-
Το πρόβλημα με τις Lotus είναι ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον κοστίζουν όσο μια Boxster και σχεδόν τα διπλάσια σε σχέση με την Αγγλία, κάτι που δε δικαιολογεί ο σχετικά χαμηλός κυβισμός τους.
Η 111R στην Αγγλία κάνει λίγο πάνω από 30.000€ Αν την έφερναν στην Ελλάδα στα 40.000-50.000€ (δηλαδή όσο κάνει στο S2000) θα ήταν άριστη αγορά δεδομένων των μικρών λειτουργικών της εξόδων.1)http://www.youtube.com/watch?v=psj872-lTUA δείτε στο 1:00 πως μαζεύει την Exige το S2000 με 5η-6η αλλά και το πως η Exige κρατάει 5-10 χλμ. παραπάνω σε κάποιες στροφές
2)http://www.youtube.com/watch?v=evxMmXd-fxk κλασσικό βίντεο σε μια εθνική-γκρεμό κάπου στο Βέλγιο -
[quote='nickolas']Το πρόβλημα με τις Lotus είναι ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον κοστίζουν όσο μια Boxster και σχεδόν τα διπλάσια σε σχέση με την Αγγλία, κάτι που δε δικαιολογεί ο σχετικά χαμηλός κυβισμός τους.
Και εκεί κολλάνε οι περισσότεροι έλληνες, στα κυβικά...
Η λίζα τους προσφέρει χαμηλούς φόρους, χαμηλή κατανάλωση και φτηνη συν΄τηρηση κινητήρα ... και όλα αυτά συνδυασμένα με καταπληκτικές επιδόσεις και supercar εμφάνιση.Ποιος σου είπε οτι το supercar το κάνει ο κινητήρας ή το πλαίσιο ή τα κυβικά ή το εσωτερικό ή ή ή...το supercar είναι ένα σύνολο όλων αυτών των χαρακτηριστικών αρμονικά συνδυασμένων ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ευχαρίστηση είτε το κοιτάς , είτε το ακούς , είτε το οδηγάς.
και βέβαια , με την τιμή που έχει η elise δεν την παίρνει ο κάθε ... είναι αυτοκίνητο για λίγους και γνώστες και αυτό την κάνει πραγματικά ξεχωριστή
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
και βέβαια , με την τιμή που έχει η elise δεν την παίρνει ο κάθε ... είναι αυτοκίνητο για λίγους και γνώστες και αυτό την κάνει πραγματικά ξεχωριστή
θελεις να πεις ειναι αυτοκινητο για λιγους και γνωστες αλλα κυριως για ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ;
δηλαδη στην αγγλια που η τιμη της ειναι λογικη την παιρνει ο καθε.... ;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
θελεις να πεις ειναι αυτοκινητο για λιγους και γνωστες αλλα κυριως για ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ;
δηλαδη στην αγγλια που η τιμη της ειναι λογικη την παιρνει ο καθε.... ;
Αν το ψάξεις λίγο και την φέρεις απ'έξω θα δείς οτι δεν είναι τόσο ακριβή όσο φαντάζεσαι , όχι τόσο ακριβή σε σχέση με ένα s2000, slk ,z4 κλπ κλπ. Απλός όταν βλέπει ο έλληνας τα 122hp ,τα λίγα κυβικά , τη μη ύπαρξη clima , esp , tcs , ντιμπιντιμπιντι... λέει όπα ...
έχουμε και ένα πρόσωπο στην καφετέρεια.Και στις περισσότερες χώρες της ευρώπης τα αυτοκίνητα δεν έχουν την ίδια χρήση με την ελλάδα
-
Αν το ψάξεις λίγο και την φέρεις απ'έξω θα δείς οτι δεν είναι τόσο ακριβή όσο φαντάζεσαι , όχι τόσο ακριβή σε σχέση με ένα s2000, slk ,z4 κλπ κλπ. Απλός όταν βλέπει ο έλληνας τα 122hp ,τα λίγα κυβικά , τη μη ύπαρξη clima , esp , tcs , ντιμπιντιμπιντι... λέει όπα ...
έχουμε και ένα πρόσωπο στην καφετέρεια.Και στις περισσότερες χώρες της ευρώπης τα αυτοκίνητα δεν έχουν την ίδια χρήση με την ελλάδα
Καλά δεν είναι και τραγική η διαφορά απο να την φέρεις απ'έξω (σε σύγκριση με ένα μεταχειρισμένο Ελλάδας).
Όσο για την καφετέρια διαφωνώ. Όλοι αυτοί στην καφετέρεια θα ήθελαν να έχουν ένα Elise, είνια πιο 'μούρη'.
Το θέμα είναι όμως ότι ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια και οι περισσότεροι προτιμούν την άνεση. -
Oι κ να λεμε , η λοτους ειναι πιο σπαρτιατικη , κ δυστυχως η ευτυχως αυτα μετρανε πλεον , αφου δεν κατεβαινεις για αγωνες . Κ τον κλιματισμο σου θες η το a/c , κ τα υπολοιπα πραγματα που δινουν οι περισσοτερες εταιρειες , κ δεν νομιζω οτι ειναι θεμα να δειχτεις αλλα περισσοτερο θεμα ''ανεσης'' στον χωρο του αυτοκινητου.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Oι κ να λεμε , η λοτους ειναι πιο σπαρτιατικη , κ δυστυχως η ευτυχως αυτα μετρανε πλεον , αφου δεν κατεβαινεις για αγωνες . Κ τον κλιματισμο σου θες η το a/c , κ τα υπολοιπα πραγματα που δινουν οι περισσοτερες εταιρειες , κ δεν νομιζω οτι ειναι θεμα να δειχτεις αλλα περισσοτερο θεμα ''ανεσης'' στον χωρο του αυτοκινητου.Μπα οι καινούργιες έχουν και A/C και airbags και ABS και Traction Control....
Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν σε άνεση άλλα αυτοκίνητα σε ίδιες η ακόμα και ΠΟΛΥ χαμηλότερες τιμές.
Από την άλλη όμως, ναι μεν δεν κατεβαίνεις σε αγώνες, αλλά σου προσφέρει αίσθηση στην οδήγηση που στην δίνουν ΛΙΓΑ αυτοκίνητα με εξαψήφια τιμή αγοράς. -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Oι κ να λεμε , η λοτους ειναι πιο σπαρτιατικη , κ δυστυχως η ευτυχως αυτα μετρανε πλεον , αφου δεν κατεβαινεις για αγωνες . Κ τον κλιματισμο σου θες η το a/c , κ τα υπολοιπα πραγματα που δινουν οι περισσοτερες εταιρειες , κ δεν νομιζω οτι ειναι θεμα να δειχτεις αλλα περισσοτερο θεμα ''ανεσης'' στον χωρο του αυτοκινητου.Χωρίς να θέλω να διαφωνήσω μαζί σου θα σου πω το εξής:
Αν θες άνεση, παίρνεις SLK.
Αν θες και να στρίψεις λιγάκι, παίρνεις 3-series coupe.
Αν θες ασφάλεια, παίρνεις A5 TQ.Αν θέλεις όμως κάτι
[list:1acwlbi6]να σου πλημμυρίζει κάθε δευτερόλεπτο που οδηγάς το σώμα σου με αδρεναλίνη,
να νιώθεις πως δεν είσαι σε αυτοκίνητο αλλά σε κάτι που μοιάζει με αυτοκίνητο,
να αισθάνεσαι πως μαζί σου βρίσκεται και κάποιος vehicle dynamics μιηχανικός της Λότους να σου μιλάει μέσω του αυτοκινήτου για το πώς στρίβει, φρενάρει και συμπεριφέρεται μια τύποις αγωνιστική κατασκευή,
να μπαίνεις μέσα και να οδηγάς και να μην θες να βγεις[/list:u:1acwlbi6]τότε και μόνο τότε και στα χρήματα που ζητάει η Λότους για ένα Elise/Exige, είτε από το εξωτερικό είτε από την ίδια την αντιπροσωπεία εδώ στην Ελλάδα, απλά δεν υπάρχει υποκατάστατο παρά μόνο αν ανέβεις στα τριπλά χρήματα απ ό,τι κοστίζει μια Exige.
Όσο εύκολα θ'αγόραζε λοιπόν ο κάθε θνητός Πορσάκιας μια GT3 RS , ο κάθε θνητός Φερραρίστι μια Stradale ή Scuderia , κι ο κάθε θνητός Lambo-lover μια Gallardo Superleggera άλλο τόσο θ'αγόραζε ο κάθε άλλος θνητός μια Elise/Exige. Και πραγματικά, σου ομολογώ πως χαίρομαι που οι περισσότεροι ΔΕΝ συμμερίζονται τα γούστα των ελαχίστων!
Μια Elise/Exige τύποις είναι το 3ο σε σειρά αμάξι που θα έπρεπε να έχει κάποιος ευκατάστατος petrolhead, καθώς είναι περισσότερο ένα όχημα να εξυπηρετήσει εσωτερική ανάγκη παρά να υπηρετήσει καθημερινές ανάγκες. Στο βωμό λοιπόν της κάλυψης αυτών των εσωτερικών αναγκών, οι καθημερινές δυσκολίες 'θυσιάζονται προκειμένου να έρχεται ο 'Εσωτερικός' σου κόσμος σε πλήρη ένωση με το DNA τέτοιων κατασκευών όπως μια Elise, Exige, GT3/RS, Scuderia, Superleggera.
Παρεπιπτόντως όπως ανέφερε κι Σωτήρης πληρούνται πλέον στο έπακρο από κάθε μοντέλο της Λότους όλες οι ανάγκες ακόμα και για commuting (βλ. cup holder για latte! , A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, Traction control, Launch Control , airbags, δερμάτινο σαλόνι, χιονολάστιχα, κλπ) , κι έχει μείνει μόνο να παραπονιούνται όλοι όσοι δεν θέλουν να αποκτήσουν ένα τέτοιο αμάξι, το 'θέμα' της ευκαμψίας που απαιτείται προκειμένου να μπει κάποιος μέσα σε μια Elise/Exige. Το να βγεις ποτέ δεν απετέλεσε θέμα, μιας που κανείς δεν θέλει να βγει, μόλις αισθανθεί τί εστί μια τέτοια κατασκευή!
Εγώ που μετράω ουσιαστικά για δυο άτομα (1.91 και 120 κιλά) σε διαβεβαιώ πως μπαινοβγαίνω με χαρακτηριστική άνεση σε σημείο που ο κόσμος που δεν με ξέρει απορεί για τον yogi που βλέπει μπροστά του! -
Το καλυτερο θα ηταν να σας εδειχνα ενα 4χ4 κουπε τουρμπο 20v με 560 αλλογα vs πορσε τουρμπο να δειτε που μενει η τουρμπο και τοτε να δειτε γελια . http://www.fiatcoupe.gr
Αny way τα original αυτοκινητα ειναι και τα πραγματικα οποτε ναι και εγω την Λοτους θα αγοραζα!Φιλος ειχε coupe turbo 20v με ανεβασμενη πιεση και 260 δυναμομετρημενους ιππους.
Ειχαμε αρκετες επιτυχιες σε βολτες με M3 e46 και 996 (2 και 4).
Οντως γελαγαμε τοτε, αλλα εχουν περασει χρονια, και εντωμεταξυ ειχα την τυχη
να εχω βρεθει οδηγος σε 997S, συνοδηγος σε S5 και καταλαβα ποσο διαφορετικα ειναι
αυτα τα αυτοκινητα ακομα και απο το πιο καλοστημενο φονεα γιγαντων...
Ειναι η συνολικη αισθηση που σου αφηνουν...
Μπορεις καλλιστα να παρεις ενα μτχ evo9 να το φτασεις κοντα στα 500 (πραγματικα) αλογα
να ειναι τελεια στημενο και να ξεφτιλιζεις οτι κινειται στο λεκανοπαιδιο με μολις(?) 40-50κ ευρω.
Δεν ειναι ομως και το ιδιο πραγμα να οδηγεις διχως αυριο μια 'φτερουγα' που κανει
40-50κ ευρω με ενα 997S π.χ που κανει 130κ ευρω.
Ειναι και θεμα ψυχολογιας και σιγουρα πολλοι κατοχοι τετοιων ειδικα ακριβων αυτοκινητων απλα δεν μπορουν να φτασουν ουτε στα 6/10 των δυνατοτητων τους...Τα 260 που λές είναι πολύ λίγα για το 5κύλινδρο διαμάντι της delta...
Το μοτέρ του coupe είμαι πολυνίκης με την lancia και η βελ΄τιωση που επιδέχεται είναι ανάλογη ενός evo...
(ή τουλάχιστον σε αρκετά μεγάλο βαθμό)
Εχω δει coupe με 480hp τροχό και πάνω από 500 στροφαλό... Δεν κυνηγούσε m3 , ξεφτύλιζε 360 modena . Οκ δεν έχει καμία σχέση το ένα αυτοκίνητο με το άλλο , αλλά είναι απίστευτό τα πόσα άλογα αντέχει το μπλόκ ενός κινητήρα...Στο θέμα μας τώρα το s2000 είναι ένα από τα καλύτερα sport cars, όπως και το coupe.
H lotus όμως είναι supercar , τόσο απλά...Αν και το διαμαντι στο Fiat Coupe προερχεται απο την Lancia K.
Η Δελτα ουδεποτε ειχε πεντακυλινδρο μοτερ...
Ξεκαθαριζω παντως την προτιμηση μου εστω και αν δεν ειναι σε εφικτο επιπεδο.
Αλλα τα 'διαμαντια' απο τα συνεργεια με τα ξεχειλωμενα αλογα
(μερικες φορες αποτελεσματικα αλλα με πολυ συχνες επισκεψεις για ρυθμισεις-επισκευες)
και αλλα τα εργοστασιακα υπερ-στημενα σπορ αυτοκινητα.
Καλη ωρα και τα πλεον προσιτα του post το καθενα με τον δικο του τροπο και οπαδους.
Οι συγκρισεις παντως για να ειναι δικαιες και ρεαλιστικες, και για να εχουν νοημα
θα πρεπει να γινονται σε εργοστασιακο επιπεδο... -
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Oι κ να λεμε , η λοτους ειναι πιο σπαρτιατικη , κ δυστυχως η ευτυχως αυτα μετρανε πλεον , αφου δεν κατεβαινεις για αγωνες . Κ τον κλιματισμο σου θες η το a/c , κ τα υπολοιπα πραγματα που δινουν οι περισσοτερες εταιρειες , κ δεν νομιζω οτι ειναι θεμα να δειχτεις αλλα περισσοτερο θεμα ''ανεσης'' στον χωρο του αυτοκινητου.
Χωρίς να θέλω να διαφωνήσω μαζί σου θα σου πω το εξής:
Αν θες άνεση, παίρνεις SLK.
Αν θες και να στρίψεις λιγάκι, παίρνεις 3-series coupe.
Αν θες ασφάλεια, παίρνεις A5 TQ.Αν θέλεις όμως κάτι
[list:330tuuhq]να σου πλημμυρίζει κάθε δευτερόλεπτο που οδηγάς το σώμα σου με αδρεναλίνη,
να νιώθεις πως δεν είσαι σε αυτοκίνητο αλλά σε κάτι που μοιάζει με αυτοκίνητο,
να αισθάνεσαι πως μαζί σου βρίσκεται και κάποιος vehicle dynamics μιηχανικός της Λότους να σου μιλάει μέσω του αυτοκινήτου για το πώς στρίβει, φρενάρει και συμπεριφέρεται μια τύποις αγωνιστική κατασκευή,
να μπαίνεις μέσα και να οδηγάς και να μην θες να βγεις[/list:u:330tuuhq]+1000 την lotus την παίρνεις γιατί έτσι..., δεν έχει λογική η αγορά της πέρα από την βελτίωση της ψυχικής σου υγείας
Στο μυαλό του υποψήφιου αγοραστεί δεν υπάρχει το δήλημα..
lotus ή ...??
Είναι η ducati των αυτοκινήτων , απλή , τρομερά ξεχωριστή και όμορφη και πάνω από όλα οδηγοκεντρική
Tόσο ξεχωριστή όσο το έμβλημα στο καπό της...όλη η εγγλέζικη αυτοκινητιστική κουλτούρα στα καλυτερά της -
Ολη η αυτοκινητιστική κουλτούρα του Τσάπμαν λέγε καλύτερα, το εγγλέζικη είναι γενικό και ξυπνά και άλλους συνειρμούς-εφιάλτες.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ολη η αυτοκινητιστική κουλτούρα του Τσάπμαν λέγε καλύτερα, το εγγλέζικη είναι γενικό και ξυπνά και άλλους συνειρμούς-εφιάλτες.light is right λοιπόν...
αν και το automotive των εγγλέχων ήταν πάντα σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα.(για αυτό είπα και στα καλύτερα της - στην καλύτερη μετουσίασή της )
και όχι μόνο σε 2τροχά και 4τροχά -
να ρωτησω κατι μιας και ειμαι ασχετος με το ζητημα..?
αν ειναι να δωσεις ενα σκασμο λεφτα παρεις ενα τετοιο μη-αυτοκινητο σαν την exige,ποσο θα σου πηγαινε να φερεις Ελλαδα ενα ariel atom το οποιο τα βαζει με enzo και να τελειωσει εκει το θεμα??παιρνεις και το κρανακι σου για να μην τρως μαμουνια το καλοκαιρι και εισαι μια χαρα!!
(εχει και υπερτροφοδοτουμενο κινητηρα απο ταπερ )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
να ρωτησω κατι μιας και ειμαι ασχετος με το ζητημα..?
αν ειναι να δωσεις ενα σκασμο λεφτα παρεις ενα τετοιο μη-αυτοκινητο σαν την exige,ποσο θα σου πηγαινε να φερεις Ελλαδα ενα ariel atom το οποιο τα βαζει με enzo και να τελειωσει εκει το θεμα??παιρνεις και το κρανακι σου για να μην τρως μαμουνια το καλοκαιρι και εισαι μια χαρα!!
(εχει και υπερτροφοδοτουμενο κινητηρα απο ταπερ )
Καλά εάν το Exige είναι μη-αυτοκίνητο, το atom είναι μη-πατίνι.....
Γιατί δεν παίρνεις τότε ένα Desmosedici που τα πατάει όλα παντού; Η κανα apache??
-
ειναι τοσο μη-αυτοκινητο που εγω εχω 2 αυτη την στιγμη ....
EXIGE JUNKIE call me .....
-
το 'μη-αυτοκινητο' ειναι αυτοσχεδιος χαρακτηρισμος που χρησιμοποιω εγω και καποιοι φιλοι μου,αναφερoμενοι σε αυτοκινητα οπως η elise, ο οποιος θελει να τονισει την ελλειψη καποιον βασικων (και αυτονοητων πλεον) ανεσεων που εχει ολη αυτη η συνομοταξια των elise,caterham και λοιπων οχηματων,σε αντιθεση μετα υπολοιπα καθημερινα αυτοκινητα που κυκλοφορουν γυρω μας.
δεν εχει καμια διαθεση να μειωσει τα συγκεκριμενα,μιας και ειναι γνωστη η αξια τους ,μονο να θυμισει οτι δεν προκειται για κανονικα αυτοκινητα
αληθεια,πως λεγεται κανονικα αυτη η κατηγορια οχηματων??
και μη μου πειτε απλως 'αυτοκινητα' γιατι δεν προκειται ποτε να δεχτω αυτο τον ορο!!! -
Οφειλω να συμφωνησω με το Qsisvts , πραγμα πολυ σπανιο ..
-
λεγονται pure sport cars ....
Aπο εκει και περα για να καταρριφθει ο μυθος , εμενα και τα 2 exige εχουν : dual airbags , ac , abs , ηλεκτρικα παραθυρα/κλειδαριες , δερματινο σαλονι ...
το μαυρο δε εχει και traction control ....
καποιοι δεν ειναι υπερ αυτων των extra στα Lotus , εγω παλι τα ΘΕΛΩ πολυ και με φτιαχνουν ....
αν και επειδη ειμαι περισσοτερο φτιαγμενος με την φιλοσοφια του αυτοκινητου και την αισθηση που σου δινει (οντας το 5ο μου πλεον κατα σειρα elise/exige) και τιποτα απ`ολα αυτα να μην ειχαν παλι ιδιοκτητης lotus exige θα ημουν ...
το μυστικο ειναι να το οδηγησεις , και οχι για 2 λεπτα , οντας καποιου φιλου ....
Να εισχωρησεις στο clan ...
να γινει δικο σου ....
να μηυθεις τα κολπα του ... εστω για 10 μερες ...μετα ??
πολυ δυσκολα ξεκολλας .... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυσκολα , πιστεψτε με ....
ΣΥΝΔΙΑΖΕΙ σχεδον τα παντα απο οσα μπορει καποιος να ζηταει απο ενα αμαξι , εκτος απο την ανεση ( αν και αυτη τροπον τινα , υπαρχει πλεον σε ενα ποσοστο στα 06/07 & later)
-
Πώς κι έχεις 2, Blacktan?
To ένα είναι για αλύπητο σκίσιμο και track days και το άλλο το 'χαϊδεμένο'?(εγώ πάντως έτσι είμαι με κάποια πράγματα )
-
ο καθενας με την τρελλα του δεν λενε ??
ε , ετσι και εγω ...
(το ανθρακι ,παντως ειναι για πουλημα , πλεον)
Honda S2000 vs. Lotus Elise