Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εξαρτάται από πόσες μέρες θέλεις να διαθέσεις και πόσα μέρη θέλεις να δεις.
Μπορείς να πάρεις φέρρυ κατευθείαν για Βενετία αλλά χάνεις πολλές ώρες εν πλώ. Θα πρότεινα φέρυ από Πάτρα για Ανκόνα. Διανυκτέρευση στο Σαν Μαρίνο. Μετά μπορείς να πας Τοσκάνη (Φλωρεντία Πίζα) και μετά ανηφορίζεις.
Μιλάνο καλύτερα να το αποφύγεις αν δεν είναι απαραίτητο λόγω κίνησης. Και η Βενετία όμως είναι κάπως εκτός δρόμου.
Ίσως μπορείς να δεις τις ωραίες ιταλικές λίμνες είτε να πας προς Γαλλία για ολίγον από Κυανή Ακτή (Μονακό, Κάννες, Νίκαια).
Το ViaMichenlin γενικά είναι πολύ καλό σε όσα λέει, χλμ, διόδια κλπ.
Κατανάλωση υπολόγιζε κάπως χαμηλότερη της συνήθους σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο.
Διόδια καλό είναι να έχεις πιστωτική για να μην ψάχνεσαι. Γενικά εκτός Ελλάδας η πιστωτική είναι απαραίτητη.
Μέρος να μείνεις στον τελικό προορισμό έχετε ή θα ψάχνεις
Κάρτα έχω μόνο virtual prepaid, δεν έχω πιστωτική κανονική, ποτέ δεν είχα, και δε θέλω να βγάλω. Άλλο τρόπο από το να μπλέξω με πιστωτικές δεν έχω για να πληρώνω στα διόδια;
Οι μέρες είναι από 7 έως 10, και η Βενετία είναι προϋπόθεση απαραίτητη, θέλουμε να τη δούμε οπωσδήποτε, γι'αυτό και σκέφτηκα το λιμάνι της Ravenna. Επίσης την περίοδο που ψάχνω (αρχές Σεπτέμβρη) όλα τα πλοία για Ancona ήταν φουλ και είχαν είτε μόνο καθίσματα στο σαλόνι είτε πανάκριβες lux καμπίνες που δε μας παίρνει οικονομικά. Η Minoan για Ravenna ήταν η μόνη που είχε καμπίνες δίκλινες για 1 Σεπτεμβρίου.
Σκέφτηκα να μείνουμε το βράδυ στο Treviso που είναι μεν κοντά στη Βενετία, αλλά έχει λογικές τιμές και μπορούμε να ξαναπάμε την επόμενη το πρωί. Επίσης σκέφτηκα να πεταχτώ 30 κμ δυτικά στην Ίμολα να επισκεφτώ το μνημείο του Ayrton Senna με το που κατέβω από το πλοίο, αξίζει τον κόπο ή θα τα βρω όλα κλειστά και μη προσβάσιμα;
Όσο για το μέρος που θα μείνουμε στο Brighton είμαστε ακόμα στο ψάξιμο στο rightmove.co.uk και σημειώνουμε σπίτια για να τα δούμε από κοντά. Θα μείνουμε σε ξενοδοχείο μερικές μέρες μέχρι να βρούμε σπίτι.