδα-Γενεύη βγαίνει και σε 4 ώρες, αν πάρει κανείς το αεροπλάνο. Η διαδρομή που θέλει να κάνει το παιδί δε βγαίνει σε μία μέρα, και κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να την κάνει κανείς αν δεν αφιερώσει 3 μέρες. -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Από Ανκόνα Γενεύη είναι 757 χλμ από τα οποία σε αυτοκινητόδρομους τα 717 σύμφωνα με το http://www.viamichelin.com
Ήταν πολύ πιο εύκολα απόσο νόμιζα.Βγαίνει και σε μια μέρα. Εδώ βγήκε το Μπολόνια Σουηδία με λίγες ώρες ύπνου στη Γερμανία...
2200χλμ. πριν χαλάσει το εργαλείοΟ άνθρωπος ρώτησε για μια συγκεκριμένη διαδρομή που θέλει να κάνει κι εσείς του απαντάτε τι διαδρομές έχετε κάνει εσεις σε μία μέρα και πώς σας φάνηκε.
Ανκόνα-Γενεύη από τη σντομότερη διαδρμή βγαίνει άνετα σε 1 μέρα (το 'άνετα' εξαρτάται από το σε πόσα μποτιλιαρίσματα θα πέσει κανείς). Ελλάδα-Γενεύη βγαίνει και σε 4 ώρες, αν πάρει κανείς το αεροπλάνο. Η διαδρομή που θέλει να κάνει το παιδί δε βγαίνει σε μία μέρα, και κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να την κάνει κανείς αν δεν αφιερώσει 3 μέρες.Σε πρωτη φαση με ενδιαφερει κυριως να την κανω το συντομοτερο δυνατον (σε συναρτηση φυσικα και με το 'τουριστικο' της διαδρομης, αλλα στην επιστροφη ειμαι πιο ανετος. Οποτε για το πηγαινε με ενδιαφερει κυριως το 'value for money' του χρονου, και σαν αποτελεσμα δε με πειραζει να παω απο τη συντομοτερη διαδρομη, αφου μπορω να ειμαι πιο χαλαρος γυρνωντας και να αφιερωσω περισσοτερες μερες.
Οποτε εν ολιγοις μπορω να υπολογισω μια μερα για το ταξιδι αυτο?
Απο κει και περα, σε σχεση με την διαδρομη και το αυτοκινητο, υπαρχει καποια εμπειρια? Ευχαριστω!!!
-
Καλησπέρα,
Τα 700+ χλμ που αναφέρονται βγαίνουν πολύ άνετα σε πολύ λιγότερο από 1/2 μέρα, το πολύ σε 8 ώρες........να φανταστείς πως η περίπου διπλάσια διαδρομή Ανκόνα - Μονχενγκλάντμπαχ (1311ΚΜ) που έκανα εγώ πέρυσι τέτοιο καιρό (και θα κάνω πάλι το καλοκαίρι φέτος), δεν μου πήρε παραπάνω από 15 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των διαλειμμάτων για stretching και ύπνο ένα 2ωρο τη νύχτα.....
-
Για όποιον ενδιαφέρεται: Πέρυσι, (Αύγουστο 2008), έκανα Αθήνα - Ζάγκρεμπ με τη μία, όπου και διανυκτέρευσα. Βγαίνει πολύ άνετα, ο δρόμος είναι καλός. Δεν είχα πρόβλημα ασφάλειας αλλά δεν θα το ξανάκανα. Γύρισα από Αγκόνα και δεν το μετάνοιωσα καθόλου. Εκείνες τις χώρες δεν τις ξαναπερνάω με τίποτε. Όχι τόσο τα Σκόπια (μια Θεσσαλία είναι όλο κι όλο), ούτε τη Σερβία (αξιοπρεπέστατοι και ευγενείς). Μου την έσπασαν στη Σλοβενία και στην Κροατία. Μακρυά από αυτούς. Από Ιταλία πολύ καλύτερα, πολιτισμός.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Ε τί θες να πω αφού σε μεγάλο βαθμό θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή που ακολούθησα και γω αφού από Ιταλία βγήκα Γερμανία μέσω Ελβετίας. Να μην τον βοηθήσω τον άνθρωπο? Από τα 757 χλμ τα 717 είναι σε αυτοκινητόδρομους. Βγαίνει άνετα σερί.
-
Λοιπόν παιδιά θα χρειαστώ τα φώτα σας.
Τον Σεπτέμβρη/Οκτώβρη θα πάω εγώ και 2 φίλοι μου σε ένα παλιό μας συμμαθητή που σπουδάζει Φερράρα (βόρεια της Μπολόνια). Θα πάμε οδικώς και λέμε κάθε μέρα να πηγαίνουμε σε μία με δύο πόλεις έτσι ώστε σε 7-8 μέρες να έχουμε δει καμία 10αριά (σχεδόν όλη την βόρεια ιταλία). Υπολογίζουμε το όλο ταξίδι γύρω στα 2600 χλμ. Άρα μιλάμε για πολλή βενζίνη!!
Οι επιλογές μας είναι οι εξής:
- Το 5θ corolla μου που με το ζόρι για 3 άτομα και αποσκευές ή 4 άτομα θα καίει πάνω από 7λτ/100 (λογικά ταχύτητες περί τα 110 στην autostrada).
- Το freelander του ενός φίλου μου 1800cc που του είχε χαλάσει ένα πιστώνι πριν 5 μήνες (!) και κάπου εγώ το φοβάμαι που δεν έχει trip computer αλλά πιστεύω θα καίει πολλά περισσότερα.
- Ο άλλος φίλος μου πιθανότατα να αγοράσει το ibiza cupra. Καλή επιλογή έναντι των άλλων 2;
Τι προτείνεται από αμάξια; Τα διόδια πως τα πληρώνεις; Τι άλλες συμβουλές έχετε να μου προτείνετε ή μέρη που αξίζει να δούμε;
Ευχαριστώ περιμένω τις προτάσεις σας!!!
-
Ο χρήστης glenn077 έγραψε:
Για όποιον ενδιαφέρεται: Πέρυσι, (Αύγουστο 2008), έκανα Αθήνα - Ζάγκρεμπ με τη μία, όπου και διανυκτέρευσα. Βγαίνει πολύ άνετα, ο δρόμος είναι καλός. Δεν είχα πρόβλημα ασφάλειας αλλά δεν θα το ξανάκανα. Γύρισα από Αγκόνα και δεν το μετάνοιωσα καθόλου. Εκείνες τις χώρες δεν τις ξαναπερνάω με τίποτε. Όχι τόσο τα Σκόπια (μια Θεσσαλία είναι όλο κι όλο), ούτε τη Σερβία (αξιοπρεπέστατοι και ευγενείς). Μου την έσπασαν στη Σλοβενία και στην Κροατία. Μακρυά από αυτούς. Από Ιταλία πολύ καλύτερα, πολιτισμός.Αν μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Λοιπόν παιδιά θα χρειαστώ τα φώτα σας.Τον Σεπτέμβρη/Οκτώβρη θα πάω εγώ και 2 φίλοι μου σε ένα παλιό μας συμμαθητή που σπουδάζει Φερράρα (βόρεια της Μπολόνια). Θα πάμε οδικώς και λέμε κάθε μέρα να πηγαίνουμε σε μία με δύο πόλεις έτσι ώστε σε 7-8 μέρες να έχουμε δει καμία 10αριά (σχεδόν όλη την βόρεια ιταλία). Υπολογίζουμε το όλο ταξίδι γύρω στα 2600 χλμ. Άρα μιλάμε για πολλή βενζίνη!!
Οι επιλογές μας είναι οι εξής:
- Το 5θ corolla μου που με το ζόρι για 3 άτομα και αποσκευές ή 4 άτομα θα καίει πάνω από 7λτ/100 (λογικά ταχύτητες περί τα 110 στην autostrada).
- Το freelander του ενός φίλου μου 1800cc που του είχε χαλάσει ένα πιστώνι πριν 5 μήνες (!) και κάπου εγώ το φοβάμαι που δεν έχει trip computer αλλά πιστεύω θα καίει πολλά περισσότερα.
- Ο άλλος φίλος μου πιθανότατα να αγοράσει το ibiza cupra. Καλή επιλογή έναντι των άλλων 2;
Τι προτείνεται από αμάξια; Τα διόδια πως τα πληρώνεις; Τι άλλες συμβουλές έχετε να μου προτείνετε ή μέρη που αξίζει να δούμε;
Ευχαριστώ περιμένω τις προτάσεις σας!!!
1)Το να γυρίζεις κάθε μέρα και σε άλλη πόλη, δε σου προσφέρει τπτ εκτός απ το να πεις ότι γύρισα όλη την βόρειο Ιταλία, χωρίς πρακτικά να έχεις δεί τπτ.
2)ΣΙγά μη πάτε με το λαντρόβερ
3)Κάρτα για τα διόδια.
4)Απο β. Ιταλία δεν έχω εμπειρία, έχω δεί μόνο Φλωρεντια-Πάδοβα-Βενετία, που και τα τρία τα συνιστώ, με πιο αγαπημένη την Πάδοβα, σαν όχι τόσο τουριστικό. Έχει Ιταλόφιλους μπολικους μέσα, θα σοπυ πουν μέρη.
Πάντως για 7-8 μέρες, μαξ 3 πόλεις, ΙΜΟ -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
1)Το να γυρίζεις κάθε μέρα και σε άλλη πόλη, δε σου προσφέρει τπτ εκτός απ το να πεις ότι γύρισα όλη την βόρειο Ιταλία, χωρίς πρακτικά να έχεις δεί τπτ.
2)ΣΙγά μη πάτε με το λαντρόβερ
3)Κάρτα για τα διόδια.
4)Απο β. Ιταλία δεν έχω εμπειρία, έχω δεί μόνο Φλωρεντια-Πάδοβα-Βενετία, που και τα τρία τα συνιστώ, με πιο αγαπημένη την Πάδοβα, σαν όχι τόσο τουριστικό. Έχει Ιταλόφιλους μπολικους μέσα, θα σοπυ πουν μέρη.
Πάντως για 7-8 μέρες, μαξ 3 πόλεις, ΙΜΟ1)Στα 20 σου δεν νομίζω να έχει όρεξη να γυρίσεις όλα τα μουσεία κάθε πόλης 4-5 ώρες σε κάθε πόλη. Λίγο βόλτα με το αμάξι κανα καφεδάκι κανα σοβαρό αξιοθέατο. Αυτή τη λογική. Ούτε για ψώνια πάμε
3)Η κάθε πόλη έχει διόδια για να μπεις ή μόνο στο κέντρο της; Κάτι τέτοιο πήρε το αυτί μου;
4)Thnx
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες