-
Ο χρήστης remys έγραψε:
Το οδικο δικτυο της Ιταλιας το γνωριζω οτι ειναι καλο.
Αλλα η διαδρομη που θα ακολουθησουμε ειναι Αθηνα - Σκοπια- Σερβια - Κροατια - Σλοβενια- Ιταλια και επιστροφη Ελλαδα με καραβι.Αυτο ειναι το πλανο που λεμε να ακολουθησουμε.
Απλα προσπαθοντας να τροποποιησω τη διαδρομη στο google maps δεν με αφηνει να περασω απο ευζωνων. -
Βάζω εδώ την ερώτηση που θέλω να κάνω για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα. Συγνώμη αν έχει απαντηθεί, όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό.
Δεν έχω οδική βοήθεια γιατί θεωρώ άσκοπο να την πληρώνω. Αν ποτέ τους χρειαστώ, θα τους καλέσω και θα γραφτώ επιτόπου, επιβαρυνόμενος την σχετική προσαύξηση.
Αν όμως είμαι στην Ευρώπη και μου συμβεί κάτι, τι γίνεται; Μπορώ να καλέσω την τοπική λέσχη, π.χ. την ADAC στη Γερμανία και να γραφτώ επιτόπου;
Πόσο ρίσκο είναι που ταξιδεύω -σχετικά συχνά- στην Ευρώπη χωρίς οδική βοήθεια;
-
Δεν νομίζω ότι ασφαλίζουν αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, τουλάχιστον όταν είχα ρωτήσει στην ANWB για την ολλανδία δεν το κάνουν.
Αν τους καλέσεις θα σε βοηθήσουν, αλλά μου φαίνεται ότι απλά θα πληρώσεις την μεταφορά.
-
Υπάρχει και η λύση της ADAC:
http://www.mybike.gr/topic/22619-adac-o ... %B9%CE%B1/
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Υπάρχει και η λύση της ADAC:http://www.mybike.gr/topic/22619-adac-o ... %B9%CE%B1/
Το ίδιο μπορεί να πράξει και με Ελληνική εταιρεία πριν φύγει για ταξίδι.
Επι της ουσίας αν μείνεις θα έρθει κάποιος να σε μαζέψει ή να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα σου. Θα χρεωθείς με βάση το τιμολόγιο και τέλος. Και στην Ελλάδα το ίδιο θα γινότανε. Αν μείνεις κάπου και φωνάξεις την οδική θα χρεωθείς για την επίλυση του προβλήματος ή την μεταφορά και θα πληρώσεις και την ετήσια συνδρομή -
Ο χρήστης remys έγραψε:
Το οδικο δικτυο της Ιταλιας το γνωριζω οτι ειναι καλο.
Αλλα η διαδρομη που θα ακολουθησουμε ειναι Αθηνα - Σκοπια- Σερβια - Κροατια - Σλοβενια- Ιταλια και επιστροφη Ελλαδα με καραβι.Αυτο ειναι το πλανο που λεμε να ακολουθησουμε.
Απλα προσπαθοντας να τροποποιησω τη διαδρομη στο google maps δεν με αφηνει να περασω απο ευζωνων.Τι να το κανεις το google maps; Η μονη περιπτωση να μπερδευτεις ειναι στο Βελιγραδι οπου και Ζαγκρεμπ να μη γραφουν οι ταμπελες θα γραφουν Sid. Μια χαρα δρομος ειναι. Και αλλη φορα να προτιμας το viamichelin
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Υπάρχει και η λύση της ADAC:http://www.mybike.gr/topic/22619-adac-o ... %B9%CE%B1/
το είχα διαβάσει και παλιότερα και μου φαίνεται αρκετά μπλεγμένο το θέμα...
-
Ο χρήστης remys έγραψε:
Μια ακομα ερωτηση
Ξεκινοντας απο Θεσσαλονικη ποια συνορα ειναι καλυτερα να περασουμε?
Βαζοντας στο googlemaps μου προτεινει να περασω απο Προμαχωνα ενω δεν δεχεται κουβεντα να αλλαξω την διαδρομη και να περασουμε απο συνορα Ευζωνων...
Υπαρχει καποιο προβλημα με τα συγκεκριμενα συνορα?
Γενικα εχετε ακουσει αν υπαρχει καποιο προβλημα διελευσης απο καποια χώρα?
Επίσης έχετε να προτείνετε κάποιους offline χάρτες που να εγκαταστήσω στο Pc μου?Γιατί μπερδέυεσε;
Είπες πως θες να πας Σκοπια- Σερβια - Κροατια - Σλοβενια- Ιταλια και επιστροφη Ελλαδα με καραβι.
Tί δουλειά έχει ο Προμαχώνας με τα Σκόπια;;;;
Εννοείται θα πας Ευζώνους... -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Μια ακομα ερωτηση
Ξεκινοντας απο Θεσσαλονικη ποια συνορα ειναι καλυτερα να περασουμε?
Βαζοντας στο googlemaps μου προτεινει να περασω απο Προμαχωνα ενω δεν δεχεται κουβεντα να αλλαξω την διαδρομη και να περασουμε απο συνορα Ευζωνων...
Υπαρχει καποιο προβλημα με τα συγκεκριμενα συνορα?
Γενικα εχετε ακουσει αν υπαρχει καποιο προβλημα διελευσης απο καποια χώρα?
Επίσης έχετε να προτείνετε κάποιους offline χάρτες που να εγκαταστήσω στο Pc μου?Γιατί μπερδέυεσε;
Είπες πως θες να πας Σκοπια- Σερβια - Κροατια - Σλοβενια- Ιταλια και επιστροφη Ελλαδα με καραβι.
Tί δουλειά έχει ο Προμαχώνας με τα Σκόπια;;;;
Εννοείται θα πας Ευζώνους...Κοιταξα και viamichellin και μου προτεινει διαδρομη απο Ευζώνους ενω το googlemaps δεν μου επιτρεπει ουτε καν να τροποποιησω την διαδρομη και να περασω απο εκει.
Οποτε σκεφτομουν μηπως υπαρχει καποιο προβλημα και το googlemaps ειναι πιο ενημερωμενο και για αυτο δεν επιτρεπει την διαδρομη απο Ευζωνων αλλα μαλλον δεν ειναι -
Σκεφτόμαστε από βδομάδα (τελευταία στιγμή, sorry ) να πάμε οικογενειακώς (τέκνα 6 & 10) οδικώς προς Ιταλία πλευρά και ίσως να ανέβουμε προς eurodisney (ξέρω ότι έχει ξανασυζητηθεί). Βλέπω από google maps πως από Ancona είναι 1300+ χλμ και μου δίνει και άλλες 2 εναλλακτικές. Μας βλέπω να θέλουμε τουλάχιστον 1-2 διανυκτερεύσεις μέχρι να φτάσουμε Παρίσι. Δεν μας χαλάει να κάτσουμε και περισσότερο και να το πάρουμε ποιό χαλαρά... (π.χ. να κάτσουμε λίγο στην Aosta, Annecy που θυμάμαι από παλαιά) αλλά όλα μαζί θα έχουμε μία βδομάδα το πολύ 10 μέρες.
Διάβασα απόψεις και εδώ http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=31895 αλλά θέλω να ακούσω γνώμες και ... μπαμπάδων (εκεί νομίζω είναι 99% μαμάδες )
Το http://www.viamichelin.co.uk/ αξίζει;
Υπάρχουν σημεία που προτείνετε στην διαδρομή αλλά και στο Παρίσι;
Ευχαριστώ -
καλα θα ειναι να μεινεις κανα δυο μερες μεσα στο παρκο.
Παιζουν και κατι προσφορες απο Eurodisney (τα παιδια σου δωρεαν)
Νομιζω οτι αν κλεισεις για 2 μερες σου δινουν και μια εποιπλεον, αλλα δεν ξερω αν ισχυει το Πασχα.
δες εδω: http://international.newsletter.disneyl ... d=EMAILINGΗ διαδρομή που λες ακουγεται πολυ δελεαστική και σκεφτομαι να την κανω τέλος καλοκαιριου, οποτε...κρατα σημειώσεις
Καλο σας ταξίδι.
Το Πασχα θα κανω το πτωτο πείραμα παιδια + εξωτερικό, ελπιζω να μη μου βγάλουν την ψυχη μια βδομάδα στην Ιταλία
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Σκεφτόμαστε από βδομάδα (τελευταία στιγμή, sorry ) να πάμε οικογενειακώς (τέκνα 6 & 10) οδικώς προς Ιταλία πλευρά και ίσως να ανέβουμε προς eurodisney (ξέρω ότι έχει ξανασυζητηθεί). Βλέπω από google maps πως από Ancona είναι 1300+ χλμ και μου δίνει και άλλες 2 εναλλακτικές. Μας βλέπω να θέλουμε τουλάχιστον 1-2 διανυκτερεύσεις μέχρι να φτάσουμε Παρίσι. Δεν μας χαλάει να κάτσουμε και περισσότερο και να το πάρουμε ποιό χαλαρά... (π.χ. να κάτσουμε λίγο στην Aosta, Annecy που θυμάμαι από παλαιά) αλλά όλα μαζί θα έχουμε μία βδομάδα το πολύ 10 μέρες.Διάβασα απόψεις και εδώ http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=31895 αλλά θέλω να ακούσω γνώμες και ... μπαμπάδων (εκεί νομίζω είναι 99% μαμάδες )
Το http://www.viamichelin.co.uk/ αξίζει;
Υπάρχουν σημεία που προτείνετε στην διαδρομή αλλά και στο Παρίσι;
ΕυχαριστώΤι θές να μάθεις;
Το viamichelin άξιζει και μάλιστα πάρα πολύ -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
...
Τι θές να μάθεις;Πολλά και διάφορα, ότι γνωρίζει ο καθένας Γενικά πράγματα. Αν έχει κάποιος να προτείνει μέρη που θα αρέσουν στα παιδιά, μέρος για να μείνουμε το βράδυ ανεβαίνοντας, αν αξίζει να μείνει κανείς μέσα στην eurodisney ή όχι, πόσες μέρες, που να αφήσω το αυτοκίνητο, είναι ο συναγερμός απαραίτητος; κλπ
-
Τελικά δεν μας βλέπω να πηγαίνουμε ως τόσο πάνω οδικώς, είναι λίγες οι μέρες και δεν αξίζει.
Ή θα πάμε απλά Ιταλία, ή θα πάμε αεροπορικώς eurodisney με γκρουπ, ή θα πάμε ... bansko (άσχετο )
-
Καλησπερα. Μολις χτες εγινα μελος στο συγκεκριμενο φορουμ και πραγματικα μου φανηκε χρησιμο σε διαφορα θεματα.
Σε 2 βδομαδες περιπου λογω εργασιας και πλεον κατοικιας, θελω να ανεβω με το αμαξι μου απο Θεσσαλονικη στην Πολωνια και συγκεκριμενα στο Ποζναν.
Μετα απο καποιο ψαξιμο κατεληξα να ακολουθησω την διαδρομη μεσω σκοπιων-σερβια-ουγγαρια-σλοβακια και απο εκει πολωνια.
Γνωριζει καποιος αν θα ειναι ευκολη η διανυκτερευση ισως σε καποιο μοτελ κοντα στην autostrada;
Σκεφτομαι να το κανω το τοξιδι 3 μερες για τον λογο οτι θα οδηγω μονο εγω.
Τι κατασταση επικρατει γενικα σε σκοπια και σερβια? Επισης για σκοπια θα χρειαστω καποιο επιπλεον χαρτι εκτος τις πρασινης καρτας?
Οποια σημαντικη πληροφορια γνωριζει καποιος θα μου ηταν σημαντικη.
Ευχαριστω! -
Εχω διανυκτερευσει σ'αυτο.
Ειναι εκτός πόλης στη Βουδαπεστη κοντα στις εθνικες. Καθαρό, αξιοπρεπες, φτηνο και πρωινο μπουφες -
Noμίζω σε συμφέρει καλύτερα να πας μέσω τσεχίας κι όχι σλοβακίας, (γλιτώνεις αρκετά χλμ στην πολωνία) Όταν επιστρέψω ολλανδία, θα προσπαθήσω να βρώ ένα φίλο πολωνό για να μάθω τί σε συμφέρει, αλλά μου φαίνεται σχεδόν σίγουρο το ότι πρέπει να μπεις πολωνία απ την τσεχία.
Επιστρέφω ολλανδία σε μία βδομάδα (αν λειτουργούν κιβώτιο και φρένα μέχρι τότε )
ps. η εύα οργώνει
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Noμίζω σε συμφέρει καλύτερα να πας μέσω τσεχίας κι όχι σλοβακίας, (γλιτώνεις αρκετά χλμ στην πολωνία) Όταν επιστρέψω ολλανδία, θα προσπαθήσω να βρώ ένα φίλο πολωνό για να μάθω τί σε συμφέρει, αλλά μου φαίνεται σχεδόν σίγουρο το ότι πρέπει να μπεις πολωνία απ την τσεχία.Επιστρέφω ολλανδία σε μία βδομάδα (αν λειτουργούν κιβώτιο και φρένα μέχρι τότε )
ps. η εύα οργώνει
Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Πραγματικα μονο αυτο το κομματι με απασχολει το πως να παω,δηλαδη αν κατεθειαν απο σλοβακια-πολωνια η αν και μεσω τσεχιας που ειναι μονο autostrada με δεδομενο οτι δεν παω στην νοτια πολωνια.
Ο μονος λογος που σκεφτομαι να αποφυγω την τσεχια ειναι για τα εχτρα εξοδα και μια βινιετα παραπανω, που απο οσο διαβασα κοστιζει γυρω στα 10 ευρω.
Ολλανδια ταξιδευεις μεσω βαλκανιων και με ελληνικες πινακιδες? Λογικα χρειαζεσαι 3 μερες για ενα τετοιο ταξιδι?
Ευχαριστω και παλι. -
Δεν ξέρω τί εμπειρία έχεις από τους πολωνικούς δρόμους, αλλά για μένα, δεδομένου ότι θες να πας poznam, είναι προτιμότερο να δώσεις 10€ και να πας από τσεχία παρά από πολωνία.
Μία κλίση να φας έχεις βγάλει 5 βινιέτεςΟλλανδία πάω από Ιταλία, μιά φορά το έχω κάνει από βαλκάνια (Αυστρία-σλοβενία-κροατία-σερβία-σκόπια) αλλά είχα και δεύτερο οδηγό και το κάναμε σε μιά μέρα, χωρίς στάσεις. Κανονικά, με ελληνικές πινακίδες, δεν έχεις πρόβλημα
-
Πιστευω οτι οι 3 μερες ειναι πολλες. Ξεκινα το πρωι ωστε να εισαι ξημερωμα στους Ευζωνους και οσο χαλαρα και να το πας, φτανεις ανετα εστω Βουδαπεστη. To βραδυ της 2ης μερας εφτασες.
Το ταξιδι στην πρωην Γιουγκοσλαβια ειναι ανετο και βαρετο
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες