-
Mιας και τελευταία έχω κανει πολλά μαζεμένα χιλιόμετρα σε καμιά 8ρια χώρες, θέλω να επιστήσω την προσοχή όλων όσων ταξιδεύουν οδικώς στη ευρώπη ειδικά με νοικιασμένα αμάξια.
Πλέον οι δρόμοι έχουν γεμίσει κάμερες, ακόμα και σε χώρες που δεν υπήρχε τπτ πριν από λίγα χρόνια.
Ισπανία, Τσεχία Σλοβακία μάλιστα όταν πέρναγα ήταν η περίοδος που εγκαθιστούσαν τα καινούργια συστήματα.Σε μερικές χώρες πλέον έχουν καμερες με μέση ωριαία, οπότε εκεί τουμπεκί...
Θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ για όποιον ταξιδεύει GPS με ενημερωμένη database για κάμερες, αλλιώς ελαφρύ πόδι (που εύκολα όμως βαραίνει).
Με ελληνικες πινακίδες, τα πράγματα είναι καλύτερα, αν μου έρθει μπουγιουρντί, θα ενημερώσω
-
Αν θέλω να νοικιασω αυτοκίνητο στην Φρανκφουρτη για ταξίδι στο ρινγκ χρειάζομαι κατι άλλο πέρα από το ελληνικό ροζ δίπλωμα με τους ελληνικούς χαρακτήρες; Ποια εταιρεία προτείνεται και τι συμβουλές μπορειται να μου δώσετε για ένα τέτοιο ταξίδι;
-
το αμάξι το θές να το βάλεις μέσα στο ρινκ ή απλά για την μετάβαση μέχρι εκεί?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το αμάξι το θές να το βάλεις μέσα στο ρινκ ή απλά για την μετάβαση μέχρι εκεί?Έχεις κάνα tip και για τέτοια περίπτωση, φανταστικέ και γλήγορε ολλανδέ;
-
Aν γουστάρεις να μπεις μέσα και δε θες να πάθεις χοντρή νίλα, μόνο από εταιρίες που ασχολούνται αποκλειστικά με το σπορ (ενοικίασης αμαξιού για ρινκ)...
ή εναλλακτικά νοικιάζω την εύα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το αμάξι το θές να το βάλεις μέσα στο ρινκ ή απλά για την μετάβαση μέχρι εκεί?Μετάβαση μόνο...
-
Mirage ακούει?
για το τί χρειάζεσαι, απαραίτητα πιστωτική (μάλλον αυτονόητο, απλά το αναφέρω)
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν θέλω να νοικιασω αυτοκίνητο στην Φρανκφουρτη για ταξίδι στο ρινγκ χρειάζομαι κατι άλλο πέρα από το ελληνικό ροζ δίπλωμα με τους ελληνικούς χαρακτήρες; Ποια εταιρεία προτείνεται και τι συμβουλές μπορειται να μου δώσετε για ένα τέτοιο ταξίδι;Τελευταία φορά πέρυσι, η Hertz μου είχε ζητήσει στο Μόναχο το πολύπτυχο και το διαβατήριο. (Εννοείται η πιστωτική).
-
αγαπητοι ταξιδευτες.
Σκεφτομαι να παω Πατρα - Ανκωνα και μετα οδικος απο εκει Γερμανια.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι το ταξιδι με πλοιο Πατρα - Ανκωνα.
Καταρχας τα εισιτήρια, παιζοντας λιγο με το booking της σελιδας των superfast βγαινουν σχεδον 400-500 ευρω για 2 ατομα + ΙΧ, πηγαινε ελα, σε δικλινη εσωτερικη καμπινα. Πολλα δεν ειναι; Τα ταξιδι θα γινει γυρω στις 10 Ιουλιου. Εαν παω στο πρακτορειο, υπαρχει περιπτωση να πετυχω καλυτερη τιμη;
Εχετε να προτεινετε κατι; Καποια αλλη εταιρια; Εαν βγαλω εισιτηριο για 4κλινη καμπινα, σημαινει πως υποχρεωτικα θα ειμαι και με αλλο δυο ατομα τετοια περιοδο;Οποιαδηποτε προταση για μειωση κοστους ευπροσδεκτη.
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
αγαπητοι ταξιδευτες.
Σκεφτομαι να παω Πατρα - Ανκωνα και μετα οδικος απο εκει Γερμανια....,......................Δυστυχώς, ειναι ακριβά και οι τιμές ειναι ίδιες σε πρακτορεία -νετ. Και καμπίνες το βλέπω δύσκολο να βρείς όσο καθυστερείς να αποφασίσεις.
Βέβαια για αυτό υπάρχουν και οι κοιτώνες, αρρένων-θηλέων....
Και τετράκλινη σημαίνει ότι όποιο ζευγάρι σου κάτσει... -- ---
Πέρσυ πάντως που ταξίδεψα τελευταία φορά , η ΑΝΕΚ ειχε καλύτερες τιμές, περίπου 10% φτηνότερες. Χωρίς πρόγραμμα για το πού θα πάς με την αποβίβαση και απο πού θα έρχεσαι για την επιβίβαση στο καράβι της επιστροφής, ειναι δύσκολο να προτείνω εναλλακτικές λύσεις.... -
Mε πρακτορεία καμια φορά πετυχαίνεις κανα 5-10% κάτω, γιατί κάνουν μαζικές αγορές για την πάρτη τους.
πάντως οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, αν και τέτοια περίοδο τί να περιμένες...
πέρυσι είχαν 40% έκπτωση
-
Παιδια δυο μεγαλα SOS γιατι μεσα στην εβδομαδα φευγω με την κοπελα μου οδικως στην Ευρωπη. Η βασικη μας ανησυχια ειναι η Ελβετια γιατι επιστρεφοντας σκοπευουμε να τη διασχισουμε:
- Το διπλωμα με καλυπτει κανονικα για Ελβετια;
- Εγω εχω διαβατηριο, αλλα η κοπελα μου νεα ταυτοτητα. Επαρκει για Ελβετια;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Παιδια δυο μεγαλα SOS γιατι μεσα στην εβδομαδα φευγω με την κοπελα μου οδικως στην Ευρωπη. Η βασικη μας ανησυχια ειναι η Ελβετια γιατι επιστρεφοντας σκοπευουμε να τη διασχισουμε:- Το διπλωμα με καλυπτει κανονικα για Ελβετια;
- Εγω εχω διαβατηριο, αλλα η κοπελα μου νεα ταυτοτητα. Επαρκει για Ελβετια;
- Ναι, σε καλύπτει κανονικά
- Ναι, επαρκούν αμφότερα.
- Καλό ταξίδι
-
ευχαριστω
ειμαστε ετοιμοι πιστευω, ελπιζω να ειμαστε οκ και απο θεμα κουρασης γιατι σκοπευουμε να κανουμε πολλα χιλιομετρα -
Στην Ελβετια καλο θα ειναι να πηγανεις στα ορια και οχι παραπανω, μπορει να σου κοστισει πολυ ακριβα, επισης αμα σχεδιαζεις να κινηθεις σε εθνικες οδους πρεπει να παρεις ενε σηματακι γυρω στα 25-30 ευρω με το οποιο ταξιδευεις οπου θες στη χωρα.
αυτα σε περιπτωση που δεν τα ηξερες
-
Ελβετία αυστηρά τα όρια (120 χαω). Μου έκανε εντύπωση που πάνε δεξιά ο ένας πίσω από τον άλλο με ακριβώς 120 χαω. Ούτε 119, ούτε 121, δεκάδες αυτοκίνητα με ακρίβεια τρένου. Η αριστερή λωρίδα άδεια, μόνο για να προσπεράσεις φορτηγό. Από τα 130 και πάνω, προλαβαίνεις να δεις το φλας να αστράφτει (μου άστραψε 2 φορές, η κλήση δεν ήρθε ποτέ).
Τη vignette στην κολλάνε μόνοι τους στα σύνορα. 30 ευρώ.
-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
Ελβετία αυστηρά τα όρια (120 χαω). Μου έκανε εντύπωση που πάνε δεξιά ο ένας πίσω από τον άλλο με ακριβώς 120 χαω. Ούτε 119, ούτε 121, δεκάδες αυτοκίνητα με ακρίβεια τρένου.Εγώ πάλι, άλλα είδα. Στις εθνικές πήγαιναν και με πολλά, μα πάρα πολλά. Εκεί όμως που γινόταν πραγματικά χαμός, ήταν στις επαρχιακές στα βουνά. Ενώ φρόντιζα να πηγαίνω με το όριο 60, μου έκαναν συνεχώς φώτα να πάω πιο γρήγορα, με 90 και βάλε. Το συμπέρασμά μου είναι ότι ειδικά οι Ελβετοί στην οδήγηση είναι 'κάπως'.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Ελβετία αυστηρά τα όρια (120 χαω). Μου έκανε εντύπωση που πάνε δεξιά ο ένας πίσω από τον άλλο με ακριβώς 120 χαω. Ούτε 119, ούτε 121, δεκάδες αυτοκίνητα με ακρίβεια τρένου.
Εγώ πάλι, άλλα είδα. Στις εθνικές πήγαιναν και με πολλά, μα πάρα πολλά. Εκεί όμως που γινόταν πραγματικά χαμός, ήταν στις επαρχιακές στα βουνά. Ενώ φρόντιζα να πηγαίνω με το όριο 60, μου έκαναν συνεχώς φώτα να πάω πιο γρήγορα, με 90 και βάλε. Το συμπέρασμά μου είναι ότι ειδικά οι Ελβετοί στην οδήγηση είναι 'κάπως'.
ούτε να το διανοηθείς, είναι κέρβεροι με τα όρια.
περνάω συχνά από ελβετία, αυτά που λέτε δεν τα έχω πετύχει ποτέ.
Πιθανόν σε κάποιους επαρχιακούς που ξέρουν τί παίζει να πηγαίνουν να τα ανοίγουν, αλλά εάν σε πιάσουν απλά την πο#τσισες.Να μην ξανανεφέρω την δικαστική μου διαμάχη, έχω βαρεθεί να την παραθέτω
-
+1 για κερβερίαση στην Ελβετία
Τουλάχιστον πετυχαίνεις επικές καταναλώσεις έτσι
-
Οι Ελβετοί είναι απολύτως αυστηροί με τα όρια...Ειδικά σε κατοικημένες περιοχές είναι τίγκα στις κάμερες για ταχύτητα και φανάρια. Αν το GPS σας εμφανίζει τις κάμερες ,που είναι παράνομο και by default απενεργοποιημένο στις περισσότερες συσκευές, θα φρίξετε με τον αριθμό τους. Στις εθνικές δεν έχει αλλά όλοι πάνε με το όριο. Έχω πετύχει σε φάση με αρκετή κίνηση να πηγαίνουμε με +10 άντε +15 αλλά ουσιαστικά απλά ακολουθούσαμε όλοι μια ροή. Σε επαρχιακό βράδυ έχω δεί πάλι αυξημένες ταχύτητες αλλά μιλάω για συνολική ροή και όχι κάτι εξωφρενικό, ένα +10. Ο γενικός κανόνας είναι πως πάνε με το όριο και εσύ ως ξένος το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι το ακολουθήσεις. Παιξιμο φώτων δεν έχω δεί ούτε σε Autobahn που εγώ πήγαινα με 170 για να προσπεράσω και πίσω μου κόλλησε μια GT2. Μόλις προσπέρασα μπήκα δεξιά και μετά με πέρασε σαν σταματημένο, αλλά φώτα δεν μου έπαιξε. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι φώτα σε Autobahn μου έχει παίξει μόνο ένας Ανατολικής καταγωγής Γερμανός
Πάντως οι Ελβετοί όταν πατάνε το πόδι τους στην Γερμανία μεταμορφώνονται. Πάνε αποκλειστικά με τελικές
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες