-
Theo , νομιζω πως εισαι λιγο απολυτος σε οτι αφορα το ''πεταμα'' χρηματων για την βελτιωση του s2k. Υπαρχει γνωστοτατος βελτιωτης κ αξιοπιστος που σου δινει γυρω στα εξηντα αλογα χωρις καν υπερτροφοδοτηση. Απο κει κ περα με υπερτροφοδοτησησε συνδυασμο με υπερκυβισμο μπορεις να φτασεις σε εξωφρενικα νουμερα απο 500 ως 600 αλογα ...
-
πεταμενα λεφτα ειναι.. κ αμα παει δλδ 500 αλογα θα βγαινει μια εξω κ μετα θα θελει κατεβασμα μοτερ -λεμε τωρα- κ ποσα λεφτα θα θελει να παει τοσο? θα κοστιζει κ τ αντερα του σε καταναλωση κ σερβις κ δν θα ναι το ιδιο αξιοπιστο τελος παντων. θα κανεις κ ενα παντιλικι κ μετα θα θες αλλα λαστιχα. στην τελικη ειναι διαφορετικα κ τα 2, την αισθηση που σου δινει η ελιζ δε θα στη δωσει το χοντα κ γω απλα εχω κατσει μεσα δν τα χω οδηγησει αλλα ειμαι σιγουρος για καποιο λογο πως οταν γινει αυτο τοτε θα επιμενω περισσοτερο στην αποψη που εχω τωρα. add lightness που ελεγε κ ο lotusnick οχι add horsepower.
-
dont bet on it....65k εχει η exige , οποτε οσα κ να δωσεις στο συγκεκριμενο βελτιωτη λιγο δυσκολο να φτασεις τα 15 χιλιαρικα που εχουν διαφορα τα 2 αυτοκινητα. Btw , o συγκεκριμενος βελτιωτης δεν ειναι ''μαστρο μητσος tuning'', κ η αξιοπιστεια που σου υποσχεται ειναι αρκετα πιθανη. Κ δεν νομιζω οτι χρειαζεται τα 500 αλογα το s2k για να τα παει κοντρα στην exige . αλλωστε δεν μιλαμε κ για κανενα βαρυ αυτοκινητο ...
-
Εκτιμώ vargas πως καταλαβαίνεις κι εσύ τί εννοώ όταν αναφέρομαι στα 'πεταμένα' λεφτά!
Ας μην αναλώνουμε λοιπόν τη συζήτησή μας στο κατά πόσο μπορεί να τουμπανιαστεί (αδίκως) ένα υπέροχο κατά τ'άλλα S2K γιατί χάνουμε την ουσία της συζήτησης και υποτιμούμε και την νοημοσύνη όσων μας παρακολουθούν αλλά και την αξία του κάθε αυτοκινήτου ξεχωριστάΆλογα βάζεις σε τέτοια σε τέτοια αμάξια (Εδώ κάποιοι έβαλαν μέχρι και Corvette LS7 μοτέρ σε S2K και υπάρχει και Εxige με 440 άλογα ΤΡΟΧΟ!!!) Ομοιογένεια όμως και υψηλό βαθμό ολοκλήρωσης δεν είναι εύκολο να το κατορθώσεις για τον εκάστοτε σκοπό που σχεδιάζεται και παράγεται ένα αμάξι! Κι αυτό θα μπορούσες να το οπτικοποιήσεις και να το αντιληφθείς καλύτερα μ'ένα κλασσικό γράφημα radar θέτοντας 5-6 παραμέτρους που αφορούν αυτού του είδους τα αμάξια!
Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο μια Elise είναι Lotus, και το S2000 ένα από τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν και απόλαυσαν εκατομύρια άνθρωποι στον κόσμο. Είναι τόσο ίδια, αλλά και σε πολλά σημεία τόσο διαφορετικά!
Ας μην τα συγκρίνουμε λοιπόν με το κιλό γιατί δεν τους αξίζει!...
-
Δεν διαφωνω εν μερει, απλα δεν μπορω να δεχτω πως σωνει κ καλα ειναι πεταμενα λεφτα , αν ψαχτεις κ κανεις σωστες επιλογες , γτ να μην πετυχεις να φτιαξεις κατι εκπληκτικα πιο γρηγορο. Δεν λεω οτι θα ναι ευκολο , απλα δεν μπορει να ειν αδυνατο οταν χωρις καν την υπερτροφοδοτηση μπορεις να φτασεις γυρω στα 300 αλογα.
