-
Στις 2/9 ξεκινάει ο αδερφός μου με τη γυναίκα του από Χάγη (Ολλανδία) και θα κατέβουν οδικώς μέχρι Αθήνα
Ρωτώντας επαγγελματίες φίλους μου που έχουν κάνει το ίδιο ταξίδι με αυτοκίνητο μου είπαν τα εξής:
- Αν είναι δυνατόν περνα τη Γιουκγοσλαβια σερί
- Οπωσδήποτε πέρνα τα Σκόπια χωρίς να σταματήσεις πουθενά
- 'Οποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά'
-
Εγώ πάντως που πήγα οδικώς μέχρι το Παρίσι πέρσι έχω να πω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτως η άλλως μια εθνική είναι όλο το ταξίδι μέσα από τα κράτη αυτά, αστυνόμευση υπάρχει αρκετή (προσοχή στα όρια ταχύτητας) και υπάρχουν πολλοί ΣΕΑ για καφέ, φαγητό κλπ.
Αν είναι να διανυκτερεύσεις κάπου, καλύτερα Βελιγράδι ή Λουμπιάνα και σε μεγάλο ξενοδοχείο με κλειστό πάρκιν.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Στις 2/9 ξεκινάει ο αδερφός μου με τη γυναίκα του από Χάγη (Ολλανδία) και θα κατέβουν οδικώς μέχρι ΑθήναΡωτώντας επαγγελματίες φίλους μου που έχουν κάνει το ίδιο ταξίδι με αυτοκίνητο μου είπαν τα εξής:
- Αν είναι δυνατόν περνα τη Γιουκγοσλαβια σερί
- Οπωσδήποτε πέρνα τα Σκόπια χωρίς να σταματήσεις πουθενά
- 'Οποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά'
Γιατί δεν προτιμάνε Ιταλία και καραβάκι μέχρι την Πάτρα;;;;
Να έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο και να είναι και ποιό ξεκούραστοι για να αντιμετωπίσουν το χάος που θα επακολουθήσει. -
εμενα δεν μου απαντησατε
παιζει να παω οδικως σερβια-ρουμανια βουλγαρια (απο τα σκοπια θα περασω σφαιρα χωρις διαμονη καθως δεν υπαρχει λογος ή ενδιαφερον)
στη ρουμανια θα μας φιλοξενησουν σε τρεις διαφορετικες πολεις (deva, timisoara και βουκουρεστι) και στη βουλγαρια
στο βελιγραδι θα μεινουμε σε ξενοδοχειο
ολα αυτα αν πραγματοποιησουμε το ταξιδι γιατι μ'αυτα που διαβαζω (πχ περνατε σφαιρα απο πρωην γιουγκοσλαβια χωρις σταση...) -
Για Αλβανία ξέρει κανείς κάτι;
Λέω να πάω Τίρανα Δυράχειο στο τέλος Αυγούστου... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Για Αλβανία ξέρει κανείς κάτι;
Λέω να πάω Τίρανα Δυράχειο στο τέλος Αυγούστου...Εχει πολυ αστυνομευση στους δρομους, επισης παιζει πολυ το 'μια λωριδα ανα κατευθυνση',οι ντοπιοι γρηγοροι κινουνται μονιμα στην διαχωριστικη,οι αλλοι κανουν στην ακρη ευγενικα και ειναι ολοι ευχαριστημενοι!
Θα χρειαστεις 8 ωρες (περιπου) απο Αθηνα για Τίρανα.
-
μου είπαν οτι θέλω και βίζα, την οποία όμως παίρνω στα σύνορα.
Για διαμονή φαντάζομαι οτι τα 4άστερα στα Τίρανα και το Δυράχειο θα είναι ΟΚ, αν και κάθε άλλο παρά φτηνά είναι -
Ο χρήστης skye έγραψε:
εμενα δεν μου απαντησατε
παιζει να παω οδικως σερβια-ρουμανια βουλγαρια (απο τα σκοπια θα περασω σφαιρα χωρις διαμονη καθως δεν υπαρχει λογος ή ενδιαφερον)
στη ρουμανια θα μας φιλοξενησουν σε τρεις διαφορετικες πολεις (deva, timisoara και βουκουρεστι) και στη βουλγαρια
στο βελιγραδι θα μεινουμε σε ξενοδοχειο
ολα αυτα αν πραγματοποιησουμε το ταξιδι γιατι μ'αυτα που διαβαζω (πχ περνατε σφαιρα απο πρωην γιουγκοσλαβια χωρις σταση...)Για Βουλγαρια θα σου πω που ημουν πριν 2 μηνες.Οταν περνας τα συνορα θα παρεις ενα χαρτακι (βινιετα? )που ειναι σαν τα τελη κυκλοφοριας τα δικα μας,στοιχίζει 5
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μου είπαν οτι θέλω και βίζα, την οποία όμως παίρνω στα σύνορα.
