-
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Για παραδειγμα, κατα την οδηγηση ενος Audi sportback, (ενα 5πορτο και οχι το 3πορτο αντιστοιχα hatch, με οτι αυτο συνεπαγεται σε ελαφρως μειωμενη ακαμψια συγκριτικα) ενιωθα οτι ειχα σαφως μεγαλυτερη πληροφορηση για το τι συμβαινει στον πισω αξονα, για το πως/ποσο φορτιζεται, αλλα και μεγαλυτερη 'συνεργασια'/προβλεψιμοτητα στο πως συμπεριφερεται το πισω μερος αναλογα με την τοποθετηση του μπροστινου συστηματος, σε σχεση με ενας κοντινης χρονολογιας και χιλιομετρων στο οδομετρο, Αudi Cabriolet με κλειστη κουκουλα κατα την οδηγηση, ασχετως εαν οι εργοστασιακες ρυθμισεις στο τελευταιο εδειχναν λιγο προς το μαλακοτερο, και ολα αυτα με ακριβως ιδιας διαστασης τροχων/ελαστικων.
Το ιδιο εχω παρατηρησει, και με διαφορα αλλα αυτοκινητα, ειτε ιδια μοντελα σε 3πορτα vs 5πορτα, ειτε σε διαφορετικα με ιδιες πορτες αλλα παντα σε κοντινη χρονολογια, και σε πολυ καλη κατασταση και στις δυο περιπτωσεις.Tην στιβαροτητα και το ποσο ακαμπτο ειναι ενα αμαξωμα το καταλαβαινεις μετα απο καποια χρονια στο κατα ποσο θα τριζει, ολα τα αλλα ειναι παπαριες μεντολες (που θα λεγε και ο Αλεξ).
Και εγω αν μπω σε δυο αυτοκινητα ιδιων τεχνικων χαρακτηριστικών με το ενα να εχει μαμα εξατμηση και το αλλο group N νομιζω πως με το 2ο παω πιο γρηγορα... -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Για παραδειγμα, κατα την οδηγηση ενος Audi sportback, (ενα 5πορτο και οχι το 3πορτο αντιστοιχα hatch, με οτι αυτο συνεπαγεται σε ελαφρως μειωμενη ακαμψια συγκριτικα) ενιωθα οτι ειχα σαφως μεγαλυτερη πληροφορηση για το τι συμβαινει στον πισω αξονα, για το πως/ποσο φορτιζεται, αλλα και μεγαλυτερη 'συνεργασια'/προβλεψιμοτητα στο πως συμπεριφερεται το πισω μερος αναλογα με την τοποθετηση του μπροστινου συστηματος, σε σχεση με ενας κοντινης χρονολογιας και χιλιομετρων στο οδομετρο, Αudi Cabriolet με κλειστη κουκουλα κατα την οδηγηση, ασχετως εαν οι εργοστασιακες ρυθμισεις στο τελευταιο εδειχναν λιγο προς το μαλακοτερο, και ολα αυτα με ακριβως ιδιας διαστασης τροχων/ελαστικων.
Το ιδιο εχω παρατηρησει, και με διαφορα αλλα αυτοκινητα, ειτε ιδια μοντελα σε 3πορτα vs 5πορτα, ειτε σε διαφορετικα με ιδιες πορτες αλλα παντα σε κοντινη χρονολογια, και σε πολυ καλη κατασταση και στις δυο περιπτωσεις.Tην στιβαροτητα και το ποσο ακαμπτο ειναι ενα αμαξωμα το καταλαβαινεις μετα απο καποια χρονια στο κατα ποσο θα τριζει, ολα τα αλλα ειναι παπαριες μεντολες (που θα λεγε και ο Αλεξ).
Και εγω αν μπω σε δυο αυτοκινητα ιδιων τεχνικων χαρακτηριστικών με το ενα να εχει μαμα εξατμηση και το αλλο group N νομιζω πως με το 2ο παω πιο γρηγορα...Το να σου παιρνει εσενα χρονια να το καταλαβεις, και μαλιστα απο το ποσο τριζει, δεν σημαινει κατι στην συζητηση.
Υπαρχουν καποιοι που δεν καταλαβαινουν εαν εχουν σχετικα ξεφουσκωτο ενα λαστιχο απο τα τεσσερα, και αλλοι που καταλαβαινουν εαν ειναι εστω και λιγο παραφουσκωμενα τα λαστιχα σε αυτοκινητο που οδηγουν, εαν με καταλαβαινεις...Χωρις παρεξηγηση...
Επιπλεον ειναι κατι που το εχω διαπιστωσει σε διαφορα αυτοκινητα, ειτε ιδια μοντελα με 3/5 πορτες, ειτε παλι ιδια μοντελα
ανοιχτο/κλειστο, οπως στο παραπανω παραδειγμα, με παρομοιες ή και ιδιες ακριβως διαστασεις τροχων-ελαστικων. Δεν λεω οτι και με τυχον αυξημενη ευαισθησια-αυτοσυγκεντρωση-εμπειρια καποιου σε τετοιου ειδους καταστασεις οτι ξεκαθαριζει το θεμα ακαμψιας, δειχνοντας το να συνδεεται ΑΥΤΟ, αποκλειστικα με την οδηγικη αισθηση, (και οχι πχ η τυπολογια-ρυθμισεις αναρτησεων, διαστασεις-βαρος τροχων, ελαστικα κτλ) αλλα τουλαχιστον κατα την δικη μου εκτιμηση/αισθηση, σε σημαντικο βαθμο, δειχνει να συνδεεται... -
Μα εσυ ειπες οτι ναι μεν ειδες διαφορα αλλα οι ρυθμισεις του καμπριο ηταν πιο ''μαλακες''...
Eπισης το 5πορτο μεγαλωνει αλλα και βαραινει λιγο εναντι του τριπορτου. -
-
-
Μα εσυ ειπες οτι ναι μεν ειδες διαφορα αλλα οι ρυθμισεις του καμπριο ηταν πιο ''μαλακες''...
Eπισης το 5πορτο μεγαλωνει αλλα και βαραινει λιγο εναντι του τριπορτου.Nαι, οτι ανεξαρτητα απο το γεγονος οτι ηταν γενικα πιο μαλακο το cabrio, εντουτοις ΔΕΝ μετεφερε επαρκη πληροφορηση, για το τι γινεται στον πισω αξονα. Το 5πορτο μεγαλωνει ελαχιστα εκατοστα μονο σε συνολικο εξωτερικο μηκος, το πατημα του, δηλαδη μεταξονιο-μετατροχια ΔΕΝ αλλαζει. Επισης το cabrio ειναι σημαντικα πιο βαρυ απο το 3πορτο, κυμαινεται στα ιδια επιπεδα περιπου με το 5πορτο, ισως και λιγο παραπανω.
Η αναφορα στην διαπιστωση ελαφρως μαλακοτερων ρυθμισεων μπορει αρχικα να μπερδευει, με την εννοια οτι αφου απορροφονται περισσοτερο κακοτεχνιες-κλισεις κτλ, εξ' ου και η λιγοτερη πληροφορηση, θα μπορουσε να πει κανεις, ομως
στριβοντας υπο πιεση σε επιπεδο ασφαλτοταπητα, με τις αναρτησεις σε σταθερη φορτιση, η πληροφορηση απο τους δυο αξονες και κατ' επεκταση η μεταφορα πληροφοριων απο τους τεσσερις τροχους, ηταν αρκετα μικροτερη των προσδοκιων.
Σε ενα βαθμο, αλλα λιγοτερο, καθοτι εδω υπηρχε συγκριση 5πορτου vs 3πορτου, και οχι ανοιχτου vs κλειστου, oπου και διακρινονται ευκολοτερα διαφορες στην στιβαροτητα-ακαμψια αμαξωματος, διαπιστωσα διαφορα σε Golf fsi 3πορτο vs 5πορτο, εδω με ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις αναρτησεων, εξοπλιστικη εκδοση, διασταση τροχων, ακομα και μοντελο ελαστικων...Το 3πορτο το ενιωθα πιο δεμενο σε αισθηση στριβοντας και πιο πληροφοριακο, απο το 5πορτο...
Anyway, ας μη το συνεχισω αλλο, και κουραζω και το τοπικο... -
Το νούμερο αυτό καθαυτό της ακαμψίας δεν λέει τίποτα, παρά μόνο ποια εταιρία την έχει μεγαλύτερη...την ακαμψία. Το ποιο σημαντικό είναι για πόσα χλμ καταφέρνει ένα πλαίσιο να διατηρεί αυτό το (όποιο) νούμερο αμείωτο και ειδικά σε ελληνικές συνθήκες.
-
Kαταρχας συμφωνω στο οτι μια ανακοινωση οπως αυτη που συζηταμε, περι 30% αυξημενης ακαμψιας, ενεχει μερος αληθειας, δεν λεει ΠΛΗΡΩΣ τι εννοει, και δεν εξηγει συγκεκριμενα, πχ σε πιο αξονα εμφανιζεται, υπο ποια φορτιση και σε ποια σημεια του αμαξωματος.
Εγω απλα ισχυριζομαι οτι εαν και εφοσον υπαρχει -και δεν ανακοινωνεται πχ γιατι θεωρειται ανευ λογου σε υποψηφιους πελατες- ή οριζονταν καποιες προυποθεσεις, ωστε να τυποποιηθει αυτη η μετρηση με καποιες συγκεκριμενες διαδικασιες απο ολους τους κατασκευαστες, τοτε θα ειχαμε μια χρησιμη ενδειξη ως προς την ανθεκτικοτητα-στιβαροτητα του αμαξωματος. Τωρα τι σχεση εχει αυτο, και ποσο ενδιαφερει τον εκαστοτε χειριστη/κατοχο?
Θα εξηγησω με βαση το πως αντιλαμβανομαι εγω την οδικη συμπεριφορα καποιων αυτοκινητων που εχω οδηγησει.
Οπως ανεφερα και πιο πριν, κατα την δικη μου εκτιμηση παντα, μια συγκριτικα σημαντικη απωλεια στρεπτικης ακαμψιας μεταξυ δυο μοντελων της ιδιας κατασκευαστριας εταιριας, οπως πχ ενος κλειστου vs ανοιχτου, ευθυνεται σε σημαντικο βαθμο, για την συγκριτικα μικροτερη πληροφορηση που παρεχει το πλαισιο ενος αυτοκινητου στο δρομο, στον εκαστοτε χειριστη του.
Οταν ενα πλαισιο ειναι ιδιαιτερα στιβαρο-ακαμπτο, κατα την οδηγηση του στον δρομο, σε 'ανησυχους' ρυθμους, η πληροφορηση που λαμβανουμε απο τα σημεια που βρισκονται οι δυο αξονες που φορτιζονται-αποφορτιζονται με την σειρα τους μεσω της αναρτησης (και στην συνεχεια στα τεσσερα ακρα, τους τροχους) ειναι μεγαλυτερη συγκριτικα απο ενα λιγοτερο
στιβαρο-ακαμπτο πλαισιο, λαμβανοντας υποψιν οτι εχουμε παρομοιας φιλοσοφιας διαταξη αναρτησης, και στις δυο περιπτωσεις.
Το ιδιο εχω παρατηρησει, και με διαφορα αλλα αυτοκινητα, ειτε ιδια μοντελα σε 3πορτα vs 5πορτα, ειτε σε διαφορετικα με ιδιες πορτες αλλα παντα σε κοντινη χρονολογια, και σε πολυ καλη κατασταση και στις δυο περιπτωσεις.Για παραδειγμα, κατα την οδηγηση ενος Audi sportback, (ενα 5πορτο και οχι το 3πορτο αντιστοιχα hatch, με οτι αυτο συνεπαγεται σε ελαφρως μειωμενη ακαμψια συγκριτικα) ενιωθα οτι ειχα σαφως μεγαλυτερη πληροφορηση για το τι συμβαινει στον πισω αξονα, για το πως/ποσο φορτιζεται, αλλα και μεγαλυτερη 'συνεργασια'/προβλεψιμοτητα στο πως συμπεριφερεται το πισω μερος αναλογα με την τοποθετηση του μπροστινου συστηματος, σε σχεση με ενας κοντινης χρονολογιας και χιλιομετρων στο οδομετρο, Αudi Cabriolet με κλειστη κουκουλα κατα την οδηγηση, ασχετως εαν οι εργοστασιακες ρυθμισεις στο τελευταιο εδειχναν λιγο προς το μαλακοτερο, και ολα αυτα με ακριβως ιδιας διαστασης τροχων/ελαστικων.Το ιδιο εχω παρατηρησει, και με διαφορα αλλα αυτοκινητα, ειτε ιδια μοντελα σε 3πορτα vs 5πορτα, ειτε σε διαφορετικα με ιδιες πορτες αλλα παντα σε κοντινη χρονολογια, και σε πολυ καλη κατασταση και στις δυο περιπτωσεις.
Το να σου παιρνει εσενα χρονια να το καταλαβεις, και μαλιστα απο το ποσο τριζει, δεν σημαινει κατι στην συζητηση.
Υπαρχουν καποιοι που δεν καταλαβαινουν εαν εχουν σχετικα ξεφουσκωτο ενα λαστιχο απο τα τεσσερα, και αλλοι που καταλαβαινουν εαν ειναι εστω και λιγο παραφουσκωμενα τα λαστιχα σε αυτοκινητο που οδηγουν, εαν με καταλαβαινεις...Χωρις παρεξηγηση...
Επιπλεον ειναι κατι που το εχω διαπιστωσει σε διαφορα αυτοκινητα, ειτε ιδια μοντελα με 3/5 πορτες, ειτε παλι ιδια μοντελα
ανοιχτο/κλειστο, οπως στο παραπανω παραδειγμα, με παρομοιες ή και ιδιες ακριβως διαστασεις τροχων-ελαστικων. Δεν λεω οτι και με τυχον αυξημενη ευαισθησια-αυτοσυγκεντρωση-εμπειρια καποιου σε τετοιου ειδους καταστασεις οτι ξεκαθαριζει το θεμα ακαμψιας, δειχνοντας το να συνδεεται ΑΥΤΟ, αποκλειστικα με την οδηγικη αισθηση, (και οχι πχ η τυπολογια-ρυθμισεις αναρτησεων, διαστασεις-βαρος τροχων, ελαστικα κτλ) αλλα τουλαχιστον κατα την δικη μου εκτιμηση/αισθηση, σε σημαντικο βαθμο, δειχνει να συνδεεται...Nαι, οτι ανεξαρτητα απο το γεγονος οτι ηταν γενικα πιο μαλακο το cabrio, εντουτοις ΔΕΝ μετεφερε επαρκη πληροφορηση, για το τι γινεται στον πισω αξονα. Το 5πορτο μεγαλωνει ελαχιστα εκατοστα μονο σε συνολικο εξωτερικο μηκος, το πατημα του, δηλαδη μεταξονιο-μετατροχια ΔΕΝ αλλαζει. Επισης το cabrio ειναι σημαντικα πιο βαρυ απο το 3πορτο, κυμαινεται στα ιδια επιπεδα περιπου με το 5πορτο, ισως και λιγο παραπανω.
Η αναφορα στην διαπιστωση ελαφρως μαλακοτερων ρυθμισεων μπορει αρχικα να μπερδευει, με την εννοια οτι αφου απορροφονται περισσοτερο κακοτεχνιες-κλισεις κτλ, εξ' ου και η λιγοτερη πληροφορηση, θα μπορουσε να πει κανεις, ομως
στριβοντας υπο πιεση σε επιπεδο ασφαλτοταπητα, με τις αναρτησεις σε σταθερη φορτιση, η πληροφορηση απο τους δυο αξονες και κατ' επεκταση η μεταφορα πληροφοριων απο τους τεσσερις τροχους, ηταν αρκετα μικροτερη των προσδοκιων.
Σε ενα βαθμο, αλλα λιγοτερο, καθοτι εδω υπηρχε συγκριση 5πορτου vs 3πορτου, και οχι ανοιχτου vs κλειστου, oπου και διακρινονται ευκολοτερα διαφορες στην στιβαροτητα-ακαμψια αμαξωματος, διαπιστωσα διαφορα σε Golf fsi 3πορτο vs 5πορτο, εδω με ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις αναρτησεων, εξοπλιστικη εκδοση, διασταση τροχων, ακομα και μοντελο ελαστικων...Το 3πορτο το ενιωθα πιο δεμενο σε αισθηση στριβοντας και πιο πληροφοριακο, απο το 5πορτο...
Anyway, ας μη το συνεχισω αλλο, και κουραζω και το τοπικο...Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τίποτα
Ξεκινώντας να διαβάσει κανείς έστω και μια πρόταση, καταλήγει να διαβάζει ολόκληρη παράγραφο. Είναι τόσο κουραστική η γραφή, που όποιος προσπαθεί να σε διαβάσει(2-3 το πολύ), καταλήγει να νιώθει ότι κολυμπά σε έναν βόθρο με κινούμενη άμμο και αλιγάτορες. Απορώ που δεν σου έχει πει κάποιος mod, να βάζεις και καμιά τελεία που και που.(Αν υπήρχε κουμπί like, αυτό το ποστ θα είχε ίσα με 452.....αλλά τώρα που το σκέφτομαι, του Κίκιζα τα ποστ θα είχαν πάνω από 5000 likes. Προτείνω να δημιουργηθεί εβδομαδιαία(ή μηνιαία) ψηφοφορία για το καλύτερο ποστ.)
-
Λοιπόν ας αρχίσω απο τον δοκτωρ Ντίνο.
Δεν ειπα ποτε οτι ξερω αλλά οτι μπορω να παραθέσω τρόπους μετρησης αντοχής ή ακαμψίας.Τα υπολοιπα ως γνωση και σπουδη στο θεμα δεν τα κατεχω αλλά και δεν ειμαι τοσο ασχετος να μην καταλαβαινω τι θελω να πω.Ενα αυτό.
Στον απαραδεκτο ΙΚΕ απλά λέω οτι δεν με ενδιαφέρει να καταλαβω με τι πραξεις μαθηματικες γινονται οι μετρησεις -για ειδικούς και μονο-αλλά περισσοτερο το που.Οδηγός ειμαι και με ενδιαφέρει η συμπεριφορά.Γιάυτό και εδωσα την ευρωπαική διαταξη περι πιστοποιησης αντοχης στα αμαξωματα.Αυτά ειναι τα βασικά που κοιτά ο καθε κατασκευαστης και απο αρχιζει .Απο κει και πέρα οποιος ειναι ειδικος και σχεδιατης -μηχανικος στη φερραρι ή οποιαδηποτε αλλη εταιρία ας μας πεί.Απλά ομως και οχι με πραξεις .
Εκανα μια προσπάθεια να προσεγγισω το θεμα με την αναφορά της οπελ που ειναι πολύ ξεκαθαρη στον απλό οδηγό πως καταφερε να κανει αυτη την μειωση του 19%.Ειναι φυσικό να μην ξερω τι εκανε απο πριν.(Αυτό για τον ΙΚΕ που σιγουρα ήξερε).
Αν ειναι παραπληροφόρηση ή ψεμα αυτό δεν το ξερει κανενας απο εμας οπότε δικαιωμα μου να λέω οτι ο ΙΚΕ κανει λαθος περί ψευδους δηλωσης απο την στιγμή που υπάρχει εξηγηση λογικότατη μάλιστα (οχι μαθηματική ή λεπτομερης) επι του αποτελέσματος.Και μαλιστα αφού ξερει οτι ολα αυτα μπορουν ανετα να ειναι αλήθεια.Ειρωνία σε ολα ο ΙΚΕ δηλ.
Αν τωρα ο καθε ΙΚΕ ειναι expert και δεν καλυπτεται ο εγκεφαλός του με αυτά τότε ας κανει κινησεις να μάθει αυτα που τον καλύπτουν επι του θέματος και ας κρατησει τα υπολοιπα σχολια για αυτούς που δεν ενδιαφερονται ,για τον εαυτό του.Επίσης δεν ειναι δυνατον να μιλαμε για μαθηματικά (οσοι ξερουν δηλ) επι των αποτελεσματων ακαμψιας να λενε οτι μπορει να υπαρχει πραγματι βελτιωση και να λενε οτι μπορει να ειναι ψευτικα νουμερα.Απο που? Οκ και εγω τωρα βγαζω πετρελαιο απο γεωτρηση.
Πάντως απορώ πως δεν τον εχουν ανακαλύψει οι απανταχου διευθυντες σχεδίασης -κατασκευων.Α και το σημαντικότερο ,έρευνας και μαρκετιν. -
Επισης το cabrio ειναι σημαντικα πιο βαρυ απο το 3πορτο, κυμαινεται στα ιδια επιπεδα περιπου με το 5πορτο, ισως και λιγο παραπανω.
Anyway, ας μη το συνεχισω αλλο, και κουραζω και το τοπικο...To καμπριο λες πως ειναι ποιο βαρυ εναντι του 3πορτου και στα ιδια επιπεδα με το 5πορτο αρα καμπριο/5πορτο ειναι ποιο βαρια εναντι του τριπορτου, πως γινεται να μην ειναι αισθητη η διαφορα βαρους και η ολη διαφορετικοτητα να ωφειλεται στην ακαμψια???
-
Αγαπητε Πανο2171 για τετοιες ερωτησεις εκανα ποστ την ακαμψια του insignia.Αν ημουν στην audi ισως σου τα ελεγα απο πρωτο χερι!
-
Τα λεγομενα των εταιριων δεν με ενδιαφερουν, οτι θελουν μπορουν να λενε μιας και δεν θα βρεθει καποιος να τους διαψευσει.Εγω θελω να μαθω πως ο Κικιζας μπορει να περνει πληροφοριες απο την ακαμψια ενος οχηματος.
-
Αφού το λέει πως, την ΝΟΙΩΘΕΙ
-
Kαι αντε και βγηκαν τα νουμερα, τι νοημα εχει το ποσο ακαμπτο ειναι ενα αμαξωμα εναντι καποιου αλλου??δηλ αμα βαλουμε ενα μοτερ Μ σε μια 316 θα γινει Μ3? Το ιδιο σασι εχουνε?
-
-
Υποθετω πως οχι αλλα τι σχεση εχει αυτο??
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Λοιπόν ας αρχίσω απο τον δοκτωρ Ντίνο.
Δεν ειπα ποτε οτι ξερω αλλά οτι μπορω να παραθέσω τρόπους μετρησης αντοχής ή ακαμψίας.Τα υπολοιπα ως γνωση και σπουδη στο θεμα δεν τα κατεχω αλλά και δεν ειμαι τοσο ασχετος να μην καταλαβαινω τι θελω να πω.Ενα αυτό.
Στον απαραδεκτο ΙΚΕ απλά λέω οτι δεν με ενδιαφέρει να καταλαβω με τι πραξεις μαθηματικες γινονται οι μετρησεις -για ειδικούς και μονο-αλλά περισσοτερο το που.Οδηγός ειμαι και με ενδιαφέρει η συμπεριφορά.Γιάυτό και εδωσα την ευρωπαική διαταξη περι πιστοποιησης αντοχης στα αμαξωματα.Αυτά ειναι τα βασικά που κοιτά ο καθε κατασκευαστης και απο αρχιζει .Απο κει και πέρα οποιος ειναι ειδικος και σχεδιατης -μηχανικος στη φερραρι ή οποιαδηποτε αλλη εταιρία ας μας πεί.Απλά ομως και οχι με πραξεις .
Εκανα μια προσπάθεια να προσεγγισω το θεμα με την αναφορά της οπελ που ειναι πολύ ξεκαθαρη στον απλό οδηγό πως καταφερε να κανει αυτη την μειωση του 19%.Ειναι φυσικό να μην ξερω τι εκανε απο πριν.(Αυτό για τον ΙΚΕ που σιγουρα ήξερε).
Αν ειναι παραπληροφόρηση ή ψεμα αυτό δεν το ξερει κανενας απο εμας οπότε δικαιωμα μου να λέω οτι ο ΙΚΕ κανει λαθος περί ψευδους δηλωσης απο την στιγμή που υπάρχει εξηγηση λογικότατη μάλιστα (οχι μαθηματική ή λεπτομερης) επι του αποτελέσματος.Και μαλιστα αφού ξερει οτι ολα αυτα μπορουν ανετα να ειναι αλήθεια.Ειρωνία σε ολα ο ΙΚΕ δηλ.
Αν τωρα ο καθε ΙΚΕ ειναι expert και δεν καλυπτεται ο εγκεφαλός του με αυτά τότε ας κανει κινησεις να μάθει αυτα που τον καλύπτουν επι του θέματος και ας κρατησει τα υπολοιπα σχολια για αυτούς που δεν ενδιαφερονται ,για τον εαυτό του.Επίσης δεν ειναι δυνατον να μιλαμε για μαθηματικά (οσοι ξερουν δηλ) επι των αποτελεσματων ακαμψιας να λενε οτι μπορει να υπαρχει πραγματι βελτιωση και να λενε οτι μπορει να ειναι ψευτικα νουμερα.Απο που? Οκ και εγω τωρα βγαζω πετρελαιο απο γεωτρηση.
Πάντως απορώ πως δεν τον εχουν ανακαλύψει οι απανταχου διευθυντες σχεδίασης -κατασκευων.Α και το σημαντικότερο ,έρευνας και μαρκετιν.πραγματικά απορώ ...
- αν έχεις διαβάσει τι σε ρωτήσαν
- αν έχεις κατανοήσει για τι πράγμα μιλάμε
- αν έχεις ιδέα τι πάει να πεί φόρτηση σε διαφορετικά σημεία...
πραγματικά οι ανώτατες σχολές ανοίγουν τους ορίζοντες ...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αγαπητε Πανο2171 για τετοιες ερωτησεις εκανα ποστ την ακαμψια του insignia.Αν ημουν στην audi ισως σου τα ελεγα απο πρωτο χερι!στο κόρσα μετράνε την ακαμψία στον διαμήκη άξονα στο ύψος της κολώνας του τιμονιού και την βρίσκουν 15000
στο βελτιωμένο ισίγνκια μετράνε την ακαμψία στον εγκάρσιο άξονα στο ύψος του πορτοπαγκάζ και την βρίσκουν 20000...ποιος την έχει μεγαλύτερη στο φόρουμ ?
καταλαβαίνεις τι δεινοσαυρους πετάς στην προσπαθεια σου να υπερασπιστείς κάτι για το οποίο δεν έχεις την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ιδέα...
-
Κάτι επι της ουσιας εχεις να μας πείς?
Δεν μιλησα για κανενα απο τα δυο.Παραθεση στοιχειων εκανα.Διαβασέ τα αν ξερεις γραμματα.Αν εχεις προβλημα στο αν τα καταλαβαινω ή όχι τοτε ξυδι!
Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)