-
@fhcc said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
@wantone said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
@kkostask said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Καμία κάλυψη δεν ισχύει εκτός Ελλάδος πλην των ελαχίστων υποχρεωτικών από το νόμο.
για τις περισσοτερες ισχυει αυτο εκτος απο Εθν Ασφαλιστικη. Καποιες επισης σου επιτρεπουν να πληρωσεις εξτρα για το διαστημα και να ισχυουν οι ιδιες καλυψεις με Ελλαδα.
Γνωρίζεις ποιες εταιρείες το προσφέρουν αυτό; Εγώ είχα μάθει μόνο για εθνική ασφαλιστική αλλά και εκεί υπάρχουν περιορισμοί. Μου είπαν ότι δεν ισχύει αν περάσεις με το αυτοκίνητο από κάποιες χώρες ακόμη κι αν δεν μείνεις εκεί. Επίσης μου φαίνεται ότι δεν ισχύει για τις βαλκανικές χώρες.
Eurolife σιγουρα πληρωνεις καποια χρηματα για το διαστημα που εισαι εξω και καλυπτει. Ισως και Αλλιανζ. Σε ποιες χωρες ισχυει η ασφαλεια ειναι πανω στην πρασινη καρτα.
-
Καμία κάλυψη δεν ισχύει εκτός Ελλάδος πλην των ελαχίστων υποχρεωτικών από το νόμο.
για τις περισσοτερες ισχυει αυτο εκτος απο Εθν Ασφαλιστικη. Καποιες επισης σου επιτρεπουν να πληρωσεις εξτρα για το διαστημα και να ισχυουν οι ιδιες καλυψεις με Ελλαδα.
Γνωρίζεις ποιες εταιρείες το προσφέρουν αυτό; Εγώ είχα μάθει μόνο για εθνική ασφαλιστική αλλά και εκεί υπάρχουν περιορισμοί. Μου είπαν ότι δεν ισχύει αν περάσεις με το αυτοκίνητο από κάποιες χώρες ακόμη κι αν δεν μείνεις εκεί. Επίσης μου φαίνεται ότι δεν ισχύει για τις βαλκανικές χώρες.
Eurolife σιγουρα πληρωνεις καποια χρηματα για το διαστημα που εισαι εξω και καλυπτει. Ισως και Αλλιανζ. Σε ποιες χωρες ισχυει η ασφαλεια ειναι πανω στην πρασινη καρτα.
Σ' ευχαριστώ, wantone, θα τους τηλεφωνήσω κάποια στιγμή να ρωτήσω. Για πολλά χρόνια δεν ήξερα ότι στο εξωτερικό ισχύουν μόνο οι βασικές καλύψεις, το έμαθα τυχαία πριν από 1-2 χρόνια. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι περισσότερες ασφαλιστικές στην Ευρώπη. Χθες το βράδυ όπως το έψαχνα βρήκα μια αμερικάνικη ασφαλιστική, clements νομίζω λέγεται, που μπορεί να προσφέρει κάτι τέτοιο και έλεγα να τους ρωτήσω.
-
Σε καμιά "πράσινη κάρτα" δεν ενδιαφέρουν οι καλύψεις πέρα της ααστικής ευθύνης. Κάποιες ασφαλιστικές όντως δέχονται επέκταση της ασφάλισης σου, με επασφάλιστρο φυσικά, σίγουρα στις χώρες της ΕΕ.
Σίγουρα δεν ισχύουν ποτέ οι πρόσθετες καλύψεις σε κάποιες χώρες: Βορειομακεδονία, Αλβανία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, κ.ά. Επίσης η ασφάλιση μετράει ανά 24ωρο, οπότε ακόμα κι αν βγεις από τη Γευγελή και το απόγευμα είσαι στο Βελιγράδι και τρακάρεις στο Βελιγράδι, είσαι ακόμα στα Σκόπια για την ασφαλιστική. Την επόμενη μέρα βρίσκεσαι στη Σερβία. Γι' αυτό έχω ακούσει κόσμο να πηγαίνει Βουλγαρία-Σερβία κάνοντας κύκλο αποφεύγοντας την "τρύπα" της ελλειπούς ασφάλισης. -
Αυτό το τελευταίο δεν το πολυκατάλαβα, να το ψάξω κι αυτό.. Το νόημα πάντως νομίζω είναι ότι οι ασφαλιστικές κάνουν τα πάντα για να μην πληρώσουν. Και κρύβονται πολύ καλά πίσω από τα "ψιλά γράμματα"
-
Σ' ευχαριστώ, wantone, θα τους τηλεφωνήσω κάποια στιγμή να ρωτήσω. Για πολλά χρόνια δεν ήξερα ότι στο εξωτερικό ισχύουν μόνο οι βασικές καλύψεις, το έμαθα τυχαία πριν από 1-2 χρόνια. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι περισσότερες ασφαλιστικές στην Ευρώπη. Χθες το βράδυ όπως το έψαχνα βρήκα μια αμερικάνικη ασφαλιστική, clements νομίζω λέγεται, που μπορεί να προσφέρει κάτι τέτοιο και έλεγα να τους ρωτήσω.
Oι ευρωπαικες ασφαλιστικες Αγγλικες Γερμανικες Ελβετικες καλυπτουν τα παντα για ταξιδια εντος ΕΕ μεχρι 3 μηνες. Δυστυχως στην ελλαδα ειναι οντως χαμηλα τα ασφαλιστρα αλλα με λογο γιατι οι καλυψεις ειναι χαμηλες.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες