-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Αφού το πας σε τοσο ειδικές κατασκευές...την ρεβεντον θα την δεις πολυ πιο εύκολα στο μονακο αλλα μια FXX ποτέ, εκτός και αν συχνάζεις σε πίστες αλλα κ πάλι χλωμό σε κόβω. Κ εκεί είναι η τεράστια διαφορά της φοράδας με την αγελάδα... το καθαρά αγωνιστικό DNA της φοράδας...και το...αγροτικο DNA της αγελάδας Απο αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι είχανε φροντίσει να διαχωρίσουν την χρηστικότητά τους. Η μέν για αγώνες και πολέμους και η δε...για καλλιέργειες Φαντάζεσαι να δείς καμια αγελάδα στον ιππόδρομο του Μαρκοπούλου να τρέχει μαζί με τα καθαρόαιμα?
Ορίστε...στην έφερα!
Γιααααα να δουμε τι θα πεις τωρα!
Τρια πουλακια καθονταν στου Διακου το ταμπουρι...
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Απλώς απίστευτη...
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Απλώς απίστευτη...
...και άσε τις ρεβεντον να μιμουνται f16 f22 και λοιπα μαχητικά...
-
Οι μεν φοράδες στα ίδια λεφτά κλωνοποιούν πάνω στην FXX πλατφόρμα (βλ. Enzo, 599 κλπ) ό,τι τεχνολογία υπάρχει ή θα προκύψει στην F1, οι δε αγελάδες κλωνοποιούν όση extravaganza και ματαιοδοξία έχει μείνει στα συρτάρια της Αγίας Αγάθης!
Προσωπικά, κι αν είχα την δυνατότητα πρόσβασης στο εξαιρετικά περιοσρισμένο στόλο των FXX, δεν μπορώ παρά να προτιμήσω την πρώτη πρόταση! Στο κάτω κάτω της γραφής και οι δυο λύσεις θα κάνουν τελικά τα ίδια πάνω κάτω χλμ στην διάρκεια της ζωής τους! Οι φοράδες θα τα κάνουν και θα σε συγκλονίσουν για το υπόλοιπο της ζωής σου, ενώ οι αγελάδες θα καταφέρουν απλά να μιλάνε στα μπαρ, τα κλαμπ και τις εκθέσεις για σένα! -
Βλέπω ότι ο όρος 'αγελάδα' που εισήγαγα (σε απάντηση της φοράδας που χρησιμοποιήθηκε αντί για το επιβήτορας που είναι και το ορθόν) καθιερώθηκε στο topic.
-
Πρόκειται πάντως περί επιβήτορα και ταύρου....
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Απλώς απίστευτη...
Μama mia! Ειμαι ο μονος που ανατριχιαζει στη θεα αυτου...?
-
Όχι κ. Εραστά! Στην θέα της Θεάς όλοι την έχουμε κάγκελο την τρίχα (και όχι μόνο... ).
-
στραβοκαταπια...
-
Eγω αν εβλεπα το αμαξι μου ετσι,ειδικα αν ηταν το εικονιζομενο,θα ειχα παθει εγκεφαλικο
-
Μακαρι να τη βιδωσουν σφιχτα οταν τελειωσουν
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Eγω αν εβλεπα το αμαξι μου ετσι,ειδικα αν ηταν το εικονιζομενο,θα ειχα παθει εγκεφαλικοΑν ήταν το εικονιζόμενο, όχι μόνο δεν θα πάθαινες εγκεφαλικό αλλά και δεν θα ξεκολλούσες από δίπλα του με αυτή την μηχανολογική πανδαισία που συνοδεύει μια βαρετή και τετριμμένη για άλλα αυτοκίνητα εργασία όπως η αλλαγή δίσκου!
Αντε μετά να ρωτήσεις μηχανικό της Φερράρι να σου πει αν βρίσκει βαρετή την δουλειά του!
Εξαιρετικό εύρημα Γιάννη-ποπολάρε, και μακάρι να βλέπουμε κι άλλα τέτοια αμάξια πάνω σε δι/τετρακόλωνα να συντηρούνται όπως τα υπόλοιπα με τρόπο όμως που ελάχιστα από αυτά το απαιτούν!
Το δύσκολο ν'αφομοιώσεις σε τέτοιες συντηρήσεις δεν είναι η εργασία αυτή καθ'εαυτή, μιας κι αυτή αν δεις κάποιο φόρουμ των 4Τ την αντιλαμβάνεσαι σιγά σιγά!
Το κόστος όμως κάθε μιας τέτοιας 'επέλασης' στα εσωτερικά του πίσω καπώ μιας τέτοιας υπερκατασκευής, τείνει να συνοδεύεται πάντα από στηθάγχη, δύσπνοιες, ταχυκαρδίες και πενταψήφια νούμερα! Εδώ σε μια 'ταπεινή' F430 κι η αλλαγή του δίσκου της που δεν έχει επ'ουδενί τέτοιο επίπεδο παρέμβασης στα εδωτερικά της...) στοιχίζει ελαφρά τη καρδία γύρω στα 3.500€. -
Εμένα προσωπικά λίγα μου φαίνονται, αναλογικά του πόσο κοστίζει στο δικό μου αυτοκίνητο (αγορά και συντήρηση).
-
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα που ψιλοξεπέρασα το αρχικό σοκ! Πως καταφέρνει να έχει την απαιτούμενη ακαμψία ένα τέτοιου είδους αμάξι που είναι σχεδόν συναρμολογούμενο?? Μηχανικός δεν είμαι αλλά μου φαίνεται αδιανόητο το πιο κρίσιμο σημείο του, δηλ ο πίσω άξονας, να είναι αποσπόμενο μέρος! Και ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για αμάξι 15+ ετών έστω κι αν πρόκειται για super κατασκευή!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα που ψιλοξεπέρασα το αρχικό σοκ! Πως καταφέρνει να έχει την απαιτούμενη ακαμψία ένα τέτοιου είδους αμάξι που είναι σχεδόν συναρμολογούμενο?? Μηχανικός δεν είμαι αλλά μου φαίνεται αδιανόητο το πιο κρίσιμο σημείο του, δηλ ο πίσω άξονας, να είναι αποσπόμενο μέρος! Και ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για αμάξι 15+ ετών έστω κι αν πρόκειται για super κατασκευή!όλα συναρμολογούμενα είναι.Λίγα-ελάχιστα κομμάτια είναι κολλημένα στο αμάξι.
Οπότε για μένα λογικό μου φαίνεται να έχει κορυφαία ακαμψία, αφού η ακαμψία δεν στηρίζεται στο αν είναι κολλημένα ή όχι τα κομμάτια μεταξύ τους.
ΥΓ:όταν έκανα scroll και είδα το 'θέαμα', στην αρχή σοκαρίστηκα, μετά όμως συνειδητοποίησα ότι είναι μία 'τετρημένη' αλλαγή δίσκου-πλατώ και προφανώς οι μηχανικοί της Ferrari το έχουν μελετήσει το θέμα.
Αν ήμουν βέβαια ιδιοκτήτης μίας F50, αρχικά θα πάθαινα ένα σοκ και θα το ξεπερνούσα όταν την ξανάπερνα στα χέρια μου
ΥΓ2:Ξεχνάτε πόσο επίπονο είναι για μερικά (πιο καθημερινά ή και καθημερινά) αμάξια η αλλαγή δίσκου πλατώ?(κατέβασμα μηχανής πχ ).Μάλλον παθαίνουμε σοκ γιατί απλώς βλέπουμε το αμάξι (F50) ΣΑΝ κομμένο στη μέση... -
Τελικά η Ferrari σκέφτηκε και μας τον απλό λαουτζίκο....
Segway PT i2 Ferrari Limited Edition
Το μόνο κακό του είναι ότι δεν έχει κλειδιά, οπότε ΠΩΣ γμτ. θα δείχνω στα μπαράκια ότι οδηγώ 'Ferrari' (και μάλιστα ΔΕΝ θα λέω και ψέμματα) -
Παιδιά το συγκεκριμένο 'θέαμα' της F50 είναι πράγματι σπάνιο και αυτό διότι η F50 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο δρόμου έως σήμερα στο οποίο το μοτέρ ήταν ενεργό στοιχείο του σασί (like F1) δηλαδή επάνω στον κινητήρα βιδώνεται-στηρίζεται το κιβώτιο και όλη η πίσω ανάρτηση!
Στον διάδοχο ,λέγε με Enzo, όπως και σε όλα τα ανταγωνιστικά supercars : Mclaren F1,Carrera GT,Pagani Zonda,Lambo etc χρησιμοποιούνται υποπλαίσια γι΄ αυτή την δουλειά!
Ο επίσημος λόγος που η Ferrari δεν έκανε κάτι παρόμοιο στην Enzo είναι η δυσκολία στην επίλυση κραδασμών που παρουσίαζε αυτή η διάταξη! Βέβαια ίσως να είναι και το ότι το μοτέρ της F50 ήταν αυτό με τα περισσότερα κοινά γονίδια με την F1 απ ότι της λ.χ Enzο!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα που ψιλοξεπέρασα το αρχικό σοκ! Πως καταφέρνει να έχει την απαιτούμενη ακαμψία ένα τέτοιου είδους αμάξι που είναι σχεδόν συναρμολογούμενο?? Μηχανικός δεν είμαι αλλά μου φαίνεται αδιανόητο το πιο κρίσιμο σημείο του, δηλ ο πίσω άξονας, να είναι αποσπόμενο μέρος! Και ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για αμάξι 15+ ετών έστω κι αν πρόκειται για super κατασκευή!Ό,τι πληρώνεις (και ενίοτε και λίιγο παραπάνω...), παίρνεις!
Πάντως, ως κεντρομήχανη κατασκευή, ένα ταπεινό Lotus έχει την ίδια διάταξη, αν και δεν απαιτεί τέτοιου επιπέδου αποσυναρμολόγηση για τακτικές συντηρήσεις (κι ας λέει το service manual πως για να αλλάξεις δισκόπλατο πρέπει να βγάλεις το clam (= Καθίσματα, πίσω πανελ, roof panel, rear clam κλπ κλπ)Κάτι τέτοια βλέπεις πάντως και σου έρχεται να πεις πως η αλλαγή δίσκου στις Murci δείχνει να είναι πιο εύκολη!
Καθότι το κιβώτιο είναι μπροστά από τον κινητήρα (και ουσιαστικά στην μέση του αμαξώματος), βγάζεις απλά όλο το σετ μηχανής/κιβωτίου έξω, αφήνοντας τα πίσω ράμφη και πλαϊνά φτερά στη θέση τους! Βέβαια κι εκεί όλο το πίσω κομμάτι του αυτοκινήτου αποσυναρμολογείται.... -
-
Θα προτιμήσω την δεξιά γιατί έχει και ηλεκτρικές ρυθμίσεις για την πλάτη!
Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)