-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα.Σε 1 μήνα ξεκινάει η αντίστροφη πορεία μου από αυτή που έκανα προ ενός έτους, δηλαδή Monchengladbach - Ancona. Αυτή τη φορά έχω Navigation, ένα ολοκαίνουργιο Becker και έτσι όλα γίνονται πιο εύκολα.
Η διαδρομή θα γίνει μέσω Ελβετίας καθόσον είναι πιο γρήγορη - σε χρόνο - και η ώρα αναχώρησης του πλοίου από Ancona είναι 17:00. Άρα, δεδομένου ότι:
α) Η απόσταση είναι 1300χλμ
β) Ο χρόνος που δίνει το site www.viamichelin.com είναι 12 ώρες
γ) Κάθε 4 ώρες θα πραγματοποιώ και 1 στάση διάρκειας 30'χρειάζομαι περίπου 13 ώρες - χοντρικά πάντα. Άρα, για να προλάβω την αναχώρηση του πλοίου που είναι στις 17:00, πρέπει να ξεκινήσω το αργότερο στις 02:00 τα ξημερώματα, για να έχω και χρόνο μπροστά μου. Ξέρει κανένας εάν έχουν έργα στη συγκεκριμένη διαδρομή φέτος ή αν θα καθυστερήσω κάπου έκτακτα?
ΥΓ: 1) Πέρυσι όταν ερχόμουν με μεγάλη επιφύλαξη και χωρίς Navi, έκανα 11 ώρες και 30'.
2) Θέμα βενζίνης δεν τίθεται, θα φουλάρω λίγο πρίν την έξοδο της Γερμανίας και με τα 2 μπιτόνια 18Λ έκαστο, τη βγάζω πολύ άνετα έως Ancona.Δεν ξέρω τι ισχύει τώρα, αλλά πριν 2μιση χρόνια που είχα περάσει από τα μέρη, η Ελβετία είχε μακράν τη φθηνότερη βενζίνη.
Ενδεικτικά, όταν εδώ είχαμε περίπου 90 λεπτά παρά κάτι ψιλά, στην Ελβετία έβρισκες με 1.10 και Ιταλία-Γερμανία ξεπερνούσαν το 1.30.
Τσέκαρέ το και αν ισχύει βάλε στην είσοδο και μετά στην έξοδο της Ελβετίας. -
Στη νότια ελβετια να φουλάρεις βενζίνη, είναι πιο φτηνα. Τώρα η αμόλυβδη στην ελβετία είναι μέχρι 1.80 φράγκα (1.11 ευρώ) το λίτρο. Το diesel είναι πιο φτηνό στη γερμανία. Αν ταξιδέψεις σάββατο μπορεί να έχει μεγάλες ουρές στην είσοδο του Gotthard tunnel ή/και στα ιταλοελβετικά σύνορα.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Στη νότια ελβετια να φουλάρεις βενζίνη, είναι πιο φτηνα. Τώρα η αμόλυβδη στην ελβετία είναι μέχρι 1.80 φράγκα (1.11 ευρώ) το λίτρο. Το diesel είναι πιο φτηνό στη γερμανία. Αν ταξιδέψεις σάββατο μπορεί να έχει μεγάλες ουρές στην είσοδο του Gotthard tunnel ή/και στα ιταλοελβετικά σύνορα.Δεν θα χρειαστεί να βάλω βενζίνη καθόλου, τελευταίο φουλάρισμα λίγο πρίν την έξοδο της Γερμανίας και με τα 2 μπιτόνια των 18Λ έκαστο, τη βγάζω άνετα έως την Ανκόνα......
Το ταξίδι θα γίνει Παρασκευή, πολύ πρωϊ.....δεν νομίζω να έχει πολύ κίνηση.....
-
Στη νότια ελβετια να φουλάρεις βενζίνη, είναι πιο φτηνα. .
Δεν θα χρειαστεί να βάλω βενζίνη καθόλου, τελευταίο φουλάρισμα λίγο πρίν την έξοδο της Γερμανίας και με τα 2 μπιτόνια των 18Λ έκαστο, τη βγάζω άνετα έως την Ανκόνα......
Δεν είναι λίγο επικίνδυνο να ταξιδεύεις με τα μπιτόνια στο αυτοκίνητο;
Και θα σταματήσεις κάπου να κάνεις μετάγγιση στο ρεζερβουάρ...
Εκτός αυτού όντως η Ελβετία είναι φτηνότερη στη βενζίνη... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Δεν θα χρειαστεί να βάλω βενζίνη καθόλου, τελευταίο φουλάρισμα λίγο πρίν την έξοδο της Γερμανίας και με τα 2 μπιτόνια των 18Λ έκαστο, τη βγάζω άνετα έως την Ανκόνα......
Εκτός αυτού όντως η Ελβετία είναι φτηνότερη στη βενζίνη...Τα μπιτόνια είναι πλαστικά, ειδικά για καύσιμο (made in USA). Η βενζίνη που προμηθεύομαι κοστίζει 0,60
-
Ξέρω ότι ακόμη χρωστάω τις φωτό από την Ουκρανία.
Αυτή την φορά θα πάω Βουλγαρία όμως και θέλω πληροφορίες από φίλους που έχουν πάει πρόσφατα.
Σόφια θα είμαι και Πλόβντιβ.
-
[quote='PuntoLord']
Τα μπιτόνια είναι πλαστικά, ειδικά για καύσιμο (made in USA). Η βενζίνη που προμηθεύομαι κοστίζει 0,60 -
20 ευρώ είναι 10 πιτόγυρα.
-
Τα μπιτόνια είναι πλαστικά, ειδικά για καύσιμο (made in USA). Η βενζίνη που προμηθεύομαι κοστίζει 0,60�/Λ, γιατί να πληρώνω διπλάσια τιμή στην Ελβετία ή Ιταλία????
Πού πώς πότε γιατί
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
20 ευρώ είναι 10 πιτόγυρα.+1000
Είμαι και αρκετά φαγανός βλέπεις (1,92μ - 110Kg)
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τα μπιτόνια είναι πλαστικά, ειδικά για καύσιμο (made in USA). Η βενζίνη που προμηθεύομαι κοστίζει 0,60�/Λ, γιατί να πληρώνω διπλάσια τιμή στην Ελβετία ή Ιταλία?
???
Πού πώς πότε γιατί
Ssshhhh.....secret that cannot be revealed
-
Θα πας οδηγωντας ή με αεροπλανο;
-
... συμφωνα με τον Μακη
... 2 εικοσαχρονα ... 1,5 γραμμαριο κοκα ... = 180 Ε
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ξέρω ότι ακόμη χρωστάω τις φωτό από την Ουκρανία.Αυτή την φορά θα πάω Βουλγαρία όμως και θέλω πληροφορίες από φίλους που έχουν πάει πρόσφατα.
Σαλατα εγινε το τοπικ απο την μεταφορα
Δες εδω για πληροφοριες οσο αφορα το οδηγικο κομματι http://www.bloka.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1729
Βουλγαρια πηγαινω σχεδον καθε μηνα αλλα δεν εχω παει ποτε Πλοβντιβ και Σοφια περναω περιφεριακα καθως συνεχιζω βορεια.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εκτός αυτού όντως η Ελβετία είναι φτηνότερη στη βενζίνη...Πέρα από όλα αυτά... είμαστε σίγουροι οτι είναι νόμιμο να μεταφέρουμε βενζίνη από χώρα σε χώρα, έστω και για δική μας χρήση?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ξέρω ότι ακόμη χρωστάω τις φωτό από την Ουκρανία.
Αυτή την φορά θα πάω Βουλγαρία όμως και θέλω πληροφορίες από φίλους που έχουν πάει πρόσφατα.
Σαλατα εγινε το τοπικ απο την μεταφορα
Δες εδω για πληροφοριες οσο αφορα το οδηγικο κομματι http://www.bloka.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1729
Βουλγαρια πηγαινω σχεδον καθε μηνα αλλα δεν εχω παει ποτε Πλοβντιβ και Σοφια περναω περιφεριακα καθως συνεχιζω βορεια.
Βασικά δεν θέλω οδικές πληροφορίες. Αεροπορικώς θα πάω. Γενικές πληροφορίες για την Χώρα ζητούσα.
Εάν έχει να μου πεί κάτι , κάποιος θα το εκτιμούσα
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εκτός αυτού όντως η Ελβετία είναι φτηνότερη στη βενζίνη...Πέρα από όλα αυτά... είμαστε σίγουροι οτι είναι νόμιμο να μεταφέρουμε βενζίνη από χώρα σε χώρα, έστω και για δική μας χρήση?
Μα καλά, υπάρχει αυτό το 'χώρα σε χώρα' σε μια ενωμένη Ευρώπη?? Εδώ στην Γερμανία οι κάτοικοι των περιοχών δίπλα στα 'σύνορα' με την Ολλανδία κάθε μέρα μπαίνουν Ολλανδία για εργασία και επιστρέφουν Γερμανία σπίτι τους! Επίσης, οι κάτοικοι κοντά στην Τσεχία μπαίνουν εκεί για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτ/των τους και επιστρέφουν Γερμανία......
...ξεφεύγουμε από το θέμα...
-
και οι Ιταλοί γεμίζουν στην Ελβετία, αλλά τον (καημένο) τον Θέμο τον σταμάτησαν, τον καταέψαξαν και του κατέσχεσαν το 'υλικό'
Μήπως να στείλουμε ανώνυμο mail στα ΓερμανοΕλβετικά σύνορα οτι 'κάποιος' επιχειρεί να εισάγει 2 μπιτόνια (φτηνή) βενζίνη; -
Θα περασεις απο τουνελ ;Μηπως εκει δεν επιτρεπεται να περνανε καυσιμα με τετοιο τροπο;
-
Μα καλά, υπάρχει αυτό το 'χώρα σε χώρα' σε μια ενωμένη Ευρώπη?? Εδώ στην Γερμανία οι κάτοικοι των περιοχών δίπλα στα 'σύνορα' με την Ολλανδία κάθε μέρα μπαίνουν Ολλανδία για εργασία και επιστρέφουν Γερμανία σπίτι τους! Επίσης, οι κάτοικοι κοντά στην Τσεχία μπαίνουν εκεί για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτ/των τους και επιστρέφουν Γερμανία......
...ξεφεύγουμε από το θέμα...
Δεν κατάλαβες για τι πράγμα μιλάω.
Άλλο να πηγαίνω στη δίπλα χώρα να γεμίσω και άλλο να μεταφέρω καύσιμα από τη μία στην άλλη.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες