-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
διοδια νο σε benelux.
Για ωραίες διαδρομές με αμάξι, λίγα πράγματα, δεν θα τις έλεγα χώρες που έχει νόημα να ψάξεις road trip.
Αν σώνει και καλά κάτι, μια βόλτα απ τα delta project (είχα ποστάρει παλιότερα διαδρομή) και η Friesland στο βορρά που είναι όλο κανάλια, αλλά θα σου σπάσουν τα νεύρα με τα γεφυράκια που ανοίγουν κάθε τρεις και λίγοΣτην Friesland έχω κάνει μόνο ιστιοπλοΐα στα κανάλια και τις λίμνες, και χάζευα τους δρόμους στο πλάι, η θέα προφανώς είναι όμορφη αλλά καμία σχέση αν τη γυρίζεις με ποδήλατο ή ιστιοπλοϊκό
ΓΙα άλπεις δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω
Ευχαριστω πολύ για τις πληροφοριες.. Εμενα παντως δε θα με χαλαγε καθολου μια περατζαδα απο αυτο το μεγαλο εργο, αλλα η κοπελα μου ξινισε λίγο, οποτε μαλλον δε θα γινει. Απο Αμστερνταμ τι πρεπει να δουμε οπωσδηποτε..?
-
αν έρχεστε από βέλγιο , στο δρόμο σας είναι με μια μικρή παράκαμψη
εξαρτάται πόσες μέρες έχετε και τί θέλετε να δείτε, κυρίως σε μουσεία έχω πάει, αλλά γενικά περπάτημα στην πόλη.
Πες λίγο τί σκέφτεσαι γενικα΄για το ταξίδι για να σου πώ τί μπορείς να κάνεις ολλανδία, είναι λίγο γενικό το πλάνο.
Πάντως εφόσον το αποφάσισες για οδικό ταξίδι στην ευρώπη μπορείς να κάνεις απείρως καλύτερες διαδρομές απ το να ανεβείς ολλανδία
-
γμτ , το καλοκαίρι ήμουν 1 βδομάδα Ολλανδία με νοικιασμένο αμάξι και βάση το Άμστερνταμ και μου ξέφυγε η περιοχή που λες (Friesland), παρόλο που το είχα ψάξει γενικά το θέμα
Delta project εννοείς το μεγάλο φράγμα σωστά;Εκεί πήγα και αξίζει μια βόλτα,θα βολεύει τον φίλο μιας και είναι κοντά στο Βέλγιο . Αν πας εκεί κάνε και μια στάση για καφέ στο χωριό Veere ,φανταστικό . -
το μεγάλο φράγμα που λές εσύ είναι το aflsuitdijk στον βορά, πάνω απ το άμστερνταμ, πηγαίνοντας για Groningen.
Στον νότο υπάρχουν πολλά 'μικρά' φράγματα.Για να μην τα ξαναγράφω :
viewtopic.php?f=13&t=36114&p=1912187&hilit=delta+project#p1912187
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αν έρχεστε από βέλγιο , στο δρόμο σας είναι με μια μικρή παράκαμψηεξαρτάται πόσες μέρες έχετε και τί θέλετε να δείτε, κυρίως σε μουσεία έχω πάει, αλλά γενικά περπάτημα στην πόλη.
Πες λίγο τί σκέφτεσαι γενικα΄για το ταξίδι για να σου πώ τί μπορείς να κάνεις ολλανδία, είναι λίγο γενικό το πλάνο.
Πάντως εφόσον το αποφάσισες για οδικό ταξίδι στην ευρώπη μπορείς να κάνεις απείρως καλύτερες διαδρομές απ το να ανεβείς ολλανδία
Θα μεινουμε και μια μερα Βρυξελες, αλλα επισης λεω να περασω και για μια βολτα απο το ring οποτε δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα ανεβουμε απο Βελγιο η θα κατεβουμε απο αυτο.. Απο Αμστερνταμ εχω υποψην μου τα μουσεια Μανταμ Τυσω και μαριχουανας.. Δηλαδη εκτος απο περιπατο που θα γινει σιγουρα, θελουμε και κανενα μουσειο.. Επισης θα μεινουμε το πολυ 2 βραδια, δηλαδη αν αξιζει τον κοπο γιαυτο ρωταω τι θα ειναι καλο να δουμε.. Οταν λες καλυτερες διαδρομες απο το να ανεβω Ολλανδια, που εννοεις περιπου..? Απλα ειναι το θεμα οτι θελω να αποφυγω οσο γινεται την Ιταλια, και δε θελω να κινηθω προς Ισπανια, τη Γερμανια την εχω γυρισει αρκετα, οχι οτι με χαλαει λιγο ακομα, και στην ανατολικη πλευρα της Γαλλιας απο οτι καταλαβα δεν εχει και πολλα αξιολογα μερη.. Εκει θα αξθζε το Παρισι που δεν εχω παει αλλα θελει μια βδομαδα μονο του που δεν τη διαθετω..
Παντως ευχαριστω παρα πολύ για τις πληροφοριες -
στο Αμστερνταμ, τσεκαρε την πλατεια των μουσειων.
Μπες στο νετ και δε ςτα εκθεματα τους και πηγαινε σε οποιο σε ενδιαφερει.απλα να μην εχουν εργασιες ανακατασκευης γιατι κλεινουν πτερυγες ολοκληρες.
Μια βολτα με το καραβακι, μια βολτα στις 'βιτρίνες' μια βολτα στα coffeshop για κανα τσιγαρακι (ή καλυτερα spacecake), αργοτερα μια βολτα στις μπυραριες (και παλι 'βιτρινες') παει το διημερο χαχαχα
επισης μην παραλειψεις μια βολτα στην λουλουδαγορα της πολης
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
αν έρχεστε από βέλγιο , στο δρόμο σας είναι με μια μικρή παράκαμψη
εξαρτάται πόσες μέρες έχετε και τί θέλετε να δείτε, κυρίως σε μουσεία έχω πάει, αλλά γενικά περπάτημα στην πόλη.
Θα μεινουμε και μια μερα Βρυξελες, αλλα επισης λεω να περασω και για μια βολτα απο το ring οποτε δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα ανεβουμε απο Βελγιο η θα κατεβουμε απο αυτο.. Απο Αμστερνταμ εχω υποψην μου τα μουσεια** Μανταμ Τυσω** και μαριχουανας.. Δηλαδη εκτος απο περιπατο που θα γινει σιγουρα, θελουμε και κανενα μουσειο.. Επισης θα μεινουμε το πολυ 2 βραδια, δηλαδη αν αξιζει τον κοπο γιαυτο ρωταω τι θα ειναι καλο να δουμε.. Οταν λες καλυτερες διαδρομες απο το να ανεβω Ολλανδια, που εννοεις περιπου..? Απλα ειναι το θεμα οτι θελω να αποφυγω οσο γινεται την Ιταλια, και δε θελω να κινηθω προς Ισπανια, τη Γερμανια την εχω γυρισει αρκετα, οχι οτι με χαλαει λιγο ακομα, και στην ανατολικη πλευρα της Γαλλιας απο οτι καταλαβα δεν εχει και πολλα αξιολογα μερη.. Εκει θα αξθζε το Παρισι που δεν εχω παει αλλα θελει μια βδομαδα μονο του που δεν τη διαθετω..
Παντως ευχαριστω παρα πολύ για τις πληροφοριεςε όχι ρε συ
βρυξέλλες γιατί να πας, υπάρχει ιδιαίτερος λόγος?
-
Βρίσκεις ωραία λαχανάκια
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Βρίσκεις ωραία λαχανάκιαλαχανάκια βρυξελλών
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
χθες που οδηγούσα με χτύπησε κάμερα. στο σημείο εκείνο λόγω κόμβου είχε όριο 80χαω κ εγώ πήγαινα σχεδόν με τη ροή με 93 χαω στο gps. είμαι με ελληνικές πινακίδες. το συμβάν έγινε στη Γερμανία. δε με σταμάτησαν, οπότε η κλήση λογικά αποστέλλεται στο σπίτι. έχει κανείς εμπειρία με το τί γίνεται? η κάμερα με χτύπησε από μπροστά κ οι πινακίδες μου είναι ελληνικές παλαιού τύπου, χωρίς το GR.σε συνάδελφο έστειλαν κλήση για ταχύτητα. πήγαινε με 70 και το όριο ήταν 30.υπήρχε φωτό από εμπρός που φαινόταν το πρόσωπο του με αλλοιωμένο του συνοδηγού και από πίσω. μάλιστα επειδή στην φωτό μιλούσε στο κινητό, του κόψαν και για αυτό.σύνολο €1500.
το αμάξι το είχε νοικιάσει στην γερμανία και του τα στείλαν κανονικά στην αθήνα. -
epeidi itan noikiariko, alliws den tha tou stelnan
-
δεν αντιλεγω, για αυτο και το ανεφερα. μακαρι να μην ερθει.
