-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Με τι θα έπρεπε να συγκριθεί η Brera dj_petro?Δες πιο πανω...τα ιδια θα λεμε?
-
Με CLK350 και 330 δηλαδη. Εκεί και αν γίνει μακελιό για τη Brera.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Με CLK350 και 330 δηλαδη. Εκεί και αν γίνει μακελιό για τη Brera.Δεν θα το ελεγα...
Γιατι μακελιο?
Τα 3 αυτα οχηματα ειναι παντως πιο κοντα απο αποψη διαστασεων/στησιματος/φιλοσοφιας και φυσικα ονοματος... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πάντως εδώ που τα λέμε όταν πριν 10 χρόνια BMW, Audi κλπ έβγαζαν ντουλαποειδή οι Έλληνες ειδήμονες σνόμπαραν ΚΑΙ τότε τις Alfa αν και είχαν καλύτερες επιδόσεις και αντιπαρέβαλαν την ποιότητα.
Τώρα που η Alfa έχει κορυφαία ποιότητα (αλλά τα έκανα λίγο σαλάτα με τις επιδόσεις) συγκρίνουμε τη Brera με το Golf (!!!!!!!!)
Όχι τίποτα άλλο αλλά προσπαθώ να καταλάβω ποιός ακριβώς είναι βαρεμένος. Αυτός που έχει κάποια συγκεκριμένα κριτήρια στην επιλογή αυτοκινήτου ή αυτός που επιλέγει και υπεραμύνεται μιας μάρκας με την ίδια λογική που ο Τσουκαλάς θα εξηγήσει αντικειμενικά γιατί ο Νικοπολίδης είναι 2 Μπουφόν;
Το λέω αυτό επειδή εγώ ας πούμε αν ισχύει αυτό που λέγεται για την 149 ότι θα είναι 1300 κιλά ούτε που θα σκεφτόμουν να την αγοράσω.
**Αλλά να μιλάνε κάποιοι τόσα χρόνια για ποιότητα και ξαφνικά να θυμούνται τα νούμερα και τις επιδόσεις (που επι καθεστώς GTV TB δεν είχαν σημασία) μου κάνει λίγο σε κάλο στον εγκέφαλο...**Αν όντως ισχύει αυτό που λέγεται για τη Brera ότι θα βγούν πιο ελαφριές εκδόσεις τότε ίσως αλλάξουν άρδην τα δεδομένα γιατί ούτε σε κινητήρα υστερεί ούτε σε στήσιμο (ξεκάθαρο και σε αυτό το Top Gear σε αντίθεση με τις βλακείες άλλων εντύπων...)
ΥΓ: Τι σχόλιο έκαναν οι 4Τ meco;Kαταρχήν μια χαρά έκαναν και σύγκριναν οι 4Τροχοί τη Brera με το Golf.
Στα ίδια περίπου λεφτά είναι και τα δύο 4κίνητα είναι και τα δύο 3.2 κινητήρες έχουν και τα δύο.
Προσωπικά επιλέγω με κριτήρια και όχι με τη μάρκα. Χαίρομαι που αφήνεις να εννοηθεί ότι ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία.
Οι 4Τροχοί έγραψαν για τη Brera , στο περιθώριο της δοκιμής του TT, oτι πολύ απλά καμμία σχέση και λόγω σπιρτάδας και λόγω επιδόσεων. Τους χαλάει επίσης ότι δεν είναι και μοναδικό σαν κουπέ όπως το ΤΤ, αλλά ;ena κουπέ 159.
Να κάνω και το δικό μου σχόλιο? Όταν παρουσιάστηκε το πρώτο ΤΤ οι 4Τροχοί το είχαν συγκρίνει τότε με την GTV και ναι μεν είχαν 'ψηφίσει'
ΤΤ, είχαν αναφέρει όμως κάτι και για τις χάρες τις ιταλίδας.
Τώρα με τη Brera δεν μπαίνουν κάν στο κόπο να κάνουν συγκριτικό, για ευνόητους λόγους φυσικά... -
Ο χρήστης dj_petros έγραψε:
Δεν θα το ελεγα...
Γιατι μακελιο?
Τα 3 αυτα οχηματα ειναι παντως πιο κοντα απο αποψη διαστασεων/στησιματος/φιλοσοφιας και φυσικα ονοματος...H 330 έχει μεταξόνιο 2.760 και η Clk 2.715. Μάλλον η Brera είναι μία κατηγορία κάτω από αυτά....
-
Με βάση το μεταξόνιο μπορεί να είναι μια κατηγορία κάτω, με βάση την ΑΚΑΜΨΙΑ όμως?
ΥΓ. το πιάσατε το υπονοούμενο με τα χρώματα ε?
-
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δεν θα το ελεγα...
Γιατι μακελιο?
Τα 3 αυτα οχηματα ειναι παντως πιο κοντα απο αποψη διαστασεων/στησιματος/φιλοσοφιας και φυσικα ονοματος...H 330 έχει μεταξόνιο 2.760 και η Clk 2.715. Μάλλον η Brera είναι μία κατηγορία κάτω από αυτά....
Διαστασεις δεν ειναι μονο το μεταξονιο...
-
Σε τι χρησιμεύουν οι εξωτερικές διαστάσεις αν δεν έχεις όφελος εσωτερικά;
Στον εντυπωσιασμό;;;
Η brera θα μπορούσε να είναι μικρότερη, ελαφρύτερη και καλύτερη. -
meco σου ξαναθέτω το ερώτημα που φυσικά απαξίωσε να απαντήσει ο IKE(A). Να συγκρίνω την 147 1,6 με την 316 Coupe; Χάτσμπακ το ένα, κουπέ το άλλο. Η (αναμενόμενη) διαφορά στο βάρος στέλνει την 316 περίπατο (εδώ η Compact είναι μακρυά...). Όμως ένα τέτοιο συγκριτικό θα είχε προκαλέσει συλλαλητήριο το λιγότερο. Golf και Brera έχουν μια 10άρα χήνες διαφορά στην τιμή ενώ η αισθητική σύγκριση δεν έχει κανένα νόημα (ε όποιος πει ότι το Golf είναι πιο όμορφο από τη Brera έχει σοβαρό πρόβλημα... και η υποκειμενικότητα έχει τα όρια της).
Και βέβαια όταν πρόκειται για λεφτά βάζεις κάτω κριτήρια. Εγώ πήρα την 147 επειδή για το Golf άκουγα ανέκαθεν από ιδιοκτήτες τα χειρότερα, η 316 Compact πολύ βαρειά και ακριβή ενώ το Α3, ένα Golf με προβειά Audi και φυσικά πιο αδύνατο κινητήρα. Απλά πράγματα...
Το μεγάλο μήκος της Brera (πρόβολοι) έχει να κάνει απ'όσο γνωρίζω με την GTA... Μην ξεχνάτε ότι σε εκείνη την 'καπάρα' πρέπει να χωρέσει κοτζαμάν V8. Πραγματικά ανυπομονώ για το συγκριτικό RS4-M3-GTA...
Τώρα το πώς ένα θέμα που είχε να κάνει με ένα συγκρητικό κατέληξε να γίνει θάψιμο της Brera θα πρέπει να απασχολήσει τους ψυχιάτρους και γυναικολόγους μερικών εδώ μέσα... Παληκάρια το αμάξι σας δεν τρίζει σαν το δικό μου αλλά ο εγκέφαλός σας έχει χάσει μερικές βίδες. Ψάξτε το και αν δεν σας βοηθήσει γιατρός παγέτε στον Παζαρόπουλο.
Εγώ αν είχα (κάποια παραπάνω) φράγκα αυτή τη στιγμή κατά πάσα πιθανότητα να ψώνιζα 'προπέλα'. Αν η Brera ήταν 100 κιλά πιο ελαφριά και ο 2,2 έβγαζε 200 άλογα άλλαζε το πράγμα.
Και σχετικά με τον ανταγωνισμό της. Η Brera αντικατέστησε τη GTV και όλοι περίμεναν ένα coupe επιδόσεων. Αντ' αυτού είδαμε ένα βολτάδικο πολυτελές και ...αισθησιακό coupe το οποίο όμως μας τα χαλάει στη ζυγαριά. Αν οι μαρκετίστες στο Μιλάνο είδαν ότι με αυτό το αμάξι θα πουλήσουν πιο πολύ (έτσι φαίνεται ως τώρα στην Ευρώπη) τότε εμάς δεν μας πέφτει λόγος. -
Εμένα μετά από τόσο καιρό συνεχίζει η brera να μου φαίνεται περισσότερο σαν hatchback και λιγότερο σαν κουπέ...
-
Στον εντυπωσιασμό;;;
Η brera θα μπορούσε να είναι μικρότερη, ελαφρύτερη και καλύτερη.Για το ελαφρυτερη συμφωνω,εν μερει ομως...
Θα προτιμουσα να εχει το πλαισιο-χρηματοκιβωτιο που εχει και τωρα,με το ιδιο βαρος,δεν με απασχολει,αλλα με πιο ισχυρο κινητηρα στη βασικη εκδοση.....αλλα απο την αλλη δεν γινεται ενα αμαξι να τα εχει ολα ετσι?
Γιατι περα απο τις επιδοσεις σε κανενα αλλο τομεα δεν την εχουν ''χτυπησει'' οι διαφοροι κακεντρεχεις(δεν μιλω για σενα,γενικα μιλαω)..γιατι πολυ απλα δεν υστερει πουθενα αλλου...
Ειναι και μια αλφα ρε παιδια,και ομορφαινει τους δρομους, οπως και να το κανουμε...μακαρι να ηταν πιο φτηνη να την αγοραζαν και πιο πολλοι -
Στον εντυπωσιασμό;;;
Η brera θα μπορούσε να είναι μικρότερη, ελαφρύτερη και καλύτερη.ουσιαστικά οι 2 πίσω θέσεις είναι άχρηστες...
τί το ήθελαν το 2+2 ??
-
Angel πάω στοίχημα ότι δεν την έχεις δει από κοντά. Πίστεψέ με και εμένα στην αρχή από τα περιοδικά μου φαινόταν ένα ταπεινό hatchback. Όταν την είδα από κοντά έπαθα τρελή πλάκα.
Περισσότερο παραπέμπει στην αισθητική δεκαετίας '70. Ρίξε μια ματιά σε Alfetta, Bora κλπ. Οι φωτογραφίες την αδικούν απίστευτα.
Όσο αντικειμενικός και να θέλει κανείς και να είναι αν σκεφτείς ότι η Ζ4 κυκλοφορεί υπερβολικά στην Αθήνα για ακριβό sport αυτοκίνητο και αν δεις το -ημιτελές για μένα- εσωτερικό της μπορεί και να το σκεφτείς καλύτερα για την 2,2. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Στον εντυπωσιασμό;;;
Η brera θα μπορούσε να είναι μικρότερη, ελαφρύτερη και καλύτερη.ουσιαστικά οι 2 πίσω θέσεις είναι άχρηστες...
τί το ήθελαν το 2+2 ??
Έλα μου ντε.. Όταν είχα κάτσει στην θέση του οδηγού πίσω μου δεν χώραγε τίποτα. Και να πω ότι είμαι και κανά δίμετρος, 1.75 είμαι..
-
Καπου πρεπει να μπουν τα ψωνια, τα μπουφαν το χειμωνα, κανα βιβλιο μετα την εξεταστικη κλπ κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Στον εντυπωσιασμό;;;
τί το ήθελαν το 2+2 ??
Έλα μου ντε.. Όταν είχα κάτσει στην θέση του οδηγού πίσω μου δεν χώραγε τίποτα. Και να πω ότι είμαι και κανά δίμετρος, 1.75 είμαι..
και 1.72 εγώ και πάλι δε χωρούσαμε....
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Καπου πρεπει να μπουν τα ψωνια, τα μπουφαν το χειμωνα, κανα βιβλιο μετα την εξεταστικη κλπ κλπ κλπ...Με αυτή την λογική πάω πάσο.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Στον εντυπωσιασμό;;;
τί το ήθελαν το 2+2 ??
ΣΥΜΦΩΝΩ 100%!!!!!!!!!!!!
Τουλάχιστον στο ΤΤ βάλαν 2 καθισματάκια της πλάκας α λα Porsche. Ολόκληρη καναπεδιά ρε sergio τι την ήθελες γμτ;;;;;;;;;;
ΥΓ: Αν έπαιρνα Brera εννοείται πως δεν θα πλήρωνα δερμάτινο σαλόνι, θα πέταγα 2 δερμάτινα αγωνιστικά bucket της Sparco και τα πίσω καθίσματα (όχι η πλάτη) ξήλωμα... Τα μπουφάν τα ακουμπάω και στη μοκέτα -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Angel πάω στοίχημα ότι δεν την έχεις δει από κοντά. Πίστεψέ με και εμένα στην αρχή από τα περιοδικά μου φαινόταν ένα ταπεινό hatchback. Όταν την είδα από κοντά έπαθα τρελή πλάκα.
Περισσότερο παραπέμπει στην αισθητική δεκαετίας '70. Ρίξε μια ματιά σε Alfetta, Bora κλπ. Οι φωτογραφίες την αδικούν απίστευτα.
Όσο αντικειμενικός και να θέλει κανείς και να είναι αν σκεφτείς ότι η Ζ4 κυκλοφορεί υπερβολικά στην Αθήνα για ακριβό sport αυτοκίνητο και αν δεις το -ημιτελές για μένα- εσωτερικό της μπορεί και να το σκεφτείς καλύτερα για την 2,2.Την έχω δει από κοντά. Και ενώ μέχρι τη μέση μου αρέσει μετά τελειώνει απότομα. H GT μου αρέσει περισσότερο.
Σε αυτά τα λεφτά ούτε τη Ζ4 θα προτιμούσα. Θα αγόραζα κάτι πιο καθαρόαιμο.
Z4 Coupe - SLK 350 - Cayman 2,7 - Brera 3,2