-
Άλλη μια φορά να μιλήσεις για άλογα και θα σε καθήσω για τιμωρία σε 'μαμά' Exige με 240 βρετανικά άτια (τόσα δεν έχει και το S2000; ) και εκεί θα καταλάβεις πως δεν είναι τα άλογα που κάνουν διαφορά σ'ένα αμάξι!...
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Άλλη μια φορά να μιλήσεις για άλογα και θα σε καθήσω για τιμωρία σε 'μαμά' Exige με 240 βρετανικά άτια (τόσα δεν έχει και το S2000; ) και εκεί θα καταλάβεις πως δεν είναι τα άλογα που κάνουν διαφορά σ'ένα αμάξι!...+10000
-
Σ exige , δεν εχω καθησει , θα ταν μια ωραια εμπειρια , σε elise , ομως εχω, κ μπορω να πω πως δεν μου φανηκε τπτ ιδιαιτερο , πολυ σπαρτιατικη κ φοβερα γρηγορη μεχρι τα 100 , απο κει κ περα η απολυτη πτωση
-
Για να το λες αυτό μάλλον σε απλό Λιζάκι με τα 120 αλογάκια μπήκες και κάνατε βόλτα, μιας ακόμα κι αυτό το μικρό σε κάποια ορεινή διαδρομή το λέει η ψυχούλα του!
Φοβού αυτό που σου λέω πάντως!
Η έλλειψη δε εξοπλισμού συγκράτησης σωματικών υγρών & στερεών από τον βασικό ρουχισμό του συνεπιβάτη τιμωρείται με έντονη κηλίδωση του παντελονιού, υποκίτρινης ή σκούρας, έντονα δύσοσμης, απόχρωσης ανάλογα με το βαθμό τιμωρίας που θα σου επιβληθεί!Άλλο που δεν θες δηλαδή!...
-
Ναι οντως το μικρο ηταν , δεν φοβηθηκα ιδιαιτερως , εχω φοβηθει πραγματικα με ΕΡ3 με αναρτησεις hotbits στην πιο σκληρη ρυθμιση τους , κ τον οδηγο να πηγαινει τοσο γρηγορα , που σε στροφες περασε μηχανοβιο που στριβε με φουλ γονατα....Παρολαυτα οντως εστριβε πολυ αποτελεσματικα κ το μικρο...
-
Επειδη εχω ασχοληθει με την σωστη βελτιωση σας λεω οτι τα αλλογα δεν ειναι το ζητουμενο και οτι μια βελτιωση του s δεν σημαινει οτι γινεται 500 αλλογα .Υπαρχουν αναρτησεις ψαλιδια ,αντιστρεπτικες ,που απλα σε πανε αλλου.Και χωρις τουρμπο και υπερβολες!
Δεν ειναι κοροιδια οταν βλεπεις στο δρομο να σε περνα σε κρατημα ενα πολυ φθηνοτερο αυτοκινητο και να λες πως γινεται αυτο.Καταπινεις τον εγωισμο σου και συνεχιζεις.
Η Λοτους σαφως και εχει καλυτερο κρατημα απο το s ,αλλα η διαφορα καλυπτεται για εναν που δεν εχει ναδωσει τα χρηματα για μια exige και εχει ενα παραπλησιο αυτοκινητο! -
Παντως οσο και εφικτο να ειναι αυτο, δηλαδη με σωστο φτιαξιμο το S2000 να γινει
πιο γρηγορο παντου σε σχεση με το Elise, χωρις να φτασει το κοστος της,
η τελευταια παραμενει πιο ποθητη, πιο ιδιαιτερη, και πιο κοντα στην φιλοσοφια
του πραγματικου, απλου σε χαρακτηρα σπορ αυτοκινητου. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
του πραγματικου, απλου σε χαρακτηρα σπορ αυτοκινητου.+1 αυτος ειναι ο λογος που αγοραζεις την ελιζ
υπαρχουν αλλοι λόγοι, πιο ορθολογικοι για να αγορασεις ενα S2000.
εγω που το χρησιμοποιω για 2ο αυτοκινητο και δεν με ενιαφεραν καθολου οι ανεσεις,καθολου τα νουμερα και οι επιδοσεις, παρα μονο η απολαυση και η αισθηση επελεξα lotus. και θα την αγοραζα ξανα και ξανα.περι ορεξεως ομως...
-
Ο χρήστης gianniskid έγραψε:
του πραγματικου, απλου σε χαρακτηρα σπορ αυτοκινητου.+1 αυτος ειναι ο λογος που αγοραζεις την ελιζ
υπαρχουν αλλοι λόγοι, πιο ορθολογικοι για να αγορασεις ενα S2000.
εγω που το χρησιμοποιω για 2ο αυτοκινητο και δεν με ενιαφεραν καθολου οι ανεσεις,καθολου τα νουμερα και οι επιδοσεις, παρα μονο η απολαυση και η αισθηση επελεξα lotus. και θα την αγοραζα ξανα και ξανα.περι ορεξεως ομως...
Κάπου πιο πάνω ανάμεσα στα πολλά έγραψα πως...
Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο μια Elise είναι Lotus, και το S2000 ένα από τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν και απόλαυσαν εκατομύρια άνθρωποι στον κόσμο. Είναι τόσο ίδια, αλλά και σε πολλά σημεία τόσο διαφορετικά!
Ας μην τα συγκρίνουμε λοιπόν με το κιλό γιατί δεν τους αξίζει!...
Ευτυχώς που αρκετοί από τους συζητητές αντιλήφθηκαν το προαναφερθέν, χωρίς ν'απαιτήσουν από καμμιά αλεπού aftermarket εξαρτημάτων να τους κάνει κρεμαστάρι ένα τόσο ωραίο αμάξι όπως το S2000 στο βωμό του πόθου.... μιας 'μαμά'-νορμάλ Elise/Exige!....
coupea το σχόλιο δεν απευθύνεται σε σένα, αλλά το εκφέρω με αφορμή εσένα!
Μου φαίνεται όμως πως για να στρώσεις χαρακτήρα και άποψη περί του σχετικού θέματος, θα πρέπει να έχεις δίπλα-δίπλα ένα S2000 όπως εσύ πιστεύεις πως θα το ήθελες φτιαγμένο και δίπλα ένα Exige S όπως το έπλασε ο δημιουργός του! και να τα οδηγούσες παράλληλα για αρκετές μέρες και σε διάφορες διαδρομές!
Εκεί θα καταλάβαινες γιατί το ένα είναι ένας αυθεντικός Λωτός που σε συνεπαίρνει ως έχει και το άλλο ένα κοινό φρούτο, πλην όμως πολύ ικανό και απολαυστικό!
Επίτρεψέ μου να χρησιμοποιήσω τον όρο φρούτο για το S2000 χάριν λόγου, και να μην το εκλάβεις επιτημητικά!
Πιστεύω πως κάπου έχουμε ορίσει μέσω της συζήτησης ένα θετικό σημείο σύγκλισης ...
Μήπως να το πιάναμε με κανένα άλλο αμάξι, για να έχει συνέχεια και πλάκα η κουβέντα;;;;
-
δεν πιανουμε καμια συζητηση καλυτερο προσθιοκινητο ever ....να γινει ο χαμος....
-
Προφανως και προηγειται το Fiat Coupe 20Vt 5cyl Limited Εdition και μετα (μετα ομως) το ιντεγκρα..παρακατω,πιαστε αλλο θεμα...
-
η nsx vs lotus ( οποια lotus...) αλλα νομιζω η συγκριση αυτη ειναι πολυ αδικη για την lotus....
-
Το καλυτερο θα ηταν να σας εδειχνα ενα 4χ4 κουπε τουρμπο 20v με 560 αλλογα vs πορσε τουρμπο να δειτε που μενει η τουρμπο και τοτε να δειτε γελια . www.fiatcoupe.gr
Αny way τα original αυτοκινητα ειναι και τα πραγματικα οποτε ναι και εγω την Λοτους θα αγοραζα! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Το καλυτερο θα ηταν να σας εδειχνα ενα 4χ4 κουπε τουρμπο 20v με 560 αλλογα vs πορσε τουρμπο να δειτε που μενει η τουρμπο και τοτε να δειτε γελια . http://www.fiatcoupe.gr
Αny way τα original αυτοκινητα ειναι και τα πραγματικα οποτε ναι και εγω την Λοτους θα αγοραζα!Φιλος ειχε coupe turbo 20v με ανεβασμενη πιεση και 260 δυναμομετρημενους ιππους.
Ειχαμε αρκετες επιτυχιες σε βολτες με M3 e46 και 996 (2 και 4).
Οντως γελαγαμε τοτε, αλλα εχουν περασει χρονια, και εντωμεταξυ ειχα την τυχη
να εχω βρεθει οδηγος σε 997S, συνοδηγος σε S5 και καταλαβα ποσο διαφορετικα ειναι
αυτα τα αυτοκινητα ακομα και απο το πιο καλοστημενο φονεα γιγαντων...
Ειναι η συνολικη αισθηση που σου αφηνουν...
Μπορεις καλλιστα να παρεις ενα μτχ evo9 να το φτασεις κοντα στα 500 (πραγματικα) αλογα
να ειναι τελεια στημενο και να ξεφτιλιζεις οτι κινειται στο λεκανοπαιδιο με μολις(?) 40-50κ ευρω.
Δεν ειναι ομως και το ιδιο πραγμα να οδηγεις διχως αυριο μια 'φτερουγα' που κανει
40-50κ ευρω με ενα 997S π.χ που κανει 130κ ευρω.
Ειναι και θεμα ψυχολογιας και σιγουρα πολλοι κατοχοι τετοιων ειδικα ακριβων αυτοκινητων απλα δεν μπορουν να φτασουν ουτε στα 6/10 των δυνατοτητων τους... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το καλυτερο θα ηταν να σας εδειχνα ενα 4χ4 κουπε τουρμπο 20v με 560 αλλογα vs πορσε τουρμπο να δειτε που μενει η τουρμπο και τοτε να δειτε γελια . http://www.fiatcoupe.gr
Αny way τα original αυτοκινητα ειναι και τα πραγματικα οποτε ναι και εγω την Λοτους θα αγοραζα!Φιλος ειχε coupe turbo 20v με ανεβασμενη πιεση και 260 δυναμομετρημενους ιππους.
Ειχαμε αρκετες επιτυχιες σε βολτες με M3 e46 και 996 (2 και 4).
Οντως γελαγαμε τοτε, αλλα εχουν περασει χρονια, και εντωμεταξυ ειχα την τυχη
να εχω βρεθει οδηγος σε 997S, συνοδηγος σε S5 και καταλαβα ποσο διαφορετικα ειναι
αυτα τα αυτοκινητα ακομα και απο το πιο καλοστημενο φονεα γιγαντων...
Ειναι η συνολικη αισθηση που σου αφηνουν...
Μπορεις καλλιστα να παρεις ενα μτχ evo9 να το φτασεις κοντα στα 500 (πραγματικα) αλογα
να ειναι τελεια στημενο και να ξεφτιλιζεις οτι κινειται στο λεκανοπαιδιο με μολις(?) 40-50κ ευρω.
Δεν ειναι ομως και το ιδιο πραγμα να οδηγεις διχως αυριο μια 'φτερουγα' που κανει
40-50κ ευρω με ενα 997S π.χ που κανει 130κ ευρω.
Ειναι και θεμα ψυχολογιας και σιγουρα πολλοι κατοχοι τετοιων ειδικα ακριβων αυτοκινητων απλα δεν μπορουν να φτασουν ουτε στα 6/10 των δυνατοτητων τους...Τα 260 που λές είναι πολύ λίγα για το 5κύλινδρο διαμάντι της delta...
Το μοτέρ του coupe είμαι πολυνίκης με την lancia και η βελ΄τιωση που επιδέχεται είναι ανάλογη ενός evo...
(ή τουλάχιστον σε αρκετά μεγάλο βαθμό)
Εχω δει coupe με 480hp τροχό και πάνω από 500 στροφαλό... Δεν κυνηγούσε m3 , ξεφτύλιζε 360 modena . Οκ δεν έχει καμία σχέση το ένα αυτοκίνητο με το άλλο , αλλά είναι απίστευτό τα πόσα άλογα αντέχει το μπλόκ ενός κινητήρα...Στο θέμα μας τώρα το s2000 είναι ένα από τα καλύτερα sport cars, όπως και το coupe.
H lotus όμως είναι supercar , τόσο απλά...
Honda S2000 vs. Lotus Elise