παντως απο εμας, σιγουρα δεν πανε σε αλλα κρατη. αλλα, αυτο ιναι αναμενομενο... -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
δεν αντιλεγω, για αυτο και το ανεφερα. μακαρι να μην ερθει.
παντως απο εμας, σιγουρα δεν πανε σε αλλα κρατη. αλλα, αυτο ιναι αναμενομενο...είναι θέμα διακρατικής συμφωνίας, δεν έχει σχέση με το σενάριο που σκέφτεσαι.
Δεν υπάρχει πανευρωπαϊκό δίκτυο βεβαίωσης παραβάσεων του ΚΟΚ, παρά μόνο διακρατικές συμφωνίες.Η μόνη χώρα που κινδυνεύεις να σου σταλεί βεβαίωση στην Ελλάδα είναι η Ελβετία
-
Πρεπει να το εχω ξανααναφέρει, δυο φορες που μ'εγραψαν σε Ιταλία και Γερμανια δεν πληρωσα τιποτα.
Στην Ιταλια μαλιστα μου εστειλαν και χαρτι για να τους εξουσιοδοτησω για την αναληψη χρηματων απο την καρτα, αλλα δεν χρεωθηκε τιποτα παρα τη θετικη μου απαντηση
Οι Γερμανοι δεν θυμαμαι να μου εστειλαν κατι
-
και με πινακίδες GR;;;
ή χωρίς, παλαιού τύπου;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
και με πινακίδες GR;;;ή χωρίς, παλαιού τύπου;
αν αναφερεσαι σε μενα, παράλειψη μου που δεν ανεφερα οτι ημουν και τις δυο φορες με νοικιασμένο
-
το Νοέμβριο στη Γερμανία σε νοικιασμένο αυτοκίνητο με φωτογράφισαν κάμερες 2 φορές , μία σε αυτοκινητόδρομο με όριο 100 (πήγαινα 110-115) και μια σε δρόμο μέσα σε πόλη με όριο 50(πήγαινα με 60-65) . Δε με ενόχλησαν αλλά ακύρωσα την κάρτα που είχα δώσει για εγγύηση για καλό και για κακό , γιατί φίλος μου είπε οτι του σήκωσαν χρήματα από την κάρτα σε τέτοια περίπτωση χωρίς την εξουσιοδότησή του . Δε ξέρω τι παίζει , ίσως επειδή δεν είχα υπερβεί για πολύ το όριο , να μην ασχολήθηκαν .
-
Τον Αύγουστο του 2009, πόζαρα 3-4 φορές στους ελβετικούς αυτοκινητόδρομους. Πινακίδες ελληνικές με το GR. Ποτέ δεν ήρθε τίποτα.
-
παιδια μια ερωτηση, απο θεσσαλονικη μεχρι μονακο πως παμε? Λογικα καραβι απο ηγουμενιτσα αλλα που σε αποβιβαζει αυτο? Μπαρι? Καπου πιο κοντα δεν εχει? πχ φλορεντια...Σκεφτομαστε με παρεα να κανουμε roadtrip μεχρι το μοντε καρλο τις μερες που θα ειναι κ το γκραν πρι. Απο google earth
Θεσσαλονικη-Ηγουμενιτσα 321χμ
Μπαρι-Μονακο 1124χμΣυνολο : 1445χμ
Καταναλωση 8,5l/100km
125ευρω περιπου σε βενζινες one-wayΤο πλοιο ποσο κοστιζει (ενας ενηλικας κ αμαξι?)
Απο εξτρα χρεωσεις τι παιζει? (διοδια,βινιετες κλπ?)
Απο την αλλη με ryanair βρηκα εισητηρια πανε-ελα ~100ευρω και εκει νοικιαζω αμαξι! Υπαρχουν οροι στην ενοικιαση αυτοκινητου? Εγω που ειμαι κατω των 23 μπορω να νοικιασω?
Τι συμφερει πιο πολυ? Εγω να πω την αληθεια προτιμω να παω με το αμαξι μου απο εδω κ οχι να νοικιασω ιταλια! Εχει καποιος αναλογη εμπειρια?
-
σιγά μην βγεις μπάρι
ανκόνα προφανως, τσέκαρε για τιμές γιατί αυτή την περίοδο υπάρχει έκπτωση 50% για ταξίδια μέχρι τέλος μάηεπίσης, τις βενζίνες πως τις έβγαλες 120 ευρώ
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες