-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Από όσο καταλαβαίνω, οι σχολές ζιου ζιτσου και Παγκρατειου (που ειναι κάπως παρόμοια ελληνική εκδοχή) προσφέρουν ένα καλό μειγμα εκγύμνασης και εκμάθησης χτυπημάτων με πόδια και χέρια, ρίψεις και ακινητοποιήσεις.
Ότι και να κάνεις υπάρχει τόνωση της αυτοπεποίθησης.
Σε ένα καβγά πρακτικά έχει σημασία ποιός θα χτυπήσει πρώτος στο κεφάλι, οπότε είναι θέμα χαρακτήρα, ηθικής, αλητείας, τρέλλας, κοκ.Το ζιου-ζίτσου έχει κτυπήματα; Δεν είναι δλδ μόνο για 'αδερφές';
Πολιτισμένο σίγουρα είναι, δες ενδεικτικά κάποιο αγώνα
http://il.youtube.com/watch?v=qJ4Q9lmMX ... re=related
-
Εγώ κάνω BJJ τρία χρόνια και φέτος κατάφερα να πάρω την πρώτη ζώνη )μπλε. Ξεκίνησα στα 39 μου χρόνια χωρίς καμία επαφή παλιότερα με οποιαδήποτε πολεμική τέχνη. Πάντα με τραβούσαν ομαδικά αθλήματα με αγωνιστική εμπλοκή κυρίως στο μπάσκετ. Παρόλο που έχω λίγα κιλά παραπάνω δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα (είχα μείνει και 6 χρόνια αγύμναστος πριν ξεκινήσω) ούτε ευτυχώς κανένα τραυματισμό παρόλο που κάθε προπόνηση έχει 10λεπτη πραγματική μάχη μετά την εκμάθηση των τεχνικών. Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα υπάρχει η ηλεκτρονική διεύθυνση μας http://www.fci.gr/index.html.
Αν έχετε υπομονή να διαβάσετε θα δείτε ότι λέει πολλές αλήθειες. -
Γεια χαρά! Μετά από παρότρυνση ενός ξαδέλφου πρόκειται σύντομα να ξεκινήσω μαθήματα Haidong Gumdo. Από τα λίγα που μου έχει πει και έχω δει στο ιντερνετ φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Έχει κανείς σας εμπειρία από τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη; Εντυπώσεις;
-
Μετά από 15 χρόνια μπάσκετ, 6 χρόνια καθισιό και αρκετά κιλά συν από το κανονικό μου (32 χρονών, 1.82, 92kg), ήρθε η ώρα να ξεκινήσω γυμναστήριο και κάποια πολεμική τέχνη. Αυτό θα γίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για βελτίωση φυσικής κατάστασης, εκτόνωση καθημερινότητας και βελτίωση αυτοσυγκέντρωσης και ψυχικής ηρεμίας. Αποφεύγω το ξύλο, φοβάμαι μη κάνω ζημιά σε κανέναν και οι τύψει θα είναι μεγαλύτερες από την ικανοποίηση ότι 'τον έδειρα'.
Από μικρός μου άρεσε το Kung Fu, όχι επειδή το έβλεπα -συχνά- στις ταινίες, αλλά το είχα ψάξει/μελετήσει αρκετά. Δεν είχα τον χρόνο και την δυνατότητα εκεί που έμενα, οπότε τώρα στην Αγγλία, πιστεύω θα είναι πιο έυκολο. Έριξα και μια ματιά στο Kendo, μου φάνηκε ενδιαφέρον και θα ρωτήσω, είναι διαφορετικό από αυτό που ζητάω, αλλά ποτέ δε ξέρεις.
-
εβλεπα αυτο το βιντεακι και γελουσα μονος μου
ο σκοπος αυτου του τεστ ειναι (προφανως) να αποφυγεις το σπαθι νιωθοντας ποτε ο αντιπαλος παει να σε χτυπησει και παντα νομιζα οτι ειναι ψιλοστημενο , αλλα απο οτι φαινεται δεν ειναι ειναι , μερικοι τρωνε κατι καλες στο κεφαλι
ο χοντρος με τη μπαντανα στο 1:22 και ο εταιρος χοντρος στο 3:25 (που περασε κατα τυχη) ειναι φοβεροι
-
-
Μετα τις φονικες και τρομαχτικες κατσαριδες απο το αλλο θεμα,θελω να σας ρωτησω κατι.
Χθες μου ζητησε η Ανδριανα να παμε καποια σχολη για kick boxing!!Στην αρχη ενθουσιαστικα με την ιδεα..μετα που το εψαξα λιγακι στο νετ,το ξανασκεφτομαι
Η αληθεια ειναι πως ειμαι λιγο λαππας!!!Με την γυμναστικη δεν εχω την καλυτερη σχεση,(το τελευταιο 6μηνο πηγαινα οχι και τοσο τακτικα γυμναστηριο)και απο ασκηση παιζουμε που και που λιγο μπασκετακι..
Αλλα επειδη μπηκα στην πριζα τωρα το σκεφτομαι..η ηλικια μου 32 μπορει να λειτουργησει ανασταλτικα?
Ειμαι σχετικα ψηλος αλλα εχω κοιλιτσα (αρα)
Εχω κοψει το καπνισμα εδω και 2-3 χρονια αλλα τρωω βλακειες. Γενικα θελω να βρω μια διεξοδο νευρων-θυμου και μια ασχολια που θα με ξυπνησει λιγο...Περιοχες που θα με ενδιεφεραν ειναι πατησια-γαλατσι-Ν Φιλαδελφια κλπ.
Ειδα και στο σιτε του jo weider οτι μαζι με οργανα κλπ προσφερει και τμημα kick boxing. Αξιζει καποιος να ξεκινησει εκει? ή να σκεφτω αποκλειστικα μια σχολη με πολεμικες τεχνες? -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Μετα τις φονικες και τρομαχτικες κατσαριδες απο το αλλο θεμα,θελω να σας ρωτησω κατι.Χθες μου ζητησε η Ανδριανα να παμε καποια σχολη για kick boxing!!Στην αρχη ενθουσιαστικα με την ιδεα..μετα που το εψαξα λιγακι στο νετ,το ξανασκεφτομαι
Η αληθεια ειναι πως ειμαι λιγο λαππας!!!Με την γυμναστικη δεν εχω την καλυτερη σχεση,(το τελευταιο 6μηνο πηγαινα οχι και τοσο τακτικα γυμναστηριο)και απο ασκηση παιζουμε που και που λιγο μπασκετακι..
Αλλα επειδη μπηκα στην πριζα τωρα το σκεφτομαι..η ηλικια μου 32 μπορει να λειτουργησει ανασταλτικα?
Ειμαι σχετικα ψηλος αλλα εχω κοιλιτσα (αρα)
Εχω κοψει το καπνισμα εδω και 2-3 χρονια αλλα τρωω βλακειες. Γενικα θελω να βρω μια διεξοδο νευρων-θυμου και μια ασχολια που θα με ξυπνησει λιγο...Περιοχες που θα με ενδιεφεραν ειναι πατησια-γαλατσι-Ν Φιλαδελφια κλπ.
Ειδα και στο σιτε του jo weider οτι μαζι με οργανα κλπ προσφερει και τμημα kick boxing. Αξιζει καποιος να ξεκινησει εκει? ή να σκεφτω αποκλειστικα μια σχολη με πολεμικες τεχνες?Ξεκίνησα kick boxing υπέρβαρος (30kg πάνω από το κανονικό) σε ένα χρόνο με 5 προπονήσεις την εβδομάδα και αποχή Χριστούγεννα, Πασχα, καλοκαίρι όχι απλά είχα μείνει μισός αλλά είχα τέτοια φυσική κατάσταση και ευελιξία που ένιωθα έτοιμος να σκαρφαλώσω στους τοίχους του γυμανστηρίου. Την διαφορά την κατάλαβα όταν επισκέφτηκα το Αγ. ¨Ορος με 2 φίλους οι οποίοι γυμνάζονταν από μικροί, στα περίφημα 2000 σκαλοπάτια της σκήτης της Αγ, Άννας δεν κόλωσα πουθενά σε αντίθεση με τους φίλους που ζητούσαν στάση για ξεκούραση. Γενικά παντού έβλεπα ότι μπορούσα να κάνω πράγματα ευκολότερα από τους γύρω μου χωρίς να λαχανιάζω και χωρίς μετά να έχω πόνους σε αυχένα, μέση, πόδια.
Έχω σταματήσει τα τελευταία 3 χρόνια και τα κιλά άρχισαν να επιστρέφουν αλλά δεν μπορώ να βρώ μια σχολή για να συνεχίσω. Είναι σημαντικό να βρείς σχολή με εξειδικευμένο προπονητή, πιθανότατα με αγωνιστική εμπειρία, και όχι γυμναστήριο με μαθήματα κάποιες ώρες. Στην πρώτη περίπτωση θα ξέρει μέχρι πού μπορεί να σε πιέσει και θα ξέρει πως να σε χτίσει τόσο από άποψη τεχνικής όσο και φυσ. κατάστασης, στην δεύτερη περίπτωση απλά θα είσαι ένας από τους πολλούς που θα κάνουν ότι λέει ο προπονητής με αποτέλεσμα να βαρεθείς γρήγορα.
Σε ότι αφορά την χαλάρωση, ακριβώς μετά την προπόνηση θα νιώθεις αρνάκι από άποψη νεύρων αλλά πτώμα σωματικά, 2 ώρες αργότερα θα είσαι έτοιμος να βγείς έξω να γλεντήσεις με τέλεια διάθεση και μεγάλη ευθυμία.
Για σχολές δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθότι μη Αθηναίος
-
Το παραπανω ποστ με προδιεθεσε ακομα πιο θετικα!!!
Σε ευχαριστω dimik!! -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ξεκίνησα kick boxing υπέρβαρος (30kg πάνω από το κανονικό) σε ένα χρόνο με 5 προπονήσεις την εβδομάδα και αποχή Χριστούγεννα, Πασχα, καλοκαίρι όχι απλά είχα μείνει μισός αλλά είχα τέτοια φυσική κατάσταση και ευελιξία που ένιωθα έτοιμος να σκαρφαλώσω στους τοίχους του γυμανστηρίου. Την διαφορά την κατάλαβα όταν επισκέφτηκα το Αγ. ¨Ορος με 2 φίλους οι οποίοι γυμνάζονταν από μικροί, στα περίφημα 2000 σκαλοπάτια της σκήτης της Αγ, Άννας δεν κόλωσα πουθενά σε αντίθεση με τους φίλους που ζητούσαν στάση για ξεκούραση. Γενικά παντού έβλεπα ότι μπορούσα να κάνω πράγματα ευκολότερα από τους γύρω μου χωρίς να λαχανιάζω και χωρίς μετά να έχω πόνους σε αυχένα, μέση, πόδια.Έχω σταματήσει τα τελευταία 3 χρόνια και τα κιλά άρχισαν να επιστρέφουν αλλά δεν μπορώ να βρώ μια σχολή για να συνεχίσω. Είναι σημαντικό να βρείς σχολή με εξειδικευμένο προπονητή, πιθανότατα με αγωνιστική εμπειρία, και όχι γυμναστήριο με μαθήματα κάποιες ώρες. Στην πρώτη περίπτωση θα ξέρει μέχρι πού μπορεί να σε πιέσει και θα ξέρει πως να σε χτίσει τόσο από άποψη τεχνικής όσο και φυσ. κατάστασης, στην δεύτερη περίπτωση απλά θα είσαι ένας από τους πολλούς που θα κάνουν ότι λέει ο προπονητής με αποτέλεσμα να βαρεθείς γρήγορα.
Σε ότι αφορά την χαλάρωση, ακριβώς μετά την προπόνηση θα νιώθεις αρνάκι από άποψη νεύρων αλλά πτώμα σωματικά, 2 ώρες αργότερα θα είσαι έτοιμος να βγείς έξω να γλεντήσεις με τέλεια διάθεση και μεγάλη ευθυμία.
Για σχολές δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθότι μη Αθηναίος
+1
Προσωπικά ξεκίνησα στα 38 μου υπέρβαρος κατά 20 κιλά σε σχολή με εξειδικευμένους προπονητές αρχικά για να έχω επαφή με τη γυμναστική. Μου άρεσε τόσο πολύ που 'κόλλησα' και μετά από κανά χρόνο έπαιζα προπόνηση με πραγματικά 'πυρά' (sparring).
Κιλά δεν έχασα γιατί ..φρόντιζα να τα ξαναπαίρνω αλλά είναι δεδομένο ότι αν πρόσεχα λίγο τη διατροφή μου τα -10 τα ΄χα στο νερό.
Τώρα εγώ επειδή είμαι πιο μεγάλος - μάλλον - έβγαζα κάποιες αβαρίες που και που (διαστρέμματα, τενοντίτιδες κλπ), ψιλά όμως που με ελάχιστη ξεκούραση ξεπερνιόντουσαν. Είναι τόση η χαλάρωση και τέτοια η αίσθηση μετά την προπόνηση που 'κολλάς'.
ΥΓ: Για το μαυρισμένο μάτι έχεις δίκιο. Είναι επικίνδυνο σπορ. Στο Ν. Ηράκλειο έχει μια καλή που πάνε ήδη 2 συνάδελφοι. Σ΄ ενδιαφέρει;
-
Και βεβαια με ενδιαφερει.
Αν θελεις στειλε μου πμ με πληροφοριες.Σε ευχαριστω.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Προσωπικά ξεκίνησα στα 38 μου υπέρβαρος κατά 20 κιλά σε σχολή με εξειδικευμένους προπονητές αρχικά για να έχω επαφή με τη γυμναστική. Μου άρεσε τόσο πολύ που 'κόλλησα' και μετά από κανά χρόνο έπαιζα προπόνηση με πραγματικά 'πυρά' (sparring).
Κιλά δεν έχασα γιατί ..φρόντιζα να τα ξαναπαίρνω αλλά είναι δεδομένο ότι αν πρόσεχα λίγο τη διατροφή μου τα -10 τα ΄χα στο νερό.
Τώρα εγώ επειδή είμαι πιο μεγάλος - μάλλον - έβγαζα κάποιες αβαρίες που και που (διαστρέμματα, τενοντίτιδες κλπ), ψιλά όμως που με ελάχιστη ξεκούραση ξεπερνιόντουσαν. Είναι τόση η χαλάρωση και τέτοια η αίσθηση μετά την προπόνηση που 'κολλάς'.
ΥΓ: Για το μαυρισμένο μάτι έχεις δίκιο. Είναι επικίνδυνο σπορ. Στο Ν. Ηράκλειο έχει μια καλή που πάνε ήδη 2 συνάδελφοι. Σ΄ ενδιαφέρει;
Το κυριότερο πρόβλημα των τεχνικών με επαφή και έντονες κινήσεις είναι η τα προβλήματα σε αρθρώσεις, τένοντες κλπ ιδίως μετά την πρώτη νιότη!!! Γιαυτό επέλεξα το BJJ που εκτός του ότι είναι μάχη στο έδαφος δεν έχει 'μαυρισμένα' μάτια. Είναι μια πολεμική τέχνη που μπορείς να εξασκείς ακόμα και σε μεγάλη ηλικία χωρίς προβλήματα. Εγώ είμαι 42, κάνω τέσσερα χρόνια με μηδενικό ιστορικό τραυματισμών και είμαι ανταγωνιστικός απέναντι σε συναθλητές κάθε ηλικίας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν σχολές στις περιοχές που λέτε αλλά θα σου συνιστούσα να ψαχτείς και σε αυτή την κατεύθυνση.
http://www.youtube.com/watch?v=FAKZi-bW ... dded#at=14
Θα μπορούσα να βρω πολλά ποιο εντυπωσιακά αλλά θέλω να δεις τι λέμε και από ένα δικό μας παιδί που τα πάει μια χαρά και στα ΜΜΑ.
Και όταν λέω ποιο εντυπωσιακό εννοώ κάτι τέτοιο που είναι ποιο πιασάρικο!!!
http://www.youtube.com/watch?v=kY2yXFmW ... ure=fvwrel
-
Τελικά και αφού ήδη έχω φάει το ξυλο της αρκούδας απο τον μικρό ,φαίνεται ότι τις πολεμικές τεχνες δεν θα τις γλυτωσω και εγώ. Μάλλον θα στείλω αυτόν να ξεσπά σε αληθινό σακο μπόξ. ......Ειρωνεία είναι ότι πολλά απο τα κόλπα και καλά περι αυτοάμυνας και επίθεσης του τα έμαθα εγώ .Εχει βαλθεί να με δέρνει σιγα σιγα τωρα που μεγαλώνει και δεν το βλέπω να επιβιώνω...
-
-
Είναι ένα καλό παράδειγμα του τί μπορεί να κάνει μια καλοζυγισμένη γροθιά στο σωστό σημείο έστω και χωρίς όλη μας την δύναμη.
Το σαγόνι είναι η αχίλλειος πτέρνα ακόμα και αυτώ των τεράτων.....
Ας θυμηθούμε κι έναν πολύ καλό αθλητή
-
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Kongo παραπατούσε όταν έριξε τις δύο μπουνιές. Είχε μόλις βγει σχεδόν νοκ-άουτ 2 (ή 3) φορές! Νομίζω ότι μετά έπεσε πάνω στο Barry λόγω αστάθειας κι όχι εκούσια.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Kongo παραπατούσε όταν έριξε τις δύο μπουνιές. Είχε μόλις βγει σχεδόν νοκ-άουτ 2 (ή 3) φορές! Νομίζω ότι μετά έπεσε πάνω στο Barry λόγω αστάθειας κι όχι εκούσια.Όχι και νοκ αουτ
Είναι απίστευτος ο Kongo πάντως. -
Ντάξει, όχι νοκ-άουτ, νοκ-ντάουν. Ο άνθρωπος παράπαιε/παραπατούσε/προσπαθούσε να κρατηθεί από κάπου και ξαφνικά ξάπλωσε τον άλλον. Respect
-
Δεν ειναι πλέον διαθέσιμο.Φτου και εδώ λεφτά!
-
Don't worry!!!
'UFC Kongo Barry' τώρα σε όλα τα 'δισκοπωλεία' στην ιντερνετική 'γειτονιά' σας!
Πολεμικές τέχνες