-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
Το 1.2 έχω, λάδια mobil 1 esp 5-30 το πολύ 10.000 τα κρατώ, είναι δεύτερη φορά που αλλάζω συμπλέκτη την πρώτη στα 90000 χλμ και τώρα στα 225. Προβλήματα δεν έχω, μόνο αναλώσιμα, 2-3 μπαταρίες, επισκευή δυναμό και καταλητη λογω αερίου. Και η χρήση ταλιμπανέζικη από μαθητές. Μέχρι στιγμής όλα καλά πλην αναρτήσεων. Ιάπωνας γαρ.
Το σετ το πήρα 200 ευρώ από φίλο που έχει ανταλλακτικά. Το luk είχε 180. Για απατεωνια δε νομίζω λόγω φιλίας. Ίσως ο συνεργάτης του στην Αθήνα?
Ο προηγούμενος luk ήταν και με άφησε ευχαριστημενο. Θέλω όμως να δοκιμάσω τον aisin.ευχαριστώ γιά την αμεση απάντησή σου ,
από μιά ματιά πού εριξα στά maxxparts.gr - autoflan.gr καί onparts.gr μάλλον ακριβή φαίνεται η τιμή πού αγόρασες τό set....
aisin σίγουρα φορούσαν τά καινούργια αμάξια τής nissan-toyota πρίν 3-4 χρόνια (ετσι μού ειχε πεί μάστορας) τώρα δέν γνωρίζω ,
ο πρώτος πού
αντεξε 90.000 χλμ θυμάσαι τί μάρκα ηταν ? τό ιδιο καί ο δεύτερος πού αντεξε μόνο 35.000 χλμ ? πάντως τεράστια διαφορά αντοχής-ζωής σέ χλμ ο πρώτος μέ τόν δεύτερο .κάπου στις πράξεις έχασες 100.000 χλμ.
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
Ο πρώτος ήταν Luk στα 90.000 και ο δεύτερος τώρα θα αλλαχθεί στα 225.
απλά νόμιζα οτι κρατάς book service αναλυτικότατο , μέ βλάβες μέ αλλαγή σέ χλμ κλπ - αλλαγή π.χ. μπαταρίες τί μάρκα εβαλες κ πότε αλλάχθηκε ημερομηνία - χλμ -κόστος , τό ιδιο μέ set συμπλέκτη πότε αλλάχθηκε γιά πρώτη φορά κ φορούσε luk καί πότε μπήκε πάνω τό δεύτερο set τί μάρκα ηταν κλπ .καλές δουλειές νά εχεις
Κρατάω αρχείο με όλα τα service, αναλυτικά. Για να θυμόμαστε τι αλλάξαμε και πότε.
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Το 1.2 έχω, λάδια mobil 1 esp 5-30 το πολύ 10.000 τα κρατώ, είναι δεύτερη φορά που αλλάζω συμπλέκτη την πρώτη στα 90000 χλμ και τώρα στα 225. Προβλήματα δεν έχω, μόνο αναλώσιμα, 2-3 μπαταρίες, επισκευή δυναμό και καταλητη λογω αερίου. Και η χρήση ταλιμπανέζικη από μαθητές. Μέχρι στιγμής όλα καλά πλην αναρτήσεων. Ιάπωνας γαρ.
Το σετ το πήρα 200 ευρώ από φίλο που έχει ανταλλακτικά. Το luk είχε 180. Για απατεωνια δε νομίζω λόγω φιλίας. Ίσως ο συνεργάτης του στην Αθήνα?
Ο προηγούμενος luk ήταν και με άφησε ευχαριστημενο. Θέλω όμως να δοκιμάσω τον aisin.ευχαριστώ γιά την αμεση απάντησή σου ,
από μιά ματιά πού εριξα στά maxxparts.gr - autoflan.gr καί onparts.gr μάλλον ακριβή φαίνεται η τιμή πού αγόρασες τό set....
aisin σίγουρα φορούσαν τά καινούργια αμάξια τής nissan-toyota πρίν 3-4 χρόνια (ετσι μού ειχε πεί μάστορας) τώρα δέν γνωρίζω ,
ο πρώτος πού
αντεξε 90.000 χλμ θυμάσαι τί μάρκα ηταν ? τό ιδιο καί ο δεύτερος πού αντεξε μόνο 35.000 χλμ ? πάντως τεράστια διαφορά αντοχής-ζωής σέ χλμ ο πρώτος μέ τόν δεύτερο .κάπου στις πράξεις έχασες 100.000 χλμ.
εχεις δίκιο εφαγα 100.000 χλμ , δηλαδή μιλάμε γιά σύνολο 225.000 χλμ σέ εκπαιδευτικό αμάξι πού σημαίνει γιά οικογενειακό αμάξι καί πού οδηγείται από προσεκτικό ατομο τουλάχιστον θά αντεχαν τά διπλάσια χλμ ,μπράβο στόν γαλλοιάπωνα λοιπόν ...
-
Ναι με προσεκτική χρήση μπορείς να βγάλεις πολλά χιλιόμετρα. Παίζει ρόλο και ο οδηγός αλλά και το αυτοκίνητο. Σε opel astra του 98 αλλάξαμε πέρσι σετ συμπλέκτη στα 390.000 χιλιόμετρα. Χρήση; 3 οδηγοί με διαφορετικό τρόπο οδήγησης και πολλές φορές χρήση σε χωματόδρομο, ανηφόρες με φορτίο και και και...
-
Καλησπέρα, σε KIA Rio του 2006 της γυναίκας μου αλλάξαμε σήμερα σετ συμπλέκτη. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν γίνεται να ρυθμιστεί το ύψος του πεντάλ συμπλέκτη. Από ότι διάβασα σε προηγούμενα πόστ αν είναι με ντίζα ο συμπλέκτης γίνεται (μηχανικός) - αν είναι υδραυλικός όχι... ΟΚ αλλά σε κάποια σελίδα μετά διάβασα από τον κ. Ηλία ότι μπορεί να ρυθμιστεί κάπως το πεντάλ μικραίνοντας την διαδρομή του.. ισχύει και για το ΚΙΑ Rio? Γιατί το οδήγησα και όντως ειδικά όταν εχει κίνηση στο δρόμο (αλλαγές 1η - 2α συνέχεια) είναι κουραστικός. Σε ένα Suzuki Baleno που είχα παλαιότερα μου τον είχε ρυθμίσει ο μηχανικός (δεν ξερω αν είχε πειράξει το πεντάλ ή αν ήταν με ντίζα ο συμπλέκτης) αλλά μετά πραγματικά με μικρή διαδρομή το πετάλ είχε άψογη συμπεριφορά και ήταν άνετος για το πόδι και ξεκούραστος.! Στο Rio γίνεται αυτό?
-
Καλησπέρα και απο εμένα παιδιά Θα ηθελα την αποψη σας σχετικα με συμπλεκτη και δισκο πλατο. Εχω ενα passat του 11 σχετικα νεος οδηγος ειμαι το αμαξι εχει κανει 27 χιλιαδες χλμ. Προχθες λοιπον κολλησε το αμαξι σε λασπες και δυσκολευτηκα να το βγαλω. Τελικα βγηκε με οπισθεν μετα απο 2 με 3 λεπτα. Ομως μυριζε για κανα μισαωρο ο δισκος. Δεν μου εχει ξανασυμβει αυτο ομως ειναι κατι σοβαρο ? Πρεπει να το κοιταξω ? Να συμπληρωσω οτι το αμαξι απο τοτε δεν μου εχει παρουσιασει το παραμικρο. Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων !
-
Don't worry! Normal είναι επειδή ζορίστηκε.
Απλά θα τον αλλάξεις νωρίτερα από το αν δεν γινόταν αυτό. Όχι πολύ νωρίτερα, μην τρελαίνεσαι.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ευχαριστω παρα πολυ για την γρηγορη απαντηση ! Μια ερωτηση ακομα το συμπτωμα σ αυτην την περιπτωση ειναι το λεγόμενο πατινάρισμα ιδιαιτερα σε ανηφόρες ?
-
Ο χρήστης Dimitrios_Spk έγραψε:
Ευχαριστω παρα πολυ για την γρηγορη απαντηση ! Μια ερωτηση ακομα το συμπτωμα σ αυτην την περιπτωση ειναι το λεγόμενο πατινάρισμα ιδιαιτερα σε ανηφόρες ?Ναι.
Και σε δεύτερη φάση στο ξεκίνημαSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Χαιρετε. Εχω ενα renault laguna με 350.000 χλμ με μαμα δισκο/πλατω και συμπλεκτη. Εχει ενα θεματακι με τη 5η . Μετα απο μιση-μια ωρα οδηγησης με τη 5η ,ξεκουμπωνει απο μονη της, μετα αμα τη ξαναβαλεις καθεται για λιγο,ξανα-βγαινει και ειναι θεμα τυχης μετα, μπορει να μην τη παιρνει, μπορει να τη παρει και να βγει, αλλα και να μην βγει. Τι μπορει να φταιει;
-
Μήπως ήρθε καιρός μετά από μισό μυριο χλμ να αλλάξεις δίσκο πλατό?? Και πολύ κράτησε μάλιστα.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Χαιρετε. Κατεβασα προσωρινα ενα cuore στη θεσσαλονικη οπου το παρκαρισμα σε πεζοδρομια και το μποτιλιαρισμα ως γνωστον φθειρουν δισκους,συμπλεκτες κλπ. Στο αμαξι προσφατα, επιανε ψηλα ο συμπλεκτης,και ενω αυτο πιο πολυ μοιαζει για φθαρμενο δισκο, ο μαστορας απλα τραβηξε τη ντιζα του συμπλεκτη. Αλλα οταν το πηρα μετα απο λιγο καιρο, μου φαινοταν να επιανε παλι ψηλα. Τελος παντων, χθες, αναγκαστικα, καβαλησα πεζοδρομιο για να παρκαρω γιατι δεν εβρισκα καμια καλη θεση που να μην χρειαζεται καβαλημα. Πανω στο ζορισμα για να ανεβει και η μπροστα η ροδα, ξαφνικα νιωθω σαν να μαλακωσε ο συμπλεκτης. Σημερα το πρωι που μπαινω στ αμαξι, παταω το συμπλεκτη, φαινοταν μαλακος, βαζω μπροστα, τον ξαναπαταω δοκιμαστικα, και διαπιστωσα πως στην αρχη οταν πατας το πεταλ ειναι καπως τραχυς ο συμπλεκτης για λιγες μοιρες (σαν να εχει πεταξει αγκαθακια η ντιζα και να υπαρχει τριβη) και μετα, στη συνεχεια της κινησης σταματαει, αυτο ομως μονο οταν ειναι αναμμενη η μηχανη. Φοβαμαι μην μ' αφησει απο συμπλεκτη η δισκο και τρεχω σαν το τρελο στη Θεσσαλονικη να ψαχνω μαστορα. Εχει κανεις αποψη για πιθανα ενδεχομενα κανεις; Ευχαριστω!
-
Υγρά συμπλέκτη έχει; Πότε αλλάχτηκαν τελευταία φορά. Κάνε και ένα έλεγχο στην αντλία συμπλέκτη.
-
Δεν εχει υγρα ο συμπλεκτης, με ντιζα ειναι. Τελος παντων,σημερα αρχισε να πατιναρει κι ολας. Ρωτησα προχειρα σ εναν μαστορα,μου ειπε 'βαρια βαρια' δισκο/πλατω 300€.
-
Ολα τελεια. Τωρα με αφησε εντελως το αμαξι απο δισκο/πλατω ετσι στα ξαφνικα σε ενα βραδυ...
-
Κρίμα που συνέβηκε αυτό και καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σου, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς στα ξαφνικά δεν σε άφησε ο συμπλέκτης! Σου είχε στείλει προειδοποιητικά μηνύματα, τα οποία εσύ αγνόησες, καθώς δεν πήγες σε ένα συνεργείο να πάρεις μια τεκμηριωμένη γνώμη, αλλά προτίμησες να ζητήσεις διάγνωση εξ αποστάσεως από τους μηχανικούς του πληκτρολογίου (όλους εμάς εδώ μέσα).
-
Ενταξει,ειπαμε,δεν απευθυνθηνα μονο εδω. Μιλησα με δυο μηχανικους και το πηγα σε συνεργειο. Οντως φαινοταν φαγωμενος ο δισκος αλλα δεν πατιναρε σχεδον καθολου. Το προβλημα δεν πρεπει να περιοριζεται μονο στο δισκο.Και να σου πω την αληθεια δεν βιωσα καμια μεγαλη ταλαιπωρια.Κανονικα παρκαρισμενο το ειχα δεν ηρθα σε ιδιαιτερα δυσκολη θεση. Εν τελη , εφυγε συνεργειο το αμαξι και απο Δευτερα θα ειναι ετοιμο.
-
Καλημέρα!
Έχω ενα VW Fox 1400cc του 2007 και μου είπαν οτι θα χρειαστεί τουλάχιστον μετά το καλοκαίρι αλλαγή δίσκο πλατό και απο το συνεργείο μου είπαν 350-400 ευρώ.Τόσο κοστίζει? Τι μάρκα/ποιότητα θα βάλει?
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ βρήκα sachs/luk με 120-160 ευρώ , αξίζει αυτή η μάρκα? Τα valeo είδα επίσης ξεφεύγουν σε τιμή 360+ . -
Ο χρήστης vasika_kalispera_sas έγραψε:
Καλημέρα!
Έχω ενα VW Fox 1400cc του 2007 και μου είπαν οτι θα χρειαστεί τουλάχιστον μετά το καλοκαίρι αλλαγή δίσκο πλατό και απο το συνεργείο μου είπαν 350-400 ευρώ.Τόσο κοστίζει? Τι μάρκα/ποιότητα θα βάλει?
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ βρήκα sachs/luk με 120-160 ευρώ , αξίζει αυτή η μάρκα? Τα valeo είδα επίσης ξεφεύγουν σε τιμή 360+ .Μόνον το ανταλλακτικό 350-400 ευρώ; Στην αναζήτησή σου, συμπεριέβαλες και το ρουλεμάν του συμπλέκτη;
-
Σορρυ για την αργή απάντησή μου.
Να είμαι ειλικρινής δεν ρώτησα αν είναι μόνο το ανταλλακτικό 350-400 ευρώ ή περιλαμβανει και την εργασία. Στην VW μου είπαν 550.Ναι τα πακέτα που βρήκα στο ίντερνετ λέει 'σετ συμπλέκτη' και τα έχει όλα.
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