-
διπλο ποστ
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Pata terma gazi se mia Elise me logika aloga (200) kai den tha spiniarei katholou
Σε ελληνική άσφαλτο μια elise (εγω σου λέω και με τα 122 άλογα) πατας το γκάζι τέρμα και δεν θα σπινάρει... μάλιστα.
IKE
IKE
Tin Sygrisi me tin F1 tin ekanes se elliniki asfalto?
Basika oute h Lotus oute h Honda oute kannenas den steinei amaksi gia Elliniki asfalto.Alla pistepse me Aggliki asxalto patas terma gazi se roundabout me deutera kai to amaksi bgazei mouri pano apo to orio.
Antitheta to S2K me ligotera xiliometra petaei amesos kolo. (sygrisi se idio roundabout idia mera 2 diaforetikoi odigoi na exoun odigisei kai ta 2 amaksia)P.S. Egw last year pantos an kai h Elise spiniare sta liga pouthena den antimetopisa eleipsi traction se grigori odigisi (eidan deigmata ta kardasia apo to 4tf salonikas), pera apo strofes stin Katara opou tha zitouse ligo parapano traction piso, alla fobame oti tha espage to grip mprosta.
-
ΟΚ, αφου δε το χρειάστηκες εσύ τότε είναι άχρηστο το -οποιοδήποτε είδους- μπλοκέ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα 240 αλογα (του πολυ καλου Χοντα), ιδρωσαν να ισοφαρισουν την 122αρα Ελιζ, μιλαμε για ΔΙΠΛΑΣΙΑ ισχυ. Ξερεις τι σημαινει αυτο?
αυτό όντως πώς γίνεται? ενδεικτικά οι αναλογίες...
756 kg/122hp=6,19kg/hp (Elise)
1260 kg/240hp=5,25kg/hp (S2000 - 2.0L)
To eipame kai pio pano.
TRACTION.Allos ksekinise gia Megara kai sia.
H Elise den einai better drivers car mono stin pistaOso gia tin epilogi sou fair enough kai apolytos sosti.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΟΚ, αφου δε το χρειάστηκες εσύ τότε είναι άχρηστο το -οποιοδήποτε είδους- μπλοκέ...Isos na einai xrisimo se esena sto playstation.
(Den perimena ironia apo esena IKE).
-
παίδες καντε ένα ταμείο,
μήπως πείσουμε το Νίκο να κατέβει στις Σέρρες να μας κάνει κανένα σεμινάριο τα χριστούγεννα,
και αφήστε τα μελομακάρονα γιατί χανόμαστε.....εγώ απλά νιώθω ανίκανος σαν οδηγός όταν προσπαθώ να οδηγήσω τη Λότους,και θα την έπερνα μόνο και μόνο γιατί με εξιτάρει ότι θα πρέπει να προσπαθήσω πολύ για να μάθω απλά να την οδηγώ...
η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη,και η ελίζ στην πράξη απλά μαμάει....
-
Otan sto amaksi(160bhp) patas terma gazi mesa stin strofi (akoma kai se kleistes) kai den spiniarei, les na thelei mploke?
Όχι, λέω πως θέλει πρώτα άλογα και μετά μπλοκέ!
Kapioi pou to dokimasan lene oti kanei to amaksi ypostrofiko se merikes periptoseis kai den aksizei.
Bingo! Αφού δεν πειράζεις κάτι μπροστά μήπως η υποστροφή προέρχεται από το ότι αυξήθηκε η πρόσφυση πίσω? Μήπως δηλαδη λες πως δουλεύει και προσφέρει το μπλοκέ?
Basika esy exeis odigisei kannena apo ta parapano,, h kapio allo kala stimeno kentromixano pisokinito?
Exeis odigisei amaksi me mploke.Όχι, αλλά ελπίζω στο μέλλον! Μεταφέρω απόψεις άλλων και πιστεύω πως από τα λεγόμενά μου είναι σαφές αυτό.
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Isos na einai xrisimo se esena sto playstation.
(Den perimena ironia apo esena IKE).
Δεν είναι θέμα ειρωνίας, απλώς διαφωνώ με αυτό που είπες. Το ότι στο cup ( σε πίστα ) δε το χρησιμοποιούν και το επιχείρημα 'η elise δε σπινάρει ποτέ και πουθενά' δεν στέκουν. Δεν νομίζω να ήμουνα περισσότερο ειρωνικός απο τις απαντήσεις σου στα ποστ μου.
-
Ο χρήστης vtf2 έγραψε:
Nikolas,Ουτε πολιτικος να ησουν βρε παιδι μου. Θες να βλεπεις τα πραγματα μονο οπως εσυ νομιζεις.
Συζήτηση κάνουμε και αν δεν παραθέσω τα πράγματα όπως τα βλέπω, και εσύ όπως τα βλέπεις, δεν θα γίνει συζήτηση. Είμαι ανοικτός σε απόψεις!
Αν σου κάνει ο άλλος 2 κενές στην εκκίνηση...είναι πολύ δύσκολο να τον μαζέψεις, εξ'ου και το αποτέλεσμα.
Τα Μέγαρα πάντως είναι μια σφιχτή πίστα χωρίς μεγάλη ευθεία η οποία σαφώς και τονίζει τα προτερήματα της Elise (όπως και ενός ραλλύ άλλωστε).
Πιστεύεις πως η Elise σου με 2α είναι πιο γρήγορη από S2000?
-
Nikola
tha kano ena teleuteo post giati nomizo oti xano ton kairo mou epeidi den katalabaineis kapia basika pragmata(logo eleipsis empeirias). (Mpravo omos pou prospatheis kai fysika pou kratises epipedo)
Nomizeis oti aksizei na breis ena mikro pososto prosfysi piso se elaxistes strofes alla tautoxrona na xalaseis to handling balance enos autokinitou?
Ti einai to amaksi gia na psaxneis prosfysi mprosta?
An breis parapano, tote ti kanei to piso?IKE an nomizeis oti sou apantisa me ironia eisai lathos.
Einai Eironia pou ekatsa kai egrapsa 10 megala post gia na eksigiso 2 pragmata se paidakia pou den exoun oxi mono odigisei Elise alla oute kan kapio kentromixano kai mou lene arloumpes gia to amaksi mou kai erxonte antithetoi me OLOUS tous Elise owners tis agglias?
Eironia mikre mou file tha eitan na sou elega na pas sto playstation sou apo tin arxi.
Dystyxos anti na ektimiseis auta ta post kai to oti pragmatika eithela na eksigiso kati esy to gyrises stin eirinia, opos armozei stin ilikia sou.Epeidi xano ton kairo mou den prokeite na prospathiso na ksanaeksigiso kati apo prosopiki mou empeiria kai mporeite na meinete me opoies apopseis thelete.
Nikola, an thes tin syzitisi tin synexizoume me pm kai me pio argous rythmous kai katalabe oti odigiki euxaristisi gia merikous anthropous den einai ta 0-100 oute ta anoigmata.
Nikos
-
Θα έπρεπε να ήμασταν και ευγνώμονες για τα '10 μεγάλα ποστ' μήπως? Τα οποία ποστ ειναι τουλάχιστον υπερβολικά, για να το πω ευγενικά.
Οι χαρακτηρισμοί σου 'μικρέ μου φίλε' όπως και το τι πιστεύεις για την ηλικία μου (πόσο με κάνεις δηλαδή? ) είναι ενδεικτικά της στάσης σου γενικότερα.
Ο opterios είχε δίκιο μάλλον στο προηγούμενο ποστ του...
-
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
IKE an nomizeis oti sou apantisa me ironia eisai lathos.
Einai Eironia pou ekatsa kai egrapsa 10 megala post gia na eksigiso 2 pragmata se paidakia pou den exoun oxi mono odigisei Elise alla oute kan kapio kentromixano.......Έκατσες και έγραψες 10 μεγάλα ποστ... σε greeklish. Συγνώμη, αλλά προσωπικά αδυνατώ να τα διαβάσω με προσοχή. Αναρωτιέμαι, πόσο δύσκολο είναι να περάσεις ελληνικά σε έναν υπολογιστή τελικά, ως ένδειξη σεβασμού στους συνομιλητές σου και στους κανόνες του χώρου που μας φιλοξενεί όλους.
Το 'παιδάκια', ασχολίαστο.
-
Αν πούμε πως η Elise αν σχεδιαζόταν εξαρχής με μπλοκέ θα ήταν πιο γρήγορη... θα ήμασταν σύμφωνοι?
Πάντως εγώ την επιλογή μου την έχω κάνει και λέγεται MR2. Eίναι προσιτό οικονομικά, με εγγύηση και aftersales Toyota, το πιο άνετο (χώροι για επιβάτες, ηχομόνωση, προστασία από τον αέρα κλπ.) με μόνο μειονέκτημα το μικρό χώρο αποσκευών, το οποίο προσωπικά δε με προβληματίζει καθόλου (είναι βέβαια πρόβλημα αν είναι το μοναδικό αυτοκίνητο).
Μάλιστα μπορείς να προσθέσεις και light turbo διατηρώντας την εργοστασιακή εγγύηση.Είναι κακάσχημο μέσα-έξω, αλλά είναι αυτό που μπορώ και θέλω!
-
Σαν να έχουν βγει τα τσεκούρια....
Για θάψτε τα τόμαχωκ και να επανέλθουμε σε ήρεμους ρυθμούς γιατί θα έρθει κανένας και θα το κλειδώσει και είναι κρίμα.
Δεν νομίζω να λέει κανένας διαφορετικά πράγματα. Όλοι λένε ότι η Elise είναι γρηγορότερη στην πίστα, οικονομικότερη κλπ και όι περισσότεροι ότι το S2000 είναι πιο αξιόπιστο πιο άνετο, πιο καθημερινό (έστω κι αν αυτό ισχύει για τους 40άρηδες...). Προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός λοιπόν? Για το αν πιάνει ή δεν πιάνει τα τόσα το ένα κι αν θα φτάσει σε φανάρι ο ένας τον άλλον? Αξίζει τον κόπο?
Απλά πρέπει μερικοί να μάθουμε να δεχόμαστε ότι υπάρχουν κι άλλες απόψεις και άλλες ανάγκες και να τις σεβόμαστε. Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα διαφορετικά αυτοκίνητα και ότι όλα πουλάνε δεν σημαίνει ότι το 99,9% κάνουν λάθος επιλογή αλλά ότι ο καθένας εκτιμάει και ζητάει διαφορετικά πράματα.... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν πούμε πως η Elise αν σχεδιαζόταν εξαρχής με μπλοκέ θα ήταν πιο γρήγορη... θα ήμασταν σύμφωνοι?Πάντως εγώ την επιλογή μου την έχω κάνει και λέγεται MR2. Eίναι προσιτό οικονομικά, με εγγύηση και aftersales Toyota, το πιο άνετο (χώροι για επιβάτες, ηχομόνωση, προστασία από τον αέρα κλπ.) με μόνο μειονέκτημα το μικρό χώρο αποσκευών, το οποίο προσωπικά δε με προβληματίζει καθόλου (είναι βέβαια πρόβλημα αν είναι το μοναδικό αυτοκίνητο).
Μάλιστα μπορείς να προσθέσεις και light turbo διατηρώντας την εργοστασιακή εγγύηση.Είναι κακάσχημο μέσα-έξω, αλλά είναι αυτό που μπορώ και θέλω!
-με 84 DB στα 120 δεν νομιζω οτι ειναι και αθορυβο....
-με light turbo το χαλας το αυτοκινητο
-ειναι δυσκολο αυτοκινητο..... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
IKE an nomizeis oti sou apantisa me ironia eisai lathos.
Einai Eironia pou ekatsa kai egrapsa 10 megala post gia na eksigiso 2 pragmata se paidakia pou den exoun oxi mono odigisei Elise alla oute kan kapio kentromixano.......Έκατσες και έγραψες 10 μεγάλα ποστ... σε greeklish. Συγνώμη, αλλά προσωπικά αδυνατώ να τα διαβάσω με προσοχή. Αναρωτιέμαι, πόσο δύσκολο είναι να περάσεις ελληνικά σε έναν υπολογιστή τελικά, ως ένδειξη σεβασμού στους συνομιλητές σου και στους κανόνες του χώρου που μας φιλοξενεί όλους.
Το 'παιδάκια', ασχολίαστο.
An eixa epilogi den tha egrafa se greekenglish.
Auto den empodise arketa apo ta paidia na diabasoun ta post mou kai an kapioi dyskoleutikan oi den mporesan, lypame.
Anarotieme giati auto einai to proto topic pou thymithes oti grafo me greekenglish.Xeromai pou afineis to paidakia asxoliasto mazi me tis eironikes apantiseis pou pira apo ton IKE.
-
Να με συγχωρείς, lotusnick, αλλά και συ δεν ήσουν λιγότερο ειρωνικός/επιθετικός...
Τέσπα, πάμε παρακάτω...
-
Εκπλήσομαι που κάν το έχετε κάνει θέμα... ακόμα πιο πολύ εκπλήσομαι με το απότελεσμα.
Elise με κλειστά τα μάτια, τό όχημα είναι θεικό.
Συμπαθιτικό και το S2000, ποτέ δεν μου έκανε κλικ και δεν με νοιάζουν οι έχτρα ανέσεις, γιατί μιλάμε για 2ο αυτοκινητο και στις δύο περιπτώσεις.
-
Πάντως αν κάποιος αδιαφορεί όντως για ανέσεις κλπ θα πρότεινα αντί για elise να αγοράσει ένα superbike, οτιδήποτε απο 600κ.εκ (και πολλά λέω) και πάνω, μια CBR600RR πχ είναι απείρως πιο συναρπαστικό απο μια elise.
ΥΓ. Ο Gordon Murray είχε επιλέξει το MR2 έναντι της Elise (και πολλών άλλων) σε άρθρο του στο CAR.
Honda S2000 vs. Lotus Elise