Για διαμονή φαντάζομαι οτι τα 4άστερα στα Τίρανα και το Δυράχειο θα είναι ΟΚ, αν και κάθε άλλο παρά φτηνά είναιΣτην ουσια δεν ειναι βιζα, ενα 10ευρω ειναι που σου παιρνουν και τελειωνει η ιστορια.Χρειαζεσαι διαβητηριου νεο τυπου φυσικα.
Το καλυτερο ειναι το Sheraton στα Τιρανα,αλλα οι τιμες του ειναι υψηλές.
Εναλλακτικα πας στο 4αστερο στην κεντρικη πλατεια,δεν ειναι κατι φοβερο αλλα ειναι σιγουρα ικανοποιητικο και η τιμη πρεπει να ειναι γυρω στα 100Ε(με καθε επιφυλαξη) -
Ευχαριστώ, βρήκα κι ενα σαιτ με ξενοδοχεία στην Αλβανία και το μελετάω.
Οταν πάω θα σας δώσω κι εγω πληροφορίες -
Ο χρήστης christou έγραψε:
καλησπεριζω το foroum και μπαινω κατευθειαν στο ζουμι.
θα ταξιδεψω ολλανδια τον αυγουστο και θελω να νοικιασω αυτοκινητο.
η ερωτηση ειναι αν θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα με το διπλωμα οδηγησης μου?
εχει εκδοθει το 1989 ειναι το πορτοκαλι που γραφει διπλωμα οδηγησης σε καμμια 10 αρια γλωσες στην πρωτη σελιδα.
καπου διαβασα οτι πρεπει να εκδωθει διεθνες διπλωμα οδηγησης απο την ελπα αλλα μονο για χωρες εκτος ευρωπαικης ενωσης.
γνωριζει κανεις τι ισχυει?Για να μην εχεις κανανα προβλημα σε καμμια χωρα πηγαινε στο υπουργειο εξωτερικων κανε μια μετεφραση στα αγγλικα ωστε να υπαρχουν οι λατινικοι χαρακτηρες και αν βρεθεις σε κανεναν εξυπνο του δειχνεις την μεταφραση και ξεμπερδευεις.
-
Ο χρήστης MILTIADIS έγραψε:
εχει εκδοθει το 1989 ειναι το πορτοκαλι που γραφει διπλωμα οδηγησης σε καμμια 10 αρια γλωσες στην πρωτη σελιδα.
καπου διαβασα οτι πρεπει να εκδωθει διεθνες διπλωμα οδηγησης απο την ελπα αλλα μονο για χωρες εκτος ευρωπαικης ενωσης.
γνωριζει κανεις τι ισχυει?Για να μην εχεις κανανα προβλημα σε καμμια χωρα πηγαινε στο υπουργειο εξωτερικων κανε μια μετεφραση στα αγγλικα ωστε να υπαρχουν οι λατινικοι χαρακτηρες και αν βρεθεις σε κανεναν εξυπνο του δειχνεις την μεταφραση και ξεμπερδευεις.
Αυτό το κάνει η ΕΛΠΑ από ότι ξέρω.
Σου δίνει ένα σαν βιβλιαράκι δίπλωμα όπου στο τέλος έχει περάσει τα στοιχεία σου με λατινικούς χαρακτήρες και μπροστά έχει διάφορες σελίδες με τις απαραίτητες επεξηγήσεις των πεδίων σε διάφορες γλώσσες για να ξέρει ο καθένας τί διαβάζει.Κοστίζει λίγο ακριβά βέβαια, είχα δώσει 15.000 δρχ πριν από χρόνια για να βγάλω και τελικά δεν μου χρησίμευσε πουθενά...
Από ότι έχω καταλάβει από προσωπική εμπειρία πάντως η λύση στην ενoικίαση είναι μία.
ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ.
Ανοίγει όλες τις πόρτες. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
...
Γ...
Από ότι έχω καταλάβει από προσωπική εμπειρία πάντως η λύση στην ενoικίαση είναι μία.
ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ.
Ανοίγει όλες τις πόρτες.+1 για Γερμανία, Ολλανδία με διάφορες εταιρίες ενοικίασης και μια καλή πιστωτική και το κλασικό ροζ δίπλωμα με τους ελληνικούς χαρακτήρες.
...'Ομως: Στην Ιταλία δημιούργησαν πρόβλημα σε φίλο, γι'αυτό συννενοήσου καλύτερα με την εταιρία πριν ξεκινήσεις -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αυτό το κάνει η ΕΛΠΑ από ότι ξέρω.
Σου δίνει ένα σαν βιβλιαράκι δίπλωμα όπου στο τέλος έχει περάσει τα στοιχεία σου με λατινικούς χαρακτήρες και μπροστά έχει διάφορες σελίδες με τις απαραίτητες επεξηγήσεις των πεδίων σε διάφορες γλώσσες για να ξέρει ο καθένας τί διαβάζει.Κοστίζει λίγο ακριβά βέβαια, είχα δώσει 15.000 δρχ πριν από χρόνια για να βγάλω και τελικά δεν μου χρησίμευσε πουθενά...
Διεθνες διπλωμα εννοεις?
-
Καλημερα,μην ανακατευεται την ΕΛΠΑ.
Παιρνεις το ροζ διπλωμα με τους ελληνικους χαρακτηρες και πηγαινεις στην μεταφραστικη υπηρεσια του υπουργειου εξωτερικων(αν δεν κανω λαθος ειναι σε εναν παραδρομο τησ ΕΡΜΟΥ στο Μοναστηρακι)και τους ζητασ μια ακριβη μεταφραση.Μετα απο καποιες μερες περνας παιρνεις την μεταφραση με σφραγιδες και βουλες του ελληνικου κρατους και ειλικρινα υσηχαζεις.Κυκλοφορω ετσι απο το 1996 μετα απο ενα ατυχες περιστατικο στην Γαλλια με υπαλληλο ενοικιασεως αυτοκινητων!!!
Απο τοτε απο φιλανδια μεχρι αμερικη οταν βλεπω δυσφορια για τους ελληνικους χαρακτηρες τους δειχνω την μεταφραση και ολα καλα.
Υπ οψιν η μεταφραση δεν ληγει σαν το διπλωμα τη ελπα...δηλαδη πληρωνεις μια φορα -
Οι οδηγοι ΤΙR με τη διπλωμα οδηγουν στην Ευρωπη?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οι οδηγοι ΤΙR με τη διπλωμα οδηγουν στην Ευρωπη?Epaggelmatiko....
-
Λοιπόν όλα έτοιμα.
- Αυτοκίνητο από μεγάάάάάάάάάάάάλο σέρβις (μήπως να πήγαινα Σουηδία με business class με τόσα που έδωσα; )
- Αυτοκόλλητο GR αγορασμένο από ΕΛΠΑ
- Πράσινη κάρτα
- Φαρμακείο, τρίγωνο, πυροσβεστήρας, φακός, ανακλαστικό τρίγωνο, ανακλαστικό γιλέκο
- Διεθνής Οδική Βοήθεια
- Ναvigator με όλους τους χάρτες
- Μουσικά cd με mp3
- Καλή Πιστωτική κάρτα
- Spare λάδια, υγρά ανάρτησης, υγρά ψυγείου, ασφάλειες, λάμπες
- Αλυσίδες
Αυτά.. Ξεκινάω τη Δευτέρα.. Βλέπετε να έχω ξεχάσει κάτι;;
-
Δεν μου πάει σε κάτι άλλο το μυαλό.
Αλλά γιατί από την ΕΛΠΑ το αυτοκόλλητο GR? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν μου πάει σε κάτι άλλο το μυαλό.
Αλλά γιατί από την ΕΛΠΑ το αυτοκόλλητο GR?Επειδή στην Autoplus Χολαργού είχαν τελειώσει και η ΕΛΠΑ ήταν 600 μέτρα πιο πάνω
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες