-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Τα μπιτόνια είναι πλαστικά, ειδικά για καύσιμο (made in USA). Η βενζίνη που προμηθεύομαι κοστίζει 0,60�/Λ, γιατί να πληρώνω διπλάσια τιμή στην Ελβετία ή Ιταλία?
???
Πού πώς πότε γιατί
Ssshhhh.....secret that cannot be revealed
Αμερικανικη τιμη για το στρατο;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τα μπιτόνια είναι πλαστικά, ειδικά για καύσιμο (made in USA). Η βενζίνη που προμηθεύομαι κοστίζει 0,60�/Λ, γιατί να πληρώνω διπλάσια τιμή στην Ελβετία ή Ιταλία?
???
Πού πώς πότε γιατί
Ssshhhh.....secret that cannot be revealed
Αμερικανικη τιμη για το στρατο;
.....περίπου...
-
Παιδια καμια αποψη -συμβουλη για τα SUPERFAST FERRIES?
Εντυπωσεις?
Καμια συμβουλη για την Ανκονα?
Τελικα μαλλον θα μεινουμε San Marino! -
Πριν 10 χρόνια που τα χρησιμοποιούσα συχνά ( πάνε κι αυτά τα ωραία) ήταν καταπληκτικά. Απόλαυση το ταξίδι.
Στην Ancona, τίποτα. Φύγε με την μία προς Autostrada.
Τυχεράκια.
-
Όπως τα λέει ο κούκος. Ανετότατα, πολύ ωραίες οι εξωτερικές καμπένες, εξίσου ωραίες οι εσωτερικές αν κοιμηθείς. Απόλαυση, ειδικά αν στο μυαλό σου έχεις την Δημητρούλα και την Ρομίλντα. Τα γκαράζ καταπληκτικά επίσης.
Αν είσαι τυχερός, ίσως πετύχεις προσφορά. Όταν πήγα εγώ Ιταλια (Ηγουμενίτσα-Ανκόνα) πληρώσαμε 400 ευρώ για 2 δίκλινες και 1 αμάξι.
-
Πρωτη φορα τα χρησιμοποιω.Συνηθως ταξιδευα απο Βενετια με ΜΙΝΟΑΝ ή απο Ανκονα με ΑΝΕΚ..
kouk
Δε φευγω !!Επαναπατριζομαι!!!!drdino
Δε βρηκα εξωτερικη!Λιγο περιεργο μου φαινεται για τετοια εποχη...Δημητρούλα και Ρομίλντα...Τι μου θυμισες...Αν και ξεχασες το Ροδανθη!!
Ευχαριστω παιδια ...Ανυπομονω να ξεκινησω!Με περιμενουν 1400 χμ!!
-
Σε ζηλεύω (με την καλή την έννοια )...
Το οδικό ταξίδι στην Ιταλία ήταν από τα καλύτερα που έχω κάνει (μαζί με το αντίστοιχο στην Ελβετία)...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Πρωτη φορα τα χρησιμοποιω.Συνηθως ταξιδευα απο Βενετια με ΜΙΝΟΑΝ ή απο Ανκονα με ΑΝΕΚ..kouk
Δε βρηκα εξωτερικη!Λιγο περιεργο μου φαινεται για τετοια εποχη...Δημητρούλα και Ρομίλντα...Τι μου θυμισες...Αν και ξεχασες το Ροδανθη!!
Καλησπέρα.
Εγώ έκλεισα με MINOAN και επειδή δεν έχω ξαναταξιδέψει με αυτή θα ήθελα μερικές πληροφορίες.......είναι αξιόπιστη ή 'σκυλοπνίχτες'??
ΥΓ:Βρήκα 4κλινη εξωτερική με 188 Euro για 1 άτομο & αμάξι (One way).
-
Πρωτη φορα τα χρησιμοποιω.Συνηθως ταξιδευα απο Βενετια με ΜΙΝΟΑΝ ή απο Ανκονα με ΑΝΕΚ..
kouk
Καλησπέρα.
Εγώ έκλεισα με MINOAN και επειδή δεν έχω ξαναταξιδέψει με αυτή θα ήθελα μερικές πληροφορίες.......είναι αξιόπιστη ή 'σκυλοπνίχτες'??
Με ποιο πλοιο ταξιδευεις??Εγω ταξιδευα με το Ικαρος Παλλας και το Πασιφαη.Ειναι και τα δυο πολυ καλα,καθαρα και γρηγορα.Σκυλοπνιχτες σε καμια περιπτωση!Ειναι πολυ καλα καραβια!
Ιδιατερα καλο φαγητο στο self Service...
Θυμαμαι καποια στιγμη ειχα να κατεβω Ελλαδα 10 μηνες περιπου και ορμησα στο εστιατοριο ενω το πλοιο ηταν ακομα δεμενο στη Βενετια...
Τρελο γελιο.. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
kouk
Καλησπέρα.
Με ποιο πλοιο ταξιδευεις??Εγω ταξιδευα με το Ικαρος Παλλας και το Πασιφαη.Ειναι και τα δυο πολυ καλα,καθαρα και γρηγορα.Σκυλοπνιχτες σε καμια περιπτωση!Ειναι πολυ καλα καραβια!
Θυμαμαι καποια στιγμη ειχα να κατεβω Ελλαδα 10 μηνες περιπου και ορμησα στο εστιατοριο ενω το πλοιο ηταν ακομα δεμενο στη Βενετια...
Τρελο γελιο..Με το Europa Palace, δεν ξέρω τι εστί.......στο site της εταιρίας δείχνει αυτά
ΥΓ: Πότε ταξιδεύεις εσύ? Εγώ 21/3
-
Ειναι ακομα πιο καινουριο απο αυτα που ταξιδευα εγω...Οποτε μην ανησυχεις.Μια χαρα θα ειναι.Τι μια χαρα δηλαδη,πολυ κυριλε το βλεπω..
214 μετρα μηκος 31,5 κομβους ...Φοβερο καραβακι.Την αλλη βδομαδα αναχωρω!!!
-
kostis20
Το 'Ικαρος' είναι σειρά με το 'Δαίδαλος' που τώρα πλέον το έχουν αποσύρει οι Μινωικές.
Από το Ικαρός δεν έχω καθόλου καλές αναμνήσεις αφού επί ένα ολόκληρο βράδυ το κεφάλι μου γύριζε λες και είχα μαστουρώσει και να φανταστείς ότι το Ιόνιο δε σηκώνει μποφόρια όπως το Αιγαίο.Σαφώς καλύτερο το Πασιφάη!!!!
1.400χμ δώστου να καταλάβει!!!!!!
-
kouk
Καλησπέρα.
Τρελο γελιο..Με το Europa Palace, δεν ξέρω τι εστί.......στο site της εταιρίας δείχνει αυτά
ΥΓ: Πότε ταξιδεύεις εσύ? Εγώ 21/3
Λοιπόν το Europa Palace το πήρα εγώ 2 φορές το 2007. Και τις 2 φορές δεν είχα κανένα πρόβλημα αν και περάσαμε από αγριο καιρό οταν μπαίναμε Αδριατική περίπου 2 ώρες πριν την Ανκόνα. Παρόλα αυτα όλα καλά. Έχει ιντερνετ (αγοράζεις κάρτες και με 7 ευρό έχεις 3 ώρες αν θυμάμαι καλά) και εγώ την έβγαλα έτσι με το λαπτοπ. Μην σας ανυσηχεί καθόλου το πλοίο.
-
Χαιρετω!Μετα απο 1200 χμ φτασαμε Ανκονα και τωρα σας γραφω μεσα απο το SUPERFAST 5!
Ολα πολυ καλα,εκανα και μια τριωρη σταση στο Ινσμπρουκ για καφε -φαγητο ...
Απιστευτα τοπια και οι Αλπεις χιονισμενες.Οι δρομοι καθαροι παντως!
Τελικα το βραδυ μειναμε στο Σαν Μαρινο,αλλα δεν ειδαμε τιποτα γιατι ειχε 20 εκατοστα χιονι...Ευτυχως εχω τα χειμερινα ακομα.Ειχε και πολυ ομιχλη,αλλα ολα ΟΚ.Απο Σαν Μαρινο μεχρι Ανκονα πολυ βροχη,αλλα χωρις προβληματα!
Το καραβι πολυ καλο,εχω γινει θαμωνας στο self service...καλο φαγητο και το προσωπικο πολυ εξυπηρετικο!
Αυτα προς το παρων,Αυριο κατα τις 11 και μιση το πρωι φτανουμε Πατρα!!
Περισσοτερες πληροφοριες και φωτογραφιες οταν φτασουμε Ελλαδα!!
Τα λεμε παιδια! -
Καλό ταξίδι επιστροφής! Πρόσεχε! Η άσφαλτος από Πάτρα προς Κόρινθο θα σου φαίνεται σαπουνάδα μετά την άσφαλτο της Οτοστράντα...
-
Πρόκειται να ταξιδέψω με ένα Saab 9.3. SS για Ουγγαρία και σκέφτομαι να πάω μέσω Σερβίας. Επειδή η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ το σκέφτομαι λίγο...Πώς είναι η κατάσταση με τα μπλόκα της αστυνομίας; Επίσης, κλέβουν; Είναι πιθανό να συμβεί ιστορία άσχημη στο δρόμο; Υπάρχουν τυπικές διαδικασίες στα σύνορα που είναι χρονοβόρες ή μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα καθυστέρησης ή άλλου τύπου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον γνωρίζει κάτι περισσότερο ή έχει παρόμοια εμπειρία και βοηθήσει..!
-
To μεγαλύτερο πρόβλημα θα το συναντήσεις στα Σκόπια, όπου πρέπει να τηρείς ευλαβικά τα παραλογα όρια ταχύτητας.
Η αστυνομία και στις δύο χώρες, ειδικά στην πρώτη, είναι περίεργη, με τα Σκόπια να πρωτοστατούν.
Κίνδυνο ασφάλειας, δεν έχεις, αν τις διασχίσεις τράνζιτ, ή αν παίρνεις στοιχειώδη μέτρα αν θες να κοιμηθείς πουθενά.
Τα σύνορα στο γυρισμο μπορείν να είναι πολύ χρονοβόρα, γιατί είναι η περίοδος που πάνε οι μετανάστες στα σπίτια τους.Γενικά είναι λίγο ταλαιπωρία, γιατί πρέπει να κινείσαι νομοταγώς και οι απόσταση είναι μεγάλη, αλλά κίνδυνοι δεν θεωρώ ότι υπάρχουν όπως τους φαντάζεσαι.
Αν μένεις στην βο΄ρεια ελλάδα, το θεωρώ λογικό να αποφύγεις το πλοίο, αξίζεο, ειδικά αν είστε 2 και παραπάνω.
Αν μένεις νότο, είναι μόνο για την εμπειρία, αλλιώς δεν συμφέρει. (αν βέβαια θες να ταξιδέψεις 4 άτομα σε καμπίνα, μάλλον πάλι συμφέρει δεν ξέρω.) -
To εκανα το Πασχα. Στη διαδρομη Λεσκοβατς - Βελιγραδι (αυτοκινητοδρομος) δεν καταλαβα απειλη μπλοκων. Βελιγραδι - Νοβι Σαντ να προσεχεις, Νοβι Σαντ - συνορα προσεχε αλλα οχι τοσο. Στα Σκοπια εχει μπλοκα, πηγαινε με τα ορια. Θα κανεις 2 ωρες και ενα τεταρτο, αλλιως μπορει να κανεις ας πουμε 2 ωρες. Δεν αξιζει τον κοπο και το ρισκο να τρεχεις.
Τελος, αυτα που ακουγονται οτι συμβαινουν στους δρομους για φιδια ακουγονται. Εγω μια φορα περασα αγριο μεσανυχτο και δεν ενοιωσα κατι απειλιτικο.
Στα περιπου 500 χλμ απο τα συνορα εχει Olympus Plaza με ΕΚΟ βενζινη. Αν μπορεις να φτασεις μεχρι εκει, κανονισε εκει τη σταση σου. Ειναι κοντα σε μια πολη ονοματι Cuprija (για να το βρεις στο χαρτη). Καθαρες τουαλετες και τζαμπα, μικρο κλεψιμο στη μετατροπη σε ευρω
-
Θα κάνω στα τέλη του μήνα ένα ταξιδάκι στην Ρουμανία μέσω Βουλγαρίας.
Εχω ξανακάνει την διαδρομή πολύ παλαιότερα 12 χρόνια πρίν.
Θα πάω με διαβατήριο και όχι ταυτότητα.Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης να προσθέσω ότι εχω δίπλωμα που έχει εκδοθεί το 1995 δηλαδή με ελληνικούς χαρακτήρες.
Επίσης γνωρίζουμε τι κόστος και σε ποιά σημεία έχει όσον αφορά διάφορα τέλη;
Π.χ θυμάμαι παλαιά πρίν μπείς στην Ρουμανία στα σύνορα με την βουλγαρία έσκαγες ένα ποσό για 'απολύμανση' μην χ@@@@@.
Πεντακάθαρο αμάξι είχα τότε το κάνανε σαν τα μούτρα τους, τους πλήρωσα κιόλας.
Με τα μπλέ παιδιά τι παίζει επίσης;
Οποιοδήποτε tip είναι ευπρόσδευκτο. -
Φιλος παντρεμενος με Ρουμανα λεει: 'πηγαινε με οσο λεει, οσο παραλογο και να σου φαινεται. Ή μαλλον οσο πιο παραλογο το οριο, τοσο πιο νομοταγης να εισαι. Αν δεις να σε περνανε ολοι ακολουθησε τους. Αν δεις να σε περναει καμια μπεμπα ή Μερκ με φιμε τζαμι, αστον να φυγει. Τα ορια δεν φτιαχτηκαν γι'αυτον'
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες