-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σκεφτηκα λοιπον το εξης:
Αν βγαλω το διπλωμα μου μια επικυρωμενη φωτοτυπια απο την αστυνομια, και το παω στο υπουργειο εξωτερικων στο τμημα των μεταφρασεων, και μου κανουν μια επισημη μεταφραση σε ολα τα στοιχεια που εχει το διπλωμα επανω στα αγγλικα, λογικα δεν θα μπορει κανενας αστυνομικος η αλλος που θα θελησει να δει το διπλωμα να πει το παραμικρο!
Η μεταφραση αυτη βεβαια εχει ενα κοστος αρκετα σημαντικο, αλλα το κανεις μια φορα και το εχεις για παντα, η εστο μεχρι να μας βγαλουν νεα διπλωματα με λατινικους χαρακτηρες.
Μηπως τους κακομαθαινουμε. Ειναι η δεν ειναι το ροζ διπλωμα επισημο και με ισχυ εγγραφο της ΕΕ; Ειναι η δεν ειναι η Ελληνικη γλωσσα επισημη γλωσσα της ΕΕ; Θα το εκανε αυτο σε εναν Δανο , Σουηδο η δεν ξερω σε τι αλλη επισημη γλωσσα της ΕΕ που εχει αλλους χαρακτηρες εκτος απο τους Λατινικους που ξερουν. Με την ιδια λογικη δεν επρεπε να γινεται δεκτο και στην Ελλαδα οτιδηποτε επισημο στοιχειο (διπλωμα , ταυτοτητα κλπ) που δεν εχει ελληνικους χαρακτηρες. Μηπως φταιμε και εμεις που μας αντιμετωπιζουν ετσι;
Πριν απο πολλα χρονια (97 η 98 ηταν) πηγαν να μας δημιουργησουν προβλημα στο αεροδρομιο των Βρυξελλων γαι την ταυτοτητα και ηθελαν διαβατηριο (εστω και ληγμενο ελεγε ο υπαλληλος ) με την δικαιολογια οτι δεν μπορουσε να διαβασει τους Ελληνικους χαρακτηρες . Μετα απο 20 λεπτα και αρκετη επιμονη οτι το οτι δεν μπορει να διαβασει δεν μας αφορα αφου σαν πολιτες της ΕΕ ταξιδευουμε νομιμα με την ταυτοτητα βρηκε και τον τροπο να τους διαβασει ζητησε και συγνωμη.
.Συγνώμη που κάνω quote ένα αρκετά παλιό ποστ όμως θέλω να σου πω τα εξής.
Με σταμάτησαν στην Γερμανία 2 φορές για έλεγχο στοιχείων (το αμάξι μας είχε ελβετικές πινακίδες και έκαναν μπαμ από 1000μέτρα->πρόκληση).Επίσης με έγραψαν στην Γερμανία στην Autobahn.Το μόνο πράμα που έχει γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες το όνομά μου είναι το διαβατήριό μου.
Δίπλωμα->ελληνικοί χαρακτήρες
Ταυτότητα->μόνο ελληνικοί χαρακτήρεςΔεν μου είπαν πραγματικά τίποτα.το μόνο που σχολίασαν ήταν ότι δεν είχα υπόγράψει το διαβατήριό μου στην πρώτη σελίδα (αν θυμάμαι καλά), το οποίο και έκανα αμέσως μετά την πρώτη παρατήρηση.
Προσωπικά πιστεύω ότι τσάμπα θα πληρώσεις μετάφραση.Από την άλλη εσύ έχεις το μαχαίρι έχεις και το καρπούζι.ΥΓ:Πληροφοριακά, αυτά περί μπατσολογικής συμπεριφοράς ισχύει και έξω πληροφοριακά.Δεν ξέρω αν εγώ έπεσα σε μαλάκες μπάτσους έξω, αλλα οι 2 από τους 3 που με σταμάτησαν μου μιλούσαν λες και μιλούσαν στην υπηρέτριά τους. Παρόλα αυτά βέβαια ήταν τυπικότητοι...Ειδικά ο μπάτσος που μας έγραψε είχε ακόμα και μετάφραση της κλήσης στα Ελληνικά!!!!!Τρελά μεγαλεία...
τι λετε ρε παιδια;
το ελληνικο διπλωμα με τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ,
ισχυει σε ολη την ευρωπη,Ε.Ε. και μη.
12 χρονια κυκλοφορω σε ολες τις ευρωπαικες χωρες,και ΠΟΤΕ δεν μου κανανε νουμερα για το διπλωμα.ουτε σε συνορα,ουτε σε κοντρολ,ουτε οταν πηγα να νοικιασω αμαξι.
γνωστοι που ειναι νταλικερηδες και βρισκονται 20 μερες το μηνα στην ευρωπη με τα ελληνικα τους διπλωματα,δεν ακουσα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να ειχαν προβλημα επειδη το διπλωμα τους ειναι γραμμενο στα ελληνικα.
εξαλλου το γραφει πανω οτι ειναι υποδειγμα για ολες τις χωρες της Ε.Ε..
αλλα και σε αλλες χωρες οπως ρωσια,σερβια δεν υπηρχε ΠΟΤΕ προβλημα.τι μεταφρασεις και τετοια λετε;
-
off topic.. Θα εισαι και κοντα στο Nurburgring..
-
Ο χρήστης Something έγραψε:
Επανέρχομαι με πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις.Όπως έγραψα και παραπάνω, σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε τη διαδρομή Marseille - Cannes - Lille - Monte Carlo - Sanremo. Θα θέλαμε μερικές πληροφορίες, από όποιον γνωρίζει, για το αν θα αξίζει η διέλευση (για 2-3 ώρες) από το Monte Carlo με δεδομένο πως εκείνη την ημέρα (Σάββατο 26 Μαΐου) θα διεξάγονται τα προκριματικά του GP και οι δρόμοι δίνονται στην κυκλοφορία μετά τις 6μ.μ.
- Έχει κάποιος προηγούμενη προσωπική εμπειρία της κατάστασης που επικρατεί τις ημέρες του GP;
- Πόσο δύσκολη / χρονοβόρα μπορεί να είναι η διαδικασία εισόδου / εξόδου στο Πριγκιπάτο την εν λόγω ημέρα;
- Θα είναι δυνατό να βρει κανείς θέση παρκαρίσματος σε μικρή απόσταση από το κέντρο;
- Θα είναι δυνατή η περιήγηση στην πόλη (πεζοί) πριν τις 6μ.μ;
- Η κίνηση στις περιφερειακές οδούς, γύρω από την πόλη, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη;
Εναλλακτικά σκεφτόμαστε την χρήση τρένου (π.χ. από Lille) για μετάβαση στο Monte Carlo. Γνωρίζει κανείς κατά πόσο αυτή η λύση είναι καλή;
Αν θες να πας, αξίζει και με το παραπάνω, αλλά μόνο με τραίνο.
(Για παρκινγκ ξέχνα το)
Φρόντισε να κλείσεις εισητήρια πήγαινε-ελα και να έχεις μερικές ώρες...
Αν μπορείς φρόντισε να είσαι εκεί την ώρα των δοκιμαστικών, και να μην δεις τίποτα, ο ήχος και ο χαβαλές είναι ιδιαίτερα.
Καλή βόλτα -
Προσφατα πηγα στο Μιλανο, μετρό μετα μανιας,και λεωφορειο volvo για το αεροδρομιο,μολις 5E.Κυριλέ φαση
Απο την εμπειρια μου απο ταξιδια, σας λεω οτι αν πατε σε πολιτισμενη χωρα,μην πατε με αυτοκινητο.Εφαρμοζεται πολιτικη εκδιωξης των αυτοκινητων και οι εναλλακτικες λυσεις συνηθως εχουν πληθωρα πλεονεκτηματων (χρονος,κοστος).
Αν πατε σε μπανανιες γενικα παιζει να ευχαριστηθειτε περισσοτερο το αυτοκινητο και να σας φανει και πιο χρησιμο.
ΥΓ:Αν κανας ξενος ερθει Ελλαδα,τοτε σιγα μην επιβιωσει στους δρομους με τις τεραστιες πινακιδες που θα οδηγουν στο Κορωπι,στην Μαγούλα και ξερω γω σε ποια άλλη ευρωπαϊκη πρωτεύουσα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσφατα πηγα στο Μιλανο, μετρό μετα μανιας,και λεωφορειο volvo για το αεροδρομιο,μολις 5E.Κυριλέ φασηΑπο την εμπειρια μου απο ταξιδια, σας λεω οτι αν πατε σε πολιτισμενη χωρα,μην πατε με αυτοκινητο.Εφαρμοζεται πολιτικη εκδιωξης των αυτοκινητων και οι εναλλακτικες λυσεις συνηθως εχουν πληθωρα πλεονεκτηματων (χρονος,κοστος).
Αν πατε σε μπανανιες γενικα παιζει να ευχαριστηθειτε περισσοτερο το αυτοκινητο και να σας φανει και πιο χρησιμο.
ΥΓ:Αν κανας ξενος ερθει Ελλαδα,τοτε σιγα μην επιβιωσει στους δρομους με τις τεραστιες πινακιδες που θα οδηγουν στο Κορωπι,στην Μαγούλα και ξερω γω σε ποια άλλη ευρωπαϊκη πρωτεύουσα
Στη σημαντικότερη έξοδο - διασταύρωση της Εθνικής Οδού (Κηφισσού), αυτήν με την Καβάλας, ΔΕΝ υπάρχει πινακίδα που να λέει αριστερά Αθήνα, Κέντρο.
Τέτοια βρωμόζωα είμαστε. Κρίνοντας από τη δική μου εμπειρία σε εξ ίσου υπανάπτυκτη χώρα με τη δική μας, είναι απίστευτη η οργή και η αηδία που θα νιώσει ο ξένος, που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Κι αυτό τον προκαταλαμβάνει πολύ αρνητικά. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Προσφατα πηγα στο Μιλανο, μετρό μετα μανιας,και λεωφορειο volvo για το αεροδρομιο,μολις 5E.Κυριλέ φαση
Απο την εμπειρια μου απο ταξιδια, σας λεω οτι αν πατε σε πολιτισμενη χωρα,μην πατε με αυτοκινητο.Εφαρμοζεται πολιτικη εκδιωξης των αυτοκινητων και οι εναλλακτικες λυσεις συνηθως εχουν πληθωρα πλεονεκτηματων (χρονος,κοστος).
Στη σημαντικότερη έξοδο - διασταύρωση της Εθνικής Οδού (Κηφισσού), αυτήν με την Καβάλας, ΔΕΝ υπάρχει πινακίδα που να λέει αριστερά Αθήνα, Κέντρο.
Τέτοια βρωμόζωα είμαστε. Κρίνοντας από τη δική μου εμπειρία σε εξ ίσου υπανάπτυκτη χώρα με τη δική μας, είναι απίστευτη η οργή και η αηδία που θα νιώσει ο ξένος, που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Κι αυτό τον προκαταλαμβάνει πολύ αρνητικά.Ειναι τοσο ψωροπερηφανοι οι Ελληνες που αυτα που λες τα θεωρουν ψιλα γραμματα, (οσο και αν εχεις δικιο).
Εγω στο τελευταιο ταξιδι μου τον Ιουλιο εκανα καπου στα 5000 χιλ αυστρια, ελβετια, γερμανια και δεν χαθηκα πουθενα. Ξερεις που χαθηκα?
Στην επιστροφη στην Πατρα για να βρω την εθνικη για Αθηνα. Χαρησ το ενστικτο μου καταφερα και το βρηκα τον δρομο -
Ο χρήστης amiklon έγραψε:
Εγω στο τελευταιο ταξιδι μου τον Ιουλιο εκανα καπου στα 5000 χιλ αυστρια, ελβετια, γερμανια και δεν χαθηκα πουθενα. Ξερεις που χαθηκα?
Στην επιστροφη στην Πατρα για να βρω την εθνικη για Αθηνα. Χαρησ το ενστικτο μου καταφερα και το βρηκα τον δρομοΕ οχι και Αθήνα...εννοείς ότι ήθελες να πας Μαγούλα,Λυκόβρυση,σε κάποια μεγάλη πολη τελος παντων απο αυτες που σε οδηγουν οι πινακιδες της Αττικης Οδου
-
βενετια γιατι ειναι πιο ομορφη καλο ταξιδι
-
Ακόμα δε γύρισα Ελλάδα και κανονίζω πως θα ξανανέβω Σουηδία (λουντ) το Σεπτέμβρη. Επεσε η τρελή ιδέα να ανέβω με το αυτοκίνητο.
Πάτρα-Ανκόνα, διανυχτέρευση στη Μπολόνια (στο σπίτι φίλου) και μετά, Αυστρία, Γερμανία, Δανία και τέλος Σουηδία. Σύνολο χιλιομέτρων από Μπολόνια 2.400κμ. Με 2 άτομα το κάνουμε σε μια μέρα.
Το θέμα είναι:
- Το αυτοκίνητο έχει παλαιού τύπου πινακίδες και η άδεια δεν είναι στο όνομά μου. Πρόβλημα;
- Τι είναι η πράσινη κάρτα;
- Πρέπει να ασφαλίσω περαιτέρω το αυτοκίνητο;
- Διεθνής οδική βοήθεια;
- Σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, τι ανταλλακτικά παίρνουμε μαζί μας;;
-
Αυτά είναι...
1.Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι συμφωνεί να βγεί το αυτ/το από τα σύνορα.Επίσης αυτοκόλλητο GR αν έχεις παλιές πινακίδες.
2.Την βγάζεις στον ασφαλιστή σου, δεν ξέρω πόσο, και αν, κοστίζει.
Είναι η 'διεθνής ταυτότητα' του αμαξιού σου.
3.Η ασφάλιση που έχεις ισχύει και στο εξωτερικό, ο μόνος ενδοιασμός μου είναι αν ισχύει και η ασφάλεια κλοπής σε ορισμένες χώρες.
4.Ρώτα τον ασφαλιστή σου, εφόσον η ασφάλειά σου περιλαμβάνει οδική βοήθεια.
5.Εγώ θα παιρνα κανα λίτρο λάδι, λάμπες, παραφλού κι όλο και κανα ψιλοεργαλειο κατσαβίδι...
Καλό θα ήταν όλα αυτά να τα διασταυρώσεις...
Κι εγώ το σκέφτομαι για εξωτερικό το καλοκαιράκι. -
Ο χρήστης costas106 έγραψε:
Αυτά είναι...
1.Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι συμφωνεί να βγεί το αυτ/το από τα σύνορα.Επίσης αυτοκόλλητο GR αν έχεις παλιές πινακίδες.
2.Την βγάζεις στον ασφαλιστή σου, δεν ξέρω πόσο, και αν, κοστίζει.
Είναι η 'διεθνής ταυτότητα' του αμαξιού σου.
3.Η ασφάλιση που έχεις ισχύει και στο εξωτερικό, ο μόνος ενδοιασμός μου είναι αν ισχύει και η ασφάλεια κλοπής σε ορισμένες χώρες.
4.Ρώτα τον ασφαλιστή σου, εφόσον η ασφάλειά σου περιλαμβάνει οδική βοήθεια.
5.Εγώ θα παιρνα κανα λίτρο λάδι, λάμπες, παραφλού κι όλο και κανα ψιλοεργαλειο κατσαβίδι...
Καλό θα ήταν όλα αυτά να τα διασταυρώσεις...
Κι εγώ το σκέφτομαι για εξωτερικό το καλοκαιράκι.Ευχαριστώ. Η υπεύθυνη δήλωση προφανώς στα αγγλικά έτσι;; Και αν ναι, την επικυρώνει κανένα ΚΕΠ ??
Εγώ το βλέπω για αρχές Σεπτέμβρη το ταξίδι. Και επιστροφή μέσα Οκτώβρη.
-
Ηλία και ένα σετ ασφάλειες οπωσδήποτε.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ηλία και ένα σετ ασφάλειες οπωσδήποτε.Χεχε, σωστός
-
Πρίν λίγες μέρες έκανα περίπου 600 χλμ. στην περιοχή της Βαρκελώνης , για πρώτη φορά οδικώς εκτός Ελλάδος, με νοικιάρικο, με την ευκαιρία της επίσκεψης στο F1 GP που έγινε εκεί.
Με το ρόζ δίπλωμα με ελληνικούς χαρακτήρες δεν έχεις πρόβλημα..
Οι δρόμοι είναι σαφώς καλύτεροι απο τους Ελληνικούς σε ποιότητα ασφαλτοτάπητα ( με ισχυρή καταιγίδα δεν κρατούν νερά και λίμνες) , έχουν πολύ καλύτερη σήμανση ,και το σημαντικότερο ίσως -ΠΟΛΥ καλή πρόσφυση- ,και τα όρια ταχύτητας είναι λογικότατα ώστε να σε οδηγούν στην τήρηση τους.Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας αρκετά ψιλά κέρματα του ευρώ, μια και θα μειώσουν το χρόνο διέλευσης στα διόδια, αφού στην ευρύτερη περιοχή δεν κάνουν στρογγυλοποιήσεις !!!!) Είδα διόδια στα 0,66€ - 1,06€- 1,76€ !!!!
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται φυσικά οι πεζοί γιατί στις διαβάσεις έχουν ΠΑΝΤΑ προτεραιότητα ( το οποίο τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια..)
Πολύ χρήσιμο αποδείχτηκε στην πράξη και το navigator που χρησιμοποίησα ,( διότι οι Ισπανοί έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στην χάραξη των διασταυρώσεων ) και σε γλυτώνει απο περιττό χάσιμο χρόνου στις πολλές ανισόπεδες διασταυρώσεις που συναντάς συχνά στην πορεία σου...
Επίσης αν κάποια στιγμή χάσεις τον δρόμο σου και ρωτήσεις κάποιον ντόπιο να σε οδηγήσει , το πιθανότερο είναι σε μπερδέψει ακόμα περισσότερο, μια και η πλειοψηφία των Ισπανών δεν μιλούν καθόλου Αγγλικά,άρα η χρήση navigator μάλλον κρίνεται επιβεβλημένη...Επίσης η χρήση τραίνου σαν μετακίνηση ενδείκνυται μια που
αποδεικνύτεται στην πράξη πιο γρήγορη και πιο οικονομική ,απο το γεγονός ότι απο τη μια μεριά στις ώρες αιχμής γίνεται απο το κυκλοφοριακό κοντά και γύρω απο την Βαρκελώνη το ελα να δείς και απο την άλλη οι θέσεις parking είναι περιορισμένες.. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
5. Σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, τι ανταλλακτικά παίρνουμε μαζί μας;;Αν πας με το Corsa, θα χρειαστείς μια εφεδρική κρεμαγιέρα.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Αν πας με το Corsa, θα χρειαστείς μια εφεδρική κρεμαγιέρα.
Corsa εχει πωληθεί εδώ και ένα χρόνο :P:P
Με το xantia θα παω -
Παιδια τη βοηθεια σας!Θελω τον αλλο μηνα να κανω τη διαδρομη Τρικαλα-Passau-Βιεννη-Βουδαπεστη-Τρικαλα ή αντιστροφα.Τι προτεινετε?Τι να προσεξω?Γιουγκοσλαβια τι γινετε?Που κανω στασεις(ξεκουραση-ανεφοδιασμο)και τι αποφευγω?Επισης εχω παραγγειλει το Tibo s1000 δε ξερω ποσο θα με βοηθησει.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αν πας με το Corsa, θα χρειαστείς μια εφεδρική κρεμαγιέρα.
Corsa εχει πωληθεί εδώ και ένα χρόνο :P:P
Με το xantia θα παωΡωτα σε μια αντιπροσωπεία, καλυτερα να πας ο ιδιος απο εκει.
Λογικα θα σου προτεινουν να παρεις ενα δευτερο αυτοκινητο -
Ο χρήστης sintz έγραψε:
Παιδια τη βοηθεια σας!Θελω τον αλλο μηνα να κανω τη διαδρομη Τρικαλα-Passau-Βιεννη-Βουδαπεστη-Τρικαλα ή αντιστροφα.Τι προτεινετε?Τι να προσεξω?Γιουγκοσλαβια τι γινετε?Που κανω στασεις(ξεκουραση-ανεφοδιασμο)και τι αποφευγω?Επισης εχω παραγγειλει το Tibo s1000 δε ξερω ποσο θα με βοηθησει.Έχεις αποφασίσει πως θα πάς ; Θα χρησιμοποιήσεις πλοίο, (π.χ. Ηγουμενίτσα - Ανκόνα/Βενετία) ή όχι ;
Άν πάντως σκεπτεσαι μόνο οδικά (από FYROM, Σερβία κλπ), ρίξε μια ματιά και στο http://www.bloka.com/phpBB2/viewforum.php?f=41, θα βρείς αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία και ίσως σου λυθούν αρκετές από τις απορίες σου.
Στο Passau ήμουν τον Αύγουστο του 2004, καταπληκτική περιοχή με πανέμορφα τοπία. Εκεί συναντώνται οι ποταμοί Δούναβης, Ίνν και Ίζ (ή κάπως ...έτσι!). Ό καθεδρικό ναός του Passau, εκτός του ότι είναι εντυπωσιακός, έχει και το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο του κόσμου.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι μαζεύει εύκολα σύνεφα ...και βρέχει συχνά ...!Φιλικά
Μάξιμος
-
Μαξιμε σε ευχαριστω παρα πολυ!
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες