-
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
οχι φιλε μου δεν ακουμπαω καν συμπλεκτη στο φαναρι η οταν ειμαι σταματημενος ακριβως γιαυτο το λογο αλλα μαλλον το σασμαν γενικα ειναι μια αρρωστια που η peugeot δεν εχει βρει φαρμακο ακομαΦίλος μου άλλαξε όλο το σασμάν γιατί δεν έκανε την αλλαγή στο ρουλεμάν γρήγορα και γίναν όλα μύλος............. είχε τόσα μπόσικα στην θέση του ρουλεμάν και ξέρασε τόσο γρέζι που η αντικατάσταση ήταν μονόδρομος!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
το starlet τον αλλαξα στα 217 χιλιαδες αλλα ο καινουεγιος εχει μεχρι τωρα αλλα 53 χιλιαδες αλλα δεν τον βλεπω να αντεχει για πολυ ακομα,
το corolla εχει μεχρι τωρα 126 χιλιαδες απο τα οποια τα 66 το τελευταιο χρονο και απο οτι φαινεται εχει ψωμι ακομα.
Κολητου που εχει το τελευταιο astra εχει αλλαξει δισκο μεχρι τωρα 2 φορες μια στα 30 και μια στα 62 και οταν μιλαμε αλλαξε το αμξι εμεινε τελειως στο δρομο απο δισκο0 τωρα εχει 89 χιλιαδες και απο μου ειπε το παιδι θελει αλλαγη.
Σίγουρα παίζει σημασία και ο οδηγός και στο καλό και στο κακό. Το δικό μου Astra έχει πολλαπλάσια χιλιόμετρα πολλά από αυτά εντός πόλης και από γυναίκα οδηγό (σύζυγος) χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πάντως αυτό με το σταμάτημα του θορύβου μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει, δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα το ρουλεμάν. Αυτά αν αρπάξουν δεν γιατρεύονται παρά μόνο αλλάζουν. Παρακολούθησε το να δεις αν ακουστεί ξανά κάτι και πες μας.
ακριβώς ανάλογα την οδήγηση εμένα στο POLO η πρώτη αλλάγη στα 67.000
-
Στο saxo που έχω 116.000 χλμ και ο δίσκος ακόμα οκ
-
georgex έγραψε:
alfista: Το 'έμεινε από δίσκο' σημαίνει ότι πατάς γκάζι, ανεβαίνουν οι στροφές αλλά το αυτοκίνητο δεν επιταχύνει ή αργεί να επιταχύνει. Δηλαδή γυρίζει ο κινητήρας αλλά ο δίσκος πατινάρει και δεν μεταφέρει την κίνηση στους τροχούς. Συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα μετά από πολλά χιλιόμετρα, είναι φυσιολογική φθορά.alfista έγραψε:
Βασικά το να πατινάρει ο δίσκος δεν σημαίνει αναγκαστηκά ότι το αυτοκίνητο έμεινε από δίσκο. Αντιθέτως το να σπάσει ένα ελατηριάκι και άρα να αχρηστευτεί ο δίσκος με το αμάξι να μην παίρνει καμία ταχύτητα μάλλον μου ακούγεται καλύτερα ότι έμεινε από δίσκο. Μου συνέβη πριν από κανάδυο μήνες και περιτό να πω ότι δεν αλλάχτηκε στα πλαίσια της εγγύησης παρά το ότι ο δικός μου δίσκος ήταν ελάχιστα φαγωμένος και προφανώς άριστα χρησιμοποιημένος παρά τα 30.000χλμ που κουβαλούσε. Φυσικά άντε να βρεις το δίκιο σου με τους @#!#$@$ αντιπροσώπους της Θεσσαλονίκης.
Εσένα αφού στο άλλαξαν και 2 φορές στην εγγύηση πάλι καλά να λες αφού θεωρητικά δεν γίνεται το νέο ανταλλακτικό που σου έβαλαν να είναι επίσης ελαττωματικό, σε συνδυασμό άλλωστε ότι δεν έχει ακουστεί να υπάρχει ανάλογο πρόβλημα σε άλλα Mondeo. Άλλωστε η φθορά του δίσκου είναι στο παιχνίδι (για το να σπάνε τα ελατηριάκια δεν νομίζω).
Γενικά μπορεί να έχεις δίκιο αλλά μην περιμένεις να βγάλεις άκρη.Συγγνώμη που επαναφέρω το θέμα αλλά….
Πριν μερικές μέρες έπαθα και εγώ κάτι αντίστοιχο… Με 42.000 χλμ (Mazda 3 1.6 2005), χωρίς να μυρίσω κάτι ή να πατάω γκάζι και να μην φεύγει, σταμάτησαν να μπαίνουν ταχύτητες!!!
Όταν σβήνω μηχανή ταχύτητες μπαίνουν! Στην αντιπροσωπία είπαν πως μάλλον είναι φθαρμένος ο δίσκος . Λέτε να είναι και σε μένα κανένα ελατήριο; Πάντως «η νεκροψία» θα δείξει!!! -
Ο χρήστης iant έγραψε:
georgex έγραψε:
alfista: Το 'έμεινε από δίσκο' σημαίνει ότι πατάς γκάζι, ανεβαίνουν οι στροφές αλλά το αυτοκίνητο δεν επιταχύνει ή αργεί να επιταχύνει. Δηλαδή γυρίζει ο κινητήρας αλλά ο δίσκος πατινάρει και δεν μεταφέρει την κίνηση στους τροχούς. Συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα μετά από πολλά χιλιόμετρα, είναι φυσιολογική φθορά.alfista έγραψε:
Βασικά το να πατινάρει ο δίσκος δεν σημαίνει αναγκαστηκά ότι το αυτοκίνητο έμεινε από δίσκο. Αντιθέτως το να σπάσει ένα ελατηριάκι και άρα να αχρηστευτεί ο δίσκος με το αμάξι να μην παίρνει καμία ταχύτητα μάλλον μου ακούγεται καλύτερα ότι έμεινε από δίσκο. Μου συνέβη πριν από κανάδυο μήνες και περιτό να πω ότι δεν αλλάχτηκε στα πλαίσια της εγγύησης παρά το ότι ο δικός μου δίσκος ήταν ελάχιστα φαγωμένος και προφανώς άριστα χρησιμοποιημένος παρά τα 30.000χλμ που κουβαλούσε. Φυσικά άντε να βρεις το δίκιο σου με τους @#!#$@$ αντιπροσώπους της Θεσσαλονίκης.
Εσένα αφού στο άλλαξαν και 2 φορές στην εγγύηση πάλι καλά να λες αφού θεωρητικά δεν γίνεται το νέο ανταλλακτικό που σου έβαλαν να είναι επίσης ελαττωματικό, σε συνδυασμό άλλωστε ότι δεν έχει ακουστεί να υπάρχει ανάλογο πρόβλημα σε άλλα Mondeo. Άλλωστε η φθορά του δίσκου είναι στο παιχνίδι (για το να σπάνε τα ελατηριάκια δεν νομίζω).
Γενικά μπορεί να έχεις δίκιο αλλά μην περιμένεις να βγάλεις άκρη.Συγγνώμη που επαναφέρω το θέμα αλλά….
Πριν μερικές μέρες έπαθα και εγώ κάτι αντίστοιχο… Με 42.000 χλμ (Mazda 3 1.6 2005), χωρίς να μυρίσω κάτι ή να πατάω γκάζι και να μην φεύγει, σταμάτησαν να μπαίνουν ταχύτητες!!!
Όταν σβήνω μηχανή ταχύτητες μπαίνουν! Στην αντιπροσωπία είπαν πως μάλλον είναι φθαρμένος ο δίσκος . Λέτε να είναι και σε μένα κανένα ελατήριο; Πάντως «η νεκροψία» θα δείξει!!!Για ποιον χτυπαει η καμπανα?
Μηπως για τον κυριο Random? -
Για όποιον έχει πρόβλημα με dealer Ford και ΔΕΝ του το λύνουν υπάρχει και η Ford Motor Hellas να δώσει λύση.
Τέλος επειδή τυχαίνει και δουλεύω σε μέλος της οικογένειας της Ford Motor Hellas οι κίνηση που θα έπρεπε να κάνει ο υπεύθυνος συνεργείου του εκάστοτε dealer θα ήταν να καλέσει τον τεχνικό υπεύθυνο της Ford οι οποίοι πιστέψτε με δίνουν άμεση λύση έστω και εάν χρειάζεται να αλλάξουν το μισό αυτοκίνητο.
-
Τελικά είχε πρόβλημα το πλατό. Είχαν στραβώσει δοντάκια τις χτένας.
Αν λέγονται διαφορετικά ζητώ συγγνώμη.Άλλαξαν το δισκόπλατο και το ρουλεμάν. Όλα μέσα στην εγγύηση...
-
nissan primera του 2000 μοντέλο έχει 212.000Κm και τώρα θέλει δίσκο πλατώ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
50.000 ειναι νομίζω εξωφρενικό νούμερο για συμπλέκτη,στην οικογένεια μου είχαμε αυτοκίνητα μέχρι 120.000 το πολύ (μετά τα πουλάμε) ποτε δεν είχαμε αλλάξει συμπλέκτη.Δεν θες να ακούσεις κάθε πότε αλλάζει η γιαγιά μου αν το 50.000 σου φαίνεται τραγικό
hint: Fiesta 4 ετών έχει αλλάξει 2 φορές
Δεν σου λέω χιλιόμετρα γιατί θα τα παίξεις...
@νδρέας
ps. ναι, το ξέρω, αλλά τι να κάνουμε, να της πάρουμε το δίπλωμα;
-
Αν ξεκουράζεις το πόδι σου στα φανάρια και στην πορεία επάνω στον συμπλέκτη αν φθάσεις στις 15.000 χλμ θα είσαι τυχερός. Με λογική χρήση μέσα στην πόλη πάνω από 120.000 χλμ. Αν είσαι ο οδηγός που το μυαλό σου είναι ΚΑΙ στην φθορά του συμπλέκτη όταν οδηγάς περνάς άνετα τις 220.000 χλμ.
-
Στο καντέτ έχουμε φτάσει τα 183000km με 4 οδηγούς και αρκετή κακομεταχείρηση. Και συνεχίζει..
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Στο καντέτ έχουμε φτάσει τα 183000km με 4 οδηγούς και αρκετή κακομεταχείρηση. Και συνεχίζει..Θέλει τέχνη για να χρειάζεται αλλαγή ο συμπλέκτης στα 50.000 χλμ
-
Πάνω κάτω γύρω στα 100.000
Σε προειδοποιεί πού και πού πάντως λίγο πρίν τα κλατάρει. -
Nissan xtrail tou 2002, allakse disko sta 155.000 (mazi me to moter vevaia alla ayto einai alli istoria )
-
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
Nissan xtrail tou 2002, allakse disko sta 155.000 (mazi me to moter vevaia alla ayto einai alli istoria )Τι έπαθε???
-
ολα ειναι αναλογα με την χρηση και τον χρηστη-οδηγό!
-
πως καταλαβαίνει κανείς αν χρειάζεται αλλαγή ο συμπλέκτης? σκαλώνει η ταχύτητα όταν πάει να κουμπωθεί, ή δεν μπαίνει καθόλου?
-
Αν σκαλώνει η ταχύτητα, θα μπορούσε να είναι φαγωμένος δίσκος. Αλλά μπορεί να είναι και λόγω συγχρονιζέ. Αν δεν μπαίνει καθόλου η ταχύτητα, συνήθως είναι συμπλέκτης. Σημάδια φθοράς είναι το πατινάρισμα στις εκκινήσεις αλλά και στις αλλαγές. Ένα σύντομο τεστ είναι να βάλεις 4η-5η στο κιβώτιο εν στάση, και να αφήσεις απότομα τον συμπλέκτη χωρίς γκάζι. Αν το αμάξι σβήσει με την μία, είσαι σε καλή κατάσταση μάλλον, αν όχι, το έχεις το προβληματάκι.
-
Ένα απλό σύμπτωμα είναι να πηγαίνεις π.χ. με 5η (και με 4η και με 3η, απλά με 5η φαίνεται περισσότερο) στον ανοιχτό δρόμο και όταν πατήσεις βαθιά το γκάζι, να ανεβάσει στροφές απότομα, αλλά να μην μεταφράζονται σε επιτάχυνση. Όταν δεις κάτι τέτοιο, ο δίσκος είναι στα πολύ τελευταία του.
-
ο δίσκος κ ο συμπλέκτης φαίνονται με το μάτι στο σέρβις αν είναι οκ?
